Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-11-26

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Wednesday, 26-Nov-97 11:13:30

Τη μορφή ανωνύμου εταιρείας με 15μελή σύνθεση θα έχει η Επιτροπή Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στις 5 Δεκεμβρίου θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις σχετικά με τη δομή και τη στελέχωση της Εταιρείας.

Ποινική διωξη κατά παντός υπευθύνου για τα επεισόδια στο γήπεδο του Ιωνικού παρήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου.

Ποινική διωξη, όμως, κατά παντός υπευθύνου για τα επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο, στον αγώνα Παναθηναϊκού-Προοδευτικής άσκησε η Εισαγγελεία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της φθοράς και της παράβασης του Νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού.

Θέμα επιστοσύνης στο πρόσωπο του θέτει ο προεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Στέλιος Λανδράκης. Με δηλώσεις του στον ΑΝΤΕΝΝΑ, τόνισε οτι θα παραιτηθεί αν δεν τον υπερψηφίσουν τα 20 απο τα 29 μέλη της Επιτροπής στην αυριανή συνεδριαση.

Το ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που θα γίνει την Δευτέρα στο Στάδιο Καραϊσκάκη ξεκίνησε ήδη.

Η ΕΠΑΕ έστειλε στον Παναθηναϊκό ως φιλοξενούμενη ομάδα στο παιχνίδι, 25 προσκλήσεις για το διοικητικό συμβούλιο, σε θέσεις στη θύρα 23 και όχι στις θέσεις των επισήμων.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε τις προσκλήσεις, θεωρώντας απαράδεκτη την ενέργεια, επισηνάπτωντας ταυτόχρονα την περσινή κατάσταση, στην οποία ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος είχε παραχωρήσει στον Ολυμπιακό θέσεις στην 2η και 3η σειρά των επισήμων.

Ο Μάλαμας Τεβεκέλης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης θα διευθύνει το ντέρμπυ της Δευτέρας.

Εκπρόσωποι των δυο αντιπάλων δέχθηκαν την πρόταση της Επιτροπής Διαιτησίας για ορισμό και όχι κλήρωση του διαιτητή. Ετσι αρχικά ορίστηκε ο Γιώργος Μπίκας του Συνδέσμου Χαλκιδικής, αλλα αίτημα της Σκοντα Ξάνθη για ορισμό και σε άλλες συναντήσεις ανάγκασαν την Επιτροπή Διαιτησίας να πραγματοποιήσει κλήρωση για τον διαιτητή του ντέρμπυ.

Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Μπίκα, Παπαδάκου και Τεβεκέλη και τελικά κληρώθηκε ο τελευταίος.

Στην Πορτογαλία βρίσκεται απο χθες το μεσημέρι ο Oλυμπιακός για τον αυριανό αγώνα με την Πόρτο για το Τσάμπιονς Ληγκ.

Με τους ερυθρόλευκους θα αγωνισθούν κανονικά οι Ιβιτς, Καραταϊδης και Νταμπίζας ενω αμφίβολλη είναι η συμμετοχή του Μπάντοβιτς.

''Θα παίξουμε όσο μπορούμε πιο επιθετικά. Η Πόρτο βρίσκεται σε πολύ άσχημη βαθμολογική θέση στον όμιλο μας και το γεγονός αυτό την κάνει πιο επικίνδυνη, καθώς θα θέλει οπωσδήποτε να πάρει την νίκη'' δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

Η Πορτογαλική Τηλεόραση προβάλει συνεχώς τα επεισόδια απο τον αγώνα της Νεάπολης με το σχόλιο οτι τέτοια πράγματα μόνο στην Ελλάδα και στην Τουρκία γίνονται.

Μάλιστα, οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι το πρώτο πράγμα που ρώτησαν τους έλληνες απεσταλμένους, μόλις έφτασαν στο Πόρτο, ήταν ποσοι νεκροί υπήρξαν απο τα επεισόδια στο γήπεδο του Ιωνικού.

Και τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας ασχολήθηκαν με τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν στο γήπεδο της Νεάπολης.

Τα τηλεοπτικά κανάλια πρόβαλαν πολλές φορές στιγμιότυπα απ'όλα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή ενω τοσο οι ραδιοφωνικοί σταθμοί όσο και οι εφημερίδες ασχολήθηκαν εκτεταμένα με το θέμα. Μάλιστα τηλεπαρουσιαστής είπε, την ώρα της προβολής των επεισοδιων

''Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να επέστρεψαν στην Αθήνα, όχι όμως και το φίλαθλο πνεύμα''. Αλλα σχόλια εμπεριείχαν και συγκρίσεις ''Το περασμένο Σάββατο 128 χιλιάδες φίλαθλοι παρακολούθησαν στην Τεχεράνη, τον αγώνα Ιράν- Αυστραλίας και δεν άνοιξε μύτη. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει Σαββατοκύριακό χωρίς σοβαρά επεισόδιο στο ποδόσφαιρο που αργοπεθαίνει...''.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Βασίλης Δανιήλ σε δηλώσεις του για το ντέρμπυ της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό, ανέφερε οτι το παιχνίδι αυτό δεν είναι τελικός και πως απο την έκβαση του δεν θα κριθεί ο πρωταθλητής.

Κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθεί κανονικά στις 3 το μεσημέρι το εξ'αναβολής παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ανάμεσα στην Προοδευτική και τον Ιωνικό.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζει τη Σλοβενία στις 7 παρα εικοσι στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο πρώτο αγώνα της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1999.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί σε απευθείας κάλυψη απο την Τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Την εθνική ομάδα της Γεωργίας αντιμετωπίζει στις 11 το πρωϊ στην Τιφλίδα η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νεων σε εναν κρίσιμο αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ελληνική ομάδα χρειάζεται εναν βαθμό για να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου της και να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Τέλος στους πρώτους αγώνες του τρίτου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ σημειώθηκαν τα αποτελέσματα

  • Ραπίντ Βιέννης-Λάτσιο 0-2
  • Τβέντε-Οσέρ 0-1
  • Κροάσια-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
  • Στρασμπούργκ-Ιντερ 2-0
  • Στεαουα Βουκουρεστίου-Αστον Βίλλα 2-1
  • Αγιαξ-Μπόχουμ 4-2 και
  • Καρλσρούη-Σπάρτακ Μόσχας 0-0.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 26 November 1997 - 10:09:17 UTC