Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 97-10-17

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Στον αέρα κινδινεύει να τιναχθεί το πρωτάθλημα της Α εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, μετά την απόφαση του εφετείου Αθηνών για αναστολή της απόφασης του αθλητικού δικαστή που τιμώρησε με αποκλεισμό της έδρας της κρητικής ομάδας για τρεις αγωνιστικές, για τα επεισόδια στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Δυο μετοχοι του ΟΦΗ ο Κώστας Σαρρής και ο Γιώργος Σινατζάκης προσέφυγαν στο Εφετείο Αθηνών ζητώντας να ακυρωθεί η αποφάση του Αθλητικού Δικαστή για αποκλεισμό της έδρας για τρείς αγωνιστικές επικαλούμενοι διαφυγόντα κέρδη απο την μη διεξαγωγή των αγώνων στο Ηράκλειο.

Η ΕΠΑΕ θα προσφύγει με τη σειρά της στο εφετείο και θα ζητήσει να μην επεμβαίνουν τα πολιτικά δικαστήρια στους θεσμούς ου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το άρθρο 38 του ΚΑΠ ο ΟΦΗ θα παραπεμφθεί στη πειθαρχική επιτροπή και κινδυνεύει μέχρι και με υποβιβασμό, ενώ η ΕΠΑΕ απηλεί να αναβάλει επ αόριστον τον αγώνα με τον Ηρακλή που έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο στην ουδέτερη έδρα του σταδίου Καραϊσκάκη. Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ, κάνει λόγο για δικαίωση και αν χρειαστεί θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα στα πολιτικά δικαστήρια.

Την πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής Ατένας Κόρτοβα θα αντιμετωπίσει στις 8 το βράδυ ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του τουρνουά μπάσκετ Μακ Ντόναλτς Οπέν, που γίνεται στο Παρίσι. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί σε απευθείας κάλυψη απο την τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Η Ατένας έκανε την έκπληξη και κέρδισε την ιταλική Μπένετον Τρεβίζο 87-78. Στον άλλο χθεσινό αγώνα η Ρασίνγκ Παρί επικράτησε με 97-84 την Μπαρτσελώνα. Ετσι η Γαλλική ομάδα θα αντιμετωπίσει στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης τους Σικάγο Μπούλς. Το παιχνίδι Ρασίγκ Παρί- Σικάγο Μπούλς θα μεταδοθεί απο την τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ στις 12 και τέταρτο μετά τα μεσάνυκτα.

Ο Νίκολα Λόντσαρ ήταν ο νικητής στο διαγωνισμό τριπόντων του τουρνουά ``ΜακΝτόναλντς``. Ο Σέρβος της Ρασιγκ Παρί συνάντησε πολύ μεγάλη αντίσταση από τον Αργεντίνο Εκτορ Καμπάνα της Κόρντομπα, τον οποίο νίκησε σ'ένα συναρπαστικό τελικό. Νωρίτερα είχαν αποκλειστεί όλα τα μεγάλα φαβορί. Ο Στιβ Κερ των Μπουλς, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς της Μπαρτσελόνα, ο Χένρι Ουϊλιαμς της Μπενετόν Τρεβίζο και ο Αρτούρας Καρνισόβας του Ολυμπιακού.

Στο περιθώριο του Μακ Ντόναλντς ο προπονητής των Σικάγο Μπουλς Φιλ Τζάκσον αναφέρθηκε στον Ντράκαν Τάρλας για τον οποίο είπε πως πρέπει να έρθει το συντομότερο στο Σικάγο και στο ΝΒΑ.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς απάντησε, λέγοντας ότι ο Τάρλατς θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού και τη νέα περίοδο.

Στις 16 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση για την ανάδειξη νεου διοικητικού συμβουλίου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η ΦΙΦΑ κάλεσε σε απολογία την ΕΠΟΕ για τις συνθήκες που επικράτησαν στον αγώνα Ελλάδος - Δανία για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, ύστερα από καταγγελίες των δανών ότι η αποστολή και οι Δανοί φίλαθλοι έπεσαν θύματα βιαιοτήτων.

Με πρόστιμο 2εκ. δραχμών τιμωρήθηκαν Παναθηναϊκός και Προοδευτική για τα επεισόδια των οπαδών τους στα παιχνίδια με τον Εθνικό και το ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Την ικανοποιηση του για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό και για τα επόμενα τρία χρόνια εξέφρασε ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο διεθνής μέσος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργο Βαρδινογιάννη και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την καλή πορεία των πρασίνων στο πρωτάθλημα.

Στον Ολυμπιακό, ο Αλέκος Ράντος κλήθηκε σε απολογία απο την διοίκηση της ΠΑΕ για το πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε στην προπόνηση της Τετάρτης.

Ετσι στο αυριανό ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα, στο πάγκο της ομάδας θα κάθεται ο Λουϊτζι Τζενάμο ενώ στον αγώνα της Τετάρτης στη Μαδρίτη δεύτερος τερματοφύλακας θα είναι ο ερασιτέχνης Δημητρόπουλος καθώς ο Τζενάμο δεν έχει δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ.

Σήμερα αναμένεται να υπογράψουν τα νεα συμβόλαια τους με την Ενωση οι Μιχάλης Κασάπης. Νίκος Κωστένογλου και Χάρης Κοπιτσής. Οι τρείς παίκτες ήδη έχουν έρθει σε συμφωνία με την διοίκηση της ΠΑΕ για την παραμονή τους στην Νεα Φιλαδέλφεια.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ Λάκη Νικολάου με τον Στέλιο Μανωλά για τη περιπτωση επιστροφής του βετεράνου άσου στην Ενωση.

Η Μίλαν νίκησε με 3-2 την Σαμπντόρια στον πρώτο αγώνα για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ιταλίας.

Τέλος, αρχίζει σήμερα στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας στις κατηγορίες Ανδρών και Παίδων. Συνολικά θα συμμετάσχουν 159 αθλητές απο 33 σωματεία.

Last Updated: Friday, 17-Oct-97 13:36:51

(c) ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 17 October 1997 - 16:15:55 UTC