Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-03-24

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρολίγκα. Στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας νίκησε την γαλλική Βιλερμπάν 70-57 και χρειάζεται ακόμη μία νίκη για να προκριθεί. Κορυφαίος παίκτης και πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Μενσά με 17 πόντους, ενώ 12 σημείωσε ο Κόμαζετς. Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων θα είναι αύριο Πέμπτη και αν νικήσει ο Ολυμπιακός θα πάρει τη πρόκριση, διαφορετικά τη 1η Απριλίου θα γίνει και τρίτο παιχνίδι στον Πειραιά.

Στους πρώτους αγώνες για τη φάση των ``8`` της Ευρωλίγκα, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Βιλερμπάν ( Γαλλία) 70-57, Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) - Εφές Πίλσεν (Τουρκία) 69-68, Τιμσίστεμ Μπολόνια (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 90-63, Ορτέζ (Γαλλία)-Κίντερ Μπολόνια (Ιταλία) 67-59.

Ο Αρης χωρίς τον Γκάρι Γκραντ έχασε στην Ισπανία από την Βαλένθια με 70-64 στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Σαπόρτα, ωστόσο, η διαφορά των έξι πόντων αφήνει πολλά περιθώρια πρόκρισης στη ρεβάνς που θα γίνει τη προσεχή Τρίτη στο Αλεξάνδρειο. Πρώτοι σκόρερ του Αρη ήταν οι Μιχαήλοφ και Λιαδέλης με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Στον δεύτερο ημιτελικό που έγινε στη Ιταλία η Μπενετόν Τρεβίζο νίκησε τη γιουγκοσλαβική Μπουντοτσνόστ 76-60.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος ανακοίνωσε την πρόσληψη του Κώστα Πετρόπουλου στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας, ενώ την υψηλή εποπτεία θα έχει ο Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος είναι πολύ πιθανό να αναλάβει την εθνική μετά το 2002. Ο Πετρόπουλος θα αναλάβει την εθνική μετά το τέλος των πλέι οφ του πρωταθλήματος, αφού επί του παρόντος είναι προπονητής στο Μαρούσι. Συνεργάτες θα έχει τον Λάκη Τσάβα και τον Ηλία Ζούρο.

Απάντηση στον προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ανχελ Ιορντανέσκου για τα όσα δήλωσε σχετικά με τον αποκλεισμό του Δημήτρη Ελευθερόπουλου από την εθνική ομάδα, έδωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγιεβιτς ο οποίος δήλωσε: "Είναι δικαίωμα κάθε προπονητή να κάνει τις επιλογές του. Θεωρώ, όμως, ότι τέτοιου είδους μεμονωμένες κριτικές και αναλύσεις μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν σε ένα νεαρό ταλαντούχο επαγγελματτία και την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός αναγνωρίζει την μεγάλη προσφορά του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και ιδιαίτερα στους αγώνες του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θέλω να πως κάτι παραπάνω γιατί αυτή την περίοδο προέχουν τα δύο σημαντικά παιχνίδια της εθνικής ομάδας."

Η αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο παιχνίδι της εθνικής με την Νορβηγία για τα προκριματικά του Ευρο-2000 το προσεχές Σάββατο έχει αρχίσει. Η εθνική ας προετοιμάζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ σήμερα στις 3 θα δώσει φιλικό παιχνίδι με το Χαϊδάρι στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Χθες έφτασαν στην Ελλάδα οι αποστολές των εθνικών ομάδων ελπίδων και ανδρών της Νορβηγίας. Στις δηλώσεις τους οι Νορβηγοί παίκτες είπαν πως θα είναι ευχαριστημένοι και με ισοπαλία.

Σταθερά βελτιώνεται η κατάσταση του Παύλου Αδάμου μετά την επέμβαση αφαίρεσης νεφρού που υποβλήθηκε. Σύμφωνα με τους γιατρούς τις επόμενες ημέρες θα είναι σε θέση να πουν με βεβαιότητα αν ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ θα είναι σε θέση να συνεχίσει τη καριέρα του χωρίς προβλήματα.

Ο Γιώργος Δώνης έλυσε κοινή συνενέσει το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ και θα λάβει αποζημείωση 30 εκ. δραχμές.

Με εξάμηνη διακοπή συμβολαίου από τον Ηρακλή τιμώρησε τον Σωτήρη Κωνσταντινίδη η επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΑΕ επειδή υπέγραψε προσύμφωνο με την ΑΕΚ

Μετά την ομοσπονδία μπάσκετ που έχει έρθει σε ανοικτή ρήξη με τον υφυπουργό αθλητισμού Ανδρέα Φούρα χθες ήταν η σειρά της κολυμβητικής ομοσπονδίας να στρέψει τα πυρά της εναντίον της αθλητικής ηγεσίας. Ο πρόεδρος της ΕΚΟΦ Δημήτρης Διαθεσόπουλος σε συνέντευξη Τύπου κατηγόρησε την αθλητική ηγεσία για έλλειψη προγραμματισμού και άρνηση διαλόγου με ορισμένες ομοσπονδίες, ενώ αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση των οικονομικών της ΕΚΟΦ που διατηρεί τέσσερα ολυμπιακά αθλήματα. Μάλιστα, ο Διαθεσόπουλος ανακοίνωσε ότι οι προγραμματισμένοι για σήμερα πρώτοι αγώνες της Α φάσης των πλέι οφ της Α1 αναβάλονται επ αόριστο.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το παρόν στην συνέντευξη έδωσαν πέντε ακόμη πρόεδροι ομοσπονδιών, του μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος, της ποδηλασίας Ανδρέας Μιαούλης, της κωπηλασίας Γιώργος Μοναχός, της πάλης Θεόδωρος Χαμάκος και της πυγμαχίας Γιώργος Χαλκίδης.

Δύο σπουδαία παιχνίδια θα γίνουν σήμερα για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ. Στη Γλυφάδα ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Αρη και στην Ορεστιάδα η τοπική ομάδα τον ΠΑΟΚ. Στα άλλα παιχνίδια θα παίξουν: Ηφαιστος Δρ. - ΑΕΚ, Φιλία - Πανελλήνιος. Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και οι νικητές θα προκριθούν στο φάιναλ φορ που θα γίνει στη Δράμα 3 και 4 Απριλίου. <P Ο Γκραντ Χάκετ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μ ελεύθερο στην κολύμβηση, στο εθνικό πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Ο Χάκετ τερμάτισε με χρόνο 1:46.67, στην πρώτη διαδρομή της σκυταλοδρομίας 4X200 και κατέρριψε το ρεκόρ του Ιταλού Τζιόρτζιο Λαμπέρτι με 1:46.69 από το 1989 σε αγώνες στη Βόνη της Γερμανίας.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 24 March 1999 - 14:09:10 UTC