Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρχισε ο διάλογος κυβέρνησης και αγροτών. Συναντήσεις του πρωθυπουργού με ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και αγρότες Μακεδονίας - Θράκης.

Ομαλή λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς και ικανοποιητικές τιμές διαπιστώνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Νέος κύκλος εσωκομματικής αντιπαράθεσης στη Νέα Δημοκρατία, για το συνέδριο. Στις 7 Ιανουαρίου κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κεντρικής Επιτροπής.

Σημαντικές παραλείψεις στο επιβατηγό ΣΑΜΑΙΝΑ και στην πυραυλάκατο ΚΩΣΤΑΚΟΣ, που βυθίστηκε, διαπιστώνει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων.

Προωθείται το σχέδιο νόμου για το Συνήγορο του Πολίτη. Επαναστατικό θεσμό το χαρακτήρισε ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Την τιμητική της στις ληστείες είχε σήμερα η ΔΕΗ. Οι ληστές χτύπησαν δύο υποκαταστήματα και πήραν 7 εκατ. δρχ.

Νευρολόγος της Θεσσαλονίκης χορηγούσε συνταγές με ηρεμιστικά φάρμακα σε τοξικομανείς, με το αζημίωτο.

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες προβλέπει από αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πολύ ισχυροί οι άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 μέχρι 19 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και αντιπροσωπεία των αγροτών Μακεδονίας-Θράκης, άρχισε ουσιαστικά ο διάλογος για το αγροτικό,που θα εξειδικευθεί στο εθνικό συμβούλιο αγροτικής πολιτικής,στις 10 Ιανουαρίου.Στις συναντήσεις τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και τόνισε την ανάγκη για συνεννόηση και ευρύτατη δυνατή συναίνεση.Για πολιτική και ηθική ήττα της κυβέρνησης,μιλάει το ΚΚΕ και προβλέπει νέα μπλόκα.

Απολύτως ομαλά εξελίσσεται η λειτουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς και οι τιμές,σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα για τον καταναλωτή.Αντίθετα, αναρχία στις τιμές διαπιστώνει το Ινστιτούτο Καταναλωτή.Χριστουγεννιάτικο γεύμα στους άστεγους και ανήμπορους της Αττικής θα διανείμουν το προσεχές τριήμερο, ο Ερυθρός Σταυρός και το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας.

Στις 7 Ιανουαρίου θα συγκληθεί η Κονοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας,για να συζητηθούν τα θέματα που συνεδρίου,που θα διεξαχθεί στις αρχές Μαρτίου.Την ίδια ώρα, οξύνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση και ο Γιώργος Σουφλιάς κατηγορεί τον Μιλτιάδη Εβερτ για μεθοδεύσεις και αθέτηση των συμφωνηθέντων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να να μην θέσει υποψηφιότητα, αν δεν διασφαλιστούν οι συνθήκες ενός τίμιου και αντιπροσωπευτικού συνεδρίου

Σημαντικότατες παραλείψεις στον πλοίαρχο του επιβατηγού ΣΑΜΑΙΝΑ και στον αξιωματικό φυλακής της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ,διαπιστώνει το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΓΕΝ, που διερεύνησε τα αίτια και τις συνθήκες εμβολισμού της πυραυλακάτου,στις 4 Νοεμβρίου, ανοιχτά της Σάμου, που είχε ως αποτέλεσμα τη βύθιση του ΚΩΣΤΑΚΟΣ και το θάνατο τεσσάρων υπαξιωματικών.

Ως μια από τις επαναστατικές παρεμβάσεις που θα βγάλει τη δημόσια διοίκηση από την αδράνεια, χαρακτήρισε την εφαρμογή του θεσμού του Συνήγορου του Πολίτη, ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη δίωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.Σύμφωνα με τον κ.Παπαδόπουλο, ο θεσμός αποτελεί διέξοδο στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας, αφού ο πολίτης δεν θα προσφεύγει σε χρονοβόρες διαδικασίες για να βρει το δίκιο του.

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο γιατρός νευρολόγος, Κωνσταντίνος Καστανιώτης, γιατί χορηγούσε συνταγές για τη λήψη ηρεμιστικών φαρμάκων σε τοξικομανείς, έναντι χρηματικής αμοιβής.Μαζί του συνελήφθησαν και οι τρεις συνεργοί του, Ευτύχης Κλεις,Παύλος Κοσμίδης και Δημήτρης Παρασχάρας.

Δύο ένοπλες ληστείες με διαφορά 10 λεπτών, σημειώθηκαν σε ισάριθμα υποκαταστήματα της ΔΕΗ.Η πρώτη έγινε στη 1.15 το μεσημέρι, στο υποκατάστημα στα Πατήσια,απ'όπου ο δράστης πήρε 4 εκατ. δρχ και η δεύτερη στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, στους Αγίους Αναργύρους με λεία τρία εκατομμύρια δρχ.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πανηλειακός, σε αγώνα της 13-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής,που έγινε στον Πύργο, νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα.Τα γκόλ πέτυχαν ο Βασίλης Λάκης στο 56-ο λεπτό και ο Θόδωρος Αρμίλαγος στο 87-ο. Ετσι τώρα, ο Πανηλειακός βρίσκεται στην 5-η θέση με 24 βαθμούς, ο Απόλλων παρέμεινε στην 14-η με 11, ενώ προηγείται ο Ολυμπιακός με 32.

``Μαύρο`` στο ξύλο έκανε σήμερα τον διαιτητή ποδοσφαίρου Νίκο Αγγελάκη του Ρήγα, νεαρός αθλητής της άρσης βαρών, που τού είχε στήσει καρτέρι, έξω απο το σπίτι του, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Μόλις ο Αγγελάκης κατέβηκε από το σπίτι του, στις 7 το πρωί, του επιτέθηκε ο 24χρονος αρσιβαρίστας Σοφοκλής Καράβολας, ο οποίος τον χτύπησε με σιδερόβεργα στην πλάτη, ενώ στην συνέχεια τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Ο διαιτητής του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, που σφύριξε το Σάββατο τον αγώνα Ξάνθης - Παναθηναϊκού (1-3), μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Μόλις βγήκε απο το νοσοκομείο ο Αγγελάκης υπέβαλε μήνυση κατά του Καράβολα.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 249,53 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 418,76, λίρα Κύπρου προς 532,15, γαλλικό φράγκο προς 47,69, ελβετικό φράγκο προς 186,77, γερμανικό μάρκο προς 160,90,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,38, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,45 και την ECU προς 309,89 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 17 και στο Αιγαίο 13 με 19 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με ασθενή βροχή, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 17 και 7 με 13 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 23 December 1996 - 19:00:17 UTC