Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-11-03

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Βουλή-Ψήφος Εμιστοσύνης
  • [02] Πλήρη κάλυψη στον Θ.Πάγκαλο
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Απεργίες
  • [04] Αστυνομικό Δελτίο
  • [05] Παραπομπή του Μητροπολίτη Ζακύνθου
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [06] Σκόπια-Εφθασε το "τρένο του πολιτισμού και της ειρήνης"
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [07] ΗΠΑ-Εκλογές για τη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [08] Ονδούρα-Τυφώνας Μίτς-Εκκληση για βοήθεια
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [09] Αίρεται η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ
  • [10] Χρηματιστήριο
  • [11] Μαντέλης:Αναζήτηση επενδυτών για την Ολυμπιακή
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία

    Last Updated: Tuesday, 03-Nov-98 18:08:09
    Σοβαρές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τη διαφθορά στην Αστυνομία απαγγέλθηκαν από την Εισαγγελεία Αθήνας εναντίον του πρώην αρχηγού της Αστυνομίας Αθανάσιου Βασιλόπουλου, ενός συμβούλου του πρώην Υπουργού Δημόσιας Ταξης και δεκάδων αστυνομικών και ιδιωτών.

    Για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα κατηγορούνται πρώην και νυν στελέχη της Αστυνομίας για τις παράνομες άδειες παραμονής αλλοδαπών και για την προστασία σε νυχτερινά κέντρα, μία υπόθεση που ξεκίνησε από την Κυψέλη.

    Ο εισαγγελέας Γιώργος Γεράκης συνεχίζει την έρευνα προς κάθε κατεύθυνση και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε νέες διώξεις, ενώ θα συνεχίσει την προκαταρτική για τα κυκλώματα ααστυνομικών στα ναρκωτικά.

    Για παράβαση καθήκοντος κατηγορείται ο ταξίαρχος Γιώργος Γιάννες για παρότρυνση υφισταμένων σε αδικήματα κατηγορείται ο σύμβουλος του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργος Φλωρεντής, για παράβαση καθήκοντος ο ταξίαρχος του αεροδρομίου Γιώργος Σπηλιώπουλος, ο αστυνόμος Ευάγγελος Δημητρόπουλος.

    Για την προστασία σε νυχτερινά κέντρα κατηγορούνται ο πρώην αστυνομικός Μιχάλης Χαϊτας, ο συνταξιούχος αστυνομικός Πέτρος Γούσης και για άμεση συνέργεια ο Διοικητής Φιλοθέης, Σπύρος Παπαχρήστος ενώ για παράβαση καθήκοντος διώκεται και ο πρώην διοικητής ασφαλείας, Ιωάννης Παπαδάκης.

    Για ψευδορκία μάρτυρα κατηγορείται ο δικηγόρος, Ηλίας Αλεξανδρης και για παράβαση καθήκοντος ο υπάλληλος του Πρωτοδικείου Αθηνών, Γιώργος Τζαβίδας.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 03-Nov-98 18:10:02

    [01] Βουλή-Ψήφος Εμιστοσύνης

    Με ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    "Με λαμπρό και κατηγορηματικό τρόπο θα αποδειχθεί η εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της Βουλής στο Κυβερνητικό έργο", δήλωσε το μεσημέρι ο κ.Ρέππας.

    Σήμερα η κυβέρνηση δέχτηκε εσωκομματικές βολές, αλλά μέχρι στιγμής κυριάρχησε η τοποθέτηση Πάγκαλου για τα εθνικά μας θέματα.

    Το μέλλον μας είναι Ευρωπαϊκό τόνισε στη Βουλή ο Υπουργός των Εξωτερικών. Και υποστήριξε ότι το κακό μας παρελθόν και όχι η συμμετοχή μας στη Ε.Ε είναι αυτή που μας επιβάλλει να κάνουμε θυσίες.

    Εάν βρεθούμε είπε μπροστά σε μηχανοραφίες διαφορετικών κριτηρίων για την ένταξη της Κύπρου από ότι των άλλων κρατών τότε θα αναγκαστούμε στην αναστολή της όλης διαδικασίας της διεύρυνσης.

    Ο κ.Πάγκαλος αναφερόμενος στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογράμμισε ότι ούτε στρατιωτικοί ούτε οικονομικοί ούτε πολιτικοί λόγοι μπορούν να μας επιβάλλουν σχέσεις υποταγής. Και όσο νωρίτερα το καταλάβει αυτό η Αγκυρα είπε τόσο καλλύτερα.

    Και επισήμανε ότι οι ΗΠΑ συνατάσσονται τώρα με τις δικές μας θέσεις δεν κάνουν όμως τίποτε για να τις επιβάλλουν.

    Επίθεση κατά Σημίτη το πρωϊ από τον ανεξάρτητο βουλευτή Εβρου, ενώ αιχμές Κατσιμπάρδη κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία για υπονόμευση των επιλογών του κόμματος στις Δημοτικές εκλογές.

    [02] Πλήρη κάλυψη στον Θ.Πάγκαλο

    Πλήρη κάλυψη παρείχε η Κυβέρνηση, διά του εκρπροσώπου της, προς το Θεόδωρο Πάγκαλο σχετικά με το χθεσινό επεισόδιο στην Υπηρεσία Μεταφραστικού του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Πρωταρχικός στόχος των Υπηρεσιών του Υπουργείου και μάλιστα αυτών που έρχονται σε επαφή με το κοινό, είναι η αποτελεσματική και απρόσκοπτη λειτουργία τους.

    Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπούργειου Εξωτερικών μια ημέρα μετά το επεισόδιο.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 03-Nov-98 18:09:14

    [03] Απεργίες

    Νέος γύρος κινητοποιήσεων στα σχολεία.

    Στη Δυτική Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία δασκάλων γονέων και μαθητών, προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

    Αύριο συγκέντρωση των μαθητών της Αττικής.

    Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στο Γενικό Κρατικό Αθηνών έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ενώ οι ειδικευόμενοι γιατροί Αθήνας-Πειραιά έχουν εξαγγείλει απεργία από αύριο έως τις 6 Νοεμβρίου. Εν' τω μεταξύ αύριο πραγματοποιεί 4ωρη στάση εργασίας από τις 10.00πμ η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

    Η ΕΙΝΑΠ πραγματοποιεί σήμερα το βράδυ γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασισθούν απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Την Πέμπτη απεργούν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ύστερα από απόφαση της Ομοσπονδίας τους με στόχο την υπεράσπιση, όπως αναφέρουν, του εισοδηματός τους και του Ασφαλιστικού τους ταμείου.

    [04] Αστυνομικό Δελτίο

    Νεο Ρόζ κύκλωμα εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής καθως συνέλαβε δύο Ελληνες , τον Ιωάννη Μωραϊτη 41 ετών και τον Κωνσταντίνο Οικονόμου, 49 χρόνων.

    Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο συλληφθέντες εξέδιδαν σε πορνεία 6 νεαρές αλλοδαπές και μία Ελληνίδα.

    Οι δύο μαστρωποί μετέφεραν τις κοπέλες στα ερωτικά ραντεβού με πολυτελή αυτοκίνητα όπως Πόρσε και Αλφα Ρομέο.

    Ενας 22χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαρουσίου, κατηγορούμενος για τρείς βιασμούς γυναικών που έγιναν τους τελευταίους τρεις μήνες στην περιοχή. Πρόκειται για τον Μανώλη Αλιφραγκή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διανοητικά προβλήματα.

    Οι δύο από τις βιασθείσες τον αναγνώρισαν. Ο Αλιφραγκής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του απηύθυνε κατηγορίες και αύριο θα απολογηθεί στον

    Ο Αλλιφραγκής όταν συνελήφθη ομολόγησε όχι δύο αλλά τέσσερις βιασμούς.

    Τρία εκατομμύρια δραχμές η λεία των δύο ένοπλων ληστών το πρωϊ στο υποκατάστημα της Εμπορικής στην Καισαριανή.

    Ιερόσυλοι λεηλάτησαν τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Αθηνιώτισσας στο Μοναστηράκι.

    Αρπαξαν τρείς επίχρυσους σταυρούς, μία επίχρυση λειψανοθήκη με τα οστά του Αγίου Νεκταρίου και της Αγίας Βαρβάρας, ένα επιστήθιο Αρχιμανδρίτη και χρήματα από το παγκάρι.

    [05] Παραπομπή του Μητροπολίτη Ζακύνθου

    Στο πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο παραπέμπεται μετά από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Ζακύνθου για τις δηλώσεις που είχε κάνει στις αρχές του χρόνου στο ανδρικό περιοδικό ΠΕΝΤ-ΧΑΟΥΖ.

    Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου είχε ταχθεί υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων και τις επιβολής της θανατικής ποινής στους εμπόρους ναρκωτικών.

    Οι Συνοδικοί ιεράρχες αποφάσισαν ακόμη να καλέσουν σε απολογία τον επίσκοπο Κερνίτσης Λεόντιο για την υπόθεση των οικονομικών της εκκλησίας. Ενώ η αναβληθείσα επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στις Βρυξέλλες για την ίδρυση γραφείου της Ελλαδικής Εκκλησίας θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα μετά τις Ευρωεκλογές τον Ιούνιο.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 03-Nov-98 18:09:42

    [06] Σκόπια-Εφθασε το "τρένο του πολιτισμού και της ειρήνης"

    Αργά χθες το βράδυ έφθασε στα Σκόπια - τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη - το ``τρένο του πολιτισμού και της ειρήνης``, της μη κυβερνητικής οργάνωσης "καλλιτέχνες χωρίς σύνορα".

    Απο νωρίς σήμερα το πρωί, ήταν μαζική η προσέλευση μαθητών - τόσο της σλαβικής όσο και της αλβανικής εθνότητας - που επισκέφθηκαν τα έξι βαγόνια του τρένου, παίρνοντας μια "γεύση" του ελληνικού πολιτισμού, μαζί με μια αφίσα για τα 200 χρόνια απο το θάνατου του Ρήγα Φεραίου και τη γέννηση του εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού.

    Το τρένο θα μείνει μόνο μια μέρα στα Σκόπια - αύριο φεύγει για την Αθήνα - και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον ελληνικό πολιτισμό μέσα απο τις έξι ενότητες που περιλαμβάνουν τα έξι βαγόνια του: δημοκρατία, Ολυμπιακοί Αγώνες, τέχνες, γράμματα, εφευρέσεις κλπ.

    Το ``τρένο του πολιτισμού και της ειρήνης`` επισκέφθηκε επί δύο μήνες δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Βοσνία και η Ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 03-Nov-98 18:10:13

    [07] ΗΠΑ-Εκλογές για τη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων

    Οι αμερικανοί ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν την νέα Βουλή των Αντιπροσώπων,34 γερουσιαστές και 36 κυβερνήτες πολιτειών,σε μια αναμέτρηση που έχει σημαδευτεί από το σκάνδαλο Λιουίνσκι και ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον του προέδρου Κλίντον, που απειλείται με καθαίρεση.

    Επί μήνες η προεκλογική εκστρατεία επισκιάστηκε από το σκάνδαλο Λιουίνσκι και ένα μήνα πριν την σημερινή αναμέτρηση η Βουλή,που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους ψήφισε υπέρ της έναρξης ανακρίσεων με στόχο την καθαίρεση του προέδρου Κλίντον.

    Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν σήμερα τόσο τη Βουλή [228 έδρες σε σύνολο 435], όσο και την Γερουσία [55 έδρες σε σύνολο 100]. Πηγές του κόμματος εκτιμούν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν άλλες 10-15 έδρες στη Βουλή. Είναι δύσκολο,αν όχι αδύνατον να αποσπάσουν όμως άλλες 12 έδρες στη Γερουσία, για να φτάσουν τον μαγικό αριθμό των 67 εδρών που απαιτούνται για να εγκριθεί από το Σώμα η καθαίρεση Κλίντον.

    Από τις 34 έδρες της Γερουσίας που θα ανανεωθούν, τις 18 τις ελέγχουν οι Δημοκρατικοί και τις 16 οι Ρεπουμπλικάνοι.

    Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πάντως ότι η πλειοψηφία των αμερικανών θέλει να ξεχαστεί το σκάνδαλο Λιουίνσκι,με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί κάπως η δημοτικότητα των Δημοκρατικών.

    Στη σημερινή αναμέτρηση "παίζονται" έξι έδρες για την Γερουσία και περίπου 20 για τη Βουλή,καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν στις περιπτώσεις αυτές ότι οι αντίπαλοι υποψήφιοι συναγωνίζονται στήθος με στήθος. Κρίσιμες θεωρούνται οι εκλογές για την Γερουσία στην Νέα Υόρκη,όπου αναμετράται ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Αλφόνσο Ντ` Αμάτο με τον Δημοκρατικό διεκδικητή της έδρας,Τσάρλς Σάμερ.Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται πολύ κοντά.

    Με βάση την προϊστορία πάντως, το κόμμα που ελέγχει την Βουλή-και στην συγκεκριμένη περίπτωση οι Ρεπουμπλικάνοι- χάνουν έδρες στις αναμετρήσεις για την ανανέωση τμήματος του Κογκρέσσου.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον που κράτησε χαμηλούς τόνους στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας εκτιμά ότι στην σημερινή αναμέτρηση θα κριθούν " περίπου 30 έδρες της Βουλής και επτά έδρες στη Γερουσία".

    Ο αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους να μετάσχουν μαζικά στις σημερινές εκλογές,αν και η προσέλευση στις κάλπες αναμένεται πάντως να είναι χαμηλή.

    Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ιστορικά δεδομένα οι δύο στους τρείς πολίτες δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

    Η συμμετοχή των αμερικανών ψηφοφόρων στις εκλογές του 1994 για την ανανέωση του Κογκρέσσου έφτασε το 38,78% και το 1990 το 36,52%.

    Το ποσοστό της συμμετοχής των αμερικανών ψηφοφόρων είναι πάντως αρκετά μεγαλύτερη όταν συμπίτουν οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών με εκείνες για την εκλογή των μελών του Κογκρέσσου. Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1996, οπότε συνέπεσε η ανάδειξη του προέδρου και των μελών του Κογκρέσσου, το ποσοστό της συμμετοχής ήταν 49,8% - ψήφισαν δηλαδή 96,4 εκατομμύρια αμερικανοί ψηφοφόροι σε σύνολο 146 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 03-Nov-98 18:09:25

    [08] Ονδούρα-Τυφώνας Μίτς-Εκκληση για βοήθεια

    Δραματική έκκληση για βοήθεια απευθύνουν οι αρχές της Ονδούρα στους διεθνείς οργανισμούς, καθώς ο τυφώνας Μιτς έχει αφήσει στο πέρασμά του χιλιάδες νεκρούς μετά τις γιγαντιαίες κατολισθήσεις που έχει προκαλέσει.

    Ο τυφώνας σάρωσε ολόκληρη την Κεντρική Αμερική και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών ο αριθμός των θυμάτων σε όλες τις χώρες της περιοχής ξεπερνά τους 7.000. Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες άτομα των οποίων αγνοείται η τύχη.

    Μόνο στην Ονδούρα οι νεκροί είναι πρισσότεροι από 5.000, όπως δήλωσε ο συνταγματάρχης Γκιγιέρμο Πινάλ , πρόεδρος της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της χώρας. Περισσότεροι από 1500 είναι οι νεκροί στην γειτονική Νικαράγουα καθώς δύο χωριά καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης στις πλαγιές του ηφαιστείου Κασίτα.

    Ηδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας 6,8 εκατομμυρίων ecus στα θύματα του κυκλώνα Μιτς. Η βοήθεια αυτή προορίζεται γιά την αγορά τροφίμων, φαρμάκων, σκηνών και προϊόντων καθαρισμού του νερού στη Νικαράγουα, την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και το Σαλβαδόρ.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 03-Nov-98 18:08:58

    [09] Αίρεται η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ

    Στον αέρα η μονιμότητα των υπαλλήλων που εργάζονται σε οργανισμούς του δημοσίου οι οποίοι μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρείες. Η μετατροπή αλλάζει το καθεστώς των υπηρεσιών και οι υπαλληλοι θα εργάζονται πλέον με τις συνθήκες που ισχύουν για τις ανώνυμες εταιρείες.

    Αυτό επισημαίνεται σε πρακτικό του Συμβουλίου της Επικρατείας με αφορμή τη μετατροπή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων σε ανώνυμη εταιρεία.Με βάση το πρακτικό,οι υπάληλοι θα εργάζονται με καθεστώς ιδιωτικου δικαίου.

    [10] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 0,71%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.273,29 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 62 δισεκατομμύρια 836 εκατομμύρια δραχμές.

    [11] Μαντέλης:Αναζήτηση επενδυτών για την Ολυμπιακή

    Αιφνιδίασε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης ανακοινώνοντας για πρώτη φορά επισήμως, ότι η κυβέρνηση έχει αναθέσει σε διεθνή οίκο την αναζήτηση στρατηγικών συμμάχων ή και επενδυτή για τη διάθεση του 15-20 τοις εκατό των μετοχών της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    Αποκάλυψε ακόμα,ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συζητήσει και συμμετοχή στο μάνατζμεντ.

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις Αστικές Συγκοινωνίες,μέχρι τις 10 Νοεμβρίου το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ,ενώ μέσα στον Δεκέμβριο θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την ενοποίηση- συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων.Είπε,ακόμα,ότι τον Ιανουάριο θα προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός για την πώληση της Ιονικής Τράπεζας.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 03-Nov-98 18:10:57
    Νεφώσεις την Τετάρτη σε όλη τη χώρα, κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενω ίσως βρέξει για λίγο στα δυτικά και βόρεια.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα πελάγη τοπικά ισχυροί.

    Σχεδόν αίθριος καιρός στην Αττική και θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

    Συννεφιά στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 03-Nov-98 18:10:48
    Ζεστός και υγρος παραμένει ο καιρός τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή με το θερμόμετρο να πλησιάζει στους 25 με 26 βαθμούς. Αλλαγή, με βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται από το Σάββατο.

    Συγκεκριμένα μέχρι και την Πέμπτη, στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα υπάρχει τοπική συννεφιά με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χωρα θα έχουμε μόνο λίγα σύννεφα, που πρόσκαιρα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι περισσότερα. Το πρωί εξάλλου στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν και πάλι τοπικές ομίχλες.

    Οι άνεμοι παραμένουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και κατά τόπους στα πελάγη ισχυροί και η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη λίγο και θα κυμαίνεται στα Βόρεια από 8 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 12 μέχρι 26 και στο Αιγαίο από 16 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.

    Την Παρασκευή στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα αρχικά θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, βαθμιαία όμως θα αυξηθούν και το απόγευμα θα βρέξει. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός παραμένει σχεδόν αίθριος.

    Οι άνεμοι στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας θα πνεουν από δυτικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι, το βράδυ όμως και από τα Βόρεια θα γίνουν βόρειοι και θα ενισχυθούν.

    Η θερμοκρασία πέφτει λίγο στη Βόρεια Ελλάδα, φθάνοντας το μεσημέρι στους 19 με 20 βαθμούς, ενώ στις άλλες περιοχές θα πλησιάσει και πάλι στους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 3 November 1998 - 17:21:26 UTC