Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-05-07

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τετάρτη 07-05-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

- Κρίσιμες ώρες διανύει το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ καθώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ παρουσιάζεται αβέβαιο ενώ ο Πέτρος Ραβούσης είναι έτοιμος να τα βροντήξει.

Πάντως νέα δεδομένα προέκυψαν μετά την χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση που απέστειλε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Μιχάλης Τροχανάς σε αθλητική εφημερίδα.

Σύμφωνα με αυτήν, ο κ.Τροχανάς είναι διατεθειμένος να πουλήσει το πακέτο των μετοχών του έναντι του ποσού του ενός δισεκατομμυρίου 260 εκατομμυρίων δραχμών σύν τους τόκους της διετίας, κάτι που μεταφράζεται σε ένα δισεκατομμύριο πεντακόσια εκατομμύρια δραχμές.

Ωστόσο ο κ.Τροχανάς δίνει προθεσμία επτά ημερών στους υποψήφιους αγοραστές προκειμένου να πάρουν την ΠΑΕ.

Χθές μέσα σε αντεγκλίσεις και διαφωνίες πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ όπου τελικά έγινε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά τριακόσια εκατομμύρια δραχμές.

Πλεόν το μετοχικό κεφάλαιο της Ενωσης ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο, οκτακόσια πενηντά επτά εκατομμύρια δραχμές.

Εντύπωση προκάλεσε η απουσία της ερασιτεχνικής ΑΕΚ που εκφράζεται μέσω της οικογένειας Φιλίππου απο την γενική συνέλευση ενώ απών ήταν και ο Μιχάλης Τροχανάς.

Στο μεταξύ ανοικτό παραμένει και το θέμα της τεχνικής ηγεσίας.

Μπορεί ο Πέτρος Ραβούσης να δηλώνει ότι θα παραμείνει στον πάγκο της ΑΕΚ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για κάτι τέτοιο και ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Τροχανάς αναζητεί προπονητή απο την ξένη αγορά.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που η ΠΑΕ αλλάξει τελικά ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο Πέτρος Ραβούσης εκτός απροοόπτου θα συνεχίσει να ηγείται του τεχνικού τίμ της ομάδας.

Στον Ολυμπιακό, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ετοιμάζει τα πλάνα για τη νέα σαιζόν, την ίδια ώρα που οι παίκτες του ετοιμάζονται να κάνουν τον γύρο του θριάμβου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά απο δέκα ολόκληρα χρόνια.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός αποκάλυψε ότι η ομάδα του θα κινηθεί για την απόκτηση δύο ξένων παικτών που σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας θα αγωνίζεται στο κέντρο και ο άλλος στην επίθεση.

Σε ότι αφορά την ελληνική αγορά, οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη κλείσει τον διεθνή λίμπερο του ΟΦΗ Ηλία Πουρσανίδη ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Δημήτρη Μαυρογενίδη απο τον Αρη και του Βασίλη Λάκη απο τον Πανηλειακό. Επίσης μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει κλείσει θετικά για τους Πειραιώτες και το θέμα των πενταετιών του Ιλια Ιβιτς και του Αλέκου Αλεξανδρή.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο κ.Μπάγεβιτς είπε ότι στόχος της ομάδας του είναι να κερδίσει και τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια ενώ όπως αναμενόταν απέφυγε να χαρακτηρίσει την ομάδα του ήδη πρωταθλήτρια.

Μετά απο απόφαση της ΕΠΑΕ το Κυριακάτικο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ θα ξεκινήσει στις πέντε και μισή το απόγευμα στο Στάδιο Καραισκάκη. Την ίδια ώρα θα αρχίσουν και τα υπόλοιπα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Να περάσουμε στο μπάσκετ,

Η ΕΣΑΚ αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το μέτρο της αποφυγής μετακίνησης φιλάθλων στους τελικούς του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ με στόχο την όσο το δυνατόν ομαλότερη διεξαγωγή των αγώνων.

Οπως γνωστοποίησε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, μονάχα στον πέμπτο τελικό - εφόσον βεβαίως χρειαστεί - οι φίλαθλοι της ΑΕΚ θα βρεθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου θα έχουν το 30 τοις εκατό των εισητηρίων ενώ οι γηπεδούχοι θα πάρουν το 70 τοις εκατό.

Στον Παναθηναικό, με μοναδικούς απόντες τους Αμίτσι και Ντίνκινς ξεκίνησαν και πάλι απο χθές οι προπονήσεις και ενώ όλοι πλέον αναμένουν την απόφαση της ΦΙΜΠΑ στις 29 Μαίου στην Κοπενχάγη σύμφωνα με την οποία θα θεωρούνται εφεξής κοινοτικοί και οι αθλητές που προέρχονται απο τα κράτη-μέλη της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Ρωσίας και του Ισραήλ.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 7 May 1997 - 10:09:11 UTC