Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-09-28

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Monday, 28-Sep-98 19:04:46

Με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Αρσεναλ τη προσεχή Τετάρτη στο Ουέμπλεϊ η αποστολή του Παναθηναϊκού θα αναχωρήσει σε δύο ώρες για το Λονδίνο. Την αποστολή του Παναθηναικού θα ακολουθησει κι ο Ερικ Μίκλαντ που υποφέρει από γρίππη και χθες δεν προπονήθηκε. {Θα παίξω στο Ουέμπλεϊ ότι και να γίνει δήλωσε}, ο διεθνής Νορβηγός άσος του τριφυλλιού.

Αλγιηνή εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά 200 ανεγκέφαλων οπαδών της ΑΕΚ που αποδοκίμασαν έντονα τον Νίκο Μαχλά και την υπόλοιπη αποστολή της Βίτεσε, όταν έφτασαν στο Δυτικό Αεροδρόμιο.

Χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές της Ολλανδικής ομάδας να επιβιβαστούν στο λεωφορείο τους.

Σήμερα θα οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του Ηλία Ατματζίδη στο επαναληπτικό αγώνα με τη Βίτεσε αύριο στη Ν.Φιλαδέλφεια.

Το παιχνίδι με τον Πανηλειακό ανήκει στο παρελθόν και στο μυαλό μας υπάρχει μόνο ο αγώνας με την Κροάσια}, δήλωσε ο προπονητής του Ουμπιακού Ντούσαν Μπάγιεβιτς ο οποίος σήμερα αναμένεται να καταλήξει στην 11αδα του αγωνα της Τετάρτης.

Η Καβάλα, ο Πανιώνιος και η Σκόντα Ξάνθη εντυπωσιασαν στα παιχνιδια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Πρώτης Εθνικής Κατηγορίας.

Το Σάββατο, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 τον Ιωνικό ενω ο Ολυμπιακός εχασε στο Πύργο με 1-0 απο τον Πανηλειακό.

Τα αποτελέσματα στην Πρώτη Εθνική

Βέροια - Απόλλων Αθηνών		1-1
Εθνικός - ΠΑΟΚ			1-1
Ηρακλής - Εθνικός Αστέρας	1-1
Καβάλα - Αρης			3-1
Πανιώνιος - Πανελευσινιακός	3-0
Προοδευτική - Σκόντα Ξάνθη	1-2
Πανηλειακός - Ολυμπιακός	1-0
Παναθηναϊκός - Ιωνικός		2-1
ΟΦΗ - ΑΕΚ			0-1

Στη βαθμολογία ΑΕΚ 13, Παναθηναϊκός 12, Αρης- Ολυμπιακός-Ιωνικός-Ξάνθη 10 βαθμοί.

Σημαντικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη 4η σύσκεψη των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών Ενώσεων ποδοσφαίρου που θα γίνει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Κυρίαρχο θέμα της σύσκεψης είναι η δημιουργία της ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκα.

Οτι λαμπρότερο έχει να επιδείξει ο παγκόσμιος κλασσικός αθλητισμός και τα μεγαλύτερα αστέρια του στίβου θα παρουσιάσει ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος στην διεθνή συνάντηση κλειστού στίβου στην μνήμη Κωνσταντίνου Καραμανλή που θα διοργανώσει στις 10 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Θα συμμετάσχουν οι Ατο Μπόλτον, Φράνκ Φρέντερικς, Μάριον Τζόουνς, Μόρις Γκρίν, Χισάν Ελ Γκερούζ, Σβετλάνα Μαστέρκοβα, Χαβιέ Σοτομαγιόρ, Φιόνα Μεϊ, Σάρκα Κασπάρκοβα, Κολιν Τζάκσον.

Με την 5η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Δεύτερης Εθνικής Κατηγορίας.

Τα αποτελέσματα

Καλλιθέα - Νίκη Βόλου			2-0
Αθηναϊκός - Λύκοι			2-0
Ιάλυσος - Πιερικός			1-0
Αναγέννηση Καρδίτσας - Εδεσσαϊκός	0-0
Αγιος Νικολαος - Παναιτωλικός		3-2
Πανσερραϊκός - Παναχαϊκή		1-2
Απόλλων Καλαμαριάς - Καλαμάτα		4-1
Λάρισα - Δόξα Βύρωνα			1-2

Σήμερα στις 5 θα παίξουν ο ΠΑΣ Γιάννενα με τα Τρίκαλα.

Στη βαθμολογια η Καλλιθεα με 12 βαθμούς είναι στην πρώτη θεση με δεύτερη την Παναχαϊκή με 11 βαθμούς.

Η νίκη της ΑΕΚ στο Ηράκλειο επι της τοπικής ομάδας ξεχώρισε στους αγώνες της 2ης αγωνιστικής της Α1 κατξηγορίας στο μπάσκετ.

Αναλυτικά

Πανιώνιος - Ηρακλής	56-48
Παναθηναϊκός - Μαρούσι	91-76
Αρης - Απόλλων Πατρών	68-58
Ηράκλειο - ΑΕΚ		71-80
Ολυμπιακός - Νηαρ Ηστ	62-44
Σπόρτιγκ - ΠΑΟΚ		62-82
Περιστέρι - Παπάγου	63-61

Η Αρσενάλ, αντίπαλος του Παναθηναϊκού την Τετάρτη στο Γουέμπλεϋ, για το Τσάμπιονς Λήγκ, έχασε το Σάββατο με 1-0 εκτός έδρας για το Αγγλικό Πρωτάθλημα.

Η Βίτεσε, αντίπαλος της ΑΕΚ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, νίκησε με 5-1 την Σπάρτα Ρόττερνταμ για την 7η αγωνιστική του Ολλανδικού πρωταθλήματος. Δυο γκολ σημειωσε ο Νίκος Μαχλάς.

Επίσης στην Ολλανδια, ο Αγιαξ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λήγκ, νίκησε με 1-0 την Μπρέντα ενω στην Πορτογαλία, η Πόρτο κέρδισε με 2-0 την Γκιμαράες.

Η Χάκα, αντίπαλος του Πανιωνίου στο Κύπελλο Κυπελλούχων, για την 26η αγωνιστική του Φιλανδικού πρωταθλήματος νίκησε στο ντέρμπι κορυφής την Πάλο Κέρχο με 3-1 και παρέμεινε στην πρώτη θεση της βαθμολογίας.

Σπουδαια διάκριση για την εφηβική ομάδα του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, η οποία κατέκτησε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Στίβου που έγινε στην Ουγγαρια.

Ενα χρυσό, τρια αργυρά και δυο χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές του συλλόγου των Ολυμπιονικών.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στα 110 μέτρα με εμπόδια ο Δημήτρης Πιέτρης, που αναδείχθηκε και καλύτερος αθλητής των αγώνων.

Με νικητή τον Σπάρτακο Ιωαννίνων στους Ανδρες και τον Φιλαθλητικό Ομιλο Αριδαίας στις Ελπίδες, ολοκληρώθηκε χθες στη Νεα Πέραμο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών, όπου συμμετείχε και η εθνική μας ομάδα ανδρών, που προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Ιντερ νίκησε εκτός έδρας την Εμπολι με 2-1 και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας του ιταλικού πρωτθλήματος μετά τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής: Μίλαν-Φιορεντίνα 1-3 Πάρμα-Γιουβέντους 1-0

Σοβαρά επεισόδια με 13 τραυματίες σημειώθηκαν στην Ολλανδία, όταν 800 περίπου οπαδοί της Ουτρέχτης, εξαγριωμένοι από την εντός έδρας ήττα της ομάδας τους από τη Τβέντε (3-0), επιτέθηκαν στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας.

Από τη μανία των οπαδών της Ουτρέχτης 6 φίλαθλοι της Τβέντε και 7 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα γύρω από το γήπεδο. Οι τοπικές αρχές κατηγορούν την αστυνομία για ελλειπή μέτρα, καθώς μόνο 90 άντρες είχαν επιφορτιστεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ο Φιλανδός Μίκα Χάκινεν ήταν ο νικητής στο Γκραν πρι της Φόρμουλα Ενα που έγινε στο Λουξεμβούργο, μετά απο μια συναρπαστική μονομαχία με τον Γερμανό Μίκαελ Σουμάχερ, που ήταν 2ος.

Ετσι στη γενική κατάταξη προηγείται ο Χάκινεν με 90 βαθμούς εναντι 86 του Σουμάχερ.

Ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή θα κριθεί στο τελευταίο γκραν πρι της χρονιας που θα γίνει την 1η Νοεμβρίου στην Ιαπωνία.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Monday, 28 September 1998 - 18:39:00 UTC