Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-09-17

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Thursday, 17-Sep-98 20:28:36

Εντυπωσιακά ξεκίνησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο στάδιο Νίκος Γκούμας παρουσία 25.000 θεατών ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τη Δυναμό Κιέβου και προηγείται στη βαθμολογία του Ε ομίλου.

Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν στο 31ο λεπτό με τον Ρεμπρόφ. Στο 57ο λεπτό ο Μίκλαντ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 68ο λεπτό ο Λυμπερόπουλος σημειωσε το 2-1 δίνοντας τη πολύτιμη νικη στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι στο 46 με τον Λυμπερόπουλο.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Λανς αναδείχτηκε ισόπαλη με την Αρσεναλ 1-1. Ετσι, στη βαθμολογία προηγείται ο Παναθηναϊκός με 3 βαθμούς, Λανς, Αρσεναλ από 1 και Δυναμό χωρίς βαθμό.

Στη 2η αγωνιστική στις 30 Σεπτεμβρίου ο Παναθηναϊκός θα παίξει με την Αρσεναλ στο Γουέμπλεϊ και η Δυναμό με τη Λανς.

"Είναι μεγάλη αυτή η νίκη, εύχομαι να έχει και συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο ρισκάραμε και είναι πολύ σημαντικό που γυρίσαμε το εις βάρος μας σκορ με μία πολύ καλή και επικύνδυνη ομάδα", δήλωσε ο Βασίλης Δανιήλ.

Ο συνεργάτης του Βαλερί Λομπανόφσκι, Αλεξέι Μιχαλιτσένκο δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Στο ποδόσφαιρο όταν δεν βάζεις γκολ το πιθανότερο είναι ότι θα χάσεις."

Στην Πορτογαλία, παρουσια 37 χιλιάδων θεατών, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Πόρτο, μετά απο συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Οι ερυθρόλευκοι έχαναν 2-0 μέχρι το 82ο λεπτό, αλλά τελικά πήραν τον πολύτιμο βαθμό στις καθυστερήσεις.

Στο 65ο λεπτό ο Ζαχοβιτς έκανε το 1-0. Στο 82ο ο Ζαρντέλ διπλασιασε τα τέρματα για τους Πορτογαλους. Στο 85 ο Γιαννακόπουλος μειωσε σε 2-1 και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκόγκιτς πέτυχε το τελικό 2-2. Να σημειωθεί ότι και οι δύο σκόρερ είχαν μπει αλλαγή (στο 77 ο Γιαννακόπουλος και στο 85 ο Γκόγκιτς).

Στο άλλο παιχνίδι του Α ομίλου που έγινε στο Ζάγκρεμπ η Κροάσια αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με τον Αγιαξ.

Στη βαθμολογία, Ολυμπιακό, Πόρτο, Αγιαξ και Κροάσια έχουν από 1 βαθμό.

Στη 2η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τη Κροάσια στο Ολυμπιακό στάδιο και η Πόρτο τον Αγιαξ. Και τα δύο παιχνίδια θα γίνουν στις 30 Σεπτεμβρίου.

"Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να έχεις και τύχη. Είναι πολύ σημαντικό να πέρνεις έναν βαθμό στην έδρα ενός δυνατού αντιπάλου όπως είναι η Πορτο. Στη συνέχεια περιμένω κάτι παραπάνω από την ομάδα," δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

Μετά από 19 χρόνια ο Πανιωνίος θα δώσει ευρωπαϊκό αγώνα. Η Ν. Σμύρνη φοράει τα γιορτινά της για τον πρώτο αγώνα του Πανιωνίου με τη Φινλανδική Χάκα για τον Α γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων.Ο αγώνας θα αρχίσει στις 5μ.μ. και διαιτητής θα είναι ο Τσάρλτς Αγκιους από τη Μάλτα.

"Είναι μεγάλη εμπειρία να παίζεις ευρωπαϊκούς αγώνες. Η πρόκριση θα κριθεί και από τα δύο παιχνίδια. Ελπιζω ότι ο κόσμος θα μας συμπαρασταθεί", δήλωσε ο προπονητής του Πανιωνίου Ρόνι Γουίλαν.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς απέδωσε τη βαριά ήττα της ομάδας του από τη Βίτεσε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου αλλά και στα δυο γρήγορα γκόλ που πέτυχε η ολλανδική ομάδα στην επανάληψη.

Ο Σέρβος προπονητής χαρακτήρισε ως αδικαιολόγητη την αποβολή του Κασάπη στο 72ο λεπτό ενώ για την ρεβάνς της Νεας Φιλαδέλφειας στις 29 Σεπτεμβρίου είπε οτι η ΑΕΚ με τη συμπαράσταση του κόσμου και εφόσον αγωνιστεί όπως στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου αγώνα, τότε έχει ελπίδες να πάρει το εισητήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Πρεμιέρα είχαμε χθες και για τους εξι ομίλους του Τσάμπιονς Λήγκ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

1ος ομιλος Πόρτο-Ολυμπιακός 2-2 Κροάσια Ζάγκρεμπ-Αγιαξ 0-0

2ος ομιλος Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρόζενμποργκ 1-1 Γιουβέντους-Γαλατα Σαραϊ 2-2

3ος ομιλος Ρεάλ Μαδρίτης-Ιντερ 2-0 Στουρμ Γκράτζ-Σπάρτακ Μόσχας 0-2

4ος ομιλος Μπρόντμπι-Μπάγερ Μονάχου 2-1 Μάντσεστερ Γιουναϊτέντ-Μπαρτσελώνα 3-3

5ος ομιλος Λάνς-Αρσενάλ 1-1 Παναθηναϊκός-Δυναμό Κιέβου 2-1

6ος ομιλος Αϊντχόβεντ-Ελσίνκι 2-1 Καϊζερσλάουτερν-Μπενφίκα 1-0

Η Λέστερ, με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να αγωνίζεται στο τελευταίο 20λεπτο, αφού αντικατέστησε τον Σάβατζ, νίκησε άνετα με 3-0 την Τσέστερφιλντ, σε αγώνα για τον δεύτερο γύρο του αγγλικού λιγκ καπ.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 17 September 1998 - 18:10:37 UTC