Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμική δόνηση τεσσάρων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στη χαλκιδική.

Η Ελλάδα εγγυάται την ελευθερία και την προστασία της Κύπρου, δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Νέες απειλές εκτόξευσε η Αγκυρα εναντίον της Κύπρου.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη σύσκεψη για τα εθνικά μας θέματα.

Καθοριστική για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας η αυριανή συνάντηση ανάμεσα στους κυρίους Εβερτ, Σουφλιά και Βαρβιτσιώτη.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της τετραμελούς σπείρας των Αλβανών.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ανησύχησε το απόγευμα τους κατοίκους της Βόρειας Χαλκιδικής.Το επίκεντρό του εντοπίζεται στην περιοχή της Αρναίας. Στις αστυνομικές αρχές της Χαλκιδικής δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Η Ελλάδα είναι δίπλα στην Κύπρο και εγγυάται την ελευθερία και την προστασία της, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σε απάντηση των πρόσφατων τουρκικών απειλών εναντίον της Κύπρου για τη συμφωνία αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300.

Η Τουρκία εκτόξευσε σήμερα νέες απειλές,ζητώντας να μην προχωρήσει σε κάποια ενέργεια που θα την παρέσυρε σε περιπέτεια. Στην ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζεται ότι η Αγκυρα θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.

Την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σύσκεψη για τα εθνικά μας θέματα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.

Καθοριστική για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται η αυριανή συνάντηση κορυφής ανάμεσα στους κυρίους Εβερτ, Σουφλιά και Βαρβιτσιώτη. Την Πέμπτη έχει ορισθεί η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στην οποία θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τους όρους διεξαγωγής του συνεδρίου.

Στα ίχνη της τετραμελούς συμμορίας Αλβανών που έχει τρομοκρατήσει με τις ληστείες κατοικιών τη βορειοανατολική Αττική βρίσκεται η Αστυνομία. Ηδη έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του ενός ο οποίος είναι ο 18χρονος Αποστόλ Σίνα του Κρίστο.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο χθεσινός αγώνας στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για τη 14η μέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας. Αντίθετα, νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του Πανηλειακού με 1-0 και ο Παναθηναϊκός επί της Καβάλας με 2-0. Στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός έχει 35 βαθμούς έναντι 32 του Παναθηναϊκού, 29 του ΟΦΗ, 27 της ΑΕΚ, 24 του Πανηλειακού και 22 της Καβάλας και της Βέροιας.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στο μπάσκετ παρέμεινε η ομάδα του Ολυμπιακού μετά τη νίκη της στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επί του Ηρακλή με 69-51. Η ΑΕΚ νίκησε τον Πανιώνιο με 84-75, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε στην Πάτρα από τον Απόλλωνα με 75-64.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,46 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,09, λίρα Κύπρου προς 531,60, γαλλικό φράγκο προς 47,47, ελβετικό φράγκο προς 184,01, γερμανικό μάρκο προς 160,29, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,44 και την ECU προς 309,67 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Βαθμιαία μεταβολή του καιρού θα έχουμε αύριο από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 2 μέχρι 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 μέχρι 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 13 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 6 January 1997 - 19:03:40 UTC