Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-05-14

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Ο Ολυμπιακός έκανε το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο μπάσκετ.

Η ομάδα του Πειραιά νίκησε άνετα χθές με 64-47 τον Παναθηναικό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον τρίτο μεγάλο τελικό.

Ο Ολυμπιακός προηγείται πλέον με 2-1 στις νίκες και χρειάζεται άλλη μία για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο τέταρτος τελικός θα διεξαχθεί την Δευτέρα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και με νίκη ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα, σε περίπτωση νίκης του Παναθηναικού, όλα θα κριθούν σε πέμπτο παιχνίδι που θα γίνει την Πέμπτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Την εθνική ομάδα της Αρσης Βαρών επισκέφθηκε χθές το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Ιακώβου παρουσίασε τους αθλητές μας στον Πρωθυπουργό ο οποίος είχε ιδιαίτερες συνομιλίες μαζί τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιάννης Σγουρός προσέφερε στον κ.Σημίτη μία φωτογραφία με τα μέλη της εθνικής ομάδας της Αρσης Βαρών με τις υπογραφές τους.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Σκιαδάς επέδωσε στον Πρωθυπουργό αναμνηστικό μετάλλιο της ομοσπονδίας.

Ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους πρωταθλητές μας τους είπε μεταξύ άλλων

"Εχετε δείξει ότι με σχέδιο, με εμμονή, με δουλειά μπορούμε να φέρουμε νίκες που αναδεικνύουν τη χώρα μας. Εσεις αντιπροσωπεύετε τη γενιά, αυτούς που θα δείξουν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ότι μπορούμε".

Ο Πίτερ Οφορίκουε υποβλήθηκε χθές σε χειρουργική επέμβαση μετά την ολική ρήξη μηνίσκου που υπέστη στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Εθνικό.

Ο Γκανέζος επιθετικός του Ολυμπιακού θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου 15 ημέρες.

Ο Κριστόφ Βαζέχα ένοιωσε και πάλι ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και θα απουσιάσει απο το Κυριακάτικο παιχνίδι του Παναθηναικού με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη.

Ο Αγγελος Μπασινάς κλήθηκε σε απολογία απο την δίοικηση της ΠΑΕ με αφορμή την αποβολή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ όταν χαστούκισε τον Κοπιτσή.

Στην ΑΕΚ, η δίοικηση της ΠΑΕ κάλεσε σε απολογία τον Κρίστοφερ Ρε επειδή αποβλήθηκε στο μάτς με τον Παναθηναικό όταν χτύπησε τον Κωνσταντινίδη.

Εντολή για τον πλήρη και ασφυκτικό έλεγχο όσων εισέρχονται με προσκλήσεις στις εξέδρες των επισήμων του Ολυμπιακού Σταδίου, έδωσε στη δίοικηση του Σταδίου ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας μετά τα όσα συνέβησαν στο προχθεσινό ντέρμπι Παναθηναικού-ΑΕΚ.

Παράλληλα ο κ.Φούρας αποδοκίμασε "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο" τα όσα συνέβησαν στο χώρο της εξέδρας των επισήμων και τόνισε ότι η εικόνα αυτή υπονομεύει τα θετικά πρότυπα που δημιουργεί στη νεολαία ο αθλητισμός.

Πάντως οι παρατηρητές της ΕΠΑΕ αλλά και η Αστυνομία, στις εκθέσεις τους δεν αναφέρουν τα επεισόδια που έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Με χρηματικό πρόστιμο 800 χιλιάδων τιμωρήθηκε ο Αρης και με 700 χιλιάδες η ΑΕΚ για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι, στο Χαριλάου.

Προοδευτική και Πανιώνιος έμειναν στο 0-0 στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Στην βαθμολογία η Προοδευτική είναι στην 14η θέση με 32 βαθμούς και ο Πανιώνιος στην 15η με 31.

Το μήνυμα της δύναμης, της ανθρώπινης θέλησης και των ευγενών αξιών του αθλητισμού, έστειλε χθές η Αθήνα σε όλο τον κόσμο με την τελετή αφής της φλόγας της ελπίδας για τους 10ους Παγκοσμίους Αγώνες Σπέσιαλ Ολύμπικς, που θα γίνουν απο τις 25 Ιουνίου εώς τις 5 Ιουλίου στη Βόρεια Καρολίνα.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν 7000 αθλητές με νοητική υστέρηση απο 150 χώρες και θα αγωνιστούν σε 19 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.

Η Ελλάδα θα λάβει μέρος στους αγώνες με 70 αθλητές.

Την προσεχή Πέμπτη θα εκδικαστεί απο το ΑΣΕΑΔ η έφεση της ομάδας μπάσκετ του Αρη κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή που μηδένισε τους κίτρινους στον δεύτερο μικρό τελικό του πρωταθλήματος για αντικανονική συμμετοχή των Αγγελίδη και Μιούρσεπ λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ.

Η εκδίκαση της έφεσης ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθές αλλά διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε νόμιμη κλήτευση του ΠΑΟΚ.

Προσφυγή εναντίον του ΠΑΟΚ κατέθεσε ο Λευτέρης Κακιούσης ζητώντας να μείνει ελεύθερος και να του επιδικαστεί το ποσό των 104 εκατομμυρίων δρχ.

Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε τον Ηρακλή με δύο αγωνιστικές αποκλεισμού της έδρας του και τον ΠΑΟΚ με μία για τα επεισόδια που έγιναν στο μεταξύ τους παιχνίδι για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο βόλλευ.

Ετσι ο δεύτερος αυριανός μεγάλος τελικός μεταξύ του Ηρακλή και του Ολυμπιακού, θα διεξαχθεί στην Βέροια.

O Αγιαξ κατέκτησε το κύπελλο στην Ολλανδία μετά την νίκη του με 2-0 επί της Φορτούνα Σιτάρντ, στον τελικό που έγινε στο Ρότερνταμ.

Η Ρωσία συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αναλάβει την διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008.

Αυτό προκύπτει μετά την χθεσινή πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της UEFA, Λέναρντ Γιόχανσον στους υπευθύνους του ρωσικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Η κίνηση του Γιόχανσον έγινε προχθές κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο της Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ, στο περιθώριο της οποίας ο ``ισχυρός άνδρας`` της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, δήλωσε πως η Ρωσία έχει τις δυνατότητες να αναλάβει το EURO 2008.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 14 May 1999 - 8:09:07 UTC