Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε ετοιμότητα οι νομαρχίες της χώρας εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Με αλυσίδες η κίνηση στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού και εθνικού δικτύου. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Δέκα μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Παγωμένη η βόρεια Ελλάδα, στους μείον 9 έφθασε το θερμόμετρο. Χιόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Βαρειά καμπάνα σε Τούρκο δουλέμπορο που αποβίβασε 47 Ιρακινούς στη Σύμη. Καταδικάσθηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη.

Αυξημένες από 1,30 μέχρι 1,90 δρχ το λίτρο οι τιμές των υγρών καυσίμων.

Εικοσιδυάχρονος ψυχοπαθής καταλαμβάνεται από αμόκ και σκοτώνει με τσεκούρι τη μητέρα του και τραυματίζει σοβαρά τον πατέρα του, στα Χανιά.

Ζητούν την απομάκρυνση του μητροπολίτη, οι κάτοικοι των Κυθήρων, για ροζ υποθέσεις.

Κι άλλος νέος, στον κατάλογο των θυμάτων του λευκού θανάτου.

Υφεση του καιρού αύριο από τα δυτικά, επιδείνωση στην υπόλοιπη χώρα. Και πάλι θυελλώδεις οι βοριάδες. Τσουχτερό το κρύο, το θερμόμετρο θα δείξει από -8 μέχρι 9 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αθήνα, Ελλάδα, 27/12/1996 (ΑΠΕ)

Σφοδρή κακοκαιρία με συνεχείς χιονοπτώσεις,ακόμη και στα πεδινά, θυελλώδεις βορειάδες που φτάνουν τα 10 Μποφώρ και τουχτερό κρύο,με θερμοκρασίες που κατεβαίνουν μέχρι τους -9 βαθμούς, πλήττει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.Εχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις οδικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες,καθώς στο μεγαλύτερο μέρος το οδικού δικτύου τα οχήματα χρειάζονται αλυσίδες, ενώ τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια.Οι Νομαρχίες όλης της χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στην Αττική,τα πρώτα χιόνια του χειμώνα έπεσαν στην Πάρνηθα,στον Υμηττό και την Πεντέλη, ενώ χιονόνερο πέφτει από το πρωϊ στα βόρεια προάστεια. Τα οχήματα που προορίζονται για την Πάρνηθα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες.Από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων,ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Σε κάθειρξη 17 ετών και 7 μηνών καταδικάσθηκε ο 30χρονος Τούρκος δουλέμπορος,που συνελήφθη στη Σύμη,να μεταφέρει με το σκάφος του, 47 Ιρακινούς λάθρομετανάστες.Της σύλληψης προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με λιμενικούς.Οι λαθρομετανάστες,που πλήρωσαν στον Τούρκο 3.500 δολάρια ο καθένας,ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Σημαντικά αυξημένες είναι οι λιανικές τιμές πώλησης των υγρών καυσίμων, που θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα.Οπως ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου,η τιμή της Βενζίνης αυξάνεται κατά 1,90 δρχ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης κατά 1,3 δραχμές το λίτρο.

Με πέντε τσεκουριές στο πίσω μέρος της κεφαλής ο 22χρονος ψυχοπαθής Κων/νος Φραγκιεδάκης σκότωσε τη μητέρα του Μαρία,60 ετών και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον πατέρα του, Αντώνη, 67 χρόνων, στο σπίτι τους στα Χανιά.Ο Φραγκιεδάκης,νοσηλεύεται φρουρούμενος στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Χανίων, ενώ ο πατέρας του Αντώνης νοσηλεύεται στην εντατική ομάδα, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Σώοι περισυνελέγησαν απο το ρυμουλκό ΦΙΛΙΠΠΟΣ,οι δυο αιγύπτιοι αλιεργάτες, που κινδύνευσαν να πνιγούν, οταν η μικρή φουσκωτή βάρκα που επέβαιναν έπεσε σε σφοδρή θαλασσοταραχή, στον Ευβοϊκό.Και οι δύο νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο Χαλκίδας, αφού, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, εστερούντο άδειας παραμονής και εργασίας στη χώρα μας.

Την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Κυθήρων,Ιάκωβου και του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής των Αγίων Θεοδώρων,Αρχιμανδρίτη Κύριλο Σταυρόπουλο, ζητούν οι κάτοικοι των Κυθήρων,μετά τις αποκαλύψεις τηλεοπτικής οτι ο εν λόγω Ηγούμενος είχε σεξουαλικές σχέσεις με άλλους καλόγερους, ενώ τον κάλυπτε ο Μητροπολίτης Ιάκωβος.

Αλλος ένας νέος έχασε τη ζωή του στην Αθήνα, από υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Πρόκειται για τον Γιώργο Τσαγκαρλή, 26 χρόνων, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε παλαιό εργοστάσιο στην οδό Θηβών. Δίπλα του βρέθηκε μια χρησιμοποιημένη σύριγγα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Νιγηριανός επιθετικός ποδοσφαιριστής Τόμα Μπαμπατούντε, ήλθε σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να δοκιμαστεί απο τον Ολυμπιακό. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής προτάθηκε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, απο εναν προσωπικό φίλο του, ως ένας ταλαντούχος επιθετικός με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ο Μπάγεβιτς θα τον δοκιμάσει στις προπονήσεις και σε ενα φιλικό αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα, που θα γίνει την Κυριακή, στο γήπεδο του Ρέντη.

Αρχισε προπονήσεις με την νέα του ομάδα τον ΠΑΟΚ ο μεσοαμυντικός ποδοσφαιριστής, Παναγιώτης Σιδηρόπουλος, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι τώρα με τη φανέλλα του Ιωνικού. Ο παίκτης όπως και ο επίσης νεοαποκτηθείς Ρουμάνος, Ιονέλ Πίρβου, θα πάρει μέρος στο φιλικό παιχνίδι της Κυριακής που θα γίνει στη Σκύδρα με αντίπαλο τον τοπικό Αετό.

Νέος προπονητής είναι από σήμερα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Χρήστος Τερζανίδης, μετά από σχετική πρόταση τπυ νέου προέδρου του συλλόγου, Δημήτρη Μπαλτίδη.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 249,99 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,35, λίρα Κύπρου προς 532,11, γαλλικό φράγκο προς 47,74, ελβετικό φράγκο προς 185,80, γερμανικό μάρκο προς 160,81,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,68 και την ECU προς 310,19 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Υφεση του καιρού από τα δυτικά, όπου προβλέπονται λίγες νεφώσεις, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και επιδείνωση στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σε όλες τις ορεινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, αλλά και στα πεδινά θα χιονίσει, ενώ βροχές και έντονες καταιγίδες θα σημειωθούν στις νότιες περιοχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και αργά τη νύχτα ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Σταδιακά όμως από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -8 με 3 βαθμούς, στα δυτικά -3 με 10 και στην υπόλοιπη χώρα μηδέν με 9 βαθμούς. Χιονόνερο στην πόλη, χιόνια στα ορεινά και τα βόρεια προάστεια, πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους και θερμοκρασία 2 με 6 θα έχει αύριο η Αθήνα. Χιόνια στα γύρω ορεινά, πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία -3 με 2 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 27 December 1996 - 18:00:12 UTC