Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-07-28

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Tuesday, 28-Jul-98 18:50:26

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου, η εθνική μας ομάδα θα μπεί απο αύριο στη μάχη του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας συναντήθηκε με τα μέλη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος χθές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πρίν την βραδινή προπόνηση και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η χώρα μας απο αύριο μέχρι τις 9 Αυγούστου.

Απόψε στις εννέα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο ανοικτό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων η τελετή έναρξης των αγώνων, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη και οι 16 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Μουντομπάσκετ.

Στις 2 το μεσημέρι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Γιαννάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Καναδά, στις 10 το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ

Κορέα-Λιθουανία, ΗΠΑ-Βραζιλία, Νιγηρία-Ισπανία και Αυστραλία-Αργεντινή στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Ιαπωνία-Ρωσία, Γιουγκοσλαβία-Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη-Ιταλία και Ελλάδα- Καναδάς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Κώστα Μάγλου στον Παναθηναικό.

Ο διεθνής σέντερ ο οποίος τα προηγούμενα τρία χρόνια αγωνίστηκε στο Μπόστον Κόλετς, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με δικαίωμα ανανέωσης και για τρίτο έναντι του ποσού των 350 εκατομμυρίων δραχμών.

Μέσα σε κλίμα ευφορίας πραγματοποίηθηκε χθές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η πρώτη συγκέντρωση των παικτών του Ολυμπιακού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το παρών έδωσαν και οι διεθνείς που πήραν άδεια απο τον Παναγιώτη Γιαννάκη αλλά και ο Αργεντινός Ομπέρτο.

Ο μοναδικός που απουσίαζε ήταν ο Μπάιρον Ντίνκινς ο οποίος αναμένεται να έρθει αύριο απο τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αρης παρουσίασε και επίσημα χθές το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Γιώργο Σιγάλα ο οποίος θα φοράει τη φανέλλα με το νούμερο οκτώ.

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός απο την Ολλανδική Μπρέντα στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πρώτο φιλικό του παιχνίδι μπροστά στους φιλάθλους του.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Παναθηναικός στο τουρνουά Φραντσέσκο Μοζέρ νικώντας τη Λάτσιο αλλά χάνοντας απο την Μόντσα, σε παιχνίδια διάρκειας 45 λεπτών στο Τρέντο της Ιταλίας.

Και οι δύο συναντήσεις κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλντι.

Ο Παναθηναικός νίκησε με 2-1 την Λάτσιο ( 1-1 η κανονική διάρκεια του αγώνα ) ενώ έχασε με 4-3 απο την Μόντσα η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση ( 0-0 η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού ).

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να ενσωματωθεί στην αποστολή του Παναθηναικού ο Αλιόσα Ασάνοβιτς.

Η μπλέ κάρτα του Κροάτη διεθνή μέσου έφτασε χθές στα γραφεία της ΕΠΟ και έτσι ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του στους πράσινους.

Την ικανοποίηση τους για την δουλειά που έγινε στο Τέγκερζε εξέφρασαν οι παίκτες της ΑΕΚ κατά την επιστροφή τους απο την Γερμανία.

Αύριο ο τεχνικός της Ενωσης Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ενώ την Πέμπτη η ΑΕΚ θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Σήμερα αναμένεται να έρθει στην Αθήνα ο 30-χρονός Σκοπιανός λίμπερο Μπόμπαν Μπαμπούνσκι για να υπογράψει το διετές συμβόλαιο συνεργασίας του με την ΑΕΚ έναντι του ποσού των 200 εκατομμυρίων δραχμών.

Ο ΠΑΟΚ σε φιλικό παιχνίδι νίκησε στη Βέροια με 3-0 την ομώνυμη ομάδα.

Τα γκόλ πέτυχαν οι Βρύζας, Φραντζέσκος και Κομίνχες. Το πανελλήνιο ρεκόρ του Κώστα Κεντέρη στα 400 μέτρα με 45 δευτερόλεπτα και 60 εκατοστά σημάδεψε το Ολυμπιακό μήτινγκ στίβου που διεξήχθη στο Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στο μήκος η Νίκη Ξάνθου κατέκτησε την πρώτη θέση με άλμα στα 6 μέτρα και 83 εκατοστά που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση για φέτος στην Ελλάδα.

Ο Ροζέ Λεμέρ είναι οριστικά ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Ο 57-χρονός τεχνικός θα αντικαταστήσει στον πάγκο των "τρικολόρ" τον Εμέ Ζακέ, ο οποίος μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου Κυπέλλου ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Ο Λεμέρ, πρώην προπονητής της Λανς, ήταν το τελευταίο διάστημα μέλος του τεχνικού τίμ της εθνικής Γαλλίας ενώ ως προπονητής είχε δουλέψει ακόμη στην Ρεντ Σταρ, στη Στρασμπούρ και στην Εσπεράνς της Τυνησίας.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 28 July 1998 - 16:09:14 UTC