Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-08-18

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Tuesday, 18-Aug-98 17:19:16

Εντυπωσιακες εμφανισεις για τους Ελληνες αθλητες στην πρεμιερα του 17ου ευρωπαικου πρωταθληματος κλασσικου αθλητισμου,που διεξαγεται στην Βουδαπεστη. Οι Παπαδιας,Γενοβελης,Παυλακακης προκριθηκαν στα προημιτελικα των 100 μετρων,ενω η Τζελιλη-Μανιανι εκανε ατομικο ρεκορ και περασε στον τελικο του ακοντισμου γυναικων.

Με τη συμμετοχή 1.500 αθλητών από 45 χώρες αρχίσε σήμερα στη Βουδαπέστη το 17ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού. Οι αγώνες θα γίνουν στο ανακαινισμένο Νεπ Στάντιουμ και θα αρχίσουν στις 11 το πρωί με τα προκριματικά της σφαιροβολίας ανδρών.

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων:

11.00 Σφαιροβολία ανδρών - προκριματικά
11.30 Ακοντισμός γυναικών - Α προκριματικά
11.45 100μ. ανδρών - Α γύρος
12.30 400μ. ανδρών - Α γύρος
12.30 Επί κοντώ γυναικών - προκριματικά
12.50 Ακοντισμός γυναικών - Β προκριματικά
13.15 400μ. εμπόδια γυναικών - Α γύρος
17.00 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΕΩΣ
18.10 20.000μ. βάδην ανδρών - τελικός
18.20 100μ. γυναικών - προκριματικά
18.25 Σφαιροβολία γυναικών - προκριματικά
18.40 Σφυροβολία ανδρών - Α προκριματικά
19.00 Μήκος ανδρών - προκριματικά
19.45 Σφαιροβολία ανδρών - τελικός
19.55 100μ. ανδρών - Β γύρος
20.00 Σφυροβολία ανδρών - Α προκριματικά
20.30 800μ. ανδρών - προκριματικά
21.05 10.000μ. ανδρών - τελικός

Στο μεταξύ, ο παγκόσμιος κλασικός αθλητισμός θρηνεί για τον θάνατο δύο Ολυμπιονικών χθες στη Πολωνία. Πρόκειται για τον χρυσό σφαιροβόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ (1976) Βλάντισλαβ

Κόμαρ και τον αργυρό επικοντιστή της Μόσχας (1980) Ταντέους Σλουσάρσκι που σκοτώθηκαν σε μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων.

Στο ποδοσφαιρο, Προβλημάτισε για άλλη μία φορά ο Ολυμπιακός και ειδικά με την απόδοση του στην άμυνα. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν 3-2 από την Μπέτις Σεβίλλη και κατέλαβαν την 4η θέση στο διεθνές τουρνουά που έγινε στην Ουέλβα της Ισπανίας. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 1ο λεπτό με τον Καραπιάλη, ισοφάρισε η Μπέτις σε 1-1 με τον Ιβάν στο 18, πήρε προβάδισμα 2-1 με αυτογκόλ του Τζορτζόπουλου στο 61, ο Ιβάν έκανε το 3-1 στοο 71 και το τελικό 3-2 έκανε ο Νινιάδης στο 88ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 36ο λεπτό με τοον Γιαννακόπουλο. Με την Μπέτις δεν αγωνίστηκε ο Βραζιλιάνος Ντενίλσον που ήταν τραυματίας.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς δήλωσε: "Είχαμε κάποιες καλές στιγμές, αλλά και τα γνωστά προβλήματα. Παίξαμε ανοιχτά και δεν φοβηθήκαμε. Θέλαμε να κάνουμε ευκαιρίες για γκολ, όμως, πληρώσαμε τα λάθη μας."

Επέστρεψε χθες στην Ελλάδα με την οικογένεια του ο Αλιόσα Ασάνοβιτς, o οποίος κατά την αφιξή του δήλωσε, "Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Το δεύτερο παιχνίδι με την Στεάουα είναι δύσκολο και επικύνδυνο, αλλά ο Παναθηναϊκός θα πάρει τη πρόκριση."

Σε επιτυχή εγχείρηση ανοικτής καρδιάς υποβλήθηκε ο προπονητής του ΟΦΗ Ευγένιος Γκέραρντ. Η επέμβαση έγινε πριν από μία εβδοομάδα σε νοσοκομείο τοο Μάαστριχτ, αλλά κρατήθηκε μυστική από τη διοίκηση της κρητικής ομάδας. Η επιστροφή του στα γήπεδα υπολογίζεται σε ενάμιση με δύο μήνες.

Σε φιλικά παιχνίδια ποδοσφαίρου: ΠΑΟΚ - Μακεδονικός 2-0, Λειβαδιά - Πανιώνιος 0-4, Εθνικός - Χαϊδάρι 4-1, Καλλαμαριά - Λάρισα 2-1, Τρίκαλα - Εδεσσαϊκός 3-0,

Σήμερα θα παίξουν στις 6μ.μ: Μαρκό - Ιωνικός.

Στο μπάσκετ, Η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό επί ιταλικού εδάφους έχασε από την Πιστόια με 76-71, αν και στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου προηγήθηκε και με 12 πόντους διαφορά. Δεν αγωνίστηκαν οι Τσακαλίδης και Κορωνιός. Το επόμενο φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ θα είναι στις 21 Αυγούστου με την Ούλκερ.

Την ήττα με 65-63 γνώρισε και ο ΠΑΟΚ από την Ολκερ σε φιλικό παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός σε φιλικό παιχνίδι που θα δώσει σήμερα στις 8μ.μ. στην Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Γκορίτσια η οποία φέτος ανέβηκε στην Α1.

Πρώτο τεστ και για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν απόψε στη Φολγκέρια της Ιταλίας την κάτοχο του κυπέλλου Κόρατς Μας Βερόνα.

Φιλικό παιχνίδι στην Ιταλία θα δώσει σήμερα και το Ηράκλειο. Θα αντιμετωπίσει στις 6.30μ.μ. στο Μπόρμιο την Ούλκερ.

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου τερμάτισε στην 4η θέση στη 1η ιστιοδρομία του παγκοσμίου πρωταθλήματος με σκάφη τύπου Φιν που γίνεται στον Φαληρικό όρμο με τη συμμετοχή 84 σκαφών από 28 χώρες. Τη πρώτη θέση πήρε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα Πολωνός Κουσνιέρεβιτς.

Κινδύνευσε αλλά τελικά κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη την φετινή περίοδο, η Αρσεναλ. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας νίκησε με 2-1 την Νότιγχαμ Φόρεστ στην 1η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Το ματς έγινε στο Χάιμπουρι παρουσία 38.000 θεατών και η Αρσεναλ προηγήθηκε στο 58' με τον Γάλλο Εμανουέλ Πετί. Ο Τζοφ Τόμας ισοφάρισε στο 76' για την Νότιγχαμ και ο Μαρκ Οφερμαρς διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 79'.

Θέση στο βιβλίο Γκίνες διεκδικεί η μεταγραφή του Ρουμάνου Ρόμπερτ Νίτα στην Σιμεντούλ. Η συκγεκριμένη μετακίνηση δεν έσπασε καποιο ρεκόρ, όμως δημιούργησε από μόνη της μια καινούρια κατηγορία: ``Το πιο περίεργο αντάλλαγμα για μια μεταγραφή``! Η Σιμεντούλ, λοιπόν, ξόδεψε δύο κιλά τσιμέντο (!) για να αγοράσει τον Νίτα από την Κορβινούλ.

Ομως, το φαινόμενο αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο στη Ρουμανία. Πέρυσι ένας παίκτης Β' εθνικής είχε αλλάξει φανέλα με αντάλλαγμα μερικούς τόνους χοιρινού.

Χωρίς τον πρώτο σκόρερ του παγκοσμίου κύπέλλου, τον Νταβόρ Σούκερ, θα αντιμετωπίσει η Ρεάλ Μαδρίτης την Τσέλσι στον αγώνα για το ευρωπαϊκό σούπερ- καπ που θα διεξαχθεί στις 28 Αυγούστου.

Ο Κροάτης σταρ υποφέρει από έναν τραυματισμό στο γόνατο, τον οποίο ``αποκόμισε`` κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των ``μερένγκες`` και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο εβδομάδες.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 4 September 1998 - 21:43:20 UTC