Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-09-03

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τετάρτη 03-09-97

- Απόπειρα εξαγοράς των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από τη Στοκχόλμη και το Κέιπ Τάουν κατήγγειλε επισήμως η Εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή απήυθυνε έγγραφη επίπληξη στις δύο υποψήφιες πόλεις και οι συσχετισμοί δυνάμεων μεταξύ των αθανάτων αλλάζουν πλέον δραματικά, με την Αθήνα, την Ρώμη και το Μπουένος Αιρες να φαίνεται ότι θα ευνοηθούν απο αυτή την εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η Σουηδική επιτροπή πρότεινε με γραπτή επιστολή της σε όλα τα μέλη της ΔΟΕ, συγκεκριμένη εταιρεία επίπλων για να επιπλώσει τα σπίτια τους ενώ το Κέιπ Τάουν πρότεινε στους αθανάτους από την Αφρική τη δωρεάν μεταφορά και διαμονή τους στη Λωζάννη.

Κανένα από τα μέλη της ελληνικής επιτροπής δεν σχολίασε τις εξελίξεις ενω ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννης Γιαννάκης επεσήμανε ότι η επιτροπή θα επιμείνει στην τακτική της να μην σχολιάζει τα δρώμενα σχετικά με τις άλλες υποψηφιότητες.

Στο μεταξύ στη Λωζάνη βρίσκονται απο χθές ο υφυπουργός αθλητισμού Ανδρέας Φούρας και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Γιάννης Σγουρός ενώ σήμερα θα μεταβούν ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας, Κάχι Καχιασβίλι, Νίκος Κακλαμανάκης και Λεωνίδας Κόκκας. Τέλος αύριο θα πάει στην Ελβετική πόλη ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Να περάσουμε στο ποδόσφαιρο,

Δεν πρόκειται να αποκτηθούν απο τον Παναθηναικό οι τρείς Καμερουνέζοι νεαροί παίκτες Τιμόντε, Μουκόκο και Κούντ οι οποίοι δοκιμάζονται εδώ και περίπου 15 ημέρες στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, όπως ανακοίνωσε ο προπονητής των πρασίνων Βασίλης Δανιήλ.

Ιδανικό αντικαταστάτη του τραυματία Δημήτρη Ελευθερόπουλου κάτω απο τα δοκάρια του Ολυμπιακού θεωρεί τον Κυριάκο Τοχούρογλου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το Σάββατο ο τεχνικός των ερυθρολεύκων θα μεταβεί στην Ισπανία για να δεί τον αγώνα Σαλαμάνκα-Ρεάλ Μαδρίτης ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα πάει στην Πορτογαλία για να παρακολουθήσει την Πόρτο στον επαναληπτικό τελικό του Σούπερ Κάπ με αντίπαλο την Μποαβίστα.

Σε ότι αφορά τη τρίτη αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ, την Ρόζεμποργκ, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πότε θα πάει στην Νορβηγία ο βοηθός του κ.Μπάγεβιτς, Τάκης Περσίας.

Την ικανοποίηση του για την εμφάνιση της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, εξέφρασε ο προπονητής της Ενωσης Ντουμίτρου Ντουμιτρίου.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών που διαφωνεί με την είσοδο των έξι μη κοινοτικών παικτών στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Αντώνης Αντωνιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχής των παικτών, ωστόσο οι όποιες κινητοποιήσεις του συνδέσμου δεν πρόκειται να επηρρεάσουν τον κρίσιμο αγώνα της εθνικής ομάδας με την Σλοβενία, το Σάββατο στη Λουμπλιάνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998.

Με αγιασμό και στη συνέχεια οικογενειακό διπλό ξεκινάει και επίσημα απόψε στις οκτώ η φετινή αγωνιστική σαιζόν για τον Παναθηναικό.

Η είσοδος για τους φιλάθλους στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα είναι ελεύθερη.

Χωρίς το μεγάλο της αστέρι της το Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό Ρονάλντο, θα αντιμετωπίσει σήμερα η Ιντερ τη Φότζια στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του κυπέλλου Ιταλίας, αφού ο 20-χρονος άσος τραυματίσθηκε στο γόνατο, κατά την διάρκεια του αγώνα με την Μπρέσια στην πρεμιέρα του καμπιονάτο.

Οι γιατροί του συλλόγου του Μιλάνου που εξέτασαν τον παίκτη, σύστησαν ανάπαυση μερικών ημερών και έτσι η επιστροφή του Ρονάλντο στις υποχρεώσεις της ομάδας, αναμένεται εκτός απροόπτου στις 14 Σεπτεμβρίου στο παιχνίδι με την Μπολόνια.

Ο Παραγουανός τερματοφύλακας Χοσέ Λουίς Σιλαβέρ που αγωνίζεται στη Βελέζ, ανακηρύχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο για την χρονιά που διανύουμε, από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που η τιμητική αυτή διάκριση απο-νέμεται στον 32-χρονό ιδιόρρυθμο γκολκήπερ αφού είχε προηγηθεί η ανάδειξη του σε κορυφαίο τερματοφύλακα του πλανήτη και το 1995.

Καλύτερος Ευρωπαίος τερματοφύλακας εξελέγη ο Αντζελο Περούτσι της Γιουβέντους ενώ στη σχετική ψηφοφορία τον ακολούθησαν ο Δανός Πίτερ Σμάϊχελ της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και ο Γερμανός πορτιέρο της Μαρσέϊγ Αντρέας Κέπκε.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 3 September 1997 - 9:09:12 UTC