Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-03-23

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Κρίσιμες ώρες για το Κόσοβο

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Στο Βερολίνο ο Κ.Σημίτης
  • [02] Στρατιωτικό υλικό στην Κρήτη
  • [03] Κληρίδης-S300
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Υποσχέσεις Καραμανλή
  • [06] Στη Βουλή ο φάκελος Οτσαλάν
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [07] Ροκανίζει..θεμέλια ο Μετροπόντικας
  • [08] Αδιαχώρητο στην Κηφισσού
  • [09] Επιτέλους...Βιάγκρα
  • [10] Πίσω τα Ρολόγια
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Εξανεμίζονται οι ελπίδες
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Ο Μιλουτίνοβιτς κατα χερσαίων δυνάμεων
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [13] Η δίκη του dr.Death
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Πληρώνουν οι ασθενέστεροι
  • [15] Διεθνές οικονομικό φόρουμ στο Μανχάταν
  • [16] Χρηματιστήριο-Πτώση 3,24%
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Κρίσιμες ώρες για το Κόσοβο

    22/03/99

    Με κομμένη την ανάσα η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Βελιγράδι από τις οποίες θα κριθεί εάν το ΝΑΤΟ ανάψει το πράσινο φώς για αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε Σερβικές θέσεις στο Κόσσοβο.

    Στις 14.00 διεκόπησαν οι συνομιλίες Μιλόσεβιτς-Χόλμπρουκ και ο αμερικανός αξιωματούχος μετέβη στην αμερικανική πρεσβεία χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν ή θα συνεχιστούν.

    Πάντως το κλίμα είναι αισιόδοξο όπως προκύπτει και από την δήλωση της γραμματέως του κυβερνώντος κόμματος Γκόριτσα Γκάρεβιτς στη Βουλή ότι η ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο είναι απαράδεκτη ακόμη και άν το τίμημα είναι βομβαρδισμοί.

    Νωρίτερα Ιταλία, Γαλλία και Βρετανία εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν στο οποίο εκφράζουν την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί η επέμβαση του ΝΑΤΟ, δηλώνουν όμως έτοιμες για κάθε αναγκαίο μέτρο που θα αποτρέψει τις αεροπορικές επιθέσεις.

    Χθες ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον προειδοποίησε για επέκταση της κρίσης στις γειτονικές χώρες όπως Αλβανία, Ελλάδα, Τουρκία και Σκόπια.

    Τα Σκόπια ζήτησαν γραπτές εγγυήσεις από το ΝΑΤΟ ότι θα εξασφαλιστεί η εδαφική ακαιραιότητα της χώρας κάτι όμως που απέρριψε το ΝΑΤΟ.

    Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα προχωρήσουν σε επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας όσο ο Ρώσος πρωθυπουργός βρίσκεται στην Ουάσιγκτον.

    Στο μεταξύ νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωϊ γύρω απο το χωριό Πόλιακ στην περιοχή της Ντρένιτσα στο Κοσσυφοπέδιο. Η περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας καθώς είναι στην κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει την Σέρμπιτσα με την πρωτεύουσα Πρίστινα.

    Ο Ακης Τσοχατζόπουλος που βρίσκεται στο Λονδίνο δήλωσε στο CNN ότι η Ελλάδα σαν γείτονας της Γιουγκοσλαβίας είναι αδύνατο να πάρει μέρος σε μία ΝΑΤΟϊκη επιχείρηση εναντίον του Βελιγραδίου αλλά θα συμετάσχει σε ειρηνευτική δύναμη που θα επιβλέψει ένα πολιτικό διακανονισμό.

    Οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο επηρεάζουν τις Ευρωπαϊκές χρηματαγορές μεταξύ των οποίων και την Σοφοκλέους που έκλεισε με πτώση του Γενικού Δείκτη.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Στο Βερολίνο ο Κ.Σημίτης

    23/03/1999

    Στο Βερολίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου είναι η Ατζεντα 2.000 και η επιλογη νεου Προεδρου για την Κομισιον, όπου τις περισσότερες θετικές κρίσεις των ευρωπαίων ηγετών φαίνεται να συγκεντρώνει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ρομανο Προντι.

    Στο Βερολίνο είναι και ο Κώστας Καραμανλής για την Σύνοδο του Ευρωπαϊκου Λαϊκου Κόμματος που κατά παράδοση προετοιμάζει την Σύνοδο Κορυφής.

    [02] Στρατιωτικό υλικό στην Κρήτη

    23/03/1999

    Στρατιωτικό υλικό που κατά πληροφορίες πρόκειται για τα πρώτα εξαρτήματα των πυραύλων ΕΣ-300 μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα στρατόπεδο στο Τυμπάκι.

    Το στρατιωτικό υλικό μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σούδας τα μεσάνυκτα με εμπορικά πλοία. Το πεντάγωνο διέψευσε ότι πρόκειται για εξαρτήματα των πυραύλων και μιλά για υλικά της αεροπορίας.

    [03] Κληρίδης-S300

    23/03/1999

    Στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δήλωσε ότι η προσπάθεια για τη μη άφιξη των πυραύλων S-300 άρχισε απο τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος είχε προτείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες να εφαρμόσουν ζώνη που θα απαγόρευε σε Τουρκικά και Ελληνικά αεροπλάνα να υπερίπτανται της Κύπρου, με αντάλλαγμα να μην έλθουν οι S-300 στην Κύπρο.

    [04] ΠΑΣΟΚ

    23/03/1999

    Νέο αγκάθι για το ΠΑΣΟΚ η εκλογή του Εκτελεστικού Γραφείου την ερχόμενη Δευτέρα.

    Εκσυγχρονιστές και διαφωνούντες καλούνται να γεφυρώσουν το μεταξύ τους χάσμα. Από το συσχετισμό δυνάμεων, που προκύπτει από τη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, οι διαφωνούντες θα εκλέξουν 4 στους 11 και οι εκσυγχρονιστές τους υπόλοιπους 7.

    Εν' τω μεταξύ, ο Κώστας Λαλιώτης, μέσω της εφημερίδας ΕΞΟΥΣΙΑ , εξαπέλυσε βολές, κατά στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, αλλά και των διαφωνούντων.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, επιρρίπτει ευθύνες σ'εκείνους που δημιούργησαν προσδοκίες για εκλογή του κ.Σημίτη με ποσοστό 75%.

    [05] Υποσχέσεις Καραμανλή

    23/03/1999

    Μείωση των φορολογικών συντελεστών και κατάργηση των φόρων μεγάλης ακίνητης περιουσίας, υπεραξίας των μετοχών καθώς και του ειδικού φόρου τραπεζικών εργασιών, υποσχέθηκε ο Κώστας Καραμανλής, παρουσιάζοντας, στο ΕΒΕΑ, τους άξονες της οικονομικής πολιτικής της Ν.Δ.

    [06] Στη Βουλή ο φάκελος Οτσαλάν

    23/03/1999

    Τελευταίοι θα καταθέσουν οι πολιτικοί, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Οτσαλάν.

    Σήμερα η Επιτροπή θα καταρτήσει τη λίστα των μαρτύρων.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [07] Ροκανίζει..θεμέλια ο Μετροπόντικας

    22/03/99

    Στους ρυθμούς του Μετροπόντικα η Λεωφόρος Βουλιαγμένης. Προκάλεσε νέες επιφανειακές ρωγμές. Θα επισκευασθούν τονίζει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

    Κλειστά παραμένουν, πάντως, 5 καταστήματα στη στοά κάτω από τον κινηματογράφο ABC.

    [08] Αδιαχώρητο στην Κηφισσού

    22/03/99

    Ακινητοποιημένα παρέμεναν από το πρωϊ, εκατοντάδες αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Πειραιά λόγω έργων αντικατάστασης των γραμμών του ΟΣΕ, στο ύψος της οδού Μακρυγιάννη καθώς ανεπαρκής αποδείχθηκε η παρακαμπτήριος οδός.

    [09] Επιτέλους...Βιάγκρα

    22/03/99

    Από ημέρα σε ημέρα θα κυκλοφορήσει στην αγορά το Βιάγκρα, το περίφημο μπλε χάπι κατά της ανδρικής ανικανότητας.

    Αύριο, φθάνει στις φαρμακαποθήδες και μέχρι την Παρασκευή θα βρίσκεται στα ράφια των φαρμακείων. Η ζήτηση είναι μεγάλη και οι ενδιαφερόμενοι έχουν μπει σε λίστες αναμονής. Για την αγορά του πάντως, θα είναι απαραίτητη συνταγή γιατρού και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι καταναλωτές πριν το χρησιμοποιήσουν θα πρέπει να ενημερωθούν για τις πιθανές παρενέργειες στον οργανισμό.

    [10] Πίσω τα Ρολόγια

    22/03/99

    Θερινή ώρα από την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαρτίου.

    Στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04.00

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [11] Εξανεμίζονται οι ελπίδες

    23/03/99

    Εξανεμίζονται και οι τελευταίες ελπίδες για εξευρεση ειρηνικης διευθέτησης του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου

    Ο αμερικανός διαπραγματευτής επέστρεψε σήμερα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, μετά από νέες συνομιλίες διαρκείας τριών ωρών που είχε με τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς,

    Σύμφωνα με σερβική πηγή οι συνομιλίες διεξήχθησαν με αργό ρυθμό και πολύ άσχημα, ενώ εκπρόσωποι του προέδρου Κλίντον ανέφεραν πως υπήρξε μικρή πρόοδος και οτι για σήμερα οι συνομιλίες δεν θα επαναληφθούν.

    Στις συνομιλίες πήραν μέρος ο σέρβος πρόεδρος Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, ο υπουργός Εξωτερικών Ζιβαντίν Γιοβάνοβιτς, ο αμερικανός μεσολαβητής Κρίστοφερ Χιλ και ο αμερικανός επιτετραμμένος στο Βελιγράδι Ρίτσαρντ Μάιλς.

    Στο μεταξύ, ο ρώσος πρωθυπουργός Γεβγένι Πριμακόφ φθάνει σήμερα στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Κλίντον και ρώσοι αξιωματούχοι επανέλαβαν τον ισχυρισμό τους πως δεν θα επιχειρηθουν αεροπορικές επιδρομές όσο ο ρωσος πρωθυπουργός επισκεπτεται την αμερικανική πρωτεύουσα.

    Τώρα όσον αφορά το στρατιωτικό σκέλος μιας ενδεχόμενης επίθεσης του ΝΑΤΟ, ο ιταλός υπουργός Αμυνας Κάρλο Σκονιαμίλιο δήλωσε σήμερα ότι η πρώτη φάση της θα πραγματοποιηθεί από πολεμικά πλοία.

    "Η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί σχεδόν αποκλειστικά με επίθεση πυραύλων και βομβαρδιστικών από πολεμικά πλοία ", δήλωσε ο ιταλός υπουργός στη Ρώμη στο περιθώριο ενός συνεδρίου για το στρατό. "Η δεύτερη φάση θα έχει ουσιαστικά στόχο την καταστροφή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της αντιαεροπορικής άμυνας και αυτή θα είναι μία πολύ πιό σημαντική φάση, στην οποία θα συμμετάσχουν αεροπλάνα που θα απογειωθούν από ιταλικές βάσεις. Ομως τα αεροπλάνα δεν θα είναι ιταλικά", τόνισε ο Σκονιαμίλιο.

    Ομως και η Ιταλία, η Γαλλία και η Βρετανία εξεδωσαν σήμερα κοινό ανακοινωθέν στο οποίο διατηρούν ακόμα ελπίδες για την αποφυγή των αεροπορικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Την ίδια ώρα δηλώνουν όμως έτοιμες "για κάθε αναγκαίο μέτρο", προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφή στη σερβική επαρχία.

    Στο κοινό ανακοινωθέν αναφέρεται πως "ο Μιλόσεβιτς πρέπει να σταματήσει άμεσα την στρατιωτική του επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κοσσυφοπέδιο.

    Πρέπει να μειώσει τις δυνάμεις του στα επίπεδα που συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο. Πρέπει να αποδεχθεί την αρχική συμφωνία που τέθηκε σε διαπραγμάτευση από την διεθνή κοινότητα στο Ραμπουγιέ, συμπεριλαμβανομένων των σημείων εκείνων που αναφέρονται στην πολιτική και στρατιωτική δραστηριότητα".

    Και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ απηύθυνε σήμερα έκκληση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στον Μιλόσεβιτς να υπογράψει την ειρηνευτική συμφωνία για το Κοσσυφοπέδιο ώστε να αποφευχθεί ο πόλεμος.

    Από την πλευρά του ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UCK) Σουλεϊμάν Σελίμι, σε δηλώσεις του στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, κάλεσε το ΝΑΤΟ να προχωρήσει στις αεροπορικές επιδρομές του κατά της Σερβίας, που όπως είπε ακολουθεί στο Κοσσυφοπέδιο την πολιτική της καμμένης γης.

    Ομως το νέο πρόβλημα που προκύπτει και το οποίο έθεσε χθες και ο Μπιλ Κλίντον είναι η πιθανότητα εμπλοκής και των αλλων βαλκανικών χωρων στις συγκρούσεις.

    Τα Σκόπια μάλιστα ζήτησαν γραπτή επιβεβαίωση απο το ΝΑΤΟ οτι θα εξασφαλίσει την εδαφική τους ακεραιότητα, ωστόσο ο επικεφαλής της ΝΑΤΟϊκής δύναμης που έχει εγκατασταθεί στην πρώην αυτή Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, Βρετανός στρατηγός σερ Μαϊκ Τζάκσον απέφυγε να δεσμευθεί για παροχή γραπτών εγγυήσεων εκ μέρους της Συμμαχίας.

    Στη Σερβία τό κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσει σήμερα επί του αιτήματος της Δύσης να επιτραπεί η ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο.

    Πάντως ο Μιλόσεβιτς δεν δέχεται μόνο πιέσεις απο τη διεθνή κοινότητα για υποχωρήσεις αλλά δέχεται και πιέσεις απο την κοινή γνώμη του να παραμείνει αμετακίνητος στις θέσεις του.

    Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στον σημερινό τύπο το 91,66% των ερωτηθέντων υποστηρίζει οτι αν συνεχισθούν οι συνομιλίες η Γιουγκοσλαβία δεν πρέπει να αποδεχθεί την ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων.

    Επίσης το 92,34% πιστεύει στην αμυντική ικανότητα του γιουγκοσλαβικού στρατού ενώ το 87,77% υποστηρίζει τις θέσεις της σερβικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες στο Ραμπουγιέ και στο Παρίσι.

    Τέλος σε μια ειδηση που εχει άμεση σχέση με το κοσσυφπέδιο, αζέρος αξιωματούχος δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν ακινητοποίησε ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε έξι μαχητικά αεροσκάφη MiG που είχαν προορισμό τη Γιουγκοσλαβία, παρά το διεθνές εμπάργκο πωλήσεων όπλων στο Βελιγράδι.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [12] Ο Μιλουτίνοβιτς κατα χερσαίων δυνάμεων

    23/03/1999

    Ο Πρόεδρος της Σερβίας Μίλαν Μιλουτίνοβιτς τάχθηκε κατά της αποδοχής της πρότασης για ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο.

    Ο κ. Μιλουτίνοβιτς μιλώντας στη Βουλή της Σερβίας εξήγησε τους λόγους γιατί η σερβική αντιπροσωπεία δεν αποδέχθηκε στις συνομιλίες στο Παρίσι το προτεινόμενο ειρηνευτικό σχέδιο που προβλέπει την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

    Η ανάπτυξη 28.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ δεν θα σημαινει μόνο απώλεια του Κοσσυφοπεδίου αλλά και απώλεια μετά απο τρία χρόνια και της Σερβίας είπε ο Μιλουτίνοβιτς και τόνισε οτι η Σερβία απο αυτή την σύγκρουση θα είναι ηθικά νικητής.

    Ολόκληρη η διεθνής Κοινότητα και ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ που βρίσκεται στο Βελιγράδι θέτουν το εξής ερώτημα: Η αποδέχεστε τα ξένα στρατεύματα ή θα υποστείτε βομβαρδισμούς, είπε ο Μιλουτίνοβιτς και υπέδειξε στους βουλευτές να ακολουθήσουν στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει την ίδια τακτική που ακολούθησε η κρατική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες στο Παρίσι.

    Η συνεδρίαση της Βουλής συνεχίζεται και οι περισσότεροι απο τους ομιλητές τάχθηκαν κατά της αποδοχής του ειρηνευτικού σχεδίου που προβλέπει την ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων.

    Ο Αμερικανός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χολμπρουκ βρίσκεται ακομη στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας και έχει διαβουλεύσεις με την Ουάσιγκτον ενώ παραμένει άγνωστο αν θα συνεχισθούν οι συνομιλίες με τον Μιλόσεβιτς.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    [13] Η δίκη του dr.Death

    23/03/1999

    "Πρόθεσή μου δεν ήταν να δολοφονήσω τον Τόμας Γιούκ", δηλωσε ο δοκτορ θανατος Τζακ Κεβόρκιαν, που δεν θέλησε να αντιπροσωπευθεί από συνήγορο στη δίκη του που αρχισε σημερα στο Ποντιακ του Μιτσκιγκαν.

    Ο Τόμας Γιούκ έπασχε από την ανίατη νόσο της πλευρικής αμυοτροφικής σκληρώσεως, γνωστής και ως ασθένεια του Λου Γκέρινγκ ή του Σαρκό, και η διαδικασία της αυτοκτονίας του με τη μέθοδο της ευθανασίας και με τη βοήθεια του Κεβόρκιαν, είχε καταγραφεί και προβληθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

    "Πρόθεσή μου δεν είναι να δολοφονήσω κανέναν. Το χρέος μου προς την ιατρική μου επιτάσσει να κάνω ευθανασίες",τόνισε ο Κεβόρκιαν, ο οποίος στην περίπτωση που καταδικασθεί από το δικαστήριο, θα του επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία της αμερικανικής Πολιτείας.

    Ο Κεβόρκιαν δικάζεται για πρώτη φορά για φόνο εκ προμελέτης και δίωξη εναντίον ασκήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τον εισαγγελέα του Οκλαντ, Ντέιβιντ Γκορτσίκα. Αφέθηκε όμως ελεύθερος με την προϋπόθεση ότι ποτέ ξανά δεν θα επιχειρήσει ευθανασία και με πρόστιμο 750,000 δολαρίων.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [14] Πληρώνουν οι ασθενέστεροι

    23/03/1999

    Μισθωτοί και συνταξιούχοι σήκωσαν και πάλι τα φορολογικά βάρη, πληρώνοντας φόρους αυξημένους κατά 38%, σε σχέση με πέρισυ.

    [15] Διεθνές οικονομικό φόρουμ στο Μανχάταν

    23/03/1999

    "Υποστηρίζουμε δυναμικά την παγκοσμιοποίηση, υποστηρίζουμε δυναμικά την Ελλάδα".

    Μ`αυτά τα λόγια έκλεισε την παρέμβασή του,στο New York International Forum ο πρόεδρος,του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, Ουίλιαμ Τζόνστον,κύριος ομιλητής της οικονομικής ημερίδας,που οργάνωσε,χθες,σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μανχάταν,η εταιρία Capital Link.

    Ο κ. Τζόνστον,αφού αναφέρθηκε στις προκλήσεις και στις τεράστιες ευκαιρίες, τις οποίες προσφέρουν σήμερα στους επενδυτές οι παγκόσμιες αγορές,τόνισε ότι σ`αυτό το περιβάλλον η Ελλάδα μπορεί και θα παίξει ηγετικό ρόλο.

    Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου υπενΘύμισε ότι ο ΟΤΕ ήταν η πρώτη ελληνική εταιρία,που,όπως είπε, "καλωσόρισαμε πέρσι" και πρόβλεψε πως σύντομα και άλλες ελληνικές εταιρίες,επιχειρήσεις και τράπεζες θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Στη συνέχεια,ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης μίλησε για το δυναμισμό της ελληνικής οικονομίας,για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και για τη μείωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα,εξελίξεις,οι οποίες οφείλονται, όπως ανέφερε,στην προσήλωση,που δείχνει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης,στην άμεση εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

    Ο κ.Τζόνστον πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να προχωρήσει,μέσα στο 1999,σε μεγάλης έκτασης ιδιωτικοποιήσεις.

    Επίσης,παρατήρησε πως ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας σημείωσε, πέρσι,άνοδο κατά 85 τοις εκατό,τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στον παγκόσμιο χώρο.

    Το άψογα οργανωμένο συνέδριο της Capital Link,που διευθύνουν ο Νικόλας Μπορνόζης από τη Νέα Υόρκη και ο Συμεών Τσομόκος από την Αθήνα,ξεκίνησε με ομιλία του πρεσβευτή της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλέξανδρου Φίλωνα,ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις και στις αλλαγές, που σημάδεψαν τη χώρα μας,τις τελευταίες δεκαετίες,καθώς και στο σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο της στην περιοχή της βαλκανικής και της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

    Στο φόρουμ της Νέας Υόρκης,το οποίο είχε για στόχο την ενημέρωση του αμερικανικού επιχειρηματικού και επενδυτικού κόσμου, αλλά και της ομογένειας,μίλησαν για τα στρατηγικά ανοίγματα,που τόλμησαν πρώτοι,με εντυπωσιακά αποτελέσματα, στις δύσκολες αγορές των βαλκανικών χωρών και των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης,οι επικεφαλής των εταιριών γαλακτοκομίας "Δέλτα",Δημήτριος Δασκαλόπουλος και Ευάγγελος Μυτιληναίος,του ομώνυμου ομίλου χαλυβουργικής.

    Ο νέος γενικός διευθυντής των Ολυμπιακών Εργων,Γιώργος Λεβέντης,περιέγραψε τις διάφορες εγκαταστάσεις,που έχουν προγραμματιστεί,να είναι έτοιμες, περίπου δύο χρόνια πριν την διεξαγωγή των Αγώνων.

    Ο κ.Λεβέντης,αφού αναφέρθηκε στη χρηματοδότησή τους από τον ιδιωτικό τομέα, μίλησε για τα οφέλη,τα οποία θ`αποκομίσει η Ελλάδα από την Ολυμπιάδα,τόσο στον τομέα της βελτίωσης της υποδομής και της ποιότητας ζωής της Αθήνας,όσο και στους τομείς της απασχόλησης και της ανάπτυξης της χώρας.

    [16] Χρηματιστήριο-Πτώση 3,24%

    23/03/1999

    Με πτώση 3,24%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 3.637,80 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 141 δισεκατομμύρια 574 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Χαλάει για τη Τετάρτη ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές καταιγίδες ενώ προβλέπονται θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.

    Στην Αττική προβλέπονται συννεφιά με βροχή και τις πρωϊνές ώρες καταιγίδα αλλά αργότερα ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 15 βαθμούς κελσίου.

    Ιδιος καιρός και στην Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 12 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Με βροχές και ενισχυμένους ανέμους θα περάσει το επόμενο 24ωρο, αλλά στην συνέχεια από την Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται για να χαλάσει όμως και πάλι από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή.

    Την Πέμπτη, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα θα υπάρχει τοπική συννεφιά, με ασθενείς βροχές στις Κυκλάδες, τη Βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός.

    Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφώρ, με σταδιακή όμως εξασθένηση και η θερμοκρασία πέφτει λίγο και θα πλησιάσει στα Βόρεια στους 11 με 12 βαθμούς και στους 15 με 17 στην υπόλοιπη χώρα.

    Καλοκαιρία θα εχουμε την Παρασκευή, με αρκετή ηλιοφάνεια, ασθενείς ανέμους στα Δυτικα, ενώ στα Ανατολικά θα είναι βόρειοι, αρχικά 5 με 6 μποφώρ, που ωστόσο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία ανεβαίνει και θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 14 με 15 βαθμούς στα Βόρεια και στους 17 με 19 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Tuesday, 23 March 1999 - 16:14:25 UTC