Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-08-29

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Παρασκευή 29-08-97

Στη Γενεύη κτυπά η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς στη μία το μεσημέρι διεξάγεται η κλήρωση των Ευρωπαικών Κυπέλλων.

Στο Τσάμπιονς Λίγκ, οι 24 ομάδες που προκρίθηκαν στους ομίλους χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρούπ ανάλογα με την δυναμικότητα τους.

Ο κάθε όμιλος απο τους έξι, θα αποτελείται απο τέσερις ομάδες, μία απο κάθε γκρούπ.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο τρίτο γκρούπ, κάτι που σημαίνει ότι θα βρεί στο δρόμο του δύο ισχυρούς αντιπάλους και έναν θεωρητικά υποδεέστερο ενώ όπως γίνεται αντιληπτό οι ερυθρόλευκοι αποφεύγουν τις ομάδες που βρίσκονται στο γκρούπ τους.

Στο πρώτο γκρούπ βρίσκονται οι Ντόρτμουντ Γιουβέντους Ρεάλ Μαδρίτης Μονακό Μπάγερ Μονάχου Αιντχόβεντ

Στο δεύτερο γκρούπ βρίσκονται οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Πόρτο Λεβερκούζεν Μπαρτσελόνα Πάρμα Παρί Σεν Ζερμέν

Στο τρίτο γκρούπ όπως είπαμε βρίσκεται ο Ολυμπιακός μαζί με τις Φέγενορτ Σπόρτιγκ Λισαβόνας Μπεσίκτας Γαλατασαράι Νιουκάστλ

Τέλος στο τέταρτο γκρούπ Λίρς απο το Βέλγιο Γκέτεμποργκ Ρόζενμποργκ Σπάρτακ Πράγας Δυναμό Κιέβου Κόζιτσε απο τη Σλοβακία

Στο Κύπελλο Κυπελλούχων, η ΑΕΚ βρίσκεται στο γκρούπ των ισχυρών και θεωρητικά θα έχει εύκολο έργο στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης.

Στο Κύπελλο Ουέφα, ο ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ θα έχουν δύσκολο έργο στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα ο ΟΦΗ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Σπάρτακ Μόσχας Μπενφίκα Μπαστιά Ατλέτικο Μπιλμπάο Σαμπντόρια Σιόν Φερεντσβάρος

Απο την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ θα βρεί στο δρόμο του μία εκ των Αντερλεχ Οσέρ Ουντινέζε Βίτζεβ Λότζ Σάλτσμπουργκ Λα Κορούνια Αρσεναλ

Ευχάριστα τα νέα για τους φίλους της ΑΕΚ καθώς ο Τόνι Σαβέφσκι θα δώσει κανονικά το παρών στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Σκοπιανός μέσος που είχε αποβληθεί στον φιλικό αγώνα με τον Ιωνικό στη Νεάπολη για εξύβριση προς τον διαιτητή και κινδύνευε με τιμωρία αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικών, αθωώθηκε απο τον αθλητικό δικαστή με το σκεπτικό ότι ο ορισμός του διαιτητη Γιώργου Καζναφέρη, δεν έγινε σύμφωνα με τον Κώδικα Αγώνων ποδοσφαίρου, οπότε το παιχνίδι της Νεάπολης ήταν σαν να μην έγινε ποτέ.

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΟΚ με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Κώστα Ορφανό να χαρακτηρίζει την απόφαση του αθλητικού δικαστή ως σκάνδαλο.

Ετοιμος να ξεκινήσει το μαραθώνιο του πρωταθλήματος με αποφασιστηκότητα, λογικό ενθουσιασμό και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του, είναι ο Παναθηναικός σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή της ομάδας Βασίλη Δανιήλ.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός τόνισε ότι το αυριανό παιχνίδι με τον Πανιώνιο στις οκτώ το βράδυ στη Ν. Σμύρνη, είναι σημαντικό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Σε ότι αφορά τα εξω-αγωνιστικά θέματα, ο κ.Δανιήλ είπε ότι εκτιμάει την ελληνική διαιτησία ως θεσμό, ωστόσο είναι γνωστό ότι τα πρόσωπα αλλάζουν ενώ επεσήμανε ότι αν θέλουμε αξιοπιστία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει ο καλύτερος να αναδειχθεί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Εκτός εθνικής ομάδας έμεινε για ακόμη μία φορά ο Βασίλης Τσάρτας.

Αντίθετα επανήλθαν ο Γιώργος Δώνης και ο Μαρίνος Ουζουνίδης ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Σλοβενία στις 6 Σεπτεμβρίου στη Λουμπλιάνα για τα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998. Αναλυτικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πολυχρονίου κάλεσε τους Ατματζίδης-Κασάπης-Καλιτζάκης- Νικολαίδης Ανατολάκης-Καραταίδης-Πουρσανίδης-Γεωργάτος Γιαννακόπουλος Αποστολάκης-Γεωργιάδης Γκώνιας Μιχόπουλος-Ζαγοράκης-Φραντζέσκος Μαχλάς Ουζουνίδης Δώνης

Την ήττα με 82-75 γνώρισε ο Ολυμπιακός απο την Αλμπα Βερολίνου στον πρώτο αγώνα του για το τουρνουά του Βελιγραδίου.

Απόψε στις εννέα και μισή οι Πρωταθλητές Ευρώπης αντιμετωπίζουν τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο αγώνα του στο τουρνουά της Λευκωσίας νίκησε με 75-54 την Γαλλική Βιλερμπάν.

Στις 9 και μισή οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν την TΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ολυμπιακός έστειλε εξώδικο στον Δημήτρη Παπανικολάου με το οποίο τον καλεί να επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας, αρχής γενομένης απο την Δευτέρα.

Η δίοικηση των ερυθρολεύκων τονίζει για ακόμη μία φορά στον Παπανικολάου την απόφαση της ΦΙΜΠΑ καθώς και την πρόθεση της να προασπίσει με κάθε τρόπο τα νόμιμα δικαιώματα της.

Απο την πλευρά του πάντως ο Δημήτρης Παπανικολάου δεν δείχνει διατεθειμένος να επιστρέψει στον Πειραιά και θα συνεχίσει να προπονείται κανονικά με την Κίντερ Μπολώνια.

Δύο στα δύο για την εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων στα προκριματικά του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος που διεξάγονται στο Αμβούργο.

Η εθνική μας μετά την Ιρλανδία, κέρδισε με 72-64 το Βέλγιο.

Στις 4 το απόγευμα η εθνική μας παίζει με την Ιταλία.

Την τέταρτη θέση κατέκτησε η εθνική μας ομάδα πίστας στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Σπρίντ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας που γίνεται στο Περθ της Αυστραλίας.

Η ελληνική ομάδα, που αποτελούσαν οι Λάμπρος Βασιλόπουλος, Γιώργος Χειμωνέτος και Δημήτρης Γεωργαλής, έχασε στον μικρό τελικό απο την Αυτραλία.

Την πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται στο Μπαχρέιν, διεκδικεί η εθνική ομάδα βόλλευ των εφήβων με αντίπαλο την Ιταλία στις 11 το πρωί.

Χθές η εθνική μας νίκησε με 3-1 σέτ την Γιουγκοσλαβία.

Η εθνική ομάδα χάντ-μπόλ των εφήβων αντιμετωπίζει στις έξι το απόγευμα την Τσεχία, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος που γίνεται στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ο Μάικλ Τζόρνταν θα αγωνίζεται και την επόμενη περίοδο στους Σικάγο Μπούλς, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 29 August 1997 - 9:09:14 UTC