Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (AM), 97-01-23

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

ΑΝΤΕΝΝΑ ΣΠΟΡ, 23/01/97

Γράφει ο Δημήτρης Σταυρακάκης

Επιτυχημένο θα πρέπει να θεωρείται το τέστ της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρων με το Ισραήλ.

Η ελληνική ομαδα στο πρώτο φιλικό αγώνα για το 1997 αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Ιερουσαλήμ με το αντίστοιχο συγκρότημα του Ισραήλ.

Η εθνική μας, που προετοιμάζεται για το παιγνιδι με την Βοσνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 98, ήταν σαφώς καλύτερη, έχασε πολλές ευκαιρίες και για άλλα γκόλ, πάνω σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Το σκόρ άνοιξε για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας ο Κωστής στο 9ο λεπτό ενώ στο 57ο λεπτό ο Ζοχάρ, που πέντε λεπτά πριν είχε δοκάρι, με απευθείας κτύπημα φάουλ ισοφάρισε σε 1-1. Η εθνική μας ειχε δοκαρι με τον Κωστή, ενω ο Ισραηλινός διαιτητής Κλαϊν ευνόησε προκλητικά τους γηπεδούχους αρνούμενος πέναλτυ του Αμσελάχ στον Γεωργάτο.

-Σπουδαια νίκη σημειωσε και η εθνική μας ομάδα των ελπίδων. Σε φιλικό αγώνα που έδωσε στο στάδιο Καραϊσκάκη η ελληνική ομάδα νίκησε με 1-0 την Ιταλία, μετά απο πολύ καλή εμφάνιση.

Το νικητήριο τέρμα σημειωσε στο 40ο λεπτό ο Μαυρογενίδης.

-Σημαντικό αγώνα δίνει απόψε ο Ολυμπιακός στο στάδιο ειρήνης και φιλιας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ. Υποδέχεται στις εννεα την Μακάμπι του Τελ Αβιβ. Τον αγώνα θα μεταδόσει σε απευθειας κάλυψη η τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Αξίζει να σημειωθεί οτι μετά απο δυο μήνες περίπου ο Ντράγκαν Τάρλατς θα είναι σήμερα στην 10άδα των ερυθρολεύκων.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς χαρακτήρισε επικίνδυνη την Ισραηλινή ομάδα παρά το οτι αγωνίζεται μετά απο πολλά χρόνια χωρίς τον Ντόρον Τζάμσι.

-Για την ιδια διοργάνωση, στις 8 παρα τεταρτο, στο κλειστό της Γλυφάδας, ο Πανιωνιος υποδέχεται την Ισπανική Εστουντιάντες.

-Πολύ κοντά στην απόκτηση του Φράνκ Σεβερέϊνς βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Οπως αποκάλυψε πρώτος ο ΑΝΤΕΝΝΑ ο παίκτης ήρθε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο μεταγραφής του στην ομάδα του Πειραιά.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες ο 29χρονος Βέλγος επιθετικός ήρθε σε συμφωνία με τους ερυθρόλευκους και το απόγευμα, χθες, αναχώρησε για την πατρίδα του.

Πλέον, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Αντβέρπ, η οποία προκειμένου να παραχωρήσει τον παίκτη ζητάει 250 εκατομμύρια δραχμές.

Στο μεταξύ, μέσα στο Σαββατοκύριακό θα έρθει στην Αθήνα προκειμένου να δοκιμαστεί απο τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ο ομογενής φόρ απο την Μολδαβία Βλαντιμίρ Κοσσέ.

-Μέσα σε έντονο συγκηνησιακό κλίμα, ο Βασίλης Δημητριάδης σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε χθες το μεσημέρι είπε το αντίο στην ΑΕΚ μετά απο έξι χρόνια καρριέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

-Στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα του βολλεϋ τώρα.

-Ο Παναθηναϊκός έχασε χθες το βραδυ στο Βέλγιο με 3- 1 σετ απο την Νόλικο Μαασέϊκ, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι Βέλγοι πήραν τα δυο πρώτα σετ με 15- 12 και 15-5. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το τριτο με 15- 11 και έχασε στο τέταρτο με 16-14, αν και προηγείτο με 14-11.

Οι πράσινοι έχουν παράπονα απο την διαιτησία, ειδικά στο τέταρτο και τελευταίο σέτ.

-Για το Κυπελλο Κυπελλούχων, ο Ολυμπιακός πήρε σημαντική νίκη με 3-0 σετ (15-5, 15-10, 15-12) στη Λευκορωσία επι της Σπούτνικ Βίτεπσκ.

Αντίθετα, ο Αρης έχασε στην Θεσσαλονίκη, για την ιδια διοργάνωση, με 3-1 σετ απο την Γερμανική Μπερλίν.

Στις γυναίκες, τα Βριλήσσια, στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, έχασαν στην Τσεχία με 3-0 σετ απο την Ολομούτς. Αντιθετα ο Ιωνικός Νεας Φιλαδέλφειας κέρδισε στην Ισπανία, για το Κύπελλο Κυπελλούχων, την Κάχα Ντε Αβίγια με 3-1 σετ.

-Στο ντέρμπυ της 13ης αγωνιστικής του πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας στο χάντ- μπωλ ο Ιωνικός Νεας Φιλαδέλφειας νίκησε με 25-21 τον Φιλιππο Βεροιας.

Η πρωτοππορος Γυμναστική Ενωση Βεροίας κέρδισε με 24-20 την Δράμα. Στα αλλα παιγνιδια ΒΑΟ-Βριλήσσια 36-29, Σχολές Ξυνή-Δούκας 19-24, Πανιώνιος-Αρχέλαος Κατερίνης 18-20, Νεα Ελβετία- Αθηναϊκός 20-28.

-Η Ιταλία, σε φιλικό αγώνα στο Παλέρμο νίκησε με 2- 0 την Βόρεια Ιρλανδία. Για πρώτη φορά στο πάγκο της Ιταλίας κάθεσε ο νεος προπονητής Τζέζαρε Μαλντίνι, ο οποίος αντικατέστησε τον Αρίγκο Σάκι. Οι Ζόλα και Ντελ Πιέρο, πέτυχαν τα γκολ των Ιταλών.

-Η Αστον Βίλα προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, αφού επικράτησε με 3-0 της Νότς Κάουντι και έτσι θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια της διοργάνωσης την Ντέρμπι.

-Με μια εκπληξη ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 1997. Στον πρώτο αγώνα, που έγινε στο Μόντε Κάρλο, νικητής αναδείχθηκε ο Ιταλός οδηγός Πιέρο Λιάτι με Σουμπαρού Ιμπρέζα. Ο 34χρονος Λιάτι, είχε συνοδηγό μία γυναίκα, την συμπατριώτισα του Φαμπρίζια Πόνς.

Δευτερος τερμάτισε ο Ισπανός Κάρλος Σαϊνθ, τρίτος ο Φινλανδός Τόμι Μάκινεν ενω την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Γερμανοί Αρμιν Σβάρτς και Ούβε Νίτελ.
* Στο Μπασκετ

-Μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό του έκανε χθες το βράδυ ο Παναθηναϊκός. Για την 3η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ, οι πράσινοι νίκησαν στο Πο της Γαλλίας την Ορτέζ με 78-66.

Αν και η ομάδα του Μάλκοβιτς δεν άγγιξε υψηλά επίπεδα απόδοσης εν'τούτοις μέτρησε η εμπειρία και η καλή απόδοση ορισμένων παικτών στο δεύτερο ημιχρονο και έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης πήραν την νίκη. Στο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έχανε με 33-32. Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Σκονοκίνι με

24 πόντους και ακολούθησε ο Ντίνκινς με 20 πόντους και ο Οικονόμου με 13.

-Στα αλλα παιγνιδια του ομιλου ειχαμε Δυναμό Μόσχας-Ολύμπια Λουμπλιάνας 64- 76 και Κάχα Σαν Φερνάντο-Βιλερμπάν 91-68

Στη βαθμολογια ο Παναθηναϊκός, μετά απο 13 αγώνες προηγείται με 23 βαθμούς εναντι 22 που έχουν η Ολύμπια και η Βιλερμπάν.

-Σε χθεσινοβραδυνούς αγώνες για τον 5ο ομιλο της Ευρωλίγκα ειχαμε Σαρλερουά- Τσε-ες-κα Μόσχας 67-72 και για τον 7ο ομιλο Μπαρτσελώνα-Εφες Πίλσεν 69-67.

-Αρης και Περιστέρι προκρίθηκαν χθες το βραδυ στους οκτώ του Κυπέλλου Κόρατς, μάλιστα θα τέθουν αντιμέτωποι και στην επόμενη φάση του θεσμού. Το πρώτο παιγνιδι θα γινει στην Θεσσαλονίκη στις 12 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στις 19 του ιδιου μήνα στο Περιστέρι.

Χθες. Ο Αρης ηττήθηκε στο Βελιγράδι απο την Μπεομπάνκα με 70-61, όμως είχε κερδίσει με 14 πόντους διαφορά στο πρώτο παιγνιδι και έτσι πήρε το εισητήριο της πρόκρισης.

Το ίδιο συνέβη και με το Περιστέρι που με 66-51, δηλαδή με οριακή διαφορά 15 πόντων, νίκησε την Ισπανική Ταουγκρές και πήρε την πρόκριση.Το Περιστέρι στην Ισπανια ειχε χάσει με 13 πόντους.

Αντίθετα αποκλείστηκαν Σπόρτιγκ και ΠΑΟΚ. Ο Σπόρτιγκ νίκησε στα Πατήσια την Ρόμα με 81-76, όμως στην Ιταλία, είχε ηττηθεί με διαφορά 12 πόντων και έτσι αποχαιρέτησε την διοργάνωση.

Την ιδια ''τύχη''είχε και ο ΠΑΟΚ. Γνώρισε βαριά ήττα στην Ιταλία απο την Μπένετον Τρεβίζο με 84- 60 και έμεινε εκτος 8άδας αφού είχε κερδίσει στην Θεσσαλονίκη μόνο με 7 πόντους διαφορά.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Sunday, 23 February 1997 - 4:15:40 UTC