Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα έντονη αντίδραση της Ουάσιγκτον στις τουρκικές απειλές περί επέμβασης στην Κύπρο.

Στη Λευκωσία ο αμερικανός αξιωματούχος Κέρι Κάβανο για εκτόνωση της έντασης.

Σήμερα η συνάντηση Εβερτ-Ράλλη.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες του Συμβουλίου Αγροτικής πολιτικής.

Μεγάλες καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Βουνά τα σκουπίδια την Αθήνα, συνεχίζουν την απεργία διαρκείας οι έκτακτοι υπάλληλοι των δήμων.

Σήμερα ο αγώνας Σκόντα Ξάνθης - ΠΑΟΚ, στο ποδόσφαιρο. Αύριο τα δύο μεγάλα ντέρμπυ, ΑΕΚ - Ολυμπιακού και Αρη - Ηρακλή.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Και νέες έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν στο Στέητ Ντηπάρτμεντ οι συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, περί επικείμενης επέμβασης στην Κύπρο. Ο κ.Νίκολας Μπέρνς χαρακτήρισε αδικαιολόγητες, ανεύθυνες και μη σοφές τις χθεσινές δηλώσεις Τσιλέρ, ενώ χαρακτήρισε ενθαρρυντική, τη μετρημένη και υπεύθυνη, όπως είπε, αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης στις τουρκικές απειλές. Χθες σημειώθηκαν τουλάχιστον 15 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη κατά την εξέλιξη τουρκικής αεροναυτικής άσκησης στο Αιγαίο.

Ο αμερικανός αξιωματούχος Κέρι Κάβανο, μεταβαίνει το απόγευμα στη Λευκωσία και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αθήνα και την Αγκυρα, με στόχο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ τον τερματισμό των προκλητικών ασκήσεων στο Αιγαίο και την ενίσχυση της ασφάλειας κατά μήκος της γραμμής εκεχειρίας στην Κύπρο. Την ανησυχία του για την αύξηση της έντασης στην Κύπρο, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο οποίος ωστόσο, κράτησε ίσες αποστάσεις από Τουρκία και Κύπρο.

Το θέμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας θα τεθεί και πάλι επί τάπητος, στη συνάντηση που θα έχει στις 10:30 το πρωϊ, ο Μιλτιάδης Εβερτ με τον Γεώργιο Ράλλη στον οποίο θα μεταφέρει την πρόταση να αναλάβει πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου.

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός δεν προέβη σε νέες εξαγγελίες και υποσχέσεις, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές για βιώσιμη ανάπτυξη της γεωργίας και καυτηρίασε τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων από τους αγρότες,με αποκλεισμούς των εθνικών οδών.

Μεγάλες ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες, προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν χθές στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Από τις βροχοπτώσεις πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι και δημουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Τα σκουπίδια για άλλη μια φορά πνίγουν την πρωτεύουσα. Οι έκτακτοι υπάλληλοι των δήμων δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά τη διαβεβαίωση του υφυπουργού εσωτερικών Λάμπρου Παπαδήμα ότι εντός του Φεβρουαρίου θα ικανοποιηθούν τα αιτηματά τους.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αγώνα της Σκόντα Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ ανοίγει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α` Εθνικής. Αύριο δεσπόζουν τα δύο μεγάλα ντέρμπυ. Στην Ν.Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο Αρης, τον Ηρακλή.

Στο μπάσκετ,για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α` Εθνικής γίνονται οι εξής αγώνες: ΠΑΟ -Παπάγου, Περιστέρι - Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ -ΒΑΟ, Πειραικός - Σπόρτιγκ, Λάρισα -ΑΕΚ και Ηρακλής- Αρης.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,89 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 419,53, λίρα Κύπρου προς 526,64, γαλλικό φράγκο προς 46,79, ελβετικό φράγκο προς 181,52, γερμανικό μάρκο προς 157,82,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,17, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,55 και την ECU προς 306,79 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία θα έχει σήμερα ολόκληρη η χώρα με τοπικές βροχές και καταιγίδες, που από το βράδυ θα είναι έντονες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 16 και στο Αιγαίο 12 με 18 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχή και πιθανή καταιγίδα το βράδυ, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 15 και 7 με 11 αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 11 January 1997 - 8:00:50 UTC