Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-04-02

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας έκανε δεκτό το αίτημα της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας του βόλλευ να αποτελέσει η Αθήνα, έδρα της ομάδας της Γιουγκοσλαβίας για τους αγώνες του Παγκοσμίου Λίγκ.

Απομένει πλέον σήμερα η τελική απόφαση της διεθνούς Ομοσπονδίας η οποία απέκλεισε τη Γιουγκοσλαβία απο τη διοργάνωση λόγω των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών και τοποθέτησε στη θέση της την Πορτογαλία.

Οπως έγινε γνωστό πάντως απο τη Διεθνή Ομοσπονδία, οι πιθανότητες να συμμετάσχει τελικά η ομάδα της Γιουγκοσλαβίας στο Παγκόσμιο Λίγκ είναι λίγες.

Σημαντική κίνηση συμπαράστασης στους Σέρβους είχαμε απο την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΚ έκλεισε φιλικό παιχνίδι με την Παρτιζάν που θα γίνει στο Βελιγράδι το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης.

Η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας δέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση της ΑΕΚ και δήλωσε ότι ο Σερβικός λαός θα περιμένει με μεγάλη συγκίνηση του αδελφούς Ελληνες στο Βελιγράδι, για να τους φιλοξενήσει και να τους ανταποδώσει την αγάπη που δείχνουν σε αυτόν.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ'ευθείας στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης .

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν υποχρεώνει τους παίκτες της ομάδας να συμμετάσχουν στον αγώνα, όλοι τους δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν στο Βελιγράδι εθελοντικά.

Στο μεταξύ οι παράγοντες της Παρτιζάν καταβάλουν προσπάθειες για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στον αγώνα, πολλών άσσων του Γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου που διαπρέπουν σε Ευρωπαικές ομάδες.

Στον αγώνα, θα υπάρχει συμβολική τιμή εισητηρίου ενω τα έσοδα και απο τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Σερβικού λαού.

Ευχαριστήρια επιστολή πρός τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο απέστειλε ο παράγοντας του Γιουγκοσλαβικού μπάσκετ και της ΦΙΜΠΑ, Νεμπόισα Πόποβιτς, για το μήνυμα συμπαράστασης του προς τον λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Να σημειωθεί ότι το μήνυμα της ΕΟΚ και η εν γένει συμπαράσταση της κοινωνίας του ελληνικού μπάσκετ, προβλήθηκε ιδιαιτέρως απο τα ΜΜΕ της Γιουγκοσλαβίας.

Η Γιουγκοσλαβική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανέστειλε τους αγώνες πρωταθλήματος οι οποίοι επρόκειτο να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο, παράλληλα όμως με ανακοίνωσή της επιμένει ότι η εθνική ομάδα της χώρας δεν πρόκειται να αποκλειστεί απο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

``Δεν μπορούμε φυσικά να παίξουμε ποδόσφαιρο ενω γίνονται βομβαρδισμοί, έτσι αποφασίσαμε την αναστολή του πρωταθλήματος`` δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας, Μπράνκο Μπουλάτοβιτς και συνέχισε: ``Οτι συμβαίνει όμως δεν πρόκειται να επηρεάσει την εθνική μας ομάδα. Δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την FIFA και την UEFA.

Μάλιστα λάβαμε ένα φαξ απο την UEFA με το οποίο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μας ενημερώνει ότι δεν κινδυνεύουμε με αποκλεισμό``.

Την πρόθεση του να μην αγωνιστεί ξανά με τη φανέλλα της εθνικής μας ομάδας του ποδοσφαίρου εξέφρασε ο Γιάννης Καλιτζάκης.

Ο αμυντικός της ΑΕΚ ενημέρωσε σχετικά και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Βασίλη Δανιήλ.

Ο Ερικ Μίκλαντ δεν προπονήθηκε ούτε χθές λόγω των ενοχλήσεων στη μέση και πλέον η συμμετοχή του Νορβηγού μέσου είναι εξαιρετικά αμφίβολλη στον αυριανό αγώνα του Παναθηναικού με τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη.

Αντίθετα ο Ανδρέας Λαγωνικάκης προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Η Κίντερ Μπολώνια νίκησε με 70-54 την Ορτέζ στην Γαλλία και προκρίθηκε στο φάιναλ-φόρ της Ευρωλίγκα του μπάσκετ που θα διεξαχθεί στο Μόναχο απο τις 20 εώς τις 22 Απριλίου.

Στον ημιτελικό του φάιναλ-φόρ η Κίντερ θα παίξει με την Τιμ-Σίστεμ Μπολώνια ενώ στον άλλο ημιτελικό ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Ηρακλής προκρίθηκε στη δεύτερη φάση των πλέι-οφ του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ μετά την χθεσινή του νίκη με 78-75 επί του Σπόρτιγκ στα Πατήσια.

Αντίθετα Μαρούσι και Ηράκλειο θα λύσουν τις διαφορές τους σε τρίτη αναμέτρηση το Σάββατο στην Αθήνα καθώς χθές το Ηράκλειο κέρδισε με 82-73 το Μαρούσι στην Κρήτη και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες.

Σήμερα θα παίξουν Περιστέρι-Νήαρ Ηστ στις 5 και Πανιώνιος-ΑΕΚ στις 7.

ΑΕΚ και Περιστέρι προηγούνται με 1-0 στις νίκες και εφόσουν κερδίσουν και σήμερα, παίρνουν την πρόκριση, σε αντίθετη περίπτωση όλα θα κριθούν σε τρίτο παιχνίδι.

Μετά το τριήμερο ρεπό, οι παίκτες του Παναθηναικού επανήλθαν στις προπονήσεις.

Απουσίαζαν ο Μποντίρογκα που έχει άδεια καθώς και ο Ράτζα που θα επιστρέψει απο την Κροατία το Σάββατο.

Ο Νίκος Οικονόμου με δηλώσεις του είπε ότι δεν έχει χαθεί τίποτα στην υπόθεση τίτλος, όλοι πρέπει να ξεχάσουν τι έγινε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και κάλεσε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να μην αποδοκιμάζει τους παίκτες γιατί είναι πολύ δύσκολο να αποδώσουν σύμφωνα με την αξία τους.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει και έμπρακτα το Σίδνεϊ στην διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2000.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής, η Αθήνα θα στείλει 50 πολίτες για να βοηθήσουν τη διοργάνωση αλλά και να αποκτήσουν εμπειρίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

``Τα άτομα αυτά θα μας βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση των αγώνων``, δήλωσε σχετικά και τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει όλο το οικονομικό κόστος (περίπου 2.6 εκατομμύρια δολλάρια) για τα έξοδα αποστολής και τις αποδοχές των ανθρώπων αυτών, που θα μείνουν για 16 μήνες στο Σίδνεϊ.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 2 April 1999 - 12:10:57 UTC