Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-12-04

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Εληξε η απεργία των τελωνειακών

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Καραμανλής:Πρόχειρη και ερασιτεχνική η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [02] Ξέσπασμα Χριστόδουλου για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Μαθητές εν' καμίνω
  • [04] Ο κακός μας ο καιρός
  • [05] και το κακό μας κράτος
  • [06] Τρέχουν τα τρένα
  • [07] Υπό κατηγορία τα ρούχα
  • [08] Αυτοδικία στον Πύργο
  • [09] Και στη Μεσσήνη πυροβολούν
  • [10] Κλείνουν τα Μουσεία
  • [11] Απόπειρα ληστείας στην Καλαμαριά
  • [12] Βρέθηκε το υπουργικό αυτοκίνητο
  • [Δ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [13] Τα ΚΑΕ στη Βουλή
  • [14] Κοινή απόφαση για μέιωση των επιτοκίων
  • [15] Στο 4,2% ο πληθωρισμός
  • [16] Χρηματιστήριο 04/12
  • [Ε] Υγεία - Ειδήσεις

  • [17] Παθητικό κάπνισμα-Καρκίνος
  • [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Εληξε η απεργία των τελωνειακών

    Last Updated: Friday, 04-Dec-98 18:20:24
    Τέλος η ταλαιπωρία από την απεργία των τελωνειακών αφού αποφάσισαν την λήξη της μετά την αποφασή της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευσή τους, αλλά και την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

    Θέμα χρόνου θεωρείται ο εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα. Η κατάσταση πάντως θα ομαλοποιηθεί πλήρως από τη Δευτέρα.

    Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται όμως οι βενζινοπώλες μετά τις άκαρπες συναντήσεις του με κυβερνητικά στελέχη.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 04-Dec-98 18:22:36

    [01] Καραμανλής:Πρόχειρη και ερασιτεχνική η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Για τρεις ώρες το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής συνομίλησε με καθηγητές, γονείς και μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

    Πρόχειρη και ερασιτεχνική η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής που επισκέφθηκε το 28ο Λύκειο Παγκρατίου.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε την κυβέρνηση ν'αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και ν'αρχίσει εθνικό διάλογο για την Παιδεία.

    [02] Ξέσπασμα Χριστόδουλου για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

    Νέα παρέμβαση από άμβωνος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που εξαπέλυσε επίθεση κατά όσων υπονομεύουν την εκκλησία.

    Ειναι βαθειά νυχτωμένοι, είπε, όσοι πιστεύουν ότι θα πάμε μπροστά με ΕΚΙΟΥ και Ευρώπη και προσπαθούν να πολεμήσουν την εκκλησία και εμένα.

    Ο κ.Χριστοδουλος, που χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στο ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Πατησίων, χαρακτήρισε τον εαυτό του καμπανάρη και εμφανίστηκε αποφασισμένος να εμποδίσει όσους επιθυμούν τον διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας.

    Επιτέθηκε όμως και στα μεσα μαζικής ενημερωσης, που θέλουν όπως ειπε, να πλήξουν το κύρος του.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 04-Dec-98 18:22:00

    [03] Μαθητές εν' καμίνω

    Στους μαθητές της Γκράβας, των Μεσογείων και του Κορυδαλλού πέρασε σήμερα η σκυτάλη των κινητοποιήσεων στο χώρο της Παιδείας.

    Στις 11.30πμ απέκλεισαν την Πατησίων στο ύψος της Γαλατσίου, την πλατεία Λαυρίου στα Μεσόγεια και τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη στον Πειραιά.

    Για την αντιμετώπιση των καταλήψεων στα σχολεία του Πειραιά ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του 2ου Γραφείου, κ.Ιωαννίδης, με εγγραφό του ζητεί από τους γονείς των μαθητών να αποκυρήξουν εγγράφως τις ενέργειες των παιδιών τους, ειδαλλώς τους απειλεί οτι θα κινηθεί δικαστική διαδικασία για την δέσμευση των περιουσιών τους προκειμενου ν' αποκατασταθούν τυχόν ζημιές στα σχολεία.

    Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας σε μια προσπάθεια να βρει κάποιες γέφυρες με τους καθηγητές δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα της αξιολόγησης, της κατάρτισης, των προσλήψεων και της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

    [04] Ο κακός μας ο καιρός

    Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα με θυελλώδεις ανέμους που τοπικά στα πελάγη θα φθασουν τα 9 μποφόρ. Ηδη έχουν κλείσει οι πορθμιακές γραμμές Κυλλήνης-Ζακύνθου, Κυλλήνης- Κεφαλονιας, Πάτρας-Κεφαλονιας και Ηγουμενίτσας- Κέρκυρας. Ανοιξε ο γραμμή Ρίου-Αντιριου.

    [05] και το κακό μας κράτος

    Συνέβη και αυτό στην Ελλάδα.

    Ο Οργανισμός Βάμβακος απέλυσε τον γεωπόνο των Σερρών, Αθανάσιο Τατζιδικίδη, διότι εργαζόταν πέραν του ωραρίου του, και μάλιστα χωρίς υπερωριακή αμοιβή, προκειμένου να εξυπηρετεί βαμβακοπαραγωγούς που ειχαν πληγεί από τις βροχοπτώσεις.

    Την απίστευτη ιστορία έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ, Ευγένιος Χαϊτίδης.

    Υποψίες για χρηματισμό του γεωπόνου διατύπωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, μιλώντας στον Αntenna.

    [06] Τρέχουν τα τρένα

    Κανονικά από σήμερα τα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ, μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.

    [07] Υπό κατηγορία τα ρούχα

    Στον 28ο τακτικό ανακριτή απολογείται σήμερα η ιδιοκτήτρια του καταστήματος "Κάνναμπι Σοπ" στο Κολωνάκι, Γεωργία Καλοφωλιά η οποία συνελήφθη με την κατηγορία της διαφήμισης και διάδοσης ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.

    Οι αστυνομικοί δέσμευσαν στο κατάστημα όλα τα προϊόντα που φέρουν το πεντάφυλλο σήμα το οποίο χαρακτηρίζει οτιδήποτε είναι κατασκευασμένα από κλωστική κάνναβι.

    [08] Αυτοδικία στον Πύργο

    Νέο κρούσμα αυτοδικίας από Ελληνα σε αλλοδαπό αυτή τη φορά στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

    Ενας 42χρονος αρτοποιός πήρε το νόμο στα χέρια του, πυροβόλησε και τραυματίσε σοβαρά ένα Ρουμάνο, ο οποίος είχε κλέψει το καταστημά του. Ο εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

    [09] Και στη Μεσσήνη πυροβολούν

    Στη Μεσσήνη, για κτηματικές διαφορές που αφορούσαν ειδικότερα το δικαίωμα βόσκης συνεπλάκησαν ο κτηνοτρόφος Γεώργιος Τσομπανάκης και ο Αλβανός Ντιμίτρι Γκιούρι.

    Ο Τσομπανάκης πυροβόλησε με την κυνηγετική του καραμπίνα τον Αλβανό βοσκό για εκφοβισμό και τον τραυμάτισε. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα.

    [10] Κλείνουν τα Μουσεία

    Λουκέτο στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, από την ερχόμενη Τρίτη, καθώς οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού έχουν εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

    [11] Απόπειρα ληστείας στην Καλαμαριά

    Στη Θεσσαλονίκη, απόπειρα ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής από δύο ένοπλους, στο κέντρο της Καλαμαριάς.

    Τραυμάτισαν ελαφρά τους δύο φρουρούς της χρηματαποστολής και διέφυγαν. Παραμένει άγνωστο αν άρπαξαν τελικά τα χρήματα.

    [12] Βρέθηκε το υπουργικό αυτοκίνητο

    Επί πέντε ημέρες έψαχνε η αστυνομία το κλεμμένο πολυτελές αυτοκίνητο του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Κολιοπάνου, που εκανε φτερά την περασμενη εβδομάδα απο την περιοχή του Ζωγράφου. Τελικά εντοπιστηκε σε δρόμο της Καλλιθέας, ελλειπαν ομως οι πινακιδες, ο ασυρματος και μια τσαντα που περιειχε εγγραφα.

    [Δ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 04-Dec-98 18:26:01

    [13] Τα ΚΑΕ στη Βουλή

    Σκάνδαλο συνιστά η υπόθεση πώλησης των ΚΑΕ, ειπε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νικος Κωνσταντόπουλος, που ζήτησε να γίνει συζήτηση στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής.

    [14] Κοινή απόφαση για μέιωση των επιτοκίων

    Κοινή απόφαση για μείωση των επιτοκίων πήραν χθες οι Κεντρικές Τράπεζες 11 χωρών της Ευρωπης που θα μετάσχουν στην ΟΝΕ. Δεκα εξ αυτών μείωσαν χθες τα επιτόκια τους στο επίπεδο του 3%, ενώ η Ιταλία που μείωσε τα επιτόκιά της απο το 4% στο 3,5% ανακοίνωσε πως θα προβεί σε περαιτέρω μείωση όταν κυκλοφορήσει το Ευρώ.

    Η συντονισμένη κίνηση των 11 Κεντρικών Τραπεζών χαρακτηρίστηκε απο τον πρόεδρο της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Βιμ Ντουϊζενμπεργκ ως δείγμα της ανεξαρτησίας τους απο τις κυβερνήσεις τους.

    Σε συνέντευξή του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο Ντουϊζενμπεργκ τόνισε ότι η μείωση των επιτοκίων στο 3% αποτελεί πρόκριμα για την κυκλοφορία του ενιαίου νομίσματος την 1η Ιανουαρίου στις 11 χώρες της ζώνης του Ευρώ.

    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τροπεζας τόνισε πως ετσι επιτυγχάνεται η διαδικασία της σύγκλησης, ενώ εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι η πτώση των επιτοκίων θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, όπως επίσης θα ενισχύσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, απο καθαρά ψυχολογικούς λόγους.

    Γεγονός είναι πάντως οτι το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, αλλά και τα υπόλοιπα ευρωπαικά χρηματιστήρια αναμένεται να χάσουν έδαφος κατά τις σημερινές συναλλαγές, καθώς η χθεσινή σημαντική πτώση στην Γουόλ Στρητ και κυρίως η καθίζηση στο χρηματιστήριο του Σάο Πάολο στην Βραζιλία πυροδοτούν φόβους για μια νέα κρίση στις χρηματαγορές.

    Ο Ντούϊζενμπεργκ διέψευσε πάντως τις φήμες ότι οι κεντρικές τράπεζες επηρρεάστηκαν από τις κεντρο-αριστερές κυβερνήσεις στην Ευρώπη για να μειώσουν τα επιτόκια, υποστηρίζοντας ότι η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα είχε κατανοήσει αυτή την ανάγκη εδώ και καιρό.

    [15] Στο 4,2% ο πληθωρισμός

    Στο 4,2% έκλεισε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο. Καλό σημάδι ότι στο τέλος του χρόνου θα φθάσουμε στο 4%, δηλώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου.

    [16] Χρηματιστήριο 04/12

    Με άνοδο 2,30%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2469,07 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 69 δισεκατομμύρια 12 εκατομμύρια δραχμές.

    [Ε] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 04-Dec-98 18:22:21

    [17] Παθητικό κάπνισμα-Καρκίνος

    Ομοσπονδιακό όργανο των Ηνωμένων Πολιτειών ψήφισε χθες την ανακήρυξη του παθητικού καπνίσματος -- της εισπνοής καπνού από μη-καπνιστές -- σαν αιτία καρκίνου, μια απόφαση που αναμένεται να ενισχύσει τις προσπάθειες για τον περιορισμό της συνήθειας.

    Παρά τις αντιρρήσεις εταιριών κατασκευτής προϊόντων καπνού και στοιχεία ότι ο κίνδυνος από το παθητικό κάπνισμα είναι "μικρός στους περισσότερους ανθρώπους", η εισηγητική επιτροπή του αμερικανικού Εθνικού Τοξικολογικού Προγράμματος ψήφισε την ανακήρυξή του ως καρκινογενούς.

    Η απόφαση, που θα επανεξεταστεί από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, μπορεί να ενισχύσει πρωτοβουλίες του Κογκρέσσου και διάφορων ομοσπονδιακών αρχών κατά του καπνίσματος, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας.

    Το χθεσινό ψήφισμα αναμένεται να επηρρεάσει και την δευτεροβάθμια εκδίκαση σχετικής υπόθεσης. Πρωτοβάθμια, δικαστήριο της Βόρειας Καρολίνας απέρριψε τον Ιούλιο έκθεση της Αρχής Περιβαλλοντικής Προστασίας του 1993, για την σχέση ανάμεσα στην παθητική εισπνοή καπνού λόγω εγγύτητας σε κάποιο καπνιστή και της εμφάνισης καρκίνου.

    [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 04-Dec-98 18:23:34
    Στην Θράκη,στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός το Σαββάτο θα είναι βροχερός με καταιγίδες κατά τόπους όπου το απόγευμα τα φαινόμενα αυτά θα εξασθενήσουν.

    Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά στην αρχή της ημέρας στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις που αργότερα θα εξασθενήσουν.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι βροχερός με θερμοκρασία που θα φθάσει στους 16 βαθμούς κελσίου.

    Βροχερός καιρός και στην Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία που θα φθάσει τους 12 βαθμούς κελσίου.

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 04-Dec-98 18:23:25
    Βαθμιαία ύφεση αναμένεται να παρουσιάσει το Σαββατοκύριακο η κακοκαιρία. Οι βροχές λιγοστεύουν και οι θυελλώδεις ανεμοι εξασθενούν. Από τη Δευτέρα όμως, περιμένουμε νέο κύμα κακοκαιρίας, αλλά αυτή τη φορά με βοριάδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο, φαινόμενα που θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη, κυρίως στις ανατολικές περιοχές της χωρας.

    Την Κυριακή, στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα έχουμε και πάλι τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, ενώ θα χιονίσει στα Κεντρικά και Βόρεια ορεινά. Ωστόσο, σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Σις νότιες περιοχες θα είναι πιο καλός με λίγες πρόσκαιρες βροχές.

    Οι άνεμοι παραμένουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφώρ, αλλά σταδιακά από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση, κυρίως όμως στα Βορεια θα πλησιάσει στους 9 με 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και στους 15 με 17 στην υπόλοιπη χώρα.

    Συννεφιά, με σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές θα έχουμε τη Δευτέρα, ενω θα χιονίσει όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχες της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

    Οι άνεμοι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία, που θα πέσει σημαντικά, δηλαδή γύρω στους 6 με 7 βαθμούς, θα πλησιάσει το μεσημέρι στα βόρεια στους 5 με 6 βαθμούς και στους 11 με 12 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 4 December 1998 - 17:22:14 UTC