Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-04-15

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν τον τίτλο του εφετινού κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Μετά τον Παναθηναϊκό που προκρίθηκε την περασμένη Τρίτη σε βάρος του Αθηναϊκού χθες εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό και ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο, όμως, με το 4-0 που είχαν νικήσει στο πρώτο παιχνίδι πήραν την πρόκριση για τον τελικό που θα γίνει στις 5 Μαίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Γκόγκιτς στο 28 και ισοφάρισε ο Ηρακλής στο 47 με τον Ταβλαρίδη.

Οι επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα του πόλο συνεχίζονται. Ο Ναυτικός Ομιλος Πατρών κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Λεν Τρόφι και έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα και πρώτη επαρχιακή που θα δώσει το παρόν σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στον συγκλονιστικό επαναληπτικό ημιτελικό που έγινε στο κολυμβητήριο της Αγιάς η Πάτρα νίκησε στην παράταση την ισπανική Ρεάλ Κανόε με 7-5. Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε 6-5 υπέρ της Πάτρας, αλλά παίχτηκε παράταση επειδή το πρώτο παιχνίδι είχε τελειώσει με 7-6 υπέρ των Ισπανών. Τα επτάλεπτα: 1-4, 2-1, 0- 0, 3-0 (τρίλεπτα παράτασης: 1-0, 0-0). Τρία τέρματα σημείωσε ο Μπιτσάκος. Στον τελικό η Πάτρα θα αντιμετωπίσει την ουγγρική Ούιπεστ.

Η κροατική Μλάντοστ θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων στο πόλο. Οι Κροάτες νίκησαν στο Ζάγκρεμπ την κάτοχο του τροπαίου ουγγρική Φερεντσβάρος με 13-9, ενώ ο πρώτος αγώνας στην Βουδαπέστη ήταν ισόπαλος 8-8.

O Παναθηναϊκός και ο Αρης έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση των πλέι οοφ της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός νίκησε δύσκολα το Περιστέρι με 78-68 στο κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ ο Αρης επικράτησε της ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο 65-61. Οι επαναληπτικές αναμετρήσεις θα γίνουν αύριο Παρασκευή.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σήμερα στο Μαρούσι την ομώνυμη ομάδα με σκοπό να πάρει την νίκη και μαζί την πρόκριση για την ημιτελική φάση των πλέι οφ. Οι ερυθρόλευκοι προηγούνται στις νίκες 1-0 και αν το Μαρούσι καταφέρει να νικήσει τότε η πρόκριση θα παιχτεί σε τρίτο και τελευταίο παιχνίδι το ερχόμενο Σάββατο.

Ολα τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού βόλεϊ έδωσαν το παρόν στο Ολ Σταρ Panafon που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου. Περισσότεροι από 2000 φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις καλύτερες βολεϊμπολίστριες και τους καλύτερους βολεϊμπολίστες που έδωσαν αγώνα επίδειξης και έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς.

Στο Ολ Σταρ των ανδρών η ομάδα των επιλέκτων ξένων επικράτησε της αντίστοιχης των Ελλήνων με 50-40 (σε δύο σετ των 12 λεπτών με συνολικό σκορ), ενώ και στις γυναίκες οι ξένες επικράτησαν των Ελληνίδων 49-45.

Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχτηκε ο Σέρβος του Ολυμπιακού Γκόραν Βούγιεβιτς, ενώ τον διαγωνισμό ταχύτερης επίθεσης κέρδισε ο Νικολάι Ζελιάσκοφ.

Πολυτιμότερη παίκτρια αναδείχτηκε η Καρίνα Μετβέτεβα των Βριλησσίων, ενώ τον διαγωνισμό ταχύτερου σερβίς κέρδισε η Βίκυ Παπάζογλου του Πανελληνίου με ταχύτητα μπάλας στο σερβίς τα 90 χιλιόμετρα.

Το νησί του απέραντου γαλάζιου η πανέμορφη Αμοργό θα είναι η τελευταία κατοικία του Γιάννη Γρίσπου. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του χαντμπολ θα συνοδεύσουν τον Γιάννη στην τελευταία του κατοικία στα Θολάρια Αμοργού. Ο Γρίσπος ήταν διεθνής με την εθνική ανδρών και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού χάντμπολ, όμως, λύγισε στα 22 του χρόνια από την επάρατο νόσο.

Αγνωστοι μαχαίρωσαν τον οδηγό του πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Λεβαδειακού πριν από το παιχνίδι πρωταθλήματος της Γ εθνικής με την ΕΑΡ στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για τον 26χρονο Μανώλη Λαγουδάκη που δέχτηκε μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα αλλά ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ τιμώρησε τον Ολυμπιακό με 1 εκ. δραχμές πρόστιμο και 100 δρχ. τον ΠΑΟΚ για επεισόδια στον μεταξύ τους αγώνα.

Αναβλήθηκε ο αγώνας μεταξύ του Αιγάλεω και του Ναυπακτιακού Αστέρα για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α εθνικής επειδή δεν προσήλθε στο γήπεδο ο ένας από τους δύο επόπτες.

Ο Μπίκας του συνδέσμου Χαλιδικής ορίστηκε να διευθύνει τ ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α εθνικής μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των παίδων νίκησε την αντίστοιχη της Ουγγαρίας με 85-42 και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι προκριματικοί αγώνες γίνονται στην Κατερίνη και σήμερα η εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Πολωνία.

Με τον Πίτερ Οφορίκουε να αναδεικνύεται και πάλι σε ηγετική φυσιογνωμία, η Γκάνα νίκησε με 2-0 την Κόστα Ρίκα, στην Καντούνα, και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του παγκοσμιου πρωταθλήματος νέων που διεξάγεται στη Νιγηρία. Ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού ``σφράγισε`` τη νίκη της ομάδας του με ένα γκολ (το τρίτο του στη διοργάνωση) στο 79ο λεπτό της συνάντησης, ενώ το σκορ είχε ανοίξει στο 19' ο Οβούσου. Στους προημιτελικούς, που θα γίνουν την Κυριακή, η Γκάνα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ισπανία- ΗΠΑ.

Η ''μάχη'' του Λεωνίδα Σαμπάνη με τον Κροάτη Νικολάι Πετσάλοφ για την πρώτη θέση στην κατηγορία των 62 κ. ξεχωρίζει από τους αγώνες της σημερινής δεύτερης ημέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Αρσης βαρών, που γίνεται στην Κορούνια της Ισπανίας.

Ο 28χρονος Ελληνας πρωταθλητής καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λάχτι, όταν είχε πάρει τρία χρυσά μετάλλια.

Ο Σαμπάνης υπολογίζει τον αντιπαλό του, ο οποίος το 1993 και το 1994 είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με τα χρώματα της Βουλγαρίας. Στην κατηγορία υπάρχουν και άλλοι καλοί αρσιβαρίστες, όπως ο Τούρκος Χαφίζ Σουλεϊμάνογλου, ο Βούλγαρος Σεβνταλίν Μίντσεφ (πέρσι τρίτος στο παγκόσμιο).

''Μάχη'' για το μετάλλιο δίνει στην κατηγορία των 63κ. η Γιάννα Χατζηϊωάννου. Η κάτοχος του ευρωπαϊκού ρεκόρ στο ζετέ (120.5 κ.) επιθυμεί το πρώτο της μετάλλιο στην Ευρώπη μετά από δύο χρόνια μακριά από τις διακρίσεις.

Η γερμανική Καϊζερσλάουτερν διέθεσε ποσό 10.000 μάρκων (περίπου 1,7 εκ δραχμές), το οποίο της είχε προσφέρει ραδιοφωνικός σταθμός, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Μπάγερν Μονάχου, στους πρόσφυγες του Κοσόβου.

Η Ανόρθωση και ο ΑΠΟΕΛ είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το κύπελλο στην Κύπρο, αφού μετά τους σημερινούς επαναληπτικούς ημιτελικούς, εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στον τελικό. Η Ανόρθωση επικράτησε εκτός έδρας του Εθνικού Αχνας με 3-1, ενώ ο ΑΠΟΕΛ συνέτριψε στην Σαλαμίνα την τοπική ομάδα με 4-1.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι η αντίπαλος της Νιούκαστλ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, καθώς στον επαναληπτικό ημιτελικό, που έγινε στο Βίλα Πάρκ του Μπέρμιγχαμ επικράτησε με 2-1 της Αρσεναλ. Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας, ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Νιούκαστλ, θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Μαϊου στο στάδιο Γουέμπλεϊ.

Πάρμα και Φιορεντίνα θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό τελικό του κυπέλλου Ιταλίας που θα γίνει στις 5 Μαϊου στη Φλωρεντία, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στον πρώτο τελικό που έγινε στο ``Ενιο Ταρντίνι`` της Πάρμα.

Ο Αγιαξ θα είναι ο αντίπαλος της Φορτούνα Σίταρντ στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας. Ο ``Αίαντας``, στον ημιτελικό της διοργάνωσης που έγινε στο ``Αμστερνταμ Αρίνα`` επικράτησε 2-1 της Φέγενορντ.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 15 April 1999 - 13:10:31 UTC