Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-03-31

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Ανησυχία για το κύμα προσφύγων

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Στη Βουλή η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο
  • [02] Εξεταστική επιτροπή της Βουλής
  • [03] Ετεροδημότες
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Πληθαίνουν οιαντιδράσεις
  • [05] Απεργεί το ΕΚΑΒ
  • [06] Τροχαίο Δυστύχημα
  • [07] Παππούς δολοφόνος
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Ρωσικά πλοία στη Μεσόγειο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Νύχτα τρόμου στο Βελιγράδι
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [10] Ανωμερίτης-Ατζέντα 2000
  • [11] Χρηματιστήριο - Πτώση 3,84%
  • [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Ανησυχία για το κύμα προσφύγων

    31/03/99

    Ανήσυχη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση για ενδεχόμενο εποικισμό της Βορείου Ηπείρου από τους Κοσσοβάρους Αλβανούς πρόσφυγες, ενώ ο αρχιεπίσκοπος της Αλβανίας Αναστάσιος ζητεί μέσα από τη συχνότητα του Αntenna να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου αναχωρεί εσπευσμένα στα Τίρανα για διαβουλεύσεις.

    Παράλληλα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επικοινώνησε με τον Αλβανό πρωθυπουργό και του ζήτησε να διασφαλισθούν τα συμφέροντα της ελληνικής μειονότητα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανακούφισης των προσφύγων, ενώ η απάντηση του Παντελή Μάϊκο ήταν θετική.

    Ανήσυχος για τις εξελίξεις στο θέμα των προσφύγων εμφανίσθηκε και ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ στα Τίρανα επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των προσφύγων που έφθασαν στην Αλβανία από το Κόσσοβο προσεγγίζει τις 100 χιλιάδες, ενώ 18.000 πέρασαν τα σύνορα μόνο κατά το τελευταίο 24ωρο και το κύμα προσφύγων συνεχίζεται.

    Το πρωι εκατονταδες κοσσοβαροι εφτασαν στα Σκοπια με ταρενο και οπως διηγηθηκαν η σερβικη αστυνοπμια τους κλειδωσε στο τρενο χωρις τροφη και νερο και τους εστειλαν στα Σκοπια.

    Στο Λονδινο η Οργανωση Τροφιμων του επεσημανε τον κινδυνο να αντιμετωπισει το Κοσσυφοπεδιο το φασμα της πεινας στις επομενες 10 με 15 μερες.

    Καθ οδον προς το Βελιγραδι ειναι και η αποστολη της Εκκλησιας της Ελλαδος που θα επιδωσει οικονομικη ενισχυση στον αρχιεπισκοπο της Σερβιας Παυλο.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Στη Βουλή η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο

    31/03/1999

    Σε επίπεδο πολιτών αρχηγών συζητείται το απόγευμα στη Βουλή η κρίση στο Κόσσοβο.

    Πρωτοβουλία για το Κοσσυφοπέδιο ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου καί επανήλθε στο θέμα της σύστασης Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Σήμερα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στην οποία έχει προσκληθεί και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    Ρουμανία, Βουλγαρία και Σκόπια επισκέπτεται από αύριο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος για συνομιλίες με τους ομολόγους του.

    [02] Εξεταστική επιτροπή της Βουλής

    31/03/1999

    Μυστική συνάντηση με τον Θόδωρο Πάγκαλο, μία ημέρα μετά την άφιξη Οτσαλάν στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι είχε ο Αντώνης Ναξάκης, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

    [03] Ετεροδημότες

    31/03/1999

    Τελευταία προθεσμία σήμερα για τους ετεροδημότες που θέλουν να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές στον τόπο κατοικίας τους. Εως τις 09.00 το βράδυ θα παραμείνουν ανοιχτές οι υπηρεσίες των Νομαρχιών.

    Με αντικείμενο Ευρωεκλογές, έγινε το πρωϊ ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [04] Πληθαίνουν οιαντιδράσεις

    31/03/99

    Νέες αντιπολεμικές διαδηλώσεις διοργανώνονται σήμερα, σε 11 πόλεις της Ελλάδας.

    Στις 05.00 το πρωί έληξε, η ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία καλλιτεχνών και πολιτών έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

    [05] Απεργεί το ΕΚΑΒ

    31/03/99

    Μετ' εμποδίων προσφέρονται σήμερα πρώτες βοήθειες σε ασθενείς καθώς η χώρα έμεινε χωρίς ασθενοφόρα από τις 11.00 το πρωϊ έως τις 2 και μισή μετά το μεσημέρι και από τις 16.00 το απόγευμα με 20.00 το βράδυ.

    [06] Τροχαίο Δυστύχημα

    31/03/99

    Δύο νεκροί σε μετωπική Ι.Χ με φορτηγό, το πρωϊ, στην Εθνική Θεσσαλονίκης- Φλώρινας...

    Νεκροί είναι ο γερμανός οδηγός του Ι.Χ, Στεφάν Κάμπαν 31 ετών και η συνεπιβάτης του Στεργιανή Μυλοπούλου 40 ετών. Βαριά τραυματίστηκε η 26χρονη Μαρία Μυλοπούλου, επιβάτης και αυτή του Ι.Χ.

    [07] Παππούς δολοφόνος

    31/03/99

    Παππούς σκότωσε με ρόπαλο την εγγονή του την ώρα που κοιμόταν διότι ήταν ανυπάκουη και ξενυχτούσε.

    Δράστης είναι ο 79χρονος Γιάννης Τσιρόγιαννος, και θύμα τη 17χρονη εγγονή του Κατερίνα

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [08] Ρωσικά πλοία στη Μεσόγειο

    31/03/99

    Την ίδια ώρα οι ΝATOϊκές επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ οι αξιωματούχοι της Συμμαχίας σκληραίνουν τη στάση τους και έδωσαν το πράσινο φώς για την τρίτη φάση των επιδρομών, με την κωδική ονομασία "αποφασιστική δύναμη".

    Μέσα σ αυτό το κλίμα η Ρωσία στέλνει πολεμικά της πλοία στη Μεσόγειο και ηδη ζητησε άδεια για τις 2 και 5 Απριλιου να περάσει από τα στενά του Βοσπόρου αρμάδα επτά πλοίων

    Στο Ελληνικό Πεντάγωνο μελετώνονται όλα τα σενάρια.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [09] Νύχτα τρόμου στο Βελιγράδι

    31/03/1999

    Για πρώτη φορά απο την έναρξη των βομβαρδισμών ο αμερικανός Προεδρος Μπιλ Κλίντον έκανε χθες μια σημαντική αναφορά στο καθεστώς του κοσσυφοπεδίου απειλώντας τη Γιουγκοσλαβία οτι θα χάσει την κυριαρχία της επι του Κοσσυφοπεδίου.

    Λίγο μετά την απόρριψη της ρωσικής διαμεσολαβητικής προσπάθειας ο Κλίντον κατηγόρησε τον Σλόμπονταν Μιλόσεβτς πως προσπαθεί να κοροιδεψει το ΝΑΤΟ και πως επιχειρεί εθνικές εκκαθαρισεις στο Κοσσυφοπέδιο. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

    Το Βελιγράδι έζησε χθες βράδυ άλλη μια νύχτα τρόμου, καθώς τα μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, έπληξαν αρκετούς στόχους στην περιφέρεια της πόλης. Τέσσερεις εκρήξεις έγιναν αισθητές στην γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα στο διάστημα μεταξύ 03.45- 04.00, ώρα Ελλάδος και στόχοι των ΝΑΤΟϊκών επιθέσεων ήταν το οι κοινότητες Γιάκοβο και η Μπόρτσα.

    Νέοι βομβαρδισμοί έγιναν και τα ξημερώματα στο Βελιγράδι, απο πολλά μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που πραγματοποιούσαν πτήσεις σε χαμηλό υψόμετρο, ενώ οι σειρήνες ήχησαν και στις 8.00 το πρωί στέλνοντας τον κόσμο ξανά στα καταφύγια.Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους σερβους, να αποσταθεροποιήσει την γιουγκοσλαβική κοινή γνώμη και να ανατρέψει τον Μιλόσεβιτς. Στη νέα φάση επίθεσης, στόχοι θα είναι τα κρατικά κτήρια στο Βελιγράδι και σημεία στρατηγικής σημασίας για την εξουσία του Μιλόσεβιτς, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ.

    Η Ποστ αναφέρει ότι οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να διευρύνουν τη λίστα των στόχων κατά 20%,μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες που είχαν στην έδρα της Συμμαχίας.

    Για να καταλάβει ο κόσμος το μέγεθος των βομβαρδισμών τα βομβαρδιστικά Β-52 που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, ανακοινώθηκε χθες βράδυ πως έχουν εκτοξεύσει ήδη το ένα τρίτο του συνολικού αποθέματος τηλεκατευθυνομένων πυραύλων της αμερικανικής αεροπορίας στις επιδρομές τους κατά της Γιουγκοσλαβίας.

    Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Κένεθ Μπέικον εξέφρασε την ανησυχία του για τα αποθέματα πυραύλων. ειδικά τώρα που το ΝΑΤΟ αναμένεται να κλιμακώσει τους βομβαρδισμούς εναντίον μιας σειράς εκτεταμμένων στόχων.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [10] Ανωμερίτης-Ατζέντα 2000

    30/03/1999

    Επιτυχή και εξαιρετικά θετικά για την Ελληνική Γεωργία χαρακτήρισε ο υπουργός, Γιώργος Ανωμερίτης τα αποτελέσματα του τελικού συμβιβασμού της αγροτικής πτυχής στην Ατζέντα 2000. Παράλληλα ο υπουργός Γεωργίας εμφανίσθηκε αισιόδοξος όσον αφορά στην μάχη για την κατωχείρωση της φέτας ώς ονομασία προέλευσης παρά την απόφαση του δικαστηρίου Ευρωπαϊκών κοινοτήτων που έκρινε ότι και άλλες χώρες μπορούν να ονομάζουν το λευκό τυρί φέτα.

    [11] Χρηματιστήριο - Πτώση 3,84%

    31/03/1999

    Με πτώση 3,84 %, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 3.376,37 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 131 δισεκατομμύρια 521 εκατομμύρια δραχμές.

    [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    Καλοσυνάτος μας έρχεται ο Απρίλιος, αφού ήδη ο καιρός άρχισε να βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, και τις επόμενες 3-4 μέρες δεν θα λείψουν οι πρόσκαιρες βροχές, μικρής όμως διάρκειας και κυρίως τις απογευματινές ώρες.

    Στην Αττική μέχρι το μεσημερι θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, στη συνέχεια όμως θα αυξηθούν και ενδέχεται να βρέξει για λίγο, κυρίως στα Βορεια του Νομου.

    Οι άνεμοι απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία, χωρίς αλλαγή, θα κυμαίνεται στην Αθήνα απο 10 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

    Παροδική συννεφιά στη διάρκεια του απογεύματος στη Θεσσαλονίκη, με κάποια πιθανότητα να βρέξει για λίγο τοπικά.

    Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι, όχι όμως περισσότερο απο 3 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στην πόλη απο 7 μέχρι 16 βαθμούς.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Με σχετικα καλό καιρό μας κάνει ποδαρικό ο Απρίλιος. Πάντως μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη δεν θα λείπουν οι πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως όμως στη διάρκεια του απογεύματος και μόνο στα ηπειρωτικά.

    Καμιά αλλαγή την Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο. Ο καιρός παραμένει άστατος, με συννεφιά κατά διαστήματα και τοπικές βροχές ή καταιγίδες, μικρής όμως διάρκειας και κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφώρ και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 16 με 17 βαθμούς στα Βόρεια και στους 18 με 19 στην υπόλοιπη χώρα.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Wednesday, 31 March 1999 - 14:08:39 UTC