Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 97-05-29

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Πέμπτη 29-05-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης απογευματινό Δελτίο

Δυναμική είσοδο στο μεταγραφικό παζάρι έχει κάνει το ΤΑΚ Παναθηναϊκός. Την πράσινη φανέλα θα φορέσουν από τη νέα σεζόν ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας Φάνης Χριστοδούλου, ο Γιώργος Καλαϊτζής που τη προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην ιταλική Στεφανέλ Μιλάνο κι ο Αντώνης Φότσης του Ηλυσιακού.

Ο Φάνης Χριστοδούλου υπέγραψε διετές συμβόλαιο έναντι του ποσού των 500 εκ. δραχμών , ενώ ο Γιώργος Καλαϊτζής που τη προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην ιταλική Στεφανέλ Μιλάνο, υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο έναντι του ποσού των 200 εκ. δραχμών.

Οι μεταγραφικές κινήσεις του ΤΑΚ Παναθηναϊκός δεν σταματούν στους Χριστοδούλου, Καλαϊτζή, Φότση. Θέμα ωρών είναι η επίτευξη συμφωνίας με τον Κώστα Παταβούκα, ενώ στο στόχαστρο των πρασίνων είναι κι ο Μπάνε Πρέλιεβιτς.

Για τη θέση του προπονητή πρώτος υποψήφιος είναι ο Λευτέρης Σούμποτιτς.

- Ιστορία γράφει η εθνική μας ομάδα στο 10ο ΦΙΝΑ ΚΑΠ. Μετά την Ιταλία κέρδισε και την χρυσή Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης Ισπανία και προκρίθηκε στην 4αδα της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα εξασφάλισε την προκρισή της στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει τον Ιανουάριο του 1998 στο Περθ της Αυστραλίας.

Σήμερα η εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών του Τζον Βάργκας που μάλιστα είναι κι αυτή αήττητη μετά από επιτυχίες στα ματς με Ισπανία και Κροατία.

Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 6.30 και με νίκη η εθνική μας θα πάρει την πρώτη θέση στον ομίλο της και θα εξασφαλίσει κατά μεγάλο ποσοστό ένα μετάλλιο στη διοργάνωση.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας: 4μ.μ: Κροατία - Γιουγκοσλαβία, 5.15μ.μ: Ουγγαρία - Ρωσία, 7.45μ.μ: Ισπανία - Ιταλία.

Στις έξι και μισή το απόγευμα η εθνική μας αντιμετωπίζει την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

-Να περάσουμε στο ποδόσφαιρο,

Ο Ανχελ Ιορντανέσκου είναι ο πρώτος υποψήφιος επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναικού.

Η πράσινη ΠΑΕ φαίνεται να καταλήγει στην λύση του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής Ρουμανίας και το μόνο εμπόδιο που υπάρχει είναι το συμβόλαιο που έχει με την ομοσπονδία της χώρας του. Εναλλακτικές λύσεις αποτελούν οι Ολεγκ Μπλαχίν, ο Βασίλης Δανιήλ, χωρίς να αποκλείονται κάποιες άλλες περιπτωσεις.

Στην ΑΕΚ, ο Βασίλης Μπορμπόκης αναχώρησε το μεσημέρι για την Ισπανία προκειμένου να συζητήσει προτάσεις ισπανικών συλλόγων. Σε δηλώσεις του ο Μπορμπόκης είπε πως τον πρώτο λόγο έχει η ΑΕΚ, αλλά αν υπάξει κάποια συμφέρουσα πρόταση θα ήθελε να αγωνιστεί στο εξωτεερικό.

Το μεσημέρι αναχώρησε για την Ολλανδία ο πρόεδρος της ΑΕΚ Μιχάλης Τροχανάς με σκοπό να διαπρααγματευτεί τη πώληση του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ σε πολυεθνική εταιρία.

-Στις 30 Αυγούστου θα ξεκινήσει το 19ο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μετά απο απόφαση της ΕΠΑΕ.

-Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μιχάλης Τροχανάς με ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζει ως αχάριστο τον Πέτρο Ραβούση.

-Την πρώτη θέση στα 100 μέτρα του διεθνούς μήτινγκ στίβου που έγινε στην Οστράβα της Τσεχίας κατέκτησε η Κατερίνα Κόφφα με χρόνο 11 δευτερόλεπτα και 21 εκατοστά.

-Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο θα έχει το Σάββατο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου Πρίμο Νεμπιόλο ο οποίος από σήμερα πραγματοποιεί επίσημη επίκσεψη στην Αθήνα για να προεδρεύσει στο συμβούλιο της ΙΑΑF.

-Ενας απο τους ιστορικότερους συλλόγους της χώρας μας σταμάτησε να λειτουργεί.

Ο λόγος για τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο που λόγω του οικονομικού αδιεξόδου που έχει περιέλθει και μη έχοντας πάρει οικονομική επιχορήγηση απο την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποφάσισε να αναστείλει όλες τις δραστηριότητες των τμημάτων του.

-Η εθνική μας ομάδα βολλεϋ των γυναικών έχασε με 3-1 σετ απο την Λετονία στην Ρήγα και αποκλείστηκε από τη τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

-Στον εξωτερικό χώρο,

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Γερμανική Ντόρτμουντ.

Στον χθεσινό τελικό, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, μπροστά σε 55 χιλιάδες θεατές, νίκησε με 3-1 τη Γιουβέντους.

Δυο γκολ για την Ντόρτμουντ πέτυχε ο Καρλχάϊντζ Ρίντλε στο 29ο και 34ο λεπτό και ενα ο Λάρς Ρίκεν στο 71ο λεπτό. Το μοναδικό τέρμα της Γιουβέντους πέτυχε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στο 64ο λεπτό.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Thursday, 29 May 1997 - 16:11:03 UTC