Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-05-27

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Wednesday, 27-May-98 19:00:33

Μεγάλη επιτυχία χθες το βράδυ για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η εθνική μας ομάδα των ελπίδων προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορια της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ελληνική ομάδα νίκησε στον ημιτελικό της διοργάνωσης, που γίνεται στο Βουκουρέστι, με 3-0 την Ολλανδία και πήρε το εισητήριο για τον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του σημερινού δευτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Νορβηγία και την Ισπανία.

Η ομάδα του Γιάννη Κόλλια, ήταν καλύτερη στο χθεσινό ημιτελικό και πήρε δίκαια την νίκη- πρόκριση.

Η ''καλή ημέρα'' φάνηκε απο νωρίς για την εθνική μας, αφού στο 30ο δευτερόλεπτο, οι Ολλανδοί έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρίξεν, ο οποίος κτύπησε αντιαθλητικά και απο πίσω τον Καραγκούνη με αποτέλεσμα ο Γιουγκοσλάβος διαιτητής Ράντομαν, να του δείξει την κόκκινη κάρτα.

Στο 20ο λεπτό ο Νίκος Λυμπερόπουλος έκανε το 1-0 εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Φαν Φέσεν.

Ο Παρασκευας Αντζας στο 52ο λεπτό πέτυχε το 2-0 με κεφαλιά μετά απο κόρνερ του Καραγκούνη και κεφαλιά πάσα του Δέλλα.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος με δυνατό σούτ ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

''Νομίζω οτι αυτή η νίκη μας δημιουργεί μεγαλύτερες ευθύνες. Στόχος μας είναι να περάσουμε και το τελευταίο εμπόδιο και να φέρουμε το τρόπαιο στην Ελλάδα'' δήλωσε μετά τον ημιτελικό ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας Γιάννης Κόλλιας.

Απο την μεριά του ο αρχηγός της εθνικής μας Γιώργος Καραγκούνης είπε ''Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Αξίζουν μπράβο σε όλα τα παιδια. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο. Μας έμεινε ένα παιχνίδι για να φέρουμε το κύπελλο στην Ελλάδα. Δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος''.

Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, οι 1000 περίπου Ελλήνες φιλάθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της Στεάουα, πανηγύρισαν έξαλλα στους δρόμους της Ρουμανικής πρωτευουσας αλλα και στο ξενοδοχείο της εθνικής την μεγάλη νίκη και πρόκριση στο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Σταύρος Τζωρτζόπουλος, που αγωνίζονταν στο Κερατσίνι (ομάδα Τρίτης Εθνικής) υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Η μεταγραφή στοίχισε περίπου 120 εκατομμύρια δραχμές.

Στους πρωταθλητές Ελλάδος έμεινε και ο Γιώργος Αμανατίδης που συμφώνησε για την ανανεωση του συμβολαίου του με την διοίκηση των ερυθρολεύκων.

''Ο Παναθηναϊκός δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να χρησιμοποιηθεί ως σκαλοπάτι για μεταγραφές άλλων.

Γι'αυτό απέσυρε απο το πρωϊ το ενδιαφέρον του για την μεταγραφή του Τζωρτζόπουλου ''αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με την μεταγραφή του Σταυρου Τζωρτζόπουλου, για τον οποίο ενδιαφέρονταν και οι πράσινοι.

Ούτε και χθες δεν υπήρξε εξέλιξη στο θέμα προπονητή στην ΑΕΚ παρά την πολύωρη συνεδριαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης.

Στο μεταγραφικό τομέα όμως, η ΑΕΚ απέκτησε τον Δημήτρη Μάρκο, που υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο εναντι του ποσού των 40 εκατομμυριων δραχμών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο στόπερ του Πανιωνίου Λεωνίδας Βόκολος-το συμβόλαιο του οποίου λήγει με την ομάδα της Νεας Σμύρνης-θα είναι η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού.

Ο Πανηλειακός ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του σέντερ φορ της Καβάλας Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Το Σάββατο στις 6 και μισή το απόγευμα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα γίνει η απονομή του Κυπέλλου στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του φετεινού πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Κατηγορίας.

Η είσοδος για τους φίλους του Παναθηναϊκού θα είναι ελεύθερη και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενα αγώνα ανάμεσα σε δυο ομάδες που κέρδισαν τα τελευταία δυο πρωτάθληματα. Θα παίξουν δηλαδή η ομάδα του 1998 και αυτή του 1984 στο μπαράζ της Κέρκυρας.

Διεξάγεται στις εξι το απόγευμα στα Χανιά το διεθνές μήτιγκ στίβου ''Βενιζέλεια'' που διοργανώνει ο Κύδωνας Χανίων.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν πολλοί γνωστοί έλληνες και ξένοι πρωταθλητές. Απο τις ελληνικές συμμετοχές ξεχωρίζουν οι Γκατσιούδης, Παπακώστας, Μπακογιάννη, Βασδέκη, Κελεσίδου, Μελέτογλου.

Τέλος η εθνική μας ομάδα βόλλεϋ των εφήβων αντιμετωπίζει 8 το βράδυ την Δανια στο πρώτο αγώνα της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγονται στην Ιεράπετρα.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 27 May 1998 - 16:09:08 UTC