Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-11-10

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Σαρωτικές αλλαγές στην Ελληνική Αστυνομία

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Θεολογική Σχολή Χάλκης-Αντιδράσεις
  • [02] Αρχισαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Κύπρο
  • [03] Κύπρος-Ισραηλινοί κατάσκοποι
  • [04] Σημίτης:Δεν υπάρχει λόγος για πρόωρες εκλογές
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Αναταράξεις στην παιδεία
  • [06] Απεργίες σε Νοσοκομεία, Συγκοινωνία
  • [07] Ξαναζεί ο εφιαλτης του Κωστάκος
  • [08] Επί ποδός η αστυνομία για την επέτειο του Πολυτεχνείου
  • [09] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [11] Ιράκ-Συνεχίζονται οι προσπάθειες για εκτόνωση
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [12] Γερμανία 1938-"Η νύχτα των κρυστάλλων"
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [13] Μειωμένες τιμές στα Ι.Χ
  • [14] Εν μέσω αντιδράσεων θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός
  • [15] Χρηματιστήριο
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [16] Ωστεοπόρωση
  • [17] 23ο Πανευρωπαικό συνέδριο κλινικής ογκολογίας
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Σαρωτικές αλλαγές στην Ελληνική Αστυνομία

    Last Updated: Tuesday, 10-Nov-98 18:44:35
    Σαρωτικές αλλαγές σε ευαίσθητες υπηρεσίες της Αστυνομίας ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Ιωάννης Γεωργακόπουλος, μόλις λίγες ημέρες μετά το πόρισμα Γεράκη για τη διαφθορά και την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον στελεχών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και αξιωματικών.

    Στα τμήματα Ηθών και Λεσχών, 'Οπλων και Εκρηκτικών της Ασφάλειας Αττικής απομακρύνεται όλο το προσωπικό, από τους διοικητές έως και τους αστυφύλακες και οι υπηρεσίες αυτές θα στελεχωθούν εκ νέου.

    Ο κ.Γεωργακόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι έως τις 25 Νοεμβρίου θα αυξηθούν οι εποχούμενες και πεζές περιπολίες στην Αθήνα, αφού στην σχετική υπηρεσία θα μετέχουν 500 αστυνομικοί που σήμερα υπηρετούν σε γραφεία, καθώς και οι νέοι αστυφύλακες που αποφοιτούν από τις Σχολές.

    Την ίδια στιγμή, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία από τη μεγάλη έρευνα του Ραδιοφώνου του ΑΝΤΕΝΝΑ για την παραβατικότητα των αστυνομικών και τη διαφθορά.

    Από το 1990 έως σήμερα έχουν αποταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ 14 αξιωματικοί, 20 τέθηκαν σε αργία με απόλυση, 10 σε αργία με πρόσκαιρη παύση και 40 σε διαθεσιμότητα. Στους κατώτερους αστυνομικούς, το ίδιο χρονικό διάστημα, αποτάχθηκαν από το Σώμα 122 άτομα.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 10-Nov-98 18:47:02

    [01] Θεολογική Σχολή Χάλκης-Αντιδράσεις

    Εντονες αντιδράσεις για την απόφαση των Τούρκων να παύσουν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

    Το Φανάρι επισκέφθηκε,το πρωί,ο Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αγκυρα,Ρόμπερτ Πάρις, προκειμένου να ενημερωθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο γιά την υπόθεση.

    Ο Αμερικανός πρεσβευτής δε θέλησε να κάνει δήλωση.

    Ωστόσο,η επίσκεψή του,που ακολουθεί εκείνη της Αμερικανίδας γενικής προξένου στην Τουρκία,την περασμένη Παρασκευή,τονίζει τη σημασία,την οποία αποδίδει η Ουάσιγκτον στη διατήρηση της ελευθερίας του κορυφαίου θεσμού της Ορθοδόξου Εκκλησίας,δηλαδή του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.

    O υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης έκανε γνωστό ότι επιδόθηκε αυστηρό διάβημα στον Τούρκο πρέσβη.

    Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση και τους συμμάχους για την τουρκική αυθαιρεσία σε βάρος του Πατριαρχείου.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής που συναντήθηκε το μεσημέρι με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, δήλωσε ότι πρέπει να κινητοποιηθεί όλος ο Ελληνισμός, ενώ για την Τουρκία είπε ότι δυναμιτίζει και υπονομεύει το δικό της δρόμο προς την Ευρώπη.

    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος,διερμηνεύοντας τα αισθήματα της Eλληνικής ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη, απηύθυνε,την περασμένη Κυριακή, δριμύτατο "κατηγορώ" γιά την κατάσταση,στην οποία έχουν περιέλθει τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία.

    Ας σημειωθεί πως η τουρκική διοίκηση "καθαίρεσε" την εφορευτική επιτροπή της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης,επικαλούμενη λόγους "κακοδιαχείρισης" και "προπαγάνδας εναντίον του Τούρκικου Κράτους".

    Ωστόσο, καμμία καταγγελία γιά "κακοδιαχείριση" ή γιά προπαγάνδα δεν έχει διατυπωθεί σε βάρος της επιτροπής και-πολύ περισσότερο-καμιά τέτοια κατηγορία δεν έχει αποδειχθεί,σε ανεξάρτητα δικαστήρια.

    Το χρονικό των παρενοχλητικών ενεργειών της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωφελών Ιδρυμάτων ξεκινά πέρυσι όταν η υπηρεσία έπαυσε -εξίσου αυθαίρετα - την εφορευτική επιτροπή του Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

    Προς το παρόν, η σχολή,που εξακολουθεί να παραμένει κλειστή,φιλοξενείται, όπως είναι γνωστό,στο χώρο της Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Τριάδος. Σκοπός της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωφελών Ιδρυμάτων είναι να υποχρεώσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τη σύνοδο να παίρνουν "άδεια" από την εφορευτική επιτροπή της σχολής,γιά την παραμικρή δραστηριότητά τους στο χώρο της Μονής!!

    [02] Αρχισαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Κύπρο

    Αρχισαν στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση και το γεγονός χαιρετίσθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

    Χθες Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και Ιταλία έθεσαν ώς προϋπόθεση την επίλυση του Κυπριακού για να ενταχθεί η Κύπρος στην Ε.Ε.

    "Η Ελλάδα δεν θα υπογράψει για την ένταξη καμμίας άλλης χώρας αν δεν μπεί και η Κύπρος," απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί νέους όρους πέραν της διαδικασίας που έχει αποφασισθεί για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και την πορεία προς τις διαπραγματεύσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης - ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βαρσοβία - σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος, που συνοδεύει τον πρωθυπουργό, ήταν περισσότερο κατηγορηματικός, λέγοντας οτι διεύρυνση της ΕΕ χωρίς την Κύπρο δεν νοείται.

    Ο κ.Σημίτης είπε οτι μερικοί νομίζουν οτι η επίλυση των ζητημάτων στην ΕΕ είναι πορεία ανέφελη και οτι δεν θα προκύψουν προβλήματα. Η άποψη, πρόσθεσε, οτι όλα είναι ομαλά, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στην ΕΕ, συνέχισε, υπάρχουν αντιμαχόμενα συμφέροντα, κάθε χώρα αναζητεί νέα ερείσματα και γι' αυτό υπάρχουν διάφορες απόψεις. "Θα δώσουμε τη μάχη που πρέπει και η δική μας θέση θα περάσει", είπε χαρακτηριστικά.

    Ταυτόχρονα, επανέλαβε οτι όταν το 1994 ελήφθη η απόφαση για την Κύπρο (για την ένταξή της στην ΕΕ) ήταν γνωστό το πολιτικό

    πρόβλημα που είναι θέμα κατοχής μέρους της νήσου και όλοι το αποδέχθηκαν, ενώ τώρα κάποιοι επιχειρούν να θέσουν νέο όρο που αυτός δεν είναι αποδεκτός.

    Ο κ. Πάγκαλος είπε οτι χθες υιοθετήθηκε η κοινή θέση για έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις έξι πρώτες χώρες οι οποίες άρχισαν σήμερα το πρωί. Υπάρχει η άποψη, πρόσθεσε, των τριών χωρών οτι πρέπει να επιλυθεί το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου. Εμείς, είπε, πιστεύουμε οτι πρέπει να λυθεί και η διαδικασία ένταξης να συμβάλει αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε οτι αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Αυτές, τόνισε, θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν.

    Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε μονομερή τη δήλωση των τριών, που απλώς όπως είπε, διατυπώνει τη θέση τους και υπενθύμισε οτι και η Ελλάδα κατέθεσε δήλωση με τη δική της θέση. Τόνισε κατηγορηματικά οτι διεύρυνση χωρίς την Κύπρο δεν νοείται και όπως ανέφερε, αν η Κύπρος δεν ήταν μέσα στις έξι χώρες, η προσέγγισή μας θα ήταν διαφορετική.

    [03] Κύπρος-Ισραηλινοί κατάσκοποι

    Για τα ραντάρ των S-300 ήταν το ενδιαφέρον των δύο Ισραηλινών που συνελήφθησαν στην Κύπρο για κατασκοπεία γράφει σήμερα ο Κυπριακός τύπος.

    Πηγές της Ασφάλειας τόνιζαν ότι ο εξοπλισμός που βρέθηκε στο διαμέρισμα των δύο ήταν υπερσύχρονος και τέτοιον διαθέτουν μόνο τρείς χώρες, το Ισραήλ, η Βρετανία και οι ΗΠΑ.

    [04] Σημίτης:Δεν υπάρχει λόγος για πρόωρες εκλογές

    "Δεν υπάρχει λόγος για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα."

    Την απάντηση αυτή έδωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, από την Πολωνία, οπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ερωτηθείς εάν θα αντιμετωπίσει με πρόωρες εκλογές τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την πορεία προς την ΟΝΕ.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 10-Nov-98 18:45:59

    [05] Αναταράξεις στην παιδεία

    Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης στο χώρο της Παιδείας, με επίκεντρο τις μεταρρυθμίσεις Αρσένη και τις ελλείψεις σε υποδομή και διδακτικό προσωπικό.

    Φοιτητές της Νομικής έκλεισαν συμβολικά το πρωί την οδό Σόλωνος, υπό κατάληψη τελεί η γραμματεία του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ αναταραχή επικρατεί και στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

    Αύριο, μαθητές και σπουδαστές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια.

    [06] Απεργίες σε Νοσοκομεία, Συγκοινωνία

    Απεργιακός πυρετός επικρατεί και στο χώρο της Υγείας για το επίμαχο ζήτημα των εφημεριών. Τριήμερη απεργία αρχίζουν από αύριο οι ειδικευόμενοι γιατροί στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ εξάωρες στάσεις εργασίας θα κάνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί. Πανιατρική απεργία για την Παρασκευη αποφάσισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

    Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα μείνει η Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

    Οι εργαζόμενοι στα τρόλευ και τον ηλεκτρικό εχουν εξαγγείλλει στάσεις εργασίας για την Πέμπτη από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ και την Παρασκευή η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς ηλεκτρικό από τις 11 έως τις 4.

    [07] Ξαναζεί ο εφιαλτης του Κωστάκος

    Μετά από δύο χρόνια ακριβώς, ενώπιον του Δικαστηρίου Πειραιά, ξαναζεί η ναυτική τραγωδία του Κωστάκος.

    Ηταν 4 Νοεμβριου του 96 οταν το επιβατηγο Σαμαινα εμβολησε την πυραυλακατο του πολεμικου μας Ναυτικου με αποτελεσμα να χασουν τη ζωη τους τεσσερις υπαξιωματικοι.

    [08] Επί ποδός η αστυνομία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

    Επι ποδός θα βρίσκεται από την Κυριακή η Αστυνομία, με πέντε χιλιάδες αστυνομικούς, για να αποτραπούν επεισόδια κατά τον φετινό τριήμερο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

    [09] Αστυνομικό Δελτίο

    Θρασύτατη απόδραση δύο κρατουμένων από το νοσοκομείο των φυλακών της Κέρκυρας, μέρα μεσημέρι.

    Οι Ασπιώτης Δημήτρης, 25 χρόνων, υποδικος για βιασμό και ο Σπύρος Μόκας, 23 χρόνων, που κατηγορείται για ναρκωτικά, κλοπές και ληστείες, είχαν εισαχθεί το βράδυ στο κρατητήριο του νοσοκομείου.

    Στη μία παρά τέταρτο το μεσημέρι κατάφεραν να ακινητοποιησουν το φρουρό, τον οποίο πυροβόλησαν με το υπηρεσιακό του περίστροφο και απέδρασαν.

    Μετά από καταδίωξη από πολίτες ο Μόκας συνελήφθη, ενώ ο Ασπιώτης αναζητείται.

    Μέσα στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού κρεμάστηκε ένας κρατούμενος. Πρόκειται για τον Απόστολο Ελευθερίου, 29 ετών, που είχε προφυλακισθεί πριν από έξι ημέρες για κατοχή και χρήση ναρκωτικών.

    Μια περίεργη υπόθεση απαγωγής απασχολεί τις τελευταίες μέρες την αστυνομία.

    Ενα ζευγάρι Κινέζων παρακρατούσαν παράνομα δύο συμπατριώτες τους οι οποίοι τους άρπαξαν 520 δολάρια και τους είχαν αφήσει κλειδωμένους σε διαμέρισμα στον Κολωνό.

    Το ζευγάρι κατάφερε να αποδράσει από τον φωταγωγό με αποτέλεσμα όμως να τραυματισθεί η γυναίκα η οποία είναι 5 μηνών έγκυος.

    Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο μαιευτήριο Αλεξάνδρα ενώ η αστυνομία αναζητά τους δράστες.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 10-Nov-98 18:46:50

    [10] Κοσσυφοπέδιο

    Το ΝΑΤΟ προχώρησε πρόσφατα σε σημαντική μείωση της αεροπορικής του δυναμής που είναι αναπτυγμένη για το ενδεχόμενο να διεξαχθούν επιθέσεις κατά στρατιωτικών στόχων στη Γιουγκοσλαβία, δήλωσε υπεύθυνος της Συμμαχίας, ο οποίος τήρησε την ανωνυμία του.

    "Υπήρξε μια σημαντική μείωση της αεροπορικής δύναμης", δήλωσε ο ίδιος. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, εκτός από την άμβλυνση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, η απόφαση αυτή οφείλεται και σε οικονομικούς υπολογισμούς.

    Η διατήρηση ενός σμήνους στην περιοχή "κοστίζει ακριβά", αναγνωρίζει ένας διπλωμάτης, ενώ άλλη πηγή διαβεβαιώνει ότι τα αεροπλάνα που αποσύρθηκαν είναι αυτά των οποίων η συντήρηση κοστίζει περισσότερο.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 10-Nov-98 18:47:14

    [11] Ιράκ-Συνεχίζονται οι προσπάθειες για εκτόνωση

    Οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ιράκ εξακολουθούν να βρίσκονται στην ημερήσια διαταξη μετα την απόφαση του Σαντάμ Χουσείν να σταματήσει τον ελεγχο των επιθεωρητών του ΟΗΕ...

    Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν εχει ληφθεί καμμία συγκεκριμένη απόφαση, αν και Ουάσιγκτον και Ευρωπαική Ενωση δηλώνουν ότι θα σκληρύνουν τη στάση τους απένταντι στον Σαντάμ Χουσείν.

    Την ίδια στιγμή πάντως συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την εκτόνωση της κρίσης με την Βαγδάτη, που επμμένει στην άρση του εμπαργκο που της έχει επιβληθεί απο τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 10-Nov-98 18:46:18

    [12] Γερμανία 1938-"Η νύχτα των κρυστάλλων"

    Η εντολή γιά τήν σφαγή δόθηκε από τόν ίδιο τόν Χίτλερ.

    Οί Εβραίοι τής Γερμανίας έπρεπε νά εξαφανισθούν από προσώπου γής αφού τό πιστεύω τού ναζιστικού καθεστώτος ήταν ότι μόλυναν τήν Αρεία φυλή.

    Τό μένος τών Χιτλερικών ξέσπασε τήν νύχτα τής 9ης πρός τήν 10η Νοεμβρίου τού 1938 πρίν από εξήντα χρόνια.

    Η νύχτα τών κρυστάλλων είναι βαθιά ριζωμένη στήν μνήμη τής ανθρωπότητας αφού ήταν ο προπομπός τού Ολοκαυτώματος.

    Εκείνη τη νύχτα, περίπου εκατό Εβραίοι δολοφονήθηκαν καί άλλοι 26 χιλιάδες συνελήφθησαν γιά νά οδηγηθούν στά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

    Οί ναζί κατέστρεψαν 200 συναγωγές καί λεηλάτησαν περισσότερα από επτά χιλιάδες εβραικά καταστήματα.

    Ηταν η πρώτη συντονισμένη επίθεση εναντίον των Εβραίων καί η νύχτα τών κρυστάλλων αποτελεί μία από τίς πιό φριχτές στιγμές τής ιστορίας τής Γερμανίας.

    Ο γερμανός πρόεδρος Ρόμαν Χέρτσογκ καί ο καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ πρωτοστάτησαν στην τελετή της 60ης επετείου από τη Νύχτα των Κρυστάλλων, σε εβραϊκή συναγωγή.

    Σε τελετή που έγινε στο Μόναχο, ο ισραηλινός πρεσβευτής στη Γερμανία, Αβι Πριμόρ, προειδοποίησε τους Γερμανούς να μην προσπαθήσουν να θάψουν τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οποιος προσπαθεί να ξεχάσει το παρελθόν ζει με ένα πτώμα στο υπόγειο.

    Περίπου τρείς χιλιάδες άνθρωποι, πού δέν ήταν όλοι τους Εβραίοι, πήραν μέρος χθές στη σιωπηρή πορεία τού Βερολίνου, σε ανάμνηση της Νύχτας των Κρυστάλλων.

    Καί ενώ όλα αυτά συνέβαιναν στήν Γερμανία, οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν χθες την είσοδο στην χώρα 33 γερμανών, πού επρόκειτο να φτάσουν αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

    Οί 33 γερμανοί επιβάτες πού είχαν χαρακτηρισθεί φασίστες καί νεοναζιστές, έφθασαν χθές τό βράδυ στό Ισραήλ, παρέμειναν γιά αρκετές ώρες στό αεροδρόμιο Μπέν Γκουριόν καί υποχρεώθηκαν νά αναχωρήσουν γιά Κωνσταντινούπολη.

    Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Φρανκφούρτη-Τελ Αβίβ.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 10-Nov-98 18:45:38

    [13] Μειωμένες τιμές στα Ι.Χ

    Από τη Δευτέρα θα ισχύσουν οι μειωμένες τιμές των αυτοκινήτων και η κυβέρνηση χρησμοποιεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να ωφεληθούν οι καταναλωτές.

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρύς και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που συναντήθηκαν το μεσημέρι με τους εκπροσώπους των εισαγωγέων αυτοκινήτων, τους επεσήμαναν ότι οι μειώσεις πρέπει απαραιτήτως να φθάσουν στους καταναλωτές.

    Προς την κατεύθυνση αυτή, κλιμάκια του ΣΔΟΕ αρχίζουν εντατικούς ελέγχους σε εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων.

    [14] Εν μέσω αντιδράσεων θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός

    Εν' μέσω αντιδράσεων θα κατατεθεί και θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός στη Βουλή, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί φορολογικές ελαφρύνσεις πριν από το 2000.Οι συνταξιούχοι αποφάσισαν να οργανώσουν συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις στις 24 Νοεμβρίου, ενώ η ΓΣΕΕ εξήγγειλε 24ωρη απεργία μία από τις ημέρες συζήτησης του προϋπολογισμού στο Κοινοβούλιο.

    [15] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 0,13%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2253,46 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 40 δισεκατομμύρια 981 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 10-Nov-98 18:46:32

    [16] Ωστεοπόρωση

    Τα γερά κόκκαλα στα παιδιά εξαρτώνται κατά 97% απο τους γερούς και δυνατούς μυς και μόνο κατά 3% από τη διατροφή και τη κληρονομικότητα.Αυτό αποκαλύπτουν οι πρόσφατες έρευνες που θα ανακοινωθούν στο 6ο συνέδριο μεταβολικών παθήσεων των οστών. Οι ειδικοί επισημαίνουν τη σημασία της άσκησης σε παιδιά και εφήβους για γερά οστά και τη πρόληψη της οστεοπόρωσης

    [17] 23ο Πανευρωπαικό συνέδριο κλινικής ογκολογίας

    Μία πρωτοποριακή έρευνα παρουσιάστηκε στην Ελλάδα από Βρετανούς επιστήμονες στο πλαίσιο του 23ου πανευρωπαϊκου συνεδρίου κλινικής ογκολογίας που γίνεται στη χώρα μας.

    Από την έρευνα προκύπτει ότι 8 στους 10 ασθενείς με καρκίνο θέλουν να μαθαίνουν από τον γιατρό όλες τις πληροφορίες για την ασθένεια τους ενώ ένα ποσοστό 8% θέλει να μαθαίνει μόνο τα ευχάριστα.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 10-Nov-98 18:48:00
    Βροχές την Τετάρτη στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ το απόγευμα στα Δυτικά θα σημειωθούν και καταιγιδες. Στα νότια θα υπάρχει μόνο τοπική συννεφιά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι.

    Νεφώσεις στην Αττική και θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

    Συννεφιά, ίσως και βροχή μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 10-Nov-98 18:47:49
    Χαλάει και πάλι το επόμενο διήμερο ο καιρός με νοτιαδες και βροχες, που μάλιστα την Πέμπτη κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Την Παρασκευή ο καιρός βελτιώνεται, για λιγο όμως, γιατί το Σάββατο ξαναχαλάει.

    Κακοκαιρία θα έχουμε την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχες και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Βορειας Ελλάδας. Τη νύχτα όμως στα Δυτικά, ο καιρός προσκαιρα θα βελτιωθεί.

    Οι ανεμοι θα ειναι νότιοι 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφώρ, αλλά βαθμιαία στα Δυτικά και Βορεια θα γινουν βόρειοι με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία πέφτει, κυρίως στα Βορεια, και θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 15 βαθμούς στη Βορεια Ελλάδα και στους 21 με 22 στην υπόλοιπη χώρα.

    Την Παρασκευή, εκτός από την Ανατολική Ελλάδα που θα βρέχει και πάλι το πρωί, στην υπόλοιπη χώρα μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα ειναι καλός, στη συνεχεια όμως θα συννεφιάσει και πάλι στα Δυτικά και θα βρέξει.

    Οι άνεμοι στις νοτιοανατολικές περιοχές παραμένουν νότιοι μέτριοι, στην υπόλοιπη όμως χώρα θα είναι βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία πεφτει 1 με 2 βαθμούς ακομη και θα πλησιάσει στους 13 με 14 στα Βορεια και στους 19 με 20 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 10 November 1998 - 17:27:40 UTC