Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,22/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρχές Μαρτίου το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Απορρίφθηκαν οι δυο βασικές προτάσεις του Γιώργου Σουφλιά.

Ελευθερη η κυκλοφορία σε όλους τους εθνικούς δρόμους μετά την απόσυρση και των τελευταίων αγροτών της Θεσσαλίας.

Χωρίς εκπλήξεις ψηφίστηκε απο τη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 1997.

Τέσσερις φίλοι νεκροί σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα, εξω απο τη Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες τόννοι τρόφιμα,φάρμακα και ρούχα, που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, μεταφέρθηκαν στην Ξάνθη.

Στον 36χρονο επιχειρηματία Νίκο Καραπάνο, ανήκει το πτώμα που βρέθηκε στο Γραμματικό Μαραθώνα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το διάστημα μεταξύ 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου,Θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο εκτός των αλλων θα ξεκαθαρίσει και το θέμα της ηγεσίας.Η Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε σήμερα συζήτησε τους όρους διεξαγωγής του συνεδρίου και απέρριψε τις δύο βασικές προτάσεις του Γιώργου Σουφλιά,για διεύρυνση των μελών του συνεδρίου απο τη βάση και για συμφωνία στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Μετά τις γιορτές η Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου και οι αποφάσεις της θα επικυρωθούν απο την Κεντρική Επιτροπή. Πάντως αναμένονται αντιδράσεις απο τον κ. Γιώργο Σουφλιά και την ομάδα των τριών.

Αποσύρθηκαν και τα τελευταία μπλόκα,του σκληρού πυρήνα των αγροτών της Θεσσαλίας και έτσι απο το μεσημέρι όλοι οι εθνικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί. Η Συντονιστική Επιτροπή των Θεσσαλών αγροτών,ανακοινώνοντας την ομόφωνη απόφαση για αποχώρηση απο τα μπλόκα, υπογράμμισε οτι οι αγρότες παραμένουν στις επάλξεις και αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις σε ένδειξη κατανόησης προς τον κόσμο που τους συμπαρστάθηκε.Οι αγρότες τόνισαν ακόμη οτι μέσα στον Ιανουάριο δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και πρόσθεσαν οτι δεν τίθεται θέμα συνάντησης με τον πρωθυπουργό εκτός εαν ο ίδιος τους καλέσει.Σημειώνεται οτι αύριο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα δεί τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ και το απόγευμα θα συναντηθεί με τους αγρότες της Μακεδονίας-Θράκης.

Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού συνέρχεται αύριο το υπουργικό συμβούλιο, με θέμα ημερήσιας διάταξης το σχέδιο νόμου για τον συνήγορο του πολίτη. Εισηγητής θα είναι ο υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται να εξετασθούν και θεματα που αφορούν το αγροτικό, μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων.

Χωρις εκπλήξεις και με μικρές διαφοροποιήσεις απο τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για επιμέρους κονδύλια υπουργείων, ψηφίστηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες ο κρατικός προϋπολογισμός για το 1997. Θετική ψήφο έδωσαν 160 βουλευτές και τον καταψήφισαν 136. Απο τη σχετική ψηφοφορία απουσίαζαν τέσσερις βουλευτές, δυο του ΠΑΣΟΚ, ενας της Νέας Δημοκρατίας και ένας του ΚΚΕ.

Σε τραγωδία κατέληξε η διασκέδαση τεσσάρων φίλων, που επέστρεφαν με το αυτοκίνητό τους στο χωριό Κλειδί Ημαθίας. Το ΙΧ,στο οποίο επέβαιναν, προσέκρουσε σε νταλίκα διεθνών μεταφορών, στο 37-ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας,με αποτέλεσμα να βρούν τραγικό θάνατο και οι τέσσερις.Πρόκειται για τους Χρήστο Τέγο, Δημήτρη Ρίσκο και Διονύση Κουνόπουλο 36 ετών και τον 46χρονο Νίκο Καριτόπουλο.

Εκατοντάδες τόννοι με τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και μεταφέρθηκαν στην Ξάνθη, για να δοθούν ως βοήθεια στους πλημμυροπαθείς του νομού.Την όλη προσπάθεια οργάνωσαν ο δήμος Αθηναίων, η Αρχιεπισκοπή και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ.

Στον 36χρονο επιχειρηματία Νίκο Καραπάνο, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, ανήκει το πτώμα που βρέθηκε χθες στην περιοχή Αγία Μαρίνα, στο Γραμματικό Μαραθώνα.Ο Καραπάνος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είχε πυροβοληθεί με καραμπίνα και οι αστυνομικές έρευνες εστιάζονται κυρίως σε άτομα του επαγγελματικού του περιβάλλοντος.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες για την 13-η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αθηναϊκός -Καλαμάτα 1-1 , ΑΕΚ - Βέροια 3-1 Παναχαϊκή -Ηρακλής 0-0 , Εδεσσαϊκός - ΟΦΗ 1-2 Καβάλα -Ιωνικός 2-0 , Αρης - Καστοριά 2-0. Χθές Ξάνθη -Παναθηναϊκός 1-3.

Ο αγώνας Ολυμπιακός -ΠΑΟΚ αρχίζει στις 20.00,ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται αύριο με το μάτς Πανηλειακός-Απόλλωνας Αθήνας. Ετσι προηγούνται Ολυμπιακός (12 αγ), Παναθηναϊκός και ΟΦΗ με 29 βαθμούς, έναντι 26 της ΑΕΚ, 22 της Καβάλας, 21 του Παναιτωλικού (12 αγ), και 20 της Παναχαϊκής.

Σε αγώνες για την 13-η ημέρα του πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Γιάννινα -Δόξα Δράμας 2-4 Παναιτωλικός - Νάουσα 2-0 Πανσερραϊκός -Λάρισα 1-1 Παναργειακός -Δόξα Βύρωνα 2- 1 Τρίκαλα -Πύργος 2-0 Πανελευσινιακός-Λεβαδειακός 4-1 Προοδευτική-Πανιώνιος 0-0. Εθνικός -Ρέθυμνο 2-1 χθές.

Αύριο θα γίνει το μάτς Καλαμαριά -Νίκη Βόλου. Προηγείται ο Εθνικός με 24 βαθμούς και ακολουθούν Λάρισα και Παναιτωλικός με 23, Παναργειακός και Τρίκαλα με 22, Δόξα Βύρωνα και Πανιώνιος με 21.

Στους αγώνες της 12-ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Νότιος Ομιλος: Ενωση Ρόδου Διαγόρα-Μαρκό 1-0 Ατρόμητος -Αιγάλεω 1-1 Κόρινθος - Ηλυσιακός 0-1 Παναιγιάλειος -Πάτρα 0-1 Ηρόδοτος -Εργοτέλης 2-1 Βαρβασιακός -Καλλιθέα 1-1 Εθνικός Αστέρας -Κέρκυρα 0-0 Ναυπακτιακός -Αγιος Νικόλαος 2-1 Αιολικός -Ιάλυσος 1-1. Ετσι προηγείται ο Εθνικός Αστέρας με 25 βαθμούς, έναντι 24 της Καλλιθέας, 21 του Αιγάλεω, 20 του Αιολικού και του Ναυπακτιακού Αστέρα.

Βόρειος Ομιλος

Αγροτικός Αστέρας -Ορέστης Ορεσ. 1-0 Ηρακλής Πτολεμαϊδας -Λαμία 0-1 Απόλλων Λάρισας -Πιερικός 4-1 , Αλμωπός Αριδαίας -Αετός Σκύδρα 0-0 Αμπελόκηποι -Νιγρίτα 1-0 , Καρδίτσα -Γιαννιτσά 3-1 Κολινδρός -Αρτα 1-1 Ποσειδώνας Μηχανιώνας-Τύρναβος 1-0 , Ολυμπιακός Βόλου -Λύκοι 1-2 Ετσι προηγείται ο Τύρναβος με 24 βαθμούς και ακολουθούν Αναγέννηση Καρδίτσας με 23, Αγροτικός Αστέρας με 22, Ορέστης και Αμπελόκηποι με 21.

Να συνεχίσουμε με μπάσκετ και το παιχνίδι Πειραϊκού- Ολυμπιακού, με το οποίο ολοκληρώνεται η 12η αγωνιστική τού πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 250,29 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 417,73, λίρα Κύπρου προς 529,05, γαλλικό φράγκο προς 47,66, ελβετικό φράγκο προς 187,54, γερμανικό μάρκο προς 161,05,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 219,41 και την ECU προς 309,72 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές, προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 16 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 19 και στο Αιγαίο 13 με 20. Νεφώσεις, ασθενείς μεχρι μέτριους ανεμους και θερμοκρασία 11 με 18 θα εχει αυριο η Αθήνα. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής και το θερμομετρο στην πόλη θα δείξει απο 7 μεχρι 14 βαθμούς.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 22 December 1996 - 18:07:41 UTC