Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-04-29

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την συμμετοχή της στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Κάνοντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της εφετινής περιόδου οι πράσινοι νίκησαν στο Αλεξάνδρειο τον ΠΑΟΚ 89-75 και με νίκες 2-0 προκρίθηκαν στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Αρης - Ολυμπιακός. Πρώτοι σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν οι Αλβέρτης και Μποντίρογκα που σημείωσαν από 22 πόντους.

Απόψε στις 9 στο Αλεξάνδρειο ο Αρης χωρίς τον Γιώργο Σιγάλα θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι. Οι ερυθρόλευκοι προηγούνται με 1-0 στις νίκες και αν νικήσουν και σήμερα θα προκριθούν στον τελικό, διαφορετικά η πρόκριση θα παιχτεί σε τρίτο παιχνίδι στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στον στίβο,

Αστέρια παγκόσμιας ακτινοβολίας θα πάρουν μέρος στο Γκραν πρι Στίβου Τσικλιτήρεια που θα διοργανώσει ο Πανελλήνιος στις 16 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου Μίνως Κυριακού στους αγώνες θα λάβουν μέρος έξι κορυφαίοι αθλητές με διακρίσεις σε Ολυμπιάδες και παγκόσμια πρωταθλήματα. Πρόκειται για τους κατόχους των παγκοσμίων ρεκόρ, στο ύψος Κουβανός Χαβιέ Σοτομαγιόρ, 110μ. εμπόδια Βρετανός Κόλιν Τζάκσον, οι σπρίντερ Ατο Μπόλντον από το Τρινιτάντ Τομπάκο και Φράνκ Φρέντερικς από την Ναμίμπια, η Τσέχα τριπλουνίστρια Σάρκα Κασπάρκοβα καθώς και ο άλτης του μήκους Κουβανός Ιβάν Πεδρόσο.

Από ελληνικής πλευράς ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές των Παπαδιά, Παυλακάκη, Γκατσιούδη, Κόφφα, Βασδέκη, Τσιαμήτα, Λιάπη. Επίσης, στο διάστημα 29-30 Μαίου στο Ολυμπιακό στάδιο ο Πανελλήνιος Γ.Σ. θα διοργανώσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων με την συμμετοχή 1.000 αθλητών και αθλητριών από 40 χώρες της Ευρώπης.

Στο ποδόσφαιρο,

Ισόπαλη 1-1 αναδείχτηκε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Ελβετίας σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Ολυμπιακό στάδιο. Οι ελβετοί προηγήθηκαν στο 19 με τον Χάας και η εθνική ισοφάρισε στο 57 με τον Γεωργάτο. Οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες και ο Βασίλης Δανιήλ είχε την ευκαιρία να βγάλει σημαντικά συμπεράσματα ενόψει των αγώνων με Γεωργία και Λετονία για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2.000. Ατυχος ο Θωμάς Κυπαρίσσης ο οποίος στην παρθενική του εμφάνιση στην εθνική εγκατέλειψε το γήπεδο στο 31 λόγω τραυματισμού.

Σε περίπατο μετέτρεψε η Νορβηγία τον θεωρητικά δύσκολο εκτός έδρας αγώνα εναντίον της Γεωργίας. Οι Νορβηγοί πέρασαν σαν ``σίφουνες`` από την Τιφλίδα, νίκησαν με 4-1 και ανέβηκαν στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου, στους προκριματικούς του EURO 2000. Με την Γεωργία επανεμφανίστηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια, ενώ στην βασική ενδεκάδα των Νορβηγών, βρέθηκε ο Ερικ Μίκλαντ του Παναθηναϊκού.

Σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια της για πρόκριση έχασε η Λετονία μετά την ``λευκή`` ισοπαλία που παραχώρησε στην αντίστοιχη ομάδα της Αλβανίας. Με την βασική ενδεκάδα των φιλοξενούμενων αγωνίσθηκαν ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Φώτης Στρακόσια και ο μέσος του Παναθηναϊκού, Μπλένταρ Κόλα, ενώ αλλαγή έπαιξε ο μέσος του Απόλλωνα Εντμοντ Νταλίπι.

Η βαθμολογία στον Β προκριματικό όμιλο όπου συμμετέχει η εθνική μας διαμορφώθηκε ως εξής:

Νορβηγία 10 βαθμούς σε 5 αγώνες, Λετονία 8 βαθμούς σε 5 αγώνες, ΕΛΛΑΣ 6 βαθμούς σε 5 αγώνες, Σλοβενία 5 βαθμούς σε 4 αγώνες, Γεωργία 4 βαθμούς σε 5 αγώνες, Αλβανία 3 βαθμούς σε 4 αγώνες.

Σε αγώνες για τον 2ο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ελπίδων όπου μετέχει και το εθνικό μας συγκρότημα, Λετονία και Αλβανία αναδείχθηκαν στη Ρίγα ισόπαλες χωρίς τέρματα, ενώ στην Τυφλίδα η Νορβηγία νίκησε 3-0 τη Γεωργία. Η βαθμολογία του 2ου ομίλου μετά από 5 αγώνες διαμορφώθηκε ως εξής: Ελλάδα 13, Νορβηγία 12, Γεωργία 4, Λετονία 4, Αλβανία 4, Σλοβενία 2.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων θα παίξει σήμερα στις 4 το απόογευμα με την Τσεχία στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στην Γερμανία. Με νίκη η ελληνική ομάδα θα προκριθεί στους {8}.

Ο Γιώργος Δούρος του συνδέσμου Κορίνθου θα είναι ο διαιτητής του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που θα γίνει στις 5 Μαίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Βοηθούς θα έχει τους Μηλιώνη (Αρκαδίας), Νικολαϊδης (Θεσσαλονίκης) και τέταρτος ο Τσαγκαράκης (Χανίων).

Στο Χαριλάου θα γίνει ο αγώνας του πρωταθλήματος μεταξύ του Αρη και της ΑΕΚ, αφού η επιτροπή εφέσεων μετέβαλε σε πρόστιμο την ποινή των δύο αγωνιστικών που είχε επιβάλει αρχικά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα, με μία αγωνιστική αποκλεισμού της έδρας της τιμωρήθηκε ο Πανελευσινιακός για τα επεισόδια στο παιχνίδι με την Προοδευτική. Η ομάδα της Ελευσίνας έχει δικαίωμα έφεσης.

Ο Χούλιο Σέζαρ απουσίασε αδικαιολόγητα από την χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού και δεν αποκλείεται να κληθεί σε απολογία.

Στο πόλο

Η Βουλιαγμένη γνώρισε την ήττα στην Βουδαπέστη από την Βαζούτας με 11-5 για την 5η αγωνιστική του Α ομίλου στο Τσάμπιονς Καπ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου που έγινε στο Μαρούσι η ιταλική Ποσίλιπο νίκησε την γιουγκοσλαβική Μπέτσεϊ 9-7 και έτσι η Βουλιαγμένη για να προκριθεί στο φάιναλ φορ θα πρέπει να νικήσει στην έδρα της την ιταλική Ποσίλιπο με τέσσερα γκολ διαφορά.

Στο βόλεϊ,

Ολυμπιακός - Ορεστιάδα και Ηρακλής - ΠΑΟΚ είναι τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών των πλέι οφ της Α1 του πρωταθλήματος βόλεϊ. Η Ορεστιάδα νίκησε στην έδρα της τον Αρη 3-0 και πήρε την πρόκριση με νίκες 2-1, ενώ ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Θεσσαλονίκη την ΑΕΚ 3-1 και προκρίθηκε με νίκες 2-1.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην 4αδα της Α1 μετά από 13 χρόνια, ενώ ο Αρης έμεινε εκτός Ευρώπης μετά από 17 χρόνια.

Η Αυστρία συνέτριψε 7-0 τον Αγιο Μαρίνο, σε αγώνα που έγινε στο Γκρατζ, στο πλαίσιο του 6ου προκριματικού ομίλου του EURO 2000 πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολγίας με 10 βαθμούς σε 5 αγώνες, έναντι 9 της Ισπανίας σε 4 αγώνες και 9 της Κύπρου σε 5 αγώνες.

Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν η Μπαρτσελόνα και η εθνική Βραζιλίας, σε φιλικό αγώνα που έγινε στην Βαρκελώνη παρουσία 98.000 θεατών, γιά την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του καταλανικού συλλόγου. Οι Βραζιλιάνοι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ, πρώτα με τον Ρονάλντο (29') και στη συνέχεια με τον Ριβάλντο (41'), όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν και τις δύο φορές να ισοφαρίσουν, αρχικά με τον Λουίς Ενρίκε (34') και τέλος με τον Φιλίπ Κοκού (63').

Εντυπωσιακά αποτελέσματα σημειώθηκαν σε διεθνή φιλικά παιχνίδια που έγιναν χθες βράδυ. Η Ολλανδία έχασε με 2-1 στο Αρνεμ από το Μαρόκο, ενώ η Σκωτία κέρδισε μετά από 40 χρόνια την Γερμανία, επικρατώντας με 1-0 στην Βρέμη. Η Ουγγαρία σκόραρε γιά πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια σε βάρος της Αγγλίας στο 1-1 της Βουδαπέστης και η Ιταλία με την Κροατία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο Ζάγκρεμπ. Σε άλλα φιλικά παιχνίδια: Ιρλανδία-Σουηδία 2-0, Ρουμανία-Βέλγιο 1-0, Δανία-Νότια Αφρική 1-1, Μάλτα-Ισλανδία 1-2, Σλοβενία- Φιλανδία 1-1, Β.Ιρλανδία-Καναδάς 1-1, Κροατία-Ιταλία 0-0, Πολωνία-Τσεχία 2- 1.

Στην Αλμέρια της Ισπανίας θα διεξαχθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2005. Η ισπανική πόλη επικράτησε στην ψηφοφορία που έγινε με ψήφους 57-14, της κροατικής Ριέκα, ενώ η γιουγκοσλαβική Μπούντοβα απέσυρε την υποψηφιότητά της. Οι προσεχείς Μεσογειακοί Αγώνες (2001) θα διεξαχθούν στην Τύνιδα.

Αλλη μία χώρα, αυτή την φορά της βαλκανικής και συγκεκριμένα η Ρουμανία, προστέθηκε στον κατάλογο με τα κράτη που δεν επιθυμούν την πραγματοποίηση του ``αθλητικού εμπάργκο`` στις ομάδες της Γιουγκοσλαβίας. ``Νομίζω ότι πρέπει να διαχωρισθεί η πολιτική από τον αθλητισμό. Η διαφορά τους είναι πως ο αθλητισμός, μεταφέρει μηνύματα κατά του πολέμου και της βίας``, δήλωσε χαρακτηριστικά στην κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας, ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Κριν Αντονέσκου.

Η UEFA θα εξετάσει στις 10 Μαϊου κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Γενεύη την πρόταση των 15 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που έγινε τη Δευτέρα, για αποκλεισμό των γιουγκοσλαβικών ομάδων από τις διοργανώσεις της ηπείρου μας, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ενωσης, Εγκίντιους Μπράουν. Στη σύσκεψη θα κληθούν να παραστούν εκπρόσωποι των εθνικών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, προκειμένου να εξεταστούν οι δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί με τη συμμετοχή ομάδων των Βαλκανίων στα ευρωπαϊκά κύπελλα της προσεχούς περιόδου, είπε ο Εγκίντιους Μπράουν, που είναι και πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας. Ο Γερμανός παράγοντας πάντως από την πλευρά του άφησε να φανεί ότι είναι μάλλον αντίθετος στον αποκλεισμό του γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 29 April 1999 - 8:09:08 UTC