Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-10-30

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Πολιτικό μάτ Σημίτη

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Αιχμές και πικρία από Ρωμαίο και Τζουμάκα
  • [02] Αντεπίθεση Κατριβάνου
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Πωλήθηκε ο Παλίμψηστος του Αρχιμήδη
  • [04] Ταλαιπωρία στα αεροδρόμια
  • [05] Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας
  • [06] Προκαταρτική εξέταση για τη συνάντηση των νεοναζί
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [07] ΝΑΤΟ-Επιτήρηση του Κοσσυφοπεδίου
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [08] Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση του Πινοσέτ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [09] Γκλέν: "Μηδενική βαρύτητα και γω νιώθω μια χαρά"
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [10] Μείωση επιτοκίων από Πίστεως και Πειραιώς
  • [11] Χρηματιστήριο 30/10
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [12] Γυναίκες:Καρδιακή προσβολή
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Πολιτικό μάτ Σημίτη

    Last Updated: Friday, 30-Oct-98 18:24:53
    Τρείς είναι οι στόχοι της κυβέρνησης όπως τους έθεσε ο πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου με την νέα σύνθεση.

    Η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, η ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή και η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη με τη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας και ευημερίας.

    Κυρίως όπως είπε ο κ.Σημίτης θα πρέπει να δοθεί έμφαση στα θέματα της ανεργίας, της εγκληματικότητας και των υπηρεσιών υγείας.

    Για την ψήφο εμπιστοσύνης είπε ότι θα δείξει την ενδεία προτάσεων και θέσεων της Νέας Δημοκρατίας ενώ θα παρουσιαστεί το έργο της κυβέρνησης στο λαό.

    Ομως αρνητικές για τον ανασχηματισμό ήταν οι πρώτες αντιδράσεις κυρίως των βουλευτών της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

    "Οικογενειακή υπόθεση", τον χαρακτήρισε ο Στέλιος Παπαθεμελής.

    "Ποιον ανασχηματισμό;" είπε ο κ.Βερυβάκης. "Μερικές φορές είναι πιο αποτελεσματικό να μην σχολιάζεις", τόνισε ο Χάρης Καστανίδης.

    Για μικροκινήσεις και μικροελιγμούς που αποδεικνύουν ότι ο πρωθυπουργός δεν πήρε το μήνυμα των Δημοτικών εκλογών, έκανε λόγο στον Αntenna, ο Κίμωνας Κουλούρης.

    Ο κ. Κουλούρης επέκρινε ευθέως τον πρωθυπουργό για την απόφαση του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή λέγοντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τον καταψηφίσει κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επειδή δεν έγινε υπουργός.

    Η συζήτηση στη Βουλή θα αποτελέσει ευκαιρία ανασύνθεσης και προβολής του κυβερνητικού έργου δήλωσε επίσης στον Αntenna, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Οι κινήσεις του πρωθυπουργού έγιναν γιατί θέλει να ξεκινήσει την επόμενη διετία με καλύτερες βάσεις και με την εμπιστοσύνη όλων των βουλευτών δήλωσε στον Αntenna, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

    Στη Νέα Δημοκρατία θα συνεδριάσουν το απόγευμα οι τομεάρχες για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στη συζήτηση στη Βουλή ενώ αύριο θα συνεδριάσουν τα κοινοβουλευτικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

    Με την ορκωμοσία δημιουργήθηκε νομική εμπλοκή καθώς δεν προβλέπεται η θέση του υπουργού παρά τον πρωθυπουργό και ο κ.Γείτονας ορκίστηκε υπουργός Επικρατείας.

    Η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει την Κυριακή το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 30-Oct-98 18:27:03

    [01] Αιχμές και πικρία από Ρωμαίο και Τζουμάκα

    Αιχμές και πικρία από Ρωμαίο και Τζουμάκα στις τελετές παράδοσης των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Γεωργίας.

    Γιώργος Ρωμαίος: Μετά από 12 χρόνια βρέθηκα πάλι σε ηλεκτρική καρέκλα. Φεύγω με έργο σημαντικό αλλά ημιτελές.

    Στέφανος Τζουμάκας: Συγκρούστηκα με οικονομικά συμφέροντα και επιχειρηματίες παράσιτα που υπονόμευσαν το έργο μου. Αισθάνομαι ικανοποίηση που αντιστάθηκα στις λογικές που διαμορφώνουν την πολιτική και τους συσχετισμούς.

    [02] Αντεπίθεση Κατριβάνου

    Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο υπερνομάρχης Θόδωρος Κατριβάνος μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Ο κύριος Κατριβάνος έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου και αμφισβήτησε και πάλι τη συμμετοχή του υπουργού στην Εθνική Αντίσταση.

    Ο κ.Κατριβάνος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι από το 1942 έως το 1944, ο κ.Γιαννόπουλος υπηρετούσε στο σώμα μονίμων αξιωματικών του πεζικού και το 1944 διορίσθηκε ώς ανθυπασπιστής υπεύθυνος τροφοδοσίας του νοσοκομείου Μελισσίων.

    Επίσης ισχυρίσθηκε οτι '45-'54 ο κ.Γιαννόπουλος εργάζετο ώς υπεύθυνος του αναψυκτηρίου ΟΑΣΙΣ στο Περιστέρι.

    Διερωτόμενος πως είναι δυνατόν ένας πολέμαρχος του ΕΛΑΣ να αφήνεται την περίοδο του εμφυλίου να διευθύνει ένα ανψυκτήριο χωρίς να ενοχλήτε από την αστυνομία. Σύμφωνα με το κ.Κατριβάνο ο κ.Γιαννόπουλος το 1955 προσελήφθει ώς νομικός σύμβουλος στο Δήμο Περιστερίου.

    Ο κ.Κατριβάνος διερωτήθει τι έγινε με το αναγκαίο για εκείνη την εποχή πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 30-Oct-98 18:26:03

    [03] Πωλήθηκε ο Παλίμψηστος του Αρχιμήδη

    Για μόλις 100.000 δολλάρια το παλίμψηστο του Αρχιμήδη ανήκει πλέον σε αμερικανό συλλέκτη και όχι στο Ελληνικό κράτος που μέχρι την ύστατη στιγμή έδινε τη μάχη κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας του οίκου Κρίστυς στη Νέα Υόρκη.

    Το μοναδικό αντίγραφο της επιστολής που έστειλε στα μέσα του 3 αιώνα π.Χ ο μεγάλος μαθηματικός Αρχιμήδης στον Ερατοσθένη πωλήθηκε έναντι 2 εκατομμυρίων δολλαρίων περίπου 600.000.000 δραχμών. Οι πλειοδοσίες άρχισαν από το ποσό των 480.000 δολλαρίων.

    Το όνομα του συλλέκτη παράμενει άγνωστο, αλλά ο διευθυντής του τμήματος χειρογράφων του οίκου Κρίστις δήλωσε ότι το χειρόγραφο αγόρασε ο Λονδρέζος έμπορος έργων τέχνης Σάϊμον Φιντς για λογαριασμό του αμερικανού συλλέκτη που θα το θέσει στη διάθεση των ερευνητών.

    Συνεχίζεται ο δικαστικός αγώνας από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την απόκτηση του παλίμψηστου κώδικα του Αρχιμήδη.

    Οπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος το Πατριαρχείο έχει ισχυρά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ουδέποτε πώλησε των κώδικα ενώ ο δημοπράτης είναι υποχρεωμένος τώρα να θέσει στη διάθεση του δικαστηρίου το όνομα του νέου κατόχου του χειρόγραφου γιατί υπάρχει εκκρεμής δίκη.

    [04] Ταλαιπωρία στα αεροδρόμια

    Νέα ταλαιπωρία από σήμερα στα αεροδρόμια από την 48ωρη απεργία της ΟΣΥΠΑ.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στα περιφερειακά αεροδρόμια ενώ στα κεντρικά άν και υπάρχουν μικροκαθυστερήσεις στα δρομολόγια οι επιβάτες εξυπηρετούνται με συγχώνευση των πτήσεων ή την χρησιμοποίηση μεγαλύτερων αεροσκαφών.

    Η ΟΣΥΠΑ δεν έχει ορίσει προσωπικό ασφαλείας και υπάρχει κίνδυνος για τις πτήσεις δήλωσε στον Αntenna ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ.Αλεβιζόπουλος.

    [05] Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας

    Ληστεία καλά προγραμματισμένη από άγνωστο στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας ALICO, στην Μεσογείων 275.

    Ο δράστης μπήκε το μεσημέρι στα γραφεία έδεσε δύο γυναίκες υπαλλήλους, άρπαξε 2,5 εκατομμύρια δραχμές και αποχωρησε.

    Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και ένα πιστόλι μπρελόκ είχαν στην κατοχή τους ένας Ελληνας και ένα ζευγάρι Αλβανών που συνελήφθησαν από την αστυνομία.

    Πρόκειται για τον Δημήτρη Τσίτσα και τους Εξαρχο Κλεάνθη και Μερίτα Γκέρμα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 5 γραμμάρια κοκαϊνης ενώ σε κρήπτη στον κινητήρα του αυτοκινήτου βρέθηκαν 215 γραμμάρια ηρωϊνης.

    Στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού, κρατείται 64χρονος ο οποίος εισέβαλε το πρωϊ οπλισμένος με καραμπίνα σε οδοντιατρείο και απείλησε να σκοτώσει τον γιατρό.

    Ο Πέτρος Δαχής εισέβαλε στο οδοντιατρείο του Ευάγγελου Λαμπάκη επί της οδού Σερίφου 51 στην Αχαρνών και απειλούσε τον γιατρό ισχυριζόμενος ότι τον κόλλησε AIDS σε επέμβαση που του έκανε πριν από 6 χρόνια.

    Τον Δαχή αφόπλισαν ο γιατρός με την κόρη του.

    Δύο βυτιοφόρα, ένα ταξί και δύο Ι.Χ καταστράφηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού τα ξημερώματα σε πρατήριο της JET-OIL στη Λεωφόρο Αθηνών.

    Ζημιές προκλήθηκαν και στο πρατήριο της JET-OIL.

    Περίεργη συναδελφική αλληλεγγύη επέδειξαν οι αστυνομικοί και απέκρυψαν θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη στη Βούλα στις 27 Οκτωβρίου, όταν περιπολικό με οδηγό τον αστυνομικό Βασίλη Χρυσόπουλο, χτύπησε και σκότωσε τον 18χρονο μοτοσυκλετιστή Γεώργιο Μαλλιαρό.

    Ο αστυνομικός συνελήφθη πέρασε από το Αυτόφωρο, ωστόσο το περιστατικό δεν δόθηκε στη δημοσιότητα όπως συμβαίνει με τα θανατηφόρα τροχαία.

    Σε βαθμό κακουργήματος διώκονται τρεις αστυνομικοι του πολυσυζητημένου τμήματος της πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση των ρόζ κυκλωμάτων στη συμπρωτεύουσα.

    Πρόκειται για τον πρώην διοικητή του τμήματος Παντελή Κέκερη, τον αξιωματικό Κωνσταντίνο Ζάμπρα και τον αστυφύλακα Σάββα Σωτηριάδη

    Στις φυλακές Διαβατών προφυλακίσθηκε ο 39χρονος Ελευθέριος Θεοδωρίδης για ασέλγεια σε βάρος 11χρονου ενώ σήμερα κατατέθηκε και νέα μύνηση σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση 44χρονου με νοητική υστέρηση.

    [06] Προκαταρτική εξέταση για τη συνάντηση των νεοναζί

    Προκαταρτική εξέταση για τη συνάντηση των νεοναζί στη Θεσσαλονίκη διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

    Στη συνάντηση πήραν μέρος σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας της Θεσσαλονίκης τρείς Ελληνες δικηγόροι, δύο καθηγητές πανεπιστημίου και πολλοί επιχειρηματίες.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 30-Oct-98 18:26:54

    [07] ΝΑΤΟ-Επιτήρηση του Κοσσυφοπεδίου

    Το ΝΑΤΟ έδωσε σήμερα εντολή να αρχίσει η απο αέρος επιτήρηση του Κοσσυφοπεδίου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Γιουγκοσλαβία δεν θα παραβεί τους στρατιωτικούς περιορισμούς και δεν θα στείλει πάλι βαρέα όπλα στην επαρχία, δήλωσε αξιωματούχος της Συμμαχίας.

    Ο αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι η αποστολή θα αρχίσει στις αρχές της άλλης εβδομάδας, αλλά δέν διευκρίνισε πόσα αεροπλάνα θα λάβουν μέρος σ αυτήν (το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για περίπου είκοσι). Τα αεροπλάνα θα συνδράμουν στο έργο των περίπου 2.000 παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη που θα αναπτυχθούν στο Κοσσυφοπέδιο.

    Το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο U-2 εκτελεί ήδη αποστολές σε μεγάλο ύψος πάνω απο το Κοσσυφοπέδιο. Μεταξύ άλλων η Ολλανδία θα διαθέσει αεροπλάνα Lockheed P-3 Orions, η Βρετανία τα Canberra και η Γαλλία τα αναγνωριστικά Mirage.

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Βελιγράδι, το ΝΑΤΟ θα υποβάλει προκαταβολικά τα σχέδια πτήσεων και η γιουγκοσλαβική αντιαεροπορική άμυνα θα παύει να λειτουργεί στο διάστημα που θα πραγματοποιούνται οι επιθεωρήσεις απο αέρος, οι οποίες μπορεί να γίνονται και "αιφνιδιαστικά" ύστερα απο προειδοποίηση μιάς μόνο ώρας.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 30-Oct-98 18:27:17

    [08] Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση του Πινοσέτ

    Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση του Αουγκούστο Πινοσέτ.

    Η ισπανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε σήμερα ότι είναι αρμόδια να δικάσει εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις δικτατορίες της Χιλής και της Αργεντινής.

    Η απόφαση ανακοινώθηκε μετα από μαραθωνια συνεδρίαση του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου της χώρας.

    Οι δικαστές επικύρωσαν τη νομιμότητα των ερευνών που διεξάγει ο δικαστής Γκαρθόν, με ένταλμα του οποίου συνελήφθη ο Πινοσέτ στο Λονδίνο στις 16 Οκτωβρίου.

    Μετά τη σημερινή απόφαση, ο δικαστής Γκαρθόν μπορεί να συνεχίσει τις έρευνες που διεξάγει εδώ και δύο χρόνια και να ζητήσει επισήμως την έκδοση στην Ισπανία του Πινοσέτ για να δικασθεί με τις κατηγορίες της γενοκτονίας, των βασανισμών και της τρομοκρατίας.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 30-Oct-98 18:26:14

    [09] Γκλέν: "Μηδενική βαρύτητα και γω νιώθω μια χαρά"

    Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του ο 77χρονος αστροναύτης κοίταξε προς τον πλανήτη Γή απο το παράθυρο του διαστημικού λεωφορείου. Βρισκόταν 547 χλμ πάνω απο το σπίτι του στο Οχάιο, και σε πιο μακρινή απόσταση απο την τελευταία φορά που ταξίδευε στο διάστημα.

    Η θέα του ήταν γνωστή, η επιστροφή του στα παληά λημέρια γλυκιά, κι όμως ο δαιμόνιος παππούς του διαστήματος, ο γερουσιαστής τζών Γκλένν στρώθηκε αμέσως στη δουλειά, ξεκινώντας πάνω του τα πειράματα που αποτελούν και τον πρωταρχικό στόχο της αποστολής του Ντισκάβερι, για την επίδραση της μηδενικής βαρύτητας στη γήρανση.

    Λίγο μετά την εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείουυ στο διάστημα, χθες βράδυ στις 9.19 Ωρα Ελλάδας, ο Γκλέν απόλαυσε μαζί με τους 6 συναδέλφους του την μαγική θέα της Γής.

    Δεν ξέρω, δήλωσε στο κέντρο ελέγχου στη Φλώριδα,

    τι θα συμβεί στη διάρκεια της αποστολής, όμως σημερα όλα δείχνουν όμορφα απ'αυτό το σημείο.

    Μετά καθησύχασε τους επιστήμονες για την επίδραση της μικροβαρύτητας στο γηρασμένο σώμα του, χρησιμοποιώντας τα ίδια λόγια που είχε πεί στις 20 Φεβρουαρίου του 1962, όταν έκανε την πρώτη ολοκλήρωμένη τροχιά του γύρω απο τη Γή: Μηδενική βαρύτητα και γω νιώθω μια χαρά.

    Δύο ώρες αργότερα ο Γκλέν, φανερά ικανοποιημένος έσπασε άλλο ένα ρεκόρ, ξεπερνώντας τον προηγούμενο χρόνο του στο διάστημα,τις τέσσερεις ώρες, 55 λεπτά και 23 δεύτερα.

    Η ικανοποίηση όμως ήταν φανερή χθες βράδυ στα πρόσωπα των εκατομμυρίων ανθρώπων που παρακολούθησαν την εκτόξευση του Ντισκάβερυ στο διάστημα. Στη Φλώριδα, γέροι και νέοι αγκαλιάζονταν και αλληλοσυγχαίρονταν για την επιτυχία της ΝΑΣΑ, μια επιτυχία που θα δώσει μια παραπάνω ώθηση στα διαστημικά προγράμματα και συνολικά στο μέλλον της ανθρωπότητας.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 30-Oct-98 18:25:47

    [10] Μείωση επιτοκίων από Πίστεως και Πειραιώς

    Μείωση επιτοκίων ανακοίνωσαν οι τράπεζες Πίστεως και Πειραιώς.

    Η Πίστεως ανακοίνωσε μείωση των επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια 2 μονάδες για σταθερό επιτόκιο και 1 μονάδα για κυμαινόμενο επιτόκιο. Μία μονάδα μειώνονται τα επιτόκια χορηγήσεων. Τα επιτόκια για κάρτες και καταθέσεις παραμένουν αμετάβλητα.

    Η τράπεζα Πειραιώς μείωσε κατά 2 μονάδες τα επιτόκια για στεγαστικά δάνεια και κατά μία μονάδα τα επιτόκια χορηγήσεων. Τα σταθερού επιτοκίου στεγαστικά δάνεια θα χορηγούνται με επιτόκιο 8,75%. Δεν μεταβλήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων.

    [11] Χρηματιστήριο 30/10

    Με άνοδο 2,75 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.162,93 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 47 δισεκατομμύρια 893 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 30-Oct-98 18:26:32

    [12] Γυναίκες:Καρδιακή προσβολή

    Τουλάχιστον 70% περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να πεθάνουν έχουν οι γυναίκες έπειτα από μια καρδιακή προσβολή, δείχνει έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος της Επιθεώρησης της Αμερικανικής Ιατρικής Ενωσης (JAMA).

    Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία από το δημοτικό Ινστιτούτο Ιατρικής Ερευνας της Βαρκελώνης, οι γυναίκες διατρέχουν 72% μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άνδρες να πεθάνουν μέσα σε 28 ημέρες έπειτα από μια καρδιακή κρίση. Επίσης διατρέχουν κατά 73% μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άνδρες να πεθάνουν σε διάστημα έξι μηνών μετά το έμφραγμα.

    Εξάλλου το ποσοστό εκείνων που επιστρέφουν στο νοσοκομείο μέσα σε έξι μήνες μετά την καρδιακή κρίση είναι σχεδόν διπλάσιο για τις γυναίκες απ'ότι για τους άνδρες, δηλαδή 23,3% έναντι 12,2%.

    Οι ειδικοί που διεξήγαγαν την έρευνα με επικεφαλής τον καθηγηγή Χάουμε Μαρουγκάτ εξέτασαν τους ιατρικούς φακέλους 1.460 ασθενών --331 γυναικών και 1.129 ανδρών-- ηλικίας μικρότερης των 80 ετών.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 30-Oct-98 18:28:09
    Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, το Σαββάτο σε όλη τη χώρα και σποραδικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, πιθανόν και στη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και το Ανατολικό Αιγαίο.

    Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη ισχυροί.

    Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Αττική και θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

    Παροδικές νεφώσεις, ίσως και βροχή, στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 30-Oct-98 18:27:59
    Στο ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί ο καιρός και τις επόμενες τρεις-τέσσερις ημέρες. Τοπική συννεφιά στα Δυτικά και Βόρεια, ίσως λίγες βροχές στη Βορεια Ελλάδα, ενώ η θερμοκρασία δεν αλλάζει και οι άνεμοι μονο τοπικά στα πελάγη θα φθάνουν τα 5 με 6 μποφώρ.

    Την Κυριακή και τη Δευτέρα, στη Νότια Ελλαδα ο καιρός παραμένει σχεδον αίθριος, στην υπόλοιπη όμως χωρα θα υπάρχει τοπική συννεφιά με πιθανότητα να βρέξει για λίγο, ιδιαίτερα τη Δευτέρα στο Βορειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Οι άνεμοι σταδιακά απο την Κυριακή το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοι 3 με 5, ενισχυόμενοι τη Δευτέρα σε 6 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα θα φθάσει το μεσημέρι στα Βορεια στους 19 βαθμούς και στους 23 με 24 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 30 October 1998 - 17:07:28 UTC