Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-03-12

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] H υπόθεση Οτσαλάν στο Κοινοβούλιο

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Στο Κόσοβο ο Γ.Παπανδρέου
  • [02] Οχι στην Οτσαλανοποίηση δήλωσε ο πρωθυπουργός
  • [03] Διαψεύδουν τη λίστα
  • [04] Συνάντηση Καραμανλή-Ανναν
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Συνεχίζεται το θρίλλερ με το ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ
  • [06] Στην Ελληνική αγορά το Βιάγκρα
  • [07] Τροχαίο Δυστήχημα
  • [08] Με λουκέτο απειλούν οι πρυτάνεις
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [09] Απομακρύνεται η ειρήνη στο Κόσοβο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [10] Γερμανία-Παραίτηση Λαφοντέν
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] Συνάντηση Σημίτη-Συνταξιούχων
  • [12] Βάσω Παπανδρέου-ΑΔΕΔΥ
  • [13] Φόρος αγροτών
  • [14] Εσπασε το φράγμα των 3500 μονάδων
  • [Ζ] Οικονομία - Συνάλλαγμα

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] H υπόθεση Οτσαλάν στο Κοινοβούλιο

    12/03/99

    Εντονες αντιδράσεις κατά του εισαγγελικού πορίσματος στο οποίο περιέχονται αιχμές κατά πρώην υπουργών καθώς και της διαρροής του στον Τύπο, καταγράφονται στο Κοινοβούλιο όπου συζητείται η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν.

    Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι πρέπει να απαλλαγεί η χώρα από ψυχώσεις και πιέσεις, ενώ οξύτατη ήταν η παρέμβαση του Παντελή Οικονόμου, που αναφερόμενος στους δικαστικούς λειτουργούς υποστήριξε ότι διέπραξαν αθλιότητα και θα υποστούν τις συνέπειες.

    Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία αφήνει πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εφόσον από την έρευνα της εξεταστικής επιτροπής προκύψουν ποινικές ευθύνες και για πολιτικά πρόσωπα.

    Εντονες ήταν όμως και οι αντιδράσεις για τη διαρροή του πορίσματος στον Τύπο. Ο Απόστολος Κακλαμάνης σημείωσε με νόημα ότι η εισαγγελική αρχή φρόντισε να ενημερώσει πρώτα τον Τύπο και μετά τη Βουλή, ενώ ο κύριος Βενιζέλος που αναπληροί τον ασθενούντα υπουργό Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί σχετική έρευνα.

    Το πόρισμα πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Παύλος Αποστολίδης, ο οποίος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Αντίθετα ο Σάββας Καλλιντερίδης μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ, επέλεξε μιά αινιγματική φράση για να αναφερθεί στο πόρισμα.

    Από την πλευρά του ο πρέσβης Γιώργος Κωστούλας επιβεβαίωσε την γνησιότητα της έκθεσης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα τα ΝΕΑ καταθέτοντας πριν λίγο στον εισαγγελέα του Στρατοδικείου.

    Ο απόστρατος αρχιπλοίαρχος, Αντώνης Ναξάκης διώκεται σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της προσβολής της διεθνούς ειρήνης της χώρας με κίνδυνο πολέμου.

    Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει και ο Κώστας Μπαντουβάς για τον οποίο ζητείται η άρση της βουλευτικής του ασυλίας

    Οι Εισαγγελείς τονίζουν, μεταξύ άλλων ότι ασκήθηκαν πιέσεις από την Αθήνα στον πρέσβη Κωστούλα και στον Ταγματάρχη Καλεντερίδη προκειμένου να απομακρύνουν διά της βίας τον Οτσαλάν από την πρεσβευτική κατοικία

    Επισημαίνουν, επίσης, ότι ο μεν πρέσβης ενήργησε με εντολές του διευθυντή του πολιτικού Γραφείου του κ.Παγκάλου, Βασίλη Παπαϊωάννου, ο οποίος προσπάθησε να εξωθήσει τον κ.Κωστούλα, σε παράβαση καθήκοντος, ο δε Καλεντερίδης με εντολές του Διοικητή της ΕΥΠ Χαράλαμπου Σταυρακάκη .

    Το πόρισμα αναφέρεται και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Ιωάννη Γεωργακόπουλο, στον Διευθυντή Ασφαλείας, Παύλο Ρούμπη, τον διοικητή της Αντι-τρομοκρατικής, Φώτη Νασιάκο και τον κ.Σταυρακάκη τονίζοντας ότι γνώριζαν για την παράνομη άφιξη Οτσαλάν και όχι μόνο δεν το κατήγγειλλαν αλλά κάποιοι μάλιστα του παρείχαν και βοήθεια.

    Η πολιτική ζωή πρέπει να ξεφύγει από την περαιτέρω Οτσαλανοποιησή της καί η προσοχή όλων να στραφεί στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

    Για τις ευρωεκλογές ο κ.Σημίτης επεσήμανε ότι δεν αποτελούν εθνική δημοσκόπηση, αλλά κυρίως μάχη για την Ευρώπη.

    Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι έχει γίνει αποδέκτης, λίστας από τις ΗΠΑ με τουλάχιστον 10 ονόματα που εμπλέκονται στην 17 Νοέμβρη αλλά και αιτήματος των αμερικανικών αρχών για καταδίκη του ΡΚΚ ώς τρομοκρατική οργάνωση

    Το θέμα του ΡΚΚ συζητήθηκε και κατά τις επαφές του Κώστα Καραμανλή στις ΗΠΑ αλλά όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ δεν αισθάνθηκε πιέσεις.

    Ο κ.Καραμανλής ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με τον Γ.Γ του ΟΗΕ, Κόφι Ανναν, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν θέση στα Ελληνοτουρκικά και να στηρίξουν το δίκαιο.

    Οι Τούρκοι εν' τω μεταξύ, δεν εγκαταλείπουν τα σχέδια για επέκταση στα Βαλκάνια. Σύμφωνα με πληροφοριες ζητούν από τις χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας να πιέσουν την Ελλάδα, ώστε να επιτραπεί η διέλευση από τη Θεσσαλονίκη Τουρκικής Ταξιαρχίας, η οποία θα συμμετάσχει στη ΝΑΤΟική δύναμη που θα αναπτυχθεί στο Κοσσυφοπέδιο.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Στο Κόσοβο ο Γ.Παπανδρέου

    12/03/1999

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε το μεσημέρι με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Ιγκόρ Ιβάνοφ.

    Κύριο θέμα των συνομιλιών ήταν η προσέγγιση απο πολλές πλευρές του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου με στόχο μια πολιτική λύση και η πρόταση της Ελλάδος για μια διαβαλκανική διάσκεψη.

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε οτι είχε καλές και σε βάθος συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του και πως ο κ. Ιβάνοφ ήταν θετικός στην πρωτοβουλία της Ελλάδος για μια διαβαλκανική διάσκεψη, η οποία ουσιαστικά θα ανοίξει το όλο θέμα της σταθερότητας στα Βαλκάνια.

    Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε οτι θα μεταφέρει στις σημερινές συνομιλίες με τη γιουγκοσλαβική ηγεσία αυτή την πρόταση και αν υπάρξει θετική ανταπόκριση απο την γιουγκοσλαβική πλευρά η διαβαλκανική διάσκεψη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι πολύ σύντομα, ίσως και πριν απο τις νέες συνομιλίες για το Κοσσυφοπέδιο, στο Παρίσι.

    Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί αργότερα σήμερα και με το Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    Στη συνάντηση θα παρει μερος και ο πρόεδρος της Σερβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, με το Γιουγκοσλάβο ομόλογό του, Ζεβάντιν Γιοβάνοβιτς, καθως και ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Βουκ Ντράσκοβιτς.

    Εν' τω μεταξύ μετα την αποτυχία των συνομιλιών του Ριτσαρντ Χόλμπρουκ με την γιουγκοσλαβική ηγεσία η κατασταση στην περιοχή εξακολουθεί να είναι τεταμένη ενω αξιωματούχοι του Νατο κανουν λόγο και πάλι για αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

    Ο ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, στρατηγός Ουέσλι Κλάρκ προειδοποίησε σήμερα τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς ότι το ΝΑΤΟ διαθέτει "μια τεράστια αεροπορική αρμάδα" έτοιμη να καταφέρει συντριπτικό πλήγμα.

    Την ιδια ώρα η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων εξέφρασε την υποστήριξή της στα σχέδια για την αποστολή αμερικανών στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο στο πλαίσιο μίας ειρηνευτικής αποστολής του ΝΑΤΟ.

    Ο Προεδρος Κλίντον την απόφαση της Βουλής σαφες μηνυμα προς τις δυο πλευρές οτι ηρθε η ώρανα υπογραφει συμφωνία για να τερματιστέι η κρίση στην περιοχή.

    Ο ηγέτης των Αλβανοφώνων Ιμπραήμ Ρουγκόβα δηλωσε πάντως οτι οι αυτονομιστές είναι ετοιμοι να υπογράψουν την ειρηνευτική συμφωνία που προτεινει η ομαδα επαφής.

    [02] Οχι στην Οτσαλανοποίηση δήλωσε ο πρωθυπουργός

    12/03/1999

    Η πολιτική ζωή πρέπει να ξεφύγει από την περαιτέρω Οτσαλανοποιησή της και η προσοχή όλων να στραφεί στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

    Για τις ευρωεκλογές ο κ.Σημίτης επεσήμανε ότι δεν αποτελούν εθνική δημοσκόπηση , αλλά κυρίως μάχη για την Ευρώπη.

    [03] Διαψεύδουν τη λίστα

    12/03/1999

    Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι έχει γίνει αποδέκτης, λίστας από τις ΗΠΑ με τουλάχιστον 10 ονόματα που εμπλέκονται στην 17 Νοέμβρη αλλά και αιτήματος των αμερικανικών αρχών για καταδίκη του ΡΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση

    [04] Συνάντηση Καραμανλή-Ανναν

    12/03/1999

    Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανναν θα έχει σήμερα στη Νέα Υόρκη ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής. Χθες συναντήθηκε με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Αλ Γκορ.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [05] Συνεχίζεται το θρίλλερ με το ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ

    12/03/99

    Αγωνία στα ανοιχτά της Κύθνου, σε βάθος 370 μέτρων.

    Και Ρομποτική κάμερα ποντίζεται από το καταδυτικό σκάφος ΜΑΡΑΚΙ και από ένα ρυμουλκό ώστε να αποσαφηνιστεί άν το ναυάγιο του αλιευτικού που όντως υπάρχει είναι το ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.

    Οι τρείς εμπειρογνώμονες ξεκαθάρισαν χθες ότι το ναυάγιο είναι πρόσφατο.

    [06] Στην Ελληνική αγορά το Βιάγκρα

    12/03/99

    Σε δέκα μέρες θα βρίσκεται στα φαρμακεία το γνωστό χάπι βιάγκρα κατά της ανδρικής ανικανότητας.

    Σήμερα ορίστηκε η τιμή του που θα κυμαίνεται από 2600 δραχμές έως 3800 ανάλογα με τη δραστικότητά του.

    Το Βιάγκρα θα χορηγείται μόνο με ιατρική συνταγή, ενώ οι ειδικοί κρούουν και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για τις παρενέρεγειες που προκαλεί η αλόγιστη χρήση του φαρμάκου.

    [07] Τροχαίο Δυστήχημα

    12/03/99

    Ενας νεκρος και ένας τραυματιας -αγνωστων μεχρι στιγμης στοιχειων- ειναι ο απολογισμος μετωπικής σύγκρουσης δύο αυτοκινήτων στην εθνική Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών.

    Αρχιζει το μεσημέρι η δίκη των αστυνομικών που είχαν λάβει μέρος στο περιβόητο γλέντι της Θέρμης, τον Απρίλιο του '93.

    [08] Με λουκέτο απειλούν οι πρυτάνεις

    11/03/99

    Λουκέτο στα Πενεπιστήμια είναι αποφασισμένοι να βάλουν οι πρυτάνεις μετά τη μείωση των κονδυλιών κατά 15 δισεκατομύρια δραχμές.

    Επίσης κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας ότι δεν έχει λαβει μέτρα για τους αιώνιους φοιτητές και καταγγέλουν ότι υπάρχουν εγγεγραμένοι φοιτητές που έχουν πεθάνει.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [09] Απομακρύνεται η ειρήνη στο Κόσοβο

    12/03/99

    Απομακρύνονται οι πιθανότητες για ειρήνη στο Κοσυφοπέδιο, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στο κενό επεσε η μεσολαβητικη προσπαθεια του Ριτσαρντ Χολμπρουκ στο Βελιγραδι, τρια 24ωρα πριν την επαναληψη των ειρηνευτικων συνομιλιων στο Ραμπουγιε της Γαλλίας.

    Σε εξελιξη, βρισκεται, εν τω μεταξυ, η πρωτοβουλία του Γιωργου Παπανδρεου. Ο ΥΠΕΞ , θα συναντηθεί σημερα με τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, τον πρόεδρο της Σερβίας Μίλαν Μιλουτίνοβιτς και άλλους αξιωματούχους

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [10] Γερμανία-Παραίτηση Λαφοντέν

    12/03/1999

    Μοναδικός πόλος εξουσιας στη Γερμανία αναδεικνύεται πλέον ο καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ,που μετά την παραίτηση του Οσκαρ Λαφοντέν ανέλαβε σήμερα και την προεδρία του κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος

    Ο Σρέντερ εξελέγη σήμερα το μεσημέρι πρόεδρος του Es Pε NTε και εξέφρασε την επιθυμία η κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της.

    Η ανάδειξη του Σρέντερ στην κομματική ηγεσία έτυχε ευρείας αποδοχής από την κεντρική επιτροπή του κόμματος.

    Ο διορισμός του Σρέντερ στην προεδρία του κόμματος πρέπει να επικυρωθεί με ψηφοφορία στην διάρκεια εκτάκτου συνεδρίου , όπως ορίζει το καταστατικό.

    Ο γερμανός καγκελάριος υποσχέθηκε παντως ότι δεν θα εγκαταλείψει τη φορολογική μεταρρύθμιση, που ειχε χαράξει ο πρωην υπουργος Οικονομικών, Οσκαρ Λαφοντέν, απορρίπτοντας τις περί του αντιθέτου εκκλήσεις των επιχειρηματιών.

    Ο Σρέντερ υποσχέθηκε επίσης μεγαλύτερη διαφάνεια και συνεργασία στις διεθνείς χρηματαγορές.

    Ο καγκελάριος άφησε να εννοηθεί όιτι διάδοχος του Λαφοντέν στο υπουργειο Οικονομικών θα είναι ο απερχόμενος πρωθυπουργός του κρατιδίου της Εσσης Χανς Αϊχελ.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [11] Συνάντηση Σημίτη-Συνταξιούχων

    12/03/1999

    Τις ήδη γνωστές αυξήσεις του 3,9% στις συντάξεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με το προεδρείο των συνταξιούχων.

    Το μόνο που λάβαμε ήταν η συμπάθεια του πρωθυπουργού όμως με συμπάθεια δεν γεμίζει το στομάχι, δήλωσαν οι συνταξιούχοι και ανήγγειλαν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

    Παρά το στόχο της ΟΝΕ η κυβέρνηση έχει δείξει την ευαισθησία της και υλοποιεί κοινωνικές πολιτικές δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

    [12] Βάσω Παπανδρέου-ΑΔΕΔΥ

    12/03/1999

    Με το πρόεδρειο της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε το πρωϊ η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου.

    Η ΑΔΕΔΥ ζήτησε από την υπουργό να προωθήσει το νομοσχέδιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο δημόσιο.

    Η κυρία Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημοσίου με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών, αναβάθμιση, που όπως τόνισε προϋποθετει την αξιοκρατια.

    [13] Φόρος αγροτών

    12/03/1999

    Αυξημένος εφέτος ο φόρος εισοδήματος για τους αγρότες.

    Πεντακόσιες χιλιάδες γεωργοί θα κληθούν να πληρώσουν εφέτος, υψηλότερο φόρο έως και 15% καθώς το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε ν' αυξήσει κατά μέσο όρο 5% το καθαρό ποσό εισοδήματος που πρέπει να δηλώσουν στην Εφορία μέχρι τις 15 Απριλίου.

    [14] Εσπασε το φράγμα των 3500 μονάδων

    12/03/1999

    Με άνοδο 1,90%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 3537,90 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 159 δισεκατομμύρια 522 εκατομμύρια δραχμές.

    [Ζ] Οικονομία - Συνάλλαγμα

    Οι τιμές αγοράς, πώλησης και fixing των κυριότερων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 15/03/99 ως εξής:
                           Νόμισμα        Αγορά       Πώληση       Fixing
                Δολλάριο ΗΠΑ (USD)        290,8        298,8        294,2
             Γερμανικό Μάρκο (DEM)        162,5        166,9        164,4
                Λίρα Αγγλίας (GBP)        475,7        488,6        481,2
             Ελβετικό Φράγκο (CHF)        198,6        204,0        200,9
              Γαλλικό Φράγκο (FRF)         48,4         49,7         49,0
          Yen Ιαπωνίας (100) (JPY)        243,0        249,6        245,8
             Δολλάριο Καναδά (CAD)        190,6        195,8        192,8
         Δολλάριο Αυστραλίας (AUD)        184,5        189,6        187,6
                      E.C.U. (ECU)        317,9        326,5        321,6
    

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Δεν αλλάζει αισθητά και το Σαββατοκύριακο ο καιρος. Πάντως από την Κυριακή περιμένουμε ενίσχυση των βορείων ανέμων, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, που η έντασή τους θα φθάνει και τα 7 μποφώρ.

    Στην Αττική ο καιρός το Σαββάτο θα είναι ηλιόλουστος, ενώ το βοριαδάκι που θα αρχίσει να φυσά θα περιορίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση των τελευταίων ημερών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στην Αθήνα από 7 μέχρι 21 βαθμούς.

    Αρκετά καλός ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ελαφρό βοριαδάκι, δηλαδή γύρω στα 3 με 4 μποφώρ και θερμοκρασία να κυμαίνεται στην πόλη από 4 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Παρά την ενίσχυση των βορείων ανέμων από την Κυριακή και την πρόσκαιρη συννεφιά στα Ανατολικά και Βόρεια, ο καιρός και το επόμενο τριήμερο θα είναι γενικά καλός. Αλλαγή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε από την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη.

    Την Κυριακή, σ' όλη τη χώρα θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, που ωστόσο στα Ανατολικά και Βόρεια κατά τόπους θα είναι πιο πολλά και μετά το μεσημέρι θα βρέξει για λίγο, κυρίως στα Βορειοανατολικά και ίσως χιονίσει στα ορεινά.

    Οι βόρειοι άνεμοι ενισχύονται, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, που τοπικά θα φθάνουν και τα 7 μποφώρ και η θερμοκρασία πέφτει 2 με 3 βαθμούς, κυρίως στα Ανατολικά και Βόρεια και θα πλησιάσει στους 17 με 18 στη Βόρεια Ελλάδα και στους 19 με 20 στην υπόλοιπη χώρα.

    Τη Δευτέρα στην Ανατολική Ελλάδα θα υπάρχει τοπική συννεφιά, στην υπόλοιπη όμως χώρα ο καιρός παραμένει σχεδόν αίθριος.

    Οι βόρειοι άνεμοι στην αρχή της ημέρας θα φθάνουν και πάλι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 7 μποφώρ, αλλά στην συνέχεια θα εξασθενίσουν, ενω η θερμοκρασία δεν αλλάζει και θα φθάσει στους 15 με 16 βαθμούς στα Βόρεια και στους 17 με 18 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Friday, 12 March 1999 - 16:42:26 UTC