Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-12-11

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Thursday, 11-Dec-97 11:10:54

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε ο Ολυμπιακός το Τσάμπιονς Λήγκ με το χθεσινοβραδυνό ισόπαλο αποτέλεσμα 2-2 με αντίπαλο την Νορβηγική Ρόζενμποργκ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν καλό ξεκίνημα και στο 28ο λεπτό ο Ιβιτς σημάδεψε στο δοκάρι της Ρόζενμποργκ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο σκόρ με γκόλ του Μαυρογενίδη όμως οι Νορβηγοί απάντησαν αμέσως με τέρμα του Ρούσφελντ. Στο 68ο λεπτό ο ίδιος παίκτης έβαλε τη Ρόζενμποργκ μπροστά στο σκόρ αλλά ο Ολυμπιακός έκανε το 2-2, δυο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα με απευθείας κτύπημα φαουλ του Τζώρτζεβιτς.

Συγκινητική στιγμή του αγώνα, λίγο πριν το τέλος, η είσοδος στο παιχνίδι του 40χρονου Τάσου Μητρόπουλου που αποθεώθηκε απο τους 25 χιλιαδες θεατές που ήταν χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, στην Μαδρίτη, μπροστά σε 70 χιλιάδες θεατές η Ρεάλ νίκησε με 4-0 την Πόρτο.

Η τελική βαθμολογία στον 4ο ομιλο

  • Ρεάλ Μαδρίτης 13, Ρόζενμποργκ 11, Ολυμπιακός 5 και Πόρτο 4 βαθμοί.

    Οι Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Γιουναϊτέντ, Δυναμό Κιέβου, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερ Μονάχου, Μονακό, που κατέκτησαν την πρώτη θέση στους έξι ομίλους και οι Λεβερκούζεν και Γιουβέντους, που ήταν οι καλύτερες δεύτερες προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λήγκ.

    Στους χθεσινούς τελευταίους αγώνες της φάσης των ομίλων

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Σπάρτα Πράγας-Ντόρτμουντ 0-3
  • Γαλατά Σαραϊ-Πάρμα 1-1

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Κόζιτσε-Φέγενορντ 0-1
  • Γιουβέντους-Μάντσεστερ Γιουναϊτέντ 1-0

    3ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Αϊντχόβεν-Μπαρτσελώνα 2-2
  • Νιούκαστλ-Δυναμό Κιέβου 2-0

    5ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Μπάγερν Μονάχου-Γκέτεμποργκ 0-1
  • Παρί Σεν Ζερμέν-Μπεσίκτας 2-1

    6ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Σπόρτιγκ Λισαβόνας-Λίρς (Βελγίου) 2-1
  • Λεβερκούζεν-Μονακό 2-2

    Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει για το εάν τελικά ισχύσει η ποινή 8μηνης φυλάκισης που είχε επιβληθεί στο Βίκτωρα Μητρόπουλο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου, μετά την άσκηση αναίρεσης απο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών.

    Πάντως μέχρι την έκδοση της αποφάσεως ο Βίκτωρ Μητρόπουλος διατηρεί νόμιμα τη θέση του δευτερου αντιπροέδρου της ΕΠΑΕ καθώς ισχύσει το απαλλακτικό βούλευμα του Εφετείου και συνακόλουθα το λευκό του ποινικού του μητρώου.

    Χθες ο κ. Μητρόπουλος σε συνέντευξη τύπου δήλωσε οτι θα υποβάλλει μήνυση κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού για συκοφαντική δυσφήμηση.

    Απο την μεριά του ο κ. Φούρας, μόλις πληροφορήθηκε τις δηλώσεις Μητρόπουλου δήλωσε ''Οτι έχει να πεί ο Βίκτωρας Μητρόπουλος να το πεί στον ανακριτή'' ενω πρόσθεσε οτι δεν μπορεί το οικονομικό έγκλημα να συμβιώνει με τον αθλητισμό.

    Χθες εξάλλου υπέβαλλε την παραίτηση του απο την ΠΑΕ Ολυμπιακός το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Θωμάς Μητρόπουλος, την οποία γνωστοποιησε με επιστολή του στον Προεδρο Σωκράτη Κόκκαλη.

    Απο την πλευρά του ο προέδρος του Ολυμπιακού, με απαντητική του επιστολή ευχαριστεί το Θωμά Μητρόπουλο για τη συνεργασία, χαρακτηρίζει γενναία και υπεύθυνη την πράξη του να παραιτηθεί, και αντιλαμβάνεται τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή.

    Σε βάρος του πρωην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ολυμπιακού εκκρεμούν ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις που αφορούν κυρίως επιταγές και συνολικά ανέρχονται σε ποινές φυλάκισης 7 χρόνων.

    Στο μπάσκετ, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Ρεάλ Μαδρίτης, ενω η ΑΕΚ παίζει στο Ζάγκρεμπ με την Τσιμπόνα και ο ΠΑΟΚ στο Τρεβίζο με την Μπένετον.

    Στους πρώτους αγώνες για την φαση των ''32'' του Κυπέλλου Κόρατς, το Περιστέρι νίκησε με 78-69 την Ισπανική Λεόν. Αντίθετα έχασαν ο Αρης στην Ισπανία απο την Μανρέσα με 84-67 και ο Παπάγου στην έδρα του απο την Γερμανική Μπάμπεργκ με 71-60.

    Χθες έγιναν γνωστές οι έδρες των αγώνων Ολυμπιακού- Πανιωνίου και Ιωνικού- Καλαμάτας, μετά τις τιμωρίες για τα επεισόδια, που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι Ιωνικού-Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν στην Πάτρα ενω η ομάδα της Νεάπολης θα παίξει στην Λαμία.

    Σήμερα όμως εκδικάζονται οι εφέσεις των δυο ομάδων κατά των καταδικαστικών αποφάσεων και ενώ πάντα εκρεμεί η υπόθεση των επεισοδίων στο ντέρμπυ των δυο αιωνίων.

    Μεταγραφική επιτυχία για τον ΠΑΟΚ, που απέκτησε τον διεθνή Ούγγρο επιθετικό της Ουϊπέστ Ζλόταν Κόβατς, δανεικό μέχρι το καλοκαίρι, και εαν ο παίκτης ικανοποιήσει με την απόδοσή του θα υπογράψει στην συνέχεια τριετές συμβόλαιο.

    Αύριο θα συναντηθούν ο προπονητής του Παναθηναϊκού Βασίλης Δανιήλ με τον προεδρο της ομάδας Γιώργο Βαρδινογιάννη, προκειμένου να συζητήσουν τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας.

    Για το Νότιο Ομιλο της Τρίτης Εθνικής Κατηγορίας ο Παναιγιάλειος αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Ιαλυσό ενω το Αιγάλεω νίκησε με 4-1 το Κερατσίνι.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 11 December 1997 - 10:09:16 UTC