Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 99-05-13

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Ανελέητοι οι ΝΑΤΟϊκοι βομβαρδισμοί

[Β] Πολιτική - Διεθνή

  • [01] Κρίση στη Ρωσία
  • [02] Επίσκεψη Σρέντερ στην Κίνα
  • [03] Συγνώμη που.. σας σκότωσα

  • [Α] Ανελέητοι οι ΝΑΤΟϊκοι βομβαρδισμοί

    13/05/99

    Ανελέητοι οι ΝΑΤΟϊκοι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία.

    Πύραυλοι του ΝΑΤΟ, έπληξαν τα ξημερώματα,

    * το στρατιωτικό αεροδρομιο της Μπατάνιτσα, * την εδρα της σερβικης τηλεόρασης στο Νοβι-Σαντ, * βιομηχανική περιοχή στο Παντσεβο και το χωριό Κάμπος, στο νοτιο Κόσοβο.

    Η Συμμαχία, εν τω μεταξυ συμφωνα με απορρητη αναφορα που αποκαλυπτει ΤΟ ΒΗΜΑ, καταστρώνει νέο αναπροσαρμοσμενο σχεδιο για το μελλον των επιχειρησεων στο Κοσοβο. Διευρυνση των επιθεσεων με χερσαίες επιχειρησεις επιθυμουν ΗΠΑ και Βρετανία, ενω Γερμανία, Γαλλια και Ελλαδα επιδιωκουν διπλωματικη λύση.

    Το ΝΑΤΟ περικυκλωνει τη Γιουγκοσλαβία και επιτιθεται απο ολες τις κατευθυνσεις δηλωσε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Κοεν.

    Ουγγαρία (αεροπορικές βάσεις), Τουρκία (βάσεις και αεροσκάφη), Βουλγαρία (εναέριο χώρο), Ρουμανια ( εναέριο χώρο), Αλβανία (στρατηγείο Ουτσεκά- Απάτσι- προετοιμασία για χερσαίες), Σκόπια ( στρατιωτική δύναμη- προετοιμασία για χερσαίες)

    Οι πιστές στον Σλομπονταν Μιλόσεβιτς δυναμεις είναι ικανες να ανθισταντια για πολύ καιρό τονισε, εξαλλου, ο αρχηγός του αμερικανικου Γενικου Επιτελειου, στρατηγός Χενρι Σέλτον.

    [Β] Πολιτική - Διεθνή

    [01] Κρίση στη Ρωσία

    13/05/1999

    Ο Μπορίς Γιελτσιν, η συζητηση για τη διαδικασία καθαιρεσης του οποίου αρχιζει, σημερα στη Δουμα, απεπεμψε τον πρωθυπουργό Πριμακωφ και στη θεση του διόρισε τον Σεργκέι Στεπασιν, τον σχεδιαστή του πολέμου στην Τσετσενία.

    Μόλις μαθεύτηκαν τα νέα το ρωσικό χρηματιστήριο σημείωσε πτώση δέκα τοις εκατό αμέσως και 'έκλεισε ενώ χρηματιστηριακοί κύκλοι υποστηρίζουν οτι αυτή τη φορά δεν θα παρατηρηθεί η ίδια επίδραση στα ευρωπαικά χρηματιστήρια όπως έγινε στο παρελθόν, επειδή οι Γερμανοι ήταν επιφυλακτικοί στο μεσοδιάστημα με τις επενδύσεις τους στη Ρωσία.

    Ο πρόεδρος Γιέλτσιν απείλησε, εν τω μεταξυ, ότι η χώρα του θα αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις για το Κοσοβο, αν το ΝΑΤΟ δεν λάβει σοβαρά υπ' όψιν τις ρωσικές θέσεις.

    Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ακόμη κι αν ο Γέλτσιν αποπεμφθεί απο τη Δούμα την προεδρεία δεν την χάνει αμέσως. Και η Ανω Βουλή πρέπει να εγκρίνει τις αποφάσεις της Δούμας, κάτι μάλλον αδύνατο. Ωστόσο αν καταδικαστεί έστω και για ένα αδίκημα, την Τσετσενία για παράδειγμα, δεν θα μπορεί να διαλύσει την Κάτω Βουλή.

    Στη Μόσχα θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ και ο Βίκτορ Τσερνομίρντιν. Στη ρωσική πρωτεύουσα βρισκεται και ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ.

    [02] Επίσκεψη Σρέντερ στην Κίνα

    13/05/1999

    Στο μεταξύ, χάσμα απόψεων μεταξύ Κίνας και ΝΑΤΟ διεπίστωσε ο Γερμανός Καγκελάριος Σρέντερ κατά την επισκεψή του στο Πεκίνο λόγω των βομβαρδισμών.

    Σήμερα, εξάλλου, θα κριθεί η τύχη του "Ερυθροπράσινου~ κυβερνητικού συνασπισμού στη Βόννη καθώς αρχίζει σήμερα το έκτακτο συνέδριο του Κόμματος των Πρασίνων. Αν το συνέδριο ταχθεί υπέρ του τερματισμού των ΝΑΤΟϊκών επιδρομών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, ο Πράσινος υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, απειλει με παραιτηση

    [03] Συγνώμη που.. σας σκότωσα

    12/05/1999

    Τη... λύπη της για τις ανθρώπινες απώλειες από τους βομβαρδισμούς εξέφρασε, η Μαντλήν Ολμπραϊτ. Τόνισε, όμως, ότι οι ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις θα συνεχισθούν "μέχρις ότου σταματήσουν οι φρικαλεότητες, του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Thursday, 13 May 1999 - 8:17:50 UTC