Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι Ειδήσεων
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις
  • [04] Τιμές συναλλάγματος
  • [05] Καιρός


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεκτή έγινε από τον Πρωθυπουργό η παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών,ο οποίος επικαλέσθηκε λόγους υγείας.

Συμπληρωματική κατάθεση δίνει ο δόκιμος του ``Δύστος`` που χθες βυθίστηκε σε κόλπο της Κύμης.

Με την ιεράρχιση θεμάτων θα ασχοληθεί το μεσημέρι η Κυβερνητική Επιτροπή.

Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών εναντίον 6 ατόμων που συνελήφθησαν σε παράνομο μπάρ.

Στη συνάντηση Εβερτ - Βαρβιτσιώτη - Σουφλιά επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στη Νέα Δημοκρατία.

Τον Κώστα Φρατζέσκο απέκτησε για τρια χρόνια ο ΠΑΟΚ.

Το Νίκο Μαχλά διεκδικεί ο Ολυμπιακός.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεκτή έγινε από τον Πρωθυπουργό η παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Χρήστου Ροζάκη, ο οποίος επικαλέσθηκε λόγους υγείας. Η παραίτηση του υφυπουργού των Εξωτερικών θα υλοποιηθεί μετά τις 15 Ιανουαρίου, προκειμένου να συμμετάσχει ο κ. Ροζάκης στις συσκέψεις, που θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου για την εξωτερική πολιτική. Επικριτική η αντιπολίτευση για το θέμα της παραίτησης του υφυπουργού Εξωτερικών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών υπολοίπων αγνοουμένων ναυτικών του φορτηγού πλοίου ``Δύστος``, το οποίο βυθίστηκε χθες σε βάθος 32 μέτρων στον Κόλπο της Κύμης. Ο μοναδικός μέχρι τώρα διασωθείς του ναυαγίου, Χρήστος Αναγνώστου, θα δώσει το πρωί συμπληρωματική κατάθεση, σχετικά με τις συνθήκες, που βούλιαξε το πλοίο.

Συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι η Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, η οποία θα ασχοληθεί με την ιεράρχηση των θεμάτων, που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Οπως δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας, η Κυβερνητική Επιτροπή θα ασχοληθεί με την οικονομία και τα θέματα ανάπτυξης, το θεσμικό εκσυγχρονισμό, την εκπαιδευτική πολιτική, την πολιτική υγείας και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ασκήθηκε εναντίον 6 ατόμων, που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης σε παράνομο μπαρ στην περιοχή Μεταξουργείου, όπου γινόταν χρήση ναρκωτικών ουσιών. Μεταξύ των 6 κατηγορουμένων ειναι ο απότακτος αστυνομικός, Δημήτρης Γεωργακόπουλος και ο Οδυσσέας Κοκκινάκης, που φέρεται ως ενοικιαστής του χώρου.

Στην τριμερή συνάντηση των κυρίων Μιλτιάδη Εβερτ, Γιάννη Βαρβιτσιώτη και Γιώργου Σουφλιά είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων των παραγόντων στη Νέα Δημοκρατία. Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το διεθνή μέσο του ΟΦΗ, Κώστα Φρατζέσκο, απέκτησε για τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ. Το συμβόλαιο του ΟΦΗ με τον Φρατζέσκο που δήλωσε ότι θέλει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να ξαναγίνει μεγάλος, έληγε τον Ιούνιο.

Εφθασε στην Αθήνα, ο Νιγηριανός μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, Τζούλιους Ν` Νουόσου. Σε δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξή του εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος, επισημαίνοντας ότι ήρθε στην Ελλάδα για να κατακτήσει τον τίτλο με τους ``πράσινους``.

Επιμένει για την απόκτηση του Νίκου Μαχλά από την ολλανδική Βίτεσε ο Ολυμπιακός τον οποίο θέλει ακόμη και δανεικό, αν και ο προπονητής του Λίο Μπενάκερ δηλώνει ότι τον υπολογίζει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στο μεταξύ έφθασε στην ΕΠΟ η ``μπλε`` κάρτα του Βόσνιου, Μίρσα Βαρεσάνοβιτς, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους ``ερυθρόλευκους`` μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,33 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 423,19, λίρα Κύπρου προς 532,31, γαλλικό φράγκο προς 47,64, ελβετικό φράγκο προς 184,35, γερμανικό μάρκο προς 160,60, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,31 και την ECU προς 310,51 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ' ολόκληρη τη χώρα εκτός από τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 21 και στο Αιγαίο 11 με 22 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 20 και 7 με 14 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 3 January 1997 - 8:00:13 UTC