Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε αδιέξοδο η χθεσινή συνάντηση επιτροπών αγροτών από τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία με τον Στέφανο Τζουμάκα.

Αποφασισμενοι για συνέχιση των κινητοποιήσεων φαίνονται οι αγρότες της Θεσσαλίας. Αποκλείστηκαν και πάλι οι δύο γέφυρες του Στρυμώνα.

Με την έγκριση των τελικών συμπερασμάτων της ιρλανδικής προεδρίας ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Δουβλίνο.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αγκυρα Βαντίμ Κουζνέτσοφ απέρριψε την τουρκική αξίωση να μην πωληθούν όπλα στην Κύπρο.

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν την πρόταση Πάγκαλου για δημιουργία μηχανισμού επίλυσης κρίσεων στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ.

Σε διάβημα προς τις ΗΠΑ για την αμφισβήτηση του εύρους του εθνικού μας εναέριου χώρου θα προβεί η Ελλάδα.

Αντισυνταγματική η μεταφορά συντελεστή δόμησης, αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Προσοχή στις αγορές κρεάτων για το γιορτινό τραπέζι συνιστούν οι αστυκτηνίατροι.

'Αγνωστα τα αίτια της χθεσινής έκρηξης στη θαλαμηγό "Φίλιππος 1" στη μαρίνα Αλίμου.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Γιώργος Κυριόπουλος, νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Δύο πανελλήνια ρεκόρ στην κολύμβηση απο τον Δημήτρη Μαγγανά και την Κάτια Σαρακατσάνη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των συντονιστικών επιτροπών των αγροτών και του υπουργού Γεωργίας Στέφανου Τζουμάκα. Αντιθέσεις εκδηλώθηκαν ανάμεσα στους εκπροσώπους των επιτροπών Μακεδονίας- Θράκης και Θεσσαλίας.

Χθές, οι αγρότες έκλεισαν και πάλι τις δύο γέφυρες στον ποταμό Στρυμώνα και η συγκοινωνία διεξάγεται απο παρακαμπτήριους δρόμους. Τα δρομολόγια του ΟΣΕ από Αθήνα για Λάρισα, Βόλο, Καλαμπάκα και αντίστροφα εκτελούνται κανονικά.

Ολοκληρώνεται αύριο η τριήμερη περιοδεία της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, στη Θεσσαλία.

Η Οικονομική και Νομισματική Ενωση, η απασχόληση, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, καθώς και η πορεία προς την τελική φάση της Διακυβερνητικής Διάσκεψης για την αναθεώρηση του Μάαστριχτ απασχόλησαν μεταξύ άλλων τη Σύνοδο Κορυφής του Δουβλίνου. Δεν συζητήθηκε το θέμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

Την ικανοποίηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου, προκάλεσε η αποδοχή ελληνικής πρότασης, χθες στο Δουβλίνο, να μην επιβάλλονται κοινοτικές κυρώσεις, όταν το δημοσιονομικό έλλειμμα οφείλεται σε απρόβλεπτους παράγοντες, όπως οι φυσικές καταστροφές ή η ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κυρίαρχο κράτος και μπορεί να αγοράσει τον οπλισμό που χρειάζεται για την άμυνά της από όποια χώρα θέλει, δήλωσε ο ρώσος πρέσβης στην 'Αγκυρα, Βαντίμ Κουζνέτσοφ, αναφερόμενος στις τουρκικές αξιώσεις για ματαίωση της πώλησης του πυραυλικού συστήματος S-300 στην Κύπρο.

Για ``φόνους αμάχων χωρίς προηγούμενο`` κάνει λόγο ο Μπιλ Κλίντον, στην τακτική διμηνιαία έκθεσή του προς το Κογκρέσο, αναφερόμενος στις δολοφονίες των Κυπρίων το καλοκαίρι.

Οι ΗΠΑ απέρριψαν χθες την πρόταση Πάγκαλου για δημιουργία μηχανισμού ειρηνικής επίλυσης διαφορών στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι, Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να επιλύσουν μόνες τις διαφορές τους.

Η κυβέρνηση θα προβεί σε διάβημα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αμφισβήτησαν ότι η Ελλάδα έχει δέκα ναυτικά μίλια για εναέριο χώρο, δήλωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γιώργος Κυριόπουλος, δήμαρχος της Καλλιθέας ορίστηκε απο τον Μιχάλη Τροχανά νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο πρωταθλητής μας της κολύμβησης, Δημήτρης Μαγγανάς, κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα ελεύθερο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Με απόδοση 3 λεπτά 48 δεύτερα και 29 εκατοστά κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε σημειώσει χθές.

Πανελήνια επίδοση σημείωσε όμως και η Κάτια Σαρακατσάνη στα 400 μ. μικτή ατομική με 4'57" και 22/100, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Βιβή Πρωτόπαπα με 4'57" & 68/100 από το 1983.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 246,79 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 408,60, λίρα Κύπρου προς 528,34, γαλλικό φράγκο προς 47,33, ελβετικό φράγκο προς 188,14, γερμανικό μάρκο προς 159,94,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,17, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,43 και την EΛΜ (ΕCU) προς 308,25 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 και στα νησιά του Αιγαίου τους 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με νοτιάδες ασθενείς μέχρι μέτριους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 8 εως 17 βαθμούς Κελσίου θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, ενώ το βράδυ πιθανόν να βρέξει. Το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 14 December 1996 - 13:39:35 UTC