Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-03-08

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Σάββατο 08-03-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

Μεγάλη επιτυχια χθές για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Χάρης Παπαδιάς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 60 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που γίνεται στο Παρίσι.

Ο έλληνας πρωταθλητής έγινε ο πρώτος Ευρωπαιος που κατακτά τον τίτλο του Παγκοσμιου Πρωταθλητή στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Πήρε την πρώτη θέση μετά απο συγκλονιστική κούρσα, σημειώνοντας επίδοση 6 δευτερολέπτων και 50 εκατοστών, που αποτελείο νεο πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Παπαδιάς νίκησε πάνω στο τερματισμό τον Τζαμαϊκανό Γκρίν που σημειωσε επίδοση 6 δευτερολέπτων και 51 εκατοστών ενω τρίτος ήταν ο Νιγηριανός Εζινουά με 6 δευτερόλεπτα και 52 εκατοστά.

Αξίζει να σημειωθεί οτι είναι η δεύτερη φορά που η χώρα μας κατακτά μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημ Κλειστού Στίβου. Η πρώτη φορά ήταν το 1995, στην Βαρκελώνη, οπου ο Λάμπρος Παπακώστας είχε κατακτήσει την 2η θέση στο ύψος. -Η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, σημαδευθηκε και απο άλλες σημαντικές ελληνικές επιτυχίες.

Η Κατερίνα Κόφφα προκρίθηκε στον τελικό των 200 μέτρων. Κατέκτησε την δεύτερη θέση στην 1η ημιτελική σειρά με 22 δευτερόλεπτα και 96 εκατοστά που αποτελεί νεο πανελλήνιο ρεκορ.

Στον τελικό του μήκους προκριθηκε και ο Σπύρος Βασδέκης. Στον προκριματικό ειχε αλμα στα 7 μέτρα και 92 εκατοστά.

Τέλος, άτυχη στάθηκε η Κατερίνα Θάνου στα 60 μέτρα των γυναικών. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια στην 1η σειρά των ημιτελικών πήρε την 3η θέση με 7 δευτερα και 15 εκατοστά-που είναι ισοφάριση του πανελληνιου ρεκόρ-χρόνο ιδιο με αυτόν της Αμερικανίδας Γκεϊλ Ντίβερς.

Ομως το φωτο-φίνις έδωσε στη δευτερη θέση την Αμερικανίδα με 7 χιλιοστά διαφορά απο την Θάνου και έτσι προκρίθηκε αυτή στον τελικό.

-Στις 10 το πρωϊ αγωνίζεται στον προκριματικό της σφαιροβολίας η Ουζούνη, στις 11 και δέκα στον προκριματικό του ύψους μετέχουν οι Παπακώστας και Λιάπης ενω στη μια και δέκα στον προκριματικό του μήκους των γυναικων συμμετέχουν οι Ξανθού και Πατουλίδου. - Η Αθήνα είναι μέσα στις πέντε πόλεις που θα διεκδικήσουν στις 5 Σεπτεμβρίου στη Λοζάνη το χρίσμα του διοργανωτή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αντίπαλοι της θα είναι το Μπουένος Αιρες, το Κέιπ Τάουν, η Ρώμη και η Στοκχόλμη.

-Το νέο πανελλήνιο ρεκόρ της Κατερίνας Κόφφα στα 200 μέτρα γυναικών με χρόνο 23.05 αλλά και οι άνετες προκρίσεις του Χάρη Παπαδιά και της Κατερίνας Θάνου στα ημιτελικά των 60 μέτρων των ανδρών και των γυναικών αντίστοιχα, ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής στις επιδόσεις των ελλήνων αθλητών, στο έκτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που ξεκίνησε το πρωί στο Παρίσι.

-Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους 4 του κυπέλλου κυπελλούχων στο ποδόσφαιρο, έκανε η ΑΕΚ μετά την χθεσινή λευκή ισοπαλία που απέσπασε απο την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι.

Στα άλλα τρία παιχνίδια που έγιναν χθές για την προημιτελική φάση του κυπέλλου κυπελλούχων είχαμε
* Μπενφίκα-Φιορεντίνα 0-2
* Μπράν-Λίβερπουλ 1-1
* Μπαρτσελόνα-ΑΙΚ Στοκχόλμης 3-1

-Να περάσουμε στο μπάσκετ,

Ολυμπιακός και Παναθηναικός νίκησαν στους πρώτους αγώνες τους για την τρίτη φάση της Ευρωλίγκα και πλέον έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση στους οκτώ της διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν άνετα στο Βελιγράδι με 81-71 την Παρτιζάν ενώ οι πράσινοι μετά απο δραματικό παιχνίδι νίκησαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με 68-67 την Γαλλική Λιμόζ.

-Τέλος, η καρδιά του ελληνικού βόλλευ χτυπά απο απόψε στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης όπου ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη του φάιναλ φόρ του κυπέλλου κυπελλούχων με στόχο την κατάκτηση του τίτλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Στις εννιά παρά τέταρτο οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Γερμανική Μπερλίν ενώ νωρίτερα στις έξι και μισή στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Ιταλική Κούνεο με την Ρωσική Μπελογκράντ.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Saturday, 8 March 1997 - 17:09:12 UTC