Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-04-30

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τετάρτη 30-04-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

- -Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τις ανοίξει το δρόμο για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998, η εθνική ομάδα ανδρών του ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει στις εννέα το βράδυ στο Καυταντζόγλειο της Θεσσαλονίκης την Κροατία.

Στον αγωνιστικό τομέα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πολυχρονίου δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και θα ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Ατματζίδη - Αποστολάκη - Κασάπη - Καραταίδη Νταμπίζα - Ουζουνίδη - Πουρσανίδη - Ζαγοράκη Νικολαίδη - Φραντζέσκο και Δώνη.

Απο την άλλη πλευρά οι Κροάτες στο αποψινό παιχνίδι παίζουν το τελευταίο χαρτί τους για την υπόθεση πρόκριση.

-Εντονοι διαπληκτισμοί σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο που διαμένει η εθνική μας ομάδα ανάμεσα σε οπαδούς του Αρη και παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και του προπονητή Κώστα Πολυχρονίου.

Οι οπαδοί του Αρη πήγαν στο ξενοδοχείο της εθνικής για να συναντήσουν τον προεδρο της ΕΠΟ Κώστα Τριβέλλα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ κατά του Αρη.

-Χθές η εθνική ομάδα των ελπίδων νίκησε στο γήπεδο της Εδεσσας με 2-0 την αντίστοιχη της Κροατας και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος. Τα γκόλ της εθνικής πέτυχαν οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Σωτήρης Κωνσταντινίδης.

-Να περάσουμε στο μπάσκετ,

Μέσα σε μία φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 15 χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι Πρωταθλητές Ευρώπης γιόρτασαν την κατάκτηση του βαρύτιμου τρόπαιου με νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών για την προημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας.

Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 76-66 του Απόλλωνα και πήραν το εισητήριο για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν το Περιστέρι, αρχής γενομένης απο αύριο.

-Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος έκανε χθές η ΑΕΚ. Η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη κέρδισε άνετα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με 70-54 τον ΠΑΟΚ.

Η δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει το Σάββατο στο Αλεξάνδρειο.

-Να επανέλθουμε στο ποδόσφαιρο,

Η πειθαρχική επιτροπή της Ουέφα τιμώρησε την ΑΕΚ με χρηματικό πρόστιμο 40.000 ελβετικών φράγκων, δηλαδή 7,4 εκατομμυρίων δραχμών για κακή οργάνωση του αγώνα και αντιαθλητική συμπεριφορά των οπαδών της στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Στάδιο Νίκος Γκούμας.

-Στη πόλη Στρουμνίτσα των Σκοπίων, 150 χιλιόμετρα απο τα σύνορα, η εθνική ομάδα ανδρών του βόλλευ αντιμετωπίζει στις εννέα και τέταρτο το βράδυ τα Σκόπια, στο τρίτο παιχνίδι της για τα προκριματικά του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος.

Πρόκειται για την πρώτη αναμέτρηση των δύο χωρών σε επίπεδο εθνικών ομάδων βόλλευ ενώ είναι η δεύτερη φορά που συγκρούονται ομάδες απο την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και την Ελλάδα.

Η πρώτη ήταν το 1994 όταν στο χαντ-μπωλ για το κύπελλο κυπελλούχων είχαν παίξει ο Αρχέλαος με την Τίτοβ Βέλες.

Τον αποψινό αγώνα αναμένεται να παρακολουθήσουν 6.000 θεατές ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 10 Μαίου στην Αλεξανδρούπολη.

-Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των νεων έχασε με 4-1 απο την Ιταλία, στα πλαίσια διεθνούς τουρνουά που γίνεται στην Σλοβακία.

-Τέλος, η εθνική μας ομάδα πιγκ-πογκ των ανδρών νίκησε με 3-1 το Βέλγιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται στο Μάντσεστερ και θα αντιμετωπίσει τον νικητή της συνάντησης Σουηδίας-Γαλλίας διεκδικώντας την 5η θέση.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 30 April 1997 - 10:09:41 UTC