Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 97-03-05

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τετάρτη 05-03-97

Γράφει ο Ιάκωβος Φιλιππούσης απογευματινό Δελτίο

Λιγότερες από 48 ώρες απέμειναν πριν από την ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής των πέντε πόλεων που θα μπουν στη τελική ευθεία για την επιλογή της πόλης που θα αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2.004. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ έδωσε το μεσημέρι στη Λωζάννη συνέντευξη Τύπου στην οποία έδωσαν το παρόν 300 δημοσιογράφοι από όλο το κόσμο.

Ο Σάμαρανκ δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέριες, όσον αφορά την απόφαση της Παρασκευής, ούτε και άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά την τελική κρίση των πόλων. Αναφέρθηκε για όλες (11) τις υποψηφιότητες, αλλά και για το τρόπο που λειτούργησε η επιτροπή αξιολόγησης.

Ανεπαρκής είναι ο αριθμός των εισιτηρίων που πήρε η ΑΕΚ για τον αυριανό αγώνα με τη Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι για τη προημιτελική φάση του κυπέλλου κυπελλούχων. Περίπου 3.000 Ενωσίτες θα βρίσκονται στο Παρκ Ντε Πρενς, ενώ η διοίκηση της ΑΕΚ ζήτησε ακόμη 500 εισιτήρια από τον γαλλικό σύλλογο.

Στην ΑΕΚ υπάρχει πρόβλημα με τον τραυματισμό του Τριαντάφυλλου Μαχαιρίδη στο πόδι, αλλά και αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στη Παρί Σεν Ζερμέν όλοι ασχολούνται με τον αποκλεισμό της ομάδας από το κύπελλο Γαλλίας από ομάδα 4ης εθνικής κατηγορίας.

Tη πρωτοπόρο και κάτοχο του περισυνού κυπέλλου Κόρατς Μπενετόν Τρεβίζο αντιμετωπίζει στις 6.45μ.μ. στο Αλεξάνδρειο ο Αρης στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Κόρατς. Ο Αρης χρειάζεται τη νίκη κι αν είναι δυνατόν με διαφορά ασφαλείας.

Γεμάτη αισιοδοξία αναχώρησε το μεσημέρι για το Βελιγράδι η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού η οποία αύριο θα αντιμετωπίσει τη Παρτιζάν για τη φάση των 16 της Ευρολίγκα. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είπε πως η ομάδα του βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι αποφασισμένη να καθαρίσει τη πρόκριση από το Βρελιγράδι. Στο μεταξύ, ο προπονητής της Παρτιζάν Μίροσλαβ Νίκολιτς δήλωσε για το αυριανό ματς πως η ομάδα του δεν έχει καμία τύχη και πως οι πιθανότητες για τη πρόκριση είναι 100-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο Παρίσι δεν βρίσκεται μόνον η ΑΕΚ για το αυριανό παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και η εθνική μας ομάδα στίβου η οποία από τη Παρασκευή θα ριχτεί στη μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που θα γίνει στη πόλη του Φωτός.

Ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η σημερινή με τους τέσσερις πρώτους προημιτελικούς. Θα παίξουν: Μπορούσια - Οσέρ, Μάντσεστερ Γ. - Πόρτο, Αγιαξ - Αθλέτικο Μαδρίτης, Ρόζεμποργκ - Γιουβέντους. Οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 19 Μαρτίου.

Ανοικτούς λογαρισμούς για τους επαναληπτικούς αγώνες άφησαν και οι οκτώ ομάδες στην προημιτελική φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στα πρώτα παιχνίδια που έγιναν χθες σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Σάλκε - Βαλένθια 2-0, Τενερίφη - Μπρόντμπι 0-1, Αντερλεχτ - Ιντερ 1-1, Νιούκαστλ - Μονακό 0-1. Οι ρεβάνς θα γίνουν 18/3.

Η εκτελεστική επιτροπή της κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ( ΚΟΠ) συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία των τουρκουκυπριακών σωματείων για να συζητηθεί η δυνατότητα διεξαγωγής δύο φιλικών αγώνων μεταξύ ομάδων νέων και παίδων ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών σωματείων.

ΝΟΒ

- Το πόλο αποτέλεσε επι σειρα ετών τον σημαιοφόρο του ελληνικου αθλητισμού. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το γεγονός οτι η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ήταν μόνιμη εκπρόσωπός μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενω οι παλαιότεροι θυμούνται τις μεγαλειώδης εμφανίσεις του Εθνικού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.,

Αυτο που έλειπε ηταν η μεγάλη διάκριση σε επίπεδο συλλόγων. Τρείς φορές στο πρόσφατο παρελθόν οι ομάδες μας έφθασαν ενα βήμα πριν τον μεγάλο τελικο μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλα απέτυχαν.

Το 1980 ο Εθνικός στο κυπελλο πρωταθλητριών, το 1992 η Πάτρα στο κύπελλο κυπελλούχων και το 1994 η Βουλιαγμένη στο κύπελλο ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, έφθασαν μέχρι την ημιτελική φάση.

Πλησίασαν στην βρύση, αλλα δεν ήπιαν νερό.

Εφέτος τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Η Βουλιαγμένη του Γιάννη Γιαννουρή εκανε το όνειρο πραγματικότητα και έφθασε στον τελικο του κυπελλου κυπελλούχων, οπου στις 15 Μαρτίου στην Ρώμη και στις 22 του ίδιου μήνα στην Αθήνα, θα αντιμετωπίσει την ιταλική Ρόμα.

Για να φθάσει στην υλοποίηση του στόχου η ελληνικη ομάδα χρειάσθηκε να δώσει 8 παιχνίδια στην διοργάνωση. Κέρδισε τα επτα απο αυτα και αναδείχθηκε ισόπαλη στο 8ο.

Η ισοπαλία αυτή ήταν το 6-6 στον επαναληπτικό ημιτελικο αγωνα με την Γιουγκοσλαβικη Ριβιέρα Μπούτβα το περασμένο Σαββατο στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Ενα αποτέλεσμα που στάθηκε αρκετο στους Ελληνες να προκριθούν και να πανηγυρίσουν έξαλλα την συμμετοχη στον τελικό.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 5 March 1997 - 18:09:20 UTC