Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 99-02-19

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Ορκίστηκαν οι νέοι Υπουργοί

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Κάναμε σφάλματα..θα πάρουμε πρωτοβουλίες
  • [02] Επιστολή Στεφανόπουλου
  • [03] Σαρωτικές αλλαγές στην Ε.Υ.Π
  • [04] Η αλλαγή φρουράς στα υπουργεία
  • [05] Δήλωση Αβραμόπουλου
  • [06] Προμήθεια Πάτριοτ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [07] Εργατικό ατύχημα στην ΕΚΟ
  • [08] Οι χαμένες ώρες της Παιδείας
  • [09] Κλειστό μόνο το Λαϊκό
  • [10] Κτηνωδία στα Αθυρα Πέλλας
  • [11] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [12] Κοσσυφοπέδιο ώρα μηδέν-Λήγει το τελεσίγραφο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [13] Τουρκικές επιδρομές στο Β.Ιράκ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [14] Πως βασανίζουν οι Τούρκοι
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [15] Τυφώνας Οτσαλάν στο Χρηματιστήριο
  • [16] Ενημερότητα μέσω τηλεφώνου
  • [Η] Οικονομία - Συνάλλαγμα

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Ορκίστηκαν οι νέοι Υπουργοί

    19/02/99

    Σκιάζει την Ελλάδα η υπόθεση Οτσαλάν που παραμένει ανοικτή πληγή για το ΠΑΣΟΚ, παρά την αποπομπή από την κυβέρνηση των τριών υπουργών και τον περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό

    Βάσω Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι οι αντικαταστάτες των Αλέκου Παπαδόπουλου, Θόδωρου Πάγκαλου και Φίλιππου Πετσάλνικου, οι οποίοι κατά την αποχωρησή τους δήλωσαν ότι έχουν ήσυχη τη συνειδησή τους.

    Οι κύριοι Πάγκαλος και Παπαδόπουλος κατέστησαν, επίσης, σαφές ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τους χειρισμούς τους.

    Το μεσημέρι ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί.

    Εντονες ήταν οι επικρίσεις για τον ανασχηματισμό από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία επέρριψαν προσωπικά στον πρωθυπουργό τις ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση Οτσαλάν.

    Την παραίτηση του κ.Σημίτη ζήτησαν Ν.Δ και ΚΚΕ.

    Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε και ο Παντελής Οικονόμου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον κ.Σημίτη να μη θέσει υποψηφιότητα στο προσεχές συνέδριο του κόμματος.

    "Η Ελλάδα διέπραξε σειρά λαθών στο θέμα Οτσαλάν, με τραγικές συνέπειες, υποστηρίζει ο νέος υπουργός Εξωτερικών Γιωργος Παπανδρεου, σε συνεντευξή του, στη γερμανική εφημερίδα "Ράινισε Πόστ".

    Στην υπόθεση Οτσαλάν υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ.Γιώργος Κολιοκώστας έδωσε παραγγελία για έρευνα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τους ιδιώτες που ενεπλάκησαν στα γεγονότα.

    Εν' τω μεταξύ η αλλαζονεία των Τούρκων έχει ξεπεράσει τα όρια καθώς συνεχιζουν να προκαλούν με τις εικόνες της άθλιας μεταχείρισης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν που ανακρίνεται στο κολαστήριο του Ιμραλί.

    Η Ελλάδα πληρώνει το αντίτιμο της υποστήριξης που παρείχε μέχρι τώρα στο PKK, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ. Καλό νέο χαρακτήρισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζέμ την παραίτηση Πάγκαλου, διότι έτσι- όπως είπε- η Ελλάδα θα σταματήσει την βαθιά ανάμειξή της στην τρομοκρατία

    Βίαιες εκδηλώσεις διαμαρυρίας ξέσπασαν, εν' τω μεταξύ, στις Κουρδικές επαρχίες της Ν.Α Τουρκίας.

    Να πυρπολούν τον εχθρό που είναι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ κάλεσε τους Κούρδους ο αδελφός του Οτσαλάν, Οσμάν.

    Εκανε επίσης λόγο για βρώμικη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, και της Ιταλίας στην παράδοση του Οτσαλάν

    Ωρες αγωνίας περνούν, εν' τω μεταξύ, στην πρεσβεία μας στο Ναϊρόμπι οι τρείς γυναίκες που συνόδευαν τον Κούρδο ηγέτη.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] Κάναμε σφάλματα..θα πάρουμε πρωτοβουλίες

    19/02/1999

    Σειρά πρωτοβουλιών αναλαμβάνει τώρα η η κυβέρνηση προκειμένου να σβήσει η φώτα που άναψε η σύλληψη Οτσαλάν.

    Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά το υπουργικό Συμβούλιο συγκάλκεσε την κυβερνητική επιτροπή και αποφάσισαν σειρά κινήσεων για ανθρώπινη μεταχείριση του Οτσαλάν και διεξαγωγή δίκαιης και ανοιχτής δίκης.

    Ο κ.Σημίτης δήλωσε πως αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται την βαθειά πικρία του Ελληνικού λαού όμως κατηγορηματικά δήλωσε πως η Ελλάδα έπραξε στο ακέραιο το ηθικό της χρέος ενώ σημείωσε ότι θα καταλογιστούν ευθύνες για όσους ευθύνονται για την άφιξη του Οτσαλάν.

    Οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει ο πρωθυπουργός είναι μεταξύ άλλων...

    * Επιστολή στους ομολογούς του της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την οποία τους εξηγεί τα όσα συνέβησαν και επισημαίνει την ανάγκη να αναληφθεί δράση με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να εξασφαλιστεί έντιμη και ανοιχτή δίκη. * Να τεθεί το θέμα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και να επιδιωχθεί κοινή θέση υποστήριξης του πολιτικού αγώνα των Κούρδων. * Ενίσχυση της διάστασης; της προστασίας των ανρθωπίνων δικαιωμάτων σε ότι αφορά τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας. * Να τεθεί το θέμα και στο Ευρωκοινοβούλιο για ψηφισμα υπέρ ανοιχτής και έντιμης δίκης του Οτσαλάν.

    [02] Επιστολή Στεφανόπουλου

    19/02/1999

    Επιστολή προς τους αρχηγούς των κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος και ζητά παρέμβαση για δίκαιη δίκη και ανθρώπινη μεταχείριση.

    Τα Ευρωπαϊκά κράτη αναφέρει ο κ.Στεφανόπουλος μπορεί να είχαν δικαίωμα να μην τον (τον Οτσαλάν) δεχθούν στο εδαφός τους, έχουν όμως υποχρέωση να αξιώσουν τη τήρηση εκ' μέρους της Τουρκίας όλων των κανόνων που προβλέπουν την προστασία των δικαιωμάτων πάντος ανθρώπου, ένοχου ή αθώου, τρομοκράτη ή αγωνιστή, τόσο κατά την κρατησή του όσο και κατά τη δίκη του.

    [03] Σαρωτικές αλλαγές στην Ε.Υ.Π

    19/02/1999

    Σε σαρωτικές αλλαγές στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προχωρεί τώρα η κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ, Χαράλαμπου Σταυρακάκη για τους χειρισμούς στην υπόθεση Οτσαλάν.

    Την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ, εκ' βάθρων σε πρόσωπα και δομές είχε προαναγγείλει η Βάσω Παπανδρέου παραλαμβάνοντας το υπουργείο Εσωτερικών.

    Νωρίτερα ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ορκομωσία των υπουργών και τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση τόνισε ότι θα καταλογιστούν ευθύνες σε όσους ενέχονται στην άφιξη Οτσαλάν στην Ελλάδα.

    [04] Η αλλαγή φρουράς στα υπουργεία

    19/02/1999

    Εθιμοτυπική η διαδικασία παράδοσης=παραλαβής στο ΥΠΕΞ. Με ψίχουλα κάναμε μεγάλη εξωτερική πολιτική τόνισε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου εξήρε το έργο του προκατόχου του.

    Εθιμοτυπική και με χαμόγελα η αλλαγή φρουράς και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    Το έργο του προκατόχου της Αλέκου Παπαδόπουλου εξήρε και η Βάσω Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται τέτοια στελέχη.

    [05] Δήλωση Αβραμόπουλου

    19/02/1999

    Δήλωση με πολλούς αποδέκτες έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος τονίζοντας ότι η χώρα εισήλθε σε περίοδο βαθειάς κρίσεως που επιβεβαιώνει την ανάγκη ανασυγκρότησης του Κράτους και των μηχανισμών του και ανανέωσης σε βάθος της πολιτικής, ηθικής και θεσμικής του λειτουργίας.

    Ο κύριος Αβραμόπουλος καταλήγει επισημαίνοντας ότι στην επιβεβλημένη πορεία προς ένα σύγχρονο Κράτος, με κύρος και υπερήφανους πολίτες, όλοι μας, τοπικές κοινωνίες και Πολιτεία, πρέπει να συνταχθούμε σε ενιαία γραμμή, προτάσσοντας το εθνικό από οποιοδήποτε άλλο συμφέρον.

    [06] Προμήθεια Πάτριοτ

    19/02/1999

    Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων πυραυλικών συστημάτων Πάτριοτ από τη χώρα μας. Η αξία τους ανέρχεται σε 917 εκατομμύρια δολλάρια. Οι παραδόσεις θ αρχίσουν το 2001 και θα τελειώσουν το Μαϊο του 2002.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [07] Εργατικό ατύχημα στην ΕΚΟ

    19/02/99

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου ο 39χρονος εργάτης Νικηφόρος Κοχλιάρης ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 2.30πμ στις εγκαταστάσεις της ΕΚΟ στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

    Η φωτιά κατεσβέσθη μετά από προσπάθειες 5 ωρών από 70 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

    [08] Οι χαμένες ώρες της Παιδείας

    19/02/99

    Με παράταση του διδακτικού έτους μέχρι τις 11 Ιουνίου, με μαθήματα το Σαββάτο και με περικοπή των διακοπών του Πάσχα αλλά και των ημερησίων εκδρομών, θα γίνει η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω των καταλήψεων.

    Επιμηκύνεται ακόμη, κατά μία ώρα, το καθημερινό ωράριο των μαθητών.

    Πάντως, τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας θα εφαρμοστούν σε κάθε σχολείο κατά περίπτωση, ενώ ανακοινώθηκε και επισήμως ότι κανείς μαθητής, λόγω των καταλήψεων, δεν θα δώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

    [09] Κλειστό μόνο το Λαϊκό

    19/02/99

    Εξομαλύνεται η κατάσταση στην υγεία. Κλειστό σήμερα, μόνον το Λαϊκό. Οι γιατροι του νοσοκομείου θα καθορίσουν εντός της ημέρας την περαιτέρω στάση τους.

    Η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ λήγει σήμερα.

    [10] Κτηνωδία στα Αθυρα Πέλλας

    19/02/99

    Αγνωστοι λήστεψαν και έκαψαν ζωντανούς, τα μεσάνυχτα, ζευγάρι ηλικιωμένων στο σπίτι τους.

    Πρόκειται για την Φιλομήλα Μιμικοπούλου 50 ετών και τον 75χρονο συζυγό της Κωνσταντίνο.

    [11] Αστυνομικό Δελτίο

    19/02/99

    Φρικτό θάνατο βρήκε η 87χρονη Αικατερίνη Κουφέλη, απο φωτιά που ξέσπασε, πιθανώς από αναμμένο κερί, στο διαμερισμά της, επί της οδού Πάντου στην Καλλιθέα.

    Θύματα ένοπλων ληστών, τα ξημερώματα, υπάλληλος πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Μαρούσι και οδηγός ΤΑΞΙ στον Κολωνό

    400 και 20 χιλιάδες δραχμές, αντιστοίχως, η λεία των δραστών.

    Μικρές υλικές ζημιές στο υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας, στην συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, προκάλεσε ανάφλεξη βόμβας μολότωφ που πέταξαν άγνωστοι τα ξημερώματα.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [12] Κοσσυφοπέδιο ώρα μηδέν-Λήγει το τελεσίγραφο

    19/02/99

    Σε 48ωρη ετοιμοτητα εχουν τεθει περίπου 430 αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων 260 αμερικανικά.Τα περισσότερα αμερικανικά αεροσκάφη βρίσκονται ήδη στην περιοχή. Ωστόσο 51 αεροσκάφη -αναμεσα τους και 10 F-117Α στελθ- βρίσκονται ακόμη στις ΗΠΑ και ίσως λάβουν εντολή να απογειωθούν σήμερα κατευθυνόμενα στην Ευρώπη.

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Μάντλιν Ολμπράιτ επικοινωνησε τηλεφωνικα με τον Σλομπονταν Μιλοσεβιτς τονιζοντας τρου οτι θα δεχθει ισχυρο πληγμα εαν οδηγηθουν σε αδιεξοδο οι συνομιλιες σερβων και Κοσοβαρων στο Ραμπουιγιε της Γαλλιας μεχρι το μεσημερι του Σαββατου.

    Σήμερα η κυρία Ολμπράιτ αναμένεται ότι θα επισκεφθεί τη Γαλλία με στόχο να ασκήσει πιέσεις στους Σέρβουςκαι τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου ενω ο αμερικανός μεσολαβητής Κρίστοφερ Χιλ πρόκειται να μεταβεί σήμερα στο Βελιγράδι, σε μία ύστατη προσπάθεια να πείσει τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο αποδεχθεί την συμφωνία για την ειρήνευση του Κοσσυφοπεδίου.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [13] Τουρκικές επιδρομές στο Β.Ιράκ

    18/02/1999

    Σε μιά προσπάθεια να εξεουδετερώσουν πλήρως κάθε δραστηριότητα του ΡΚΚ , 10.000 τουρκοι στρατιωτες με την υποστηριξη ελικοπτέρων και αεροπλανων πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ,έχοντας εισβάλλει σε βάθος 15 χιλιομέτρων προκαλώντας την αντιδράση της Βαγδάτης που κάλεσε την τουρκική κυβένρηση να αποσύρει τις δυνάμεις της από το ιρακινό εδάφος και να μην επναλάβει αυτη την τακτική.

    Στο μεταξύ, ο τουρκός πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ, με δήλωση του στο BBC εξεφράσε την πεποιήθηση ότι μετά την σύλληψη του Αμπνουλάχ Οτσαλάν το ΡΚΚ δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό όπως ήταν στο παρελθόν, αν και προσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν κέρδισε τον 14ετη πόλεμο μαζί του.

    Στο μεταξύ δύο αστυνομικοί και 15 διαδηλωτές τραυματίσθηκαν στην διάρκεια συγκρουεων μεταξύ οπαδών του Αμπτουλάχ οτσαλάν και της αδστυνομίας στην πόλη Τσειχάν , οπου η αστυνομία συνέλαβε εκατοντάδες κούρδους διαδηλωτές.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    [14] Πως βασανίζουν οι Τούρκοι

    19/02/1999

    Τελειοποιημένες τεχνικές χρησιμοποιούν οι τουρκικές αρχές για να βασανίζουν τους πολιτικούς κρατούμενους και ιδιαιτέρως τους Κούρδους,συμφωνα με δημοσιευμα της Ιντιπεντεντ.

    Οι δεσμοφύλακες κρεμούν από το ταβάνι άνδρες και γυναίκες κρατουμένους, τους ρίχνουν παγωμένο νερό, τους κάνουν φάλαγγα και ηλεκτροσόκ, αναφέρει η έκθεση του ιατρικού ιδρύματος διάσωσης των θυμάτων βασανιστηρίων, που εδρεύει στο Λονδίνο.

    Η έκθεση βασίζεται στις περιπτώσεις 78 πρώην κρατουμένων στις τουρκικές φυλακές- εκ των οποίων 76 Κούρδοι- που υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις στο Λονδίνο από τον Ιανουάριο του 1997 ως τον Μάρτιο του 1998.

    Ενα από τα θύματα των βασανιστηρίων, η 27 χρονη Σιρουάν που κατάγεται από ένα κουρδικό χωριό στην ανατολική Τουρκία, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι συνελήφθη επειδή μετείχε σε διαδηλωση την Πρωτομαγιά του `96. Οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα, όπου την κτύπησαν ζητώντας της να καταδώσει άλλους διαδηλωτές.

    Στη συνέχεια την κρέμασαν γυμνή από τα χέρια στο ταβάνι και της έβαλαν στα πόδια, στο στήθος και στα γεννητικά όργανα ηλεκτρικά καλώδια. ``Μετά άρχισαν να μού ρίχνουν στο σώμα παγωμένο νερό για να είναι το ηλεκτροσόκ πιο αποτελεσματικό", λέει η Σιρουάν στην βρετανική εφημερίδα. Μάλιστα παρών ήταν και ένας γιατρός για να προσέχει να μην πεθάνει η νεαρή από τα βασανιστήρια.

    Η βρετανική οργάνωση που αποκαλύπτει αυτά τα στοιχεία στην Ιντιπεντεντ εκφράζει εντονη ανησυχία για την κλιμάκωση των βασανιστηρίων εναντίον των κούρδων κρατουμένων μετά την σύλληωη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [15] Τυφώνας Οτσαλάν στο Χρηματιστήριο

    19/02/1999

    Με πτώση 3,28%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 3.248,94 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 112 δισεκατομμύρια 538 εκατομμύρια δραχμές.

    [16] Ενημερότητα μέσω τηλεφώνου

    17/02/1999

    Η φορολογική ενημερότητα θα χορηγήτε πλέον και από τηλεφώνου, ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών. Ο αριθμός στον οποίο θα απευθύνεται ο ενδιαφερόμενος είναι ο 1502.

    [Η] Οικονομία - Συνάλλαγμα

    Οι τιμές αγοράς, πώλησης και fixing των κυριότερων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 23/02/99 ως εξής:
                           Νόμισμα        Αγορά       Πώληση       Fixing
                Δολλάριο ΗΠΑ (USD)        284,7        292,5        288,1
             Γερμανικό Μάρκο (DEM)        162,8        167,2        164,7
                Λίρα Αγγλίας (GBP)        465,0        477,7        470,4
             Ελβετικό Φράγκο (CHF)        199,1        204,5        201,4
              Γαλλικό Φράγκο (FRF)         48,5         49,8         49,1
          Yen Ιαπωνίας (100) (JPY)        237,7        244,2        240,5
             Δολλάριο Καναδά (CAD)        191,7        196,9        193,9
         Δολλάριο Αυστραλίας (AUD)        181,7        186,7        183,8
                      E.C.U. (ECU)        318,4        327,1        322,1
    

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωϊ το Σαββάτο στα Ηπειρωτικά. Σε όλη τη χώρα πάντως προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα Δυτικά και Βόρεια μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

    Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε Δυτικούς μέτριους.

    Σχεδόν αίθριος ο καιρός στην Αττική, η θερμοκρασία στην Αθήνα από 2 έως 13 βαθμούς, αλλά στα Βόρεια προάστια η ελαχίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Σχεδόν αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία στην πόλη από μείον 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Εξασθενούν το επόμενο 24ωρο οι βοριάδες στα πελάγη και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ετσι το εορταστικό τριήμερο θα κυλήσει με γενικά καλό καιρό, μέτριους δυτικούς ανέμους και κανονικές θερμοκρασίες.

    Συγκεκριμένα το Σαββάτο ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο μετά το μεσημέρι θα συννεφιάσει κατα τόπους στα δυτικά και βόρεια.

    Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην αρχή της ημέρας στο Αιγαίο 6 μποφωρ με τάση όμως να στραφούν σε δυτικούς περίπου με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαινεται στα βόρεια απο -7 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και Ιονιο απο -2 έως 13 και στο Αιγαίο απο 4 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου.

    Την Κυριακή αλλα και την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος εκτός απο τα δυτικά και βόρεια που θα υπάρχει κατά διαστήματα αυξημενη συννεφιά με κάποια πιθανότητα να βρέξει για λίγο στα βορειοδυτικα.

    Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφωρ, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει 2 με 3 βαθμούς και θα πλησιασει το μεσημερι στους 12 με 13 στα βόρεια και στους 15 με 17 στην υπόλοιπη χωρα.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Friday, 19 February 1999 - 23:32:46 UTC