Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,28/10/1996 (ΑΠΕ)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική στην Αθήνα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ.

Βαρύς ο φόρος αίματος του τριημέρου στην άσφαλτο. 28 νεκροί και 183 τραυματίες σε 180 τροχαία δυστυχήματα.

Ελληνοτουρκικά,Κυπριακό και Ευρωπαϊκή Ενωση,στο επίκεντρο των συνομιλιών του Κώστα Σημίτη με τον Ούγγρο ομολογό του στη Βουδαπέστη.

Νέες βολές της προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Πολίν Γκρίν, κατά της Τουρκίας για Κυπριακό, Κουρδικό και Ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ερευνά τα αίτια της έκρηξης στο χώρο καυσίμων του Λιμενικού στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιά.

Περίπου 110 Αλβανούς λαθρομετανάστες μετέφεραν με φορτηγό δουλέμποροι που συνελήφθησαν στην Καλαμπάκα.

Στον Εισαγγελέα η αθίγγανη Μαρία Καραχάλιου κατηγορούμενη για παράβαση περί ναρκωτικών. Κάλυψη στην Αστυνομία δίνει ο Γιώργος Ρωμαίος για την επέμβαση στον καταυλισμό των τσιγγάνων στα Λιόσια.

Στην ανακρίτρια θα προσαχθούν εκ νέου οι υπεύθυνοι του πλοίου ΠΗΓΑΣΟΣ που τελούν υπο κράτηση.

Τρία βασικά πλεονεκτήματα στην Αθήνα διαπιστώνει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για τη ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004.

Βελτιωμένος αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα που θα είναι σχεδόν αίθριος με ασθενείς μεχρι μέτριους βορειάδες. Ανεβαίνει ο υδράργυρος και το θερμόμετρο θα δείξει απο 3 μέχρι 20 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με την καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού στη Θεσσαλονίκη.Από την εξέδρα των επισήμων παρακολούθησαν την παρέλαση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιλτιάδης Εβερτ,η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων,υπουργοί, βουλευτές και οι τοπικές αρχές. Την παράσταση έκλεψαν τα υπερσύγχρονα επιθετικά ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ,τα οποία προμηθεύθηκε πρόσφατα η πολεμική μας αεροπορία.

Στην Αθήνα εψάλη στη Μητρόπολη δοξολογία παρουσία του προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, υπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων αντιστασιακών οργανώσεων και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση, ενώπιον του υπουργού παιδείας Γεράσιμου Αρσένη.

Στο μεταξύ,βαρύς ήταν για άλλη μια φορά ο φόρος αίματος του τριημέρου στην άσφαλτο. Σε 180 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, 28 άτομα σκοτώθηκαν και 283 τραυματίσθηκαν.Η τροχαία πήρε έκτακτα μέτρα για την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα, αν και η κίνηση δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Σύμπτωση θέσεων Ελλάδας και Ουγγαρίας στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού, διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν στη Βουδαπέστη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Ούγγρο ομόλογό του Γκιούλα Χορν.Οπως δήλωσε ο κ.Σημίτης οι θέσεις της ουγγρικής κυβέρνησης συμπίπτουν με αυτές που έχει υποστηρίξει η Ελλάδα για παραπομπή του θέματος των Ιμια στη Χάγη και την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για το Κυπριακό.Ο πρωθυπουργός,που πήρε μέρος στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας Οσκαρ Λαφοντέν και το γραμματέα της Δημοκρατικής Αριστεράς της Ιταλίας Μάσιμο Νταλίμα.

Η Τουρκία δεν πρέπει να δίνει μόνο υποσχέσεις για βελτίωση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και για προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και του Κουρδικού, αλλά θα πρέπει να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση αν θέλει οι σχέσεις της με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να βελτιωθούν δήλωσε η πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοιβούλιο, Πολίν Γκριν μιλώντας στον ελληνικό ραδιοσταθμό Λονδίνου.

Ανδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ερευνούν τα αίτια της έκρηξης που σημειώθηκε στο χώρο καυσίμων του Λιμενικού Σώματος, πίσω από τη Σχολή Λιμενοφυλάκων στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιά. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις των τριών αντλιών καυσίμων και στα τζάμια του πρατηρίου,αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες στον τόπο της έκρηξης βρέθηκαν ίχνη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και ερευνάται ο τρόπος συνδεσομολογίας και η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε.

Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς λαθρομεταναστών, εντόπισε και κατέστειλε η Αστυνομία στην περιοχή της Καλαμπάκας. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ο Αθανάσιος Αγγελής και οι αδελφοί Γιώργος, Κώστας και Πέτρος Τάτσης, γιατί στο φορτηγό που οδηγούσαν μετέφεραν 109 Αλβανούς λαθρομετανάστες.Στο μεταξύ, το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά επέβαλε ποινή καθειρξης 6 ετών και 10 μηνών στον καθένα,καθώς και χρηματικό πρόστιμο 3.400.000 δραχμών,στους αδελφούς Λάμπρο και Βασίλειο Μπάμπα,γιατί μετέφεραν 31 Αλβανούς λαθρομετανάστες.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα η Μαρία Καραχάλιου που συνελήφθη χθες κατά την έφοδο αστυνομικών δυνάμεων σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Ανω Λιόσια.Εναντίον της Καραχάλιου ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και αποδοχή προϊόντος εγκλήματος. Απο την Καβάλα που βρίσκεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος κάλυψε πλήρως την Αστυνομία, λέγοντας οτι οι αστυνομικοί έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους.Πρόσθεσε επίσης οτι θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι για τα όσα υποστηρίζουν οι τσιγγάνοι, αναφορικά με τις ενέργειες της Αστυνομίας.

Στην ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών θα προσαχθούν εκ νέου αύριο ο πλοίαρχος του επιβατηγού "Πήγασος",Ευάγγελος Αντωνόπουλος,ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Ζαχαρίας και ο Α'μηχανικός Γιάννης Μαθιουδάκης,ύστερα απο απόφαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση κανονισμού προς αποφυγή συγκρούσεων, πρόκληση ναυαγίου εξ αμελείας και σωματικές βλάβες κατά συρροή.Στο μεταξύ κρίσιμη παραμένει η κατάσταση των δύο βαριά τραυματιών του ναυτικού ατυχήματος ανοιχτά του Σουνίου.

Συνεδριάζει αύριο από κοινού η νέα Εκτελεστικη Επιτροπή και το νέο Πολιτικό Συμβούλιο της Πολιτικής Ανοιξης, υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενα αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην τελική φάση της επιλογής για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, φαίνεται, ότι έχει κάνει η ΑΘήνα, αφού η Επιτροπή Αξιολόγησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής,ότι υπάρχουν τρία πλεονεκτήματα της ελληνικής υποψηφιότητας. Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής,Τόμας Μπαχ,τα πλεονεκτήμστα αυτά είναι η υποστήριξη της υποψηφιότητας της Αθήνας απο την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, το πολιτιστικό πρόγραμμα και οι εγγυήσεις της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 241,75 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 385,30, λίρα Κύπρου προς 522,19, γαλλικό φράγκο προς 47,02, ελβετικό φράγκο προς 191,89, γερμανικό μάρκο προς 158,77,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,82, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 213,36 και την ECU προς 304,46 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'' ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 14 βαθμούς στα δυτικά 8 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα 9 με 18. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 9 με 17 και 5 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Monday, 28 October 1996 - 14:59:16