Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλειστό μέχρι και την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, μετά την αναταραχή που προκλήθηκε από το κανόνι της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ.

Εκτακτη σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου αποφάσισε ο Μιλτιάδης Εβερτ, που συνεχίζει να δέχεται πυρά των εσωκομματικών αντιπάλων του. Δεν θα παραστώ διαμήνυσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Δεν φοβάμαι διαγραφές δηλώνει ο Πέτρος Τατούλης.

Ριζικές αλλαγές στο νόμο περί ναρκωτικών εξήγγειλε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Νέα ναρκωτική ουσία που κυκλοφορεί σε μπαρ, αποκάλυψε αστυνομική έρευνα.

Ο προϋπολογισμός επί τάπητος σε κυβερνητικά και κομματικά όργανα. Αύριο κυβερνητική επιτροπή, την Πέμπτη υπουργικό συμβούλιο, την Παρασκευή κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Νέα επιχείρηση προσέγγισης του ναυαγίου του ΚΩΣΤΑΚΟΣ έκανε η ομάδα των ειδικευμένων δυτών. Αναζητείται πύραυλος που αποκόπηκε από το σκάφος μετά την πρόσκρουσή του με το ΣΑΜΑΙΝΑ.

Την Τετάρτη θα απολογηθεί η Βασιλική Βαλεοντή που κατηγορείται για το θάνατο του μόλις επτά μηνών μωρού της.

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου άσκησε ο εισαγγελέας για τα επεισόδια μεταξύ καταστηματαρχών και εμποροϋπαλλήλων για το ωράριο.

Θα συνεχισθεί και αύριο η καλοκαιρία, με λίγη συννεφιά στα δυτικά και τοπικές ομίχλες το πρωί. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νοτιάδες. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 μέχρι 23 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλειστό μέχρι και την Τετάρτη θα παραμείνει το Χρηματιστήριο Αθηνών,μετά το άνοιγμα των 2,6 δις δρχ της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ και τις αποκαλύψεις ότι στην υπόθεση εμπλέκονται άλλες 8 εταιρίες.Οι χρηματιστές προτείνουν την πλήρη εκκαθάριση των συναλλαγών σε χρήμα και σε μετοχές έως την Τετάρτη,την τοποθέτηση ελεγκτών σε όλες τις χρηματιστηριακές εταιρίες και τον συμψηφισμό των συναλλαγών από τις 30.10 έως σήμερα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων νομοθετικών μέτρων.Η Νέα Δημοκρατία ζητά τον πλήρη έλεγχο όλων των χρηματιστηριακών εταιριών και την αποβολή όσων έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ.

Με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και των πειθαρχικών μέτρων, συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας που συγκάλεσε ο Μιλτιάδης Εβερτ,μετά τα νέα πυρά που δέχεται από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους,που εμμέσως πλήν σαφώς τον καλούν να παραιτηθεί πριν από το συνέδριο.Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε δηλωσή του, τονίζει ότι αυτό που προέχει είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, ώστε ν' ανοίξει ο δρομος για ένα τίμιο και αντιπροσωπευτικό συνέδριο, εκτιμά ότι η σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου δεν συνεισφέρει στην κατεύθυνση αυτή και δεν κρίνει σκόπιμο να παραστεί.Ο καθένας σταθμίζει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του,απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος,ενώ ο Πέτρος Τατούλης που κλήθηκε από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας Γιώργο Παναγιωτόπουλο να δώσει διευκρινίσεις, δήλωσε ότι δεν φοβάται τις διαγραφές. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ειμαι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος στο συνέδριο, δηλώνει ο Κώστας Καραμανλής και προσθέτει ότι η κρίση πρέπει να αντιμετωπισθεί οριστικά,αμετάκλητα και με προοπτική.

Μια νέα ναρκωτική ουσία,που κυκλοφορεί σε μπαρ,αποκάλυψε η αστυνομία αστυνομική έρευνα.Πρόκειται για την ουσία κεταμίνη,που περιέχεται σε πολλά φάρμακα και με βάση αυτή κατασκευάζονται παραισθησιογόνα. Ηδη συνελήφθη ο υπευθυνος του μπάρ Αβάντ-Γκάρντ στην Αθήνα και γίνονται ενέργειες να του αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας.Η αστυνομία εξάρθρωσε 5μελή σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωϊνης σε τοξικομανείς στις περιοχές, Βάρκιζα, Ηλιούπολης, Γλυφάδας και Αργυρούπολης.Εγκέφαλος της σπείρας είναι ο Χρήστος Καπώνης, 41 ετών, που συνελήφθη.Ο υπουργός δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, εξήγγειλε ριζικές αλλαγές στον ισχύοντα νόμο που αφορά τα ναρκωτικά, ώστε οι έμποροι να μην έχουν ευνοϊκή μεταχείρηση.

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έγκριση του προϋπολογισμού,από τα κυβερνητικά και κομματικά όργανα.Αύριο συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή και την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο,ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνει η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας και της Κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με θέμα την οικονομική πολιτική για το νέο έτος.Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ απορρίπτει ως απαράδεκτες τις κυβερνητικές προτάσεις για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, εξαγγέλοντας 24ωρη απεργια για τις 28 του μηνός.

Την απόφαση της κυβέρνησης να ανελκυστεί η πυραυλάκατος ΚΩΣΤΑΚΟΣ, διατύπωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.Στην περιοχή του ναυαγίου έγινε και δεύτερη κατάδυση δυτών για να εντοπίσουν τους 4 υπαξιωματικούς και να πάρουν απόρρητα έγγραφα,ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό ενός εκ των πυραύλων,που αποκόπηκε από το σκάφος κατά την πρόσκρουση με το ΣΑΜΑΙΝΑ. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, για να συζητήσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε από την ανακρίτρια η Βασιλική Βαλεοντή,που κατηγορείται για ανθρωποκτονία του μόλις επτά μηνών μωρού της,το οποίο κηδεύθηκε στον Κάλαμο Αττικής.

Ποινική διώξη για παράνομη βία κατά παντός υπευθύνου άσκησε η εισαγγελία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο, στην αντιπαράθεση καταστηματαρχών εμπορουπαλλήλων για το διευρυμένο ωράριο στην Κηφισιά στο Κολωνάκι και τη Γλυφάδα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο διεθνή χώρο στρέφεται τώρα η προσοχή της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 , μετά την επίσκεψη της επιτροπής αξιολόγησης της ΔΟΕ στην Αθήνα. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Διεκδίκησης του Αθήνα 2004, βρίσκεται στην πόλη Κανκούν του Μεξικού, όπου πραγματοποιείται η συνέλευση της Ενωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, η οποία αποτελείται από 197 μέλη. Η πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη , θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία του φακέλλου της υποψηφιότητας της Αθήνας το Σάββατο.

Σε αγώνες για την 7η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Δόξα Βύρωνα - Πανιώνιος 1-1, ΕΑΡ - Πανελευσινιακός 3-0

Ικανοποιημένοι απο το βαθμό που πήραν στο Ζάγκρεμπ απο την Κροατία δήλωσαν οι παίκτες της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου,που επέστρεψαν τα ξημερώματα στην Αθήνα.Παράλληλα,εμφανίσθηκαν προσγειωμένοι γνωρίζοντας οτι ο δρόμος προς το Μουντιάλ '98,είναι ακόμη μακρύς και δύσκολος.Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Πολυχρονίου,δήλωσε μετά το 1- 1 του σταδίου Μαξιμίρ, ότι η μάχη γιά την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ είναι ακόμη ανοικτή.Το τέρμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πέτυχε ο Ντέμης Νικολαίδης στο 9-ο λεπτό της συνάντησης, ενώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ισοφάρισε ο Σούκερ, διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 240,62 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 396,48, λίρα Κύπρου προς 524,52, γαλλικό φράγκο προς 47,29, ελβετικό φράγκο προς 190,13, γερμανικό μάρκο προς 159,96,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,86, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 216,23 και την ECU προς 306,14 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα δυτικά όπου προβλέπονται νεφώσεις, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα ανατολικά ασθενείς και στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 23 και στα νησιά 13 με 22 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 22 και 7 με 19 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Monday, 11 November 1996 - 14:05:21