Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,16/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίζονται και σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.Ανοικτό το προαύλιο, κλειστές οι αίθουσες του Ιδρύματος.Σε επιφυλακή το σύνολο σχεδόν της αστυνομικής δύναμης Αττικής.

Δεν αλλάζει ο νόμος για τα ναρκωτικά,ούτε θα γίνει διαχωρισμός σκληρών και μαλακών,διαβεβαιώνει ο υπουργός δικαιοσύνης και προαναγγέλει επιείκια για τους χρήστες.

Πάγωμα των προσλήψεων για τρία χρόνια,προβλέπει το νομοσχέδιο για την περικοπή των κρατικών δαπανών.Πέντε θα φεύγουν,ένας θα προσλαμβάνεται.Εξαιρούνται προσλήψεις για παιδεία και υγεία.

Θα κανουμε χρήση του δικαιώματος για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλλια, όποτε το κρίνουμε σκόπιμο και ωφέλιμο, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τρία άμεσα μέτρα για την υγειή λειτουργίας του Χρηματιστηρίου, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Με νομοθετική ρύθμιση θα αντιμετωπισθεί το άνοιγμα της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ.

Κρίσιμη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας και της Κεντρικής επιτροπής του ΠΑΟΚ,τη Δευτέρα,για τον προϋπολογισμό.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την κλοπή 4 οπλων και 500 σφαιρών από μονάδα της Σάμου.

Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν το απόγευμα οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρώντας στο ωράριο του Σαββάτου.

Δεν θα γίνουν σήμερα αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου στην Αθήνα, λόγω του Πολυτεχνείου.

Σήμερα θα γίνει μόνο ένας αγώνας Ιωνικός-Βέροια στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ για την Α1 κατηγορία θα γίνουν οι αγώνες: Απόλλων Πατρών- ΒΑΟ, Αρης- Σπορτιγκ και το ντέρμπυ Ηρακλή-ΠΑΟΚ.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο σχεδόν της αστυνομικής δύναμης Αττικής,σε μιά προσπάθεια να αποφευχθούν επεισόδια,κυρίως αύριο, μετα την πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία,με την οποία ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.Πάνω από 5.000 αστυνομικού θα λάβουν θέσεις σε επίκαιρα σημεία,στη διαδρομή της πορείας,αλλά και στους χώρους γύρω από το Πολυτεχνείο, της ΑΣΟΕ και της Παντείου, όπου πέρισυ μετατράπηκαν σε ορμητήρια λεηλασιών.Στο Πολυτεχνείο είναι ανοιχτός είναι για το κοινό ο προάυλιος χώρος,όμως όλα σχεδόν τα κτίρια του ιδρύματος είναι κλειστά,πλή δύο τα οποία περιφρουρούνται από την ΕΦΕΕ.Η αστυνομία έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα,δήλωσε στη βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης,ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επεισοδίων,λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μολότοφ κατασκευάζονται και μέσα στο Πολυτεχνείο, όπου η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει.Το χώρο του Πολυτεχνείου θα επισκεφθεί σήμερα αντιπροσωπεία της βουλής για να αποτίσει φόρο τιμής.

Να μη γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά,αλλά να υπάρξει επιείκια για τους χρήστες,αποφασίσθηκε στη χθεσινή σύσκεψη του υπουργού δικαιοσύνης με τους εισαγγελείς-εφέτες,όπου εξετάσθηκαν τα κρούσματα πρόωρης αποφυλάκισης μεγαλεμπόρων ναρκωτικών. Οπως δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη,ενώ σύντομα θα καθορισθεί ποσότητα που κατοχή της θα διαχωρίζει τον έμπορο από τον χρήστη. Τέλος ο υπουργός δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού σκληρών και μαλακών ναρκωτικών.

Πάγωμα τον προσλήψεων στο δημόσιο,μέχρι το 1999,δραστικές περιοκοπές στις επιχορηγήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατάργηση ή συγχώνευση υπηρεσιών του δημοσίου, προβλέπει το νομοσχέδιο για την περικοπή των κρατικών δαπανών που κατατέθηκε στη βουλή. Ειδικά για τις προσλήψεις προβλέπεται ότι για κάθε πέντε που θα αποχωρούν θα προσλαμβάνεται ένας, με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς, τα σώματα ασφαλείας και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια και θα το ασκήσει,όταν το θεωρήσει σκόπιμο και ωφέλιμο,δήλωσε στη βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, χαρακτηρίζοντας δημαγωγικές τις επικρίσεις του κ.Εβερτ περί συμφωνίας με τους Αμερικανούς να μην επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα.

Τρία άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση της υγιούς λειτουργίας του χρηματιστηρίου,εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.Πρόκειται για τον αυστηρό έλεγχο των συναλλαγών,την κατάθεση νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του αποθεματικού και του συνεγγυητικού κεφαλαίου και έλεγχος στα βιβλία των χρηματιστηριακών εταιριών, από ελεγκτές διεθνούς κύρους.

Στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ,τη Δευτέρα,επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για τις αντιδράσεις στο κυβερνών κόμμα,σχετικά με τα μεγέθη του προϋπολογισμού και την οικονομική πολιτική του 1997.Χθές,τόσο το ΠΑΣΟΚ,όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,διέψευσαν τις πληροφορίες περι φράσεως του πρωθυπουργού στο εκτελεστικό Γραφείο,ότι όσοι κτυπούν το Σημίτη κτυπούν το ΠΑΣΟK και πώς άν πέσουμε θα πέσουμε όλοι μαζί.

Σε περιοδείες ανά τη χώρα, με στόχο την επαφή με την κομματική βάση, προσφεύγουν τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εγκαινιάζοντας έτσι μιά άτυπη προεκλογική περίοδο,ενόψει του συνεδρίου. Ο Στέφανος Μάνος βρέθηκε στη Χαλκίδα,η Ντόρα Μπακογιάννη στην Κρήτη, ο Γιώργος Σουφλιάς θα επισκεφθεί τη Θράκη, ενώ περιοδείες προγραμματίζει και ο Μιλτιάδης Εβερτ.Μιλώντας σε κομματικά στελέχη,τόσο ο κ.Μάνος όσο και η κυρία Μπακογιάννη, τόνισαν ότι δεν χρειάζεται μόνο αλλαγή ηγεσίας,αλλά και μια νέα Νέα Δημοκρατία και κατέστησαν σαφές ότι θα αποδεχθούν το όποιο αποτέλεσμα του συνεδρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ένορκη διοικητική εξέταση που διέταξε το Γενικό Επιτελείου Στρατού, μετά την αποκάλυψη ότι από μονάδα της Σάμου εκλάπησαν τέσσερα αυτόματα G-3 και 500 σφαίρες.

Παρά τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών για το θέμα του ωραρίου λειτουργίας το Σάββατο, οι εμπροϋπαλληλοι συνεχίζουν να αντιδρούν και προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις το απόγευμα σε Κολωνάκι,Γλυφάδα και Κηφισιά.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν θα γίνουν σήμερα αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου στην Αθήνα, λόγω του Πολυτεχνείου, καθώς η αστυνομία θα διαθέσει το σύνολο της δυναμής της για τη φύλαξη του Ιδρύματος,των γύρω χώρων και της αυριανής πορείας.Σήμερα θα γίνει μόνο ένας αγώνας Ιωνικός-Βέροια στο ποδόσφαιρο,με τον οποίο ανοίγει η αυλαία της 8ης αγωνιστικής.Στο μπάσκετ για την Α1 κατηγορία θα γίνουν σήμερα οι αγώνες: Απόλλων Πατρών- ΒΑΟ, Αρης-Σπορτιγκ και το ντέρμπυ Ηρακλή- ΠΑΟΚ.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 240,79 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 400,87, λίρα Κύπρου προς 525,43, γαλλικό φράγκο προς 47,29, ελβετικό φράγκο προς 189,14, γερμανικό μάρκο προς 159,84,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,87, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 216,56 και την ECU προς 306,71 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις που κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι πυκνές, προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία.Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 21 και στο Αιγαίο 12 με 22 βαθμούς Κελσίου. Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 20 και 9 με 17 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Saturday, 16 November 1996 - 3:00:32