Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-04-22

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τρίτη 22-04-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

- -Στη Ρώμη κτυπά η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ με τον Ολυμπιακό να ρίχνεται σήμερα στη μάχη του φάιναλ-φόρ της Ευρωλίγκα.

Στις επτά και μισή το απόγευμα οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν στον πρώτο ημιτελικό την Ολύμπια Λουμπλιάνας κυνηγώντας για τρίτη φορά στην ιστορία τους τη συμμετοχή τους στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαικής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο μεταξύ πάνω απο πέντε χιλιάδες Ελληνες υπολογίζεται ότι θα δώσουν το παρών στην αιώνια πόλη προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό των παικτών του Ολυμπιακού.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ενώ το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και οι πάντες αισιοδοξούν ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του τον πολυπόθητο τίτλο.

Στον άλλο ημιτελικό στις εννέα και μισή το βράδυ αναμετρώνται η Βιλερμπάν με την Μπαρτσελόνα ενώ οι τελικοί θα διεξαχθούν την Μεγάλη Πέμπτη.

-Με τρείς μήνες αποκλεισμό απο κάθε αθλητική διοργάνωση τιμώρησε η ΦΙΜΠΑ τον Εβρικ Γκρέι αφού και το δεύτερο δείγμα του Αμερικανού μπασκετμπωλίστα του Ολυμπιακού βρέθηκε θέτικο.

-Να περάσουμε στο ποδόσφαιρο, Την μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στους τέσσερις βαθμούς την διαφορά της απο τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό έχασε η ΑΕΚ μετά την ισοπαλία 1-1 που έφερε στην Βέροια με την ομώνυμη ομάδα.

Τέσσερις αγωνιστικές πρίν το φινάλε του πρωταθλήματος, διατηρήθηκε η διαφορά των έξι βαθμών που χωρίζει τον Ολυμπιακό απο την ΑΕΚ και πλέον η ομάδα του Πειραιά πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο.

Αναφορικά με το χθεσινό παιχνίδι, η Βέροια προηγήθηκε στο 30ο λεπτό με τον Μητρόπουλο για να ισοφαρίσει η ΑΕΚ στο 85ο λεπτό με τον Μανωλά. Να σημειωθεί ότι η Ενωση απο το 32ο λεπτό αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαχαιρίδη.

-Για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, η Προοδευτική νίκησε με 1-0 τη Καλαμμαριά ενώ Εθνικός και Λάρισα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Στάδιο Καραισκάκη.

-Ο αποκλεισμός του Βασίλη Τσάρτα χαρακτήρισε τις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Πολυχρονίου ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού της εθνικής μας ομάδας με την Κροατία στις 30 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998.

Εκτός εθνικής έμεινε και ο Χρήστος Κωστής ενώ επανήλθαν οι Κασάπης, Κωνσταντινίδης και Νταμπίζας που εξέτισαν τις ποινές τους στον αγώνα με την Βοσνία.

Οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα την Μεγάλη Πέμπτη και την επόμενη θα δώσουν φιλικό παιχνίδι με την εθνική ελπίδων. Η αποστολή της εθνικής θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.

-Με χρηματικό πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δραχμών και απαγόρευση εισόδου στην χθεσινή προπόνηση τιμώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον Κώστα Φραντζέσκο για ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον προπονητή του Αγγελο Αναστασιάδη στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

-Μία απο τις μεγαλύτερες διακρίσεις που έχει αποδοθεί σε άνθρωπο του ελληνικού αθλητισμού απέσπασε ο Κώστας Μαργαρίτης.

Ο διεθνής ρέφερι αναδείχθηκε απο την διεθνή ομοσπονδία βόλευ ως ο κορυφαίος διαιτητής στον κόσμο για το 1996, με βάση τις βαθμολογίες και τις εκθέσεις των παρατηρητών στους αγώνες των δύο τελευταίων ετών

Τον τίτλο αυτό κατέχουν μέχρι σήμερα μόνο τέσσερις διαιτητές. Το 1988 ο Γάλλος Μαρτί, το 1990 ο Αιγύπτιος Χασάν, το 1992 ο Μεξικανός Αρεντότο και το 1994 ο Ιάπωνας Σιμογιάμα.

-Η εθνική μας ομάδα βόλλευ των γυναικών κέρδισε άνετα με 3-0 σέτ το Ισραήλ στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Κυπέλλου Ανοίξεως.

Στις πέντε το απόγευμα η εθνική μας αντιμετωπίζει την Λετονία και με νίκη εξασφαλίζει την πρώτη θέση στον όμιλο της.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Tuesday, 22 April 1997 - 12:09:36 UTC