Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-06-19

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Πέμπτη 19-06-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

- -Τρία χρυσά, πέντε αργυρά και εννιά χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός για τα ελληνικά χρώματα στην πέμπτη ημέρα των 13ων Μεσογειακών Αγώνων που διεξάγονται στο Μπάρι της Ιταλίας.

Συνολικά η χώρα μας έχει κατακτήσει 51 μετάλλια. 16 χρυσά, 19 αργυρά και 16 χάλκινα.

-Στα 10 χιλιόμετρα η Χρυσοστομία Ιακώβου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 32 λεπτά 34 δευτερόλεπτα και 87 εκατοστά.

Το παλιό ρεκόρ ήταν 33.46.79 και το κατείχε η ίδια απο τις 11 Ιουνίου του 1995.

Στη σκυταλοδρομία 4 επί 100 γυναικών οι Τσώνη, Κόφφα, Βασαρμίδου και Θάνου πήραν την δεύτερη θέση με χρόνο 43 δευτερόλεπτα και επτά εκατοστά, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Το παλιό ήταν 44.41 απο τις 29 Ιουνίου του 1988. Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν ακόμη η Ελένη Τσεντεμείδου στην σφαιροβολία με 17.70 και ο Κώστας Κουκοδήμος στο μήκος με 7.95.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Δημήτρης Χατζόπουλος ήταν τρίτος με 7.92 ενώ χάλκινο μετάλλιο πήρε και η Αγγελική Τσιολακούδη στον ακοντισμό με 56.70.

-Στο πίγκ-πόγκ ο Καλίν Κρεάνκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο νικώντας στον τελικό του ατομικού με 2-0 τον Κροάτη Πρίμορατς. Τα σέτ 22-13 και 21-16.

-Μεγάλες διακρίσεις είχαμε όμως και στην ελευθέρα πάλη.

Στα 97 κιλά ο Αφταντίρ Ξανθόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο νικώντας στον τελικό με 9-0 στα σημεία τον Αλβανό Νεμζό.

Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι Κώστας Κεσανίδης στα 58 και Λάζαρος Λοιζίδης στα 76 κιλά ενώ ο Τάσος Συμεωνίδης στα 125 κιλά πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

-Στην πυγμαχία οι Μπόρις Γεωργιάδης στα 57, Ουζιάν Τιγκράν στα 60, Θόδωρος Κοττάκος στα 67, Αντώνης Γιαννούλας στα 71, Γιούρι Κυριακίδης στα 75 και Λυμπέρης Φλέσιας στα σύν 91 κιλά πήραν τελικά χάλκινα μετάλλια.

Στα 81 κιλά ο Γιώργος Μουρλάς προκρίθηκε στον σημερινό μεγάλο τελικό.

-Στην σημερινή 6η ημέρα των αγώνων, η εθνική μας ομάδα βολλεϋ των ανδρών δίνει το δεύτερο παιχνίδι της με αντίπαλο την Κροατία, στις 6 και μισή το απογευμα.

Στις 10 το βράδυ κόντρα στην Ιταλία αγωνίζεται η εθνική μας ομάδα του πόλο, στον πρώτο της αγώνα στην διοργάνωση.

Ελληνικές συμμετοχές έχουμε επίσης στην ενόργανη γυμναστική, στο καράτε, στην σκοποβολή και στην ιστιοπλοϊα.

-Να περάσουμε στο ποδόσφαιρο,

Καλές εντυπώσεις άφησε στον προπονητή του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς ο 25- χρονός Πολωνός διεθνής επιθετικός της Λέγκια Τσέζαρι Κουχάρσκι στο παιχνίδι με την Βίτζεβ Λότζ που έληξε με 3-2 υπέρ της τελευταίας.

Πάντως ο Σερβοέλληνας τεχνικός απέφυγε να απαντήσει εάν οι ερυθρόλευκοι θα προχωρήσουν τελικά στην απόκτηση του Κουχάρσκι ο οποίος πέτυχε και ένα γκόλ στον χθεσινό αγώνα.

-Φτάνει στις 4 το απόγευμα στην Αθήνα ο νέος προπονητής της ΑΕΚ Ντουμίτρου Ντουμιτρίου.

Η επίσημη παρουσίαση του Ρουμάνου τεχνικού θα γίνει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι. Στο μεταξύ ο Ισλανδός επιθετικός Αρναρ Γκρέταρσον θα έρθει τελικά στη χώρα μας αύριο.

-Ο διεθνής μέσος της Σεβίλλης Βασίλης Τσάρτας σε δηλώσεις που έκανε απο την Ισπανία όπου βρίσκεται απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ΑΕΚ.

-Τον μεσο-επιθετικό του Αθηναικού Χρήστο Βελλή απέκτησε για τα επόμενα τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ.

-Το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την προσφυγή των 22 ποδοσφαιρικών Ενώσεων που ζητούσαν την διεξαγωγή των εκλογών της ΕΠΟ μέσα στον Ιούλιο. Ετσι οι εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα γίνουν οριστικά τον ερχόμενο μήνα ενώ η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί σήμερα.

-Την προσεχή Τετάρτη θα εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΑΕ σχετικά με το αίτημα της Βέροιας να διακοπεί το συμβόλαιο του Ευρυπίδη Κατσαβού για έναν χρόνο.

-Ενας φίλος απο τα παλιά επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο λόγος για τον Γερμανό Γκέρντ Πρόκοπ που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αθηναικού για έναν χρόνο.

-Στον Εθνικό, ο Στάθης Σταθόπουλος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

-Αλλες τέσσερις θέσεις έχασε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στην παγκόσμια κατάταξη που ανακοινώνει κάθε μήνα η ΦΙΦΑ.

Το εθνικό μας συγκρότημα έπεσε απο την 37-θέση που βρισκόταν τον Μάιο στην 41η ενώ στην πρώτη θέση παραμένει πάντα η Βραζιλία και ακολουθούν η Γερμανία με την Ισπανία.

-Να περάσουμε στο μπάσκετ,

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Γιαννάκης την τελική δωδεκάδα της εθνικής μας ομάδας η οποία απο την προσεχή Τετάρτη ρίχνεται στη μάχη του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας.

Σύμφωνα μ'όλες τις ενδείξεις μία θέση διεκδικούν οι Μπακατσιάς-Μπουντούρης ενώ εκτός αποστολής πιθανότατα θα μείνουν οι Λιαδέλης και Μάγλος με τον τελευταίο εξάλλου να είναι τραυματίας.

-Ο Μπάιρον Ντίνκινς απέκτησε Βελγικό διαβατήριο και έτσι είναι πολύ πιθανόν να παραμείνει στον Παναθηναικό και τη νέα αγωνιστική περίοδο αφού θα παίζει ως κοινοτικός.

-Ο Γιώργος Μασλαρινός μετά απο ένα χρόνο παραμονής στην Ιταλική Φορλί επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου θα αγωνιστεί με τη φανέλλα του ΠΑΟΚ για τα επόμενα τρία χρόνια.

-Ο Αργυρης Πεδουλάκης είναι ο νέος προπονητής του Περιστερίου στη θέση του Ντράγκαν Σάκοτα.

-Στον εξωτερικό χώρο,

Ο Μίκαελ Λάουντρουπ θα συνεχίσει την καριέρα του στον Αγιαξ όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ολλανδικής ομάδας με τη διευκρίνιση ότι ο αρχηγός της εθνικής Δανίας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους με δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο.

Ο 33χρονος Λάουντρουπ θα συνεργαστεί στον Αγιαξ με τον παλιό αρχηγό της εθνικής Δανίας Μόρτεν Ολσεν που θ' αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας από τη νέα περίοδο.

-Ο Σέρβος διεθνής μέσος της Γιουβέντους Βλαντιμίρ Γιούγκοβιτς υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Λάτσιο και σύμφωνα με πληροφορίες οι ετήσιες αποδοχές του θα φτάνουν τα 3,3 δισεκατομμύρια δραχμές.

Εξάλλου τον Γιούγκοβιτς αναμένεται να ακολουθήσει στην Λάτσιο και ο Κροάτης διεθνής επιθετικός Αλεν Μπόκσιτς.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 19 June 1997 - 8:09:29 UTC