Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-09-30

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Συνεχίζεται η κρίση στην υγεία

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Επιστολή Μπέη προς Σημίτη
  • [02] Βολές Εβερτ κατά κυβέρνησης
  • [03] Παπανδρέου-Αλβανία
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Αιματηρή ληστεία στο Μοσχάτο
  • [05] Ερευνα για κυκλώματα στις φυλακές Κορυδαλλού
  • [06] Ανθρωποκυνηγητό για τους συνεργούς του Ματέϊ
  • [07] Εναρξη του Χειμερινή ωραρίου
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Αλβανία:Νεός πρωθυπουργός
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] ΔΝΤ-Παγκόσμια Ανάπτυξη
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Κοιμόταν 8 ημέρες;
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τα ΚΑΕ
  • [12] Δεύτερος κατάλογος φοροφυγάδων
  • [13] Μείωση τιμών σε 250 είδη
  • [14] Αρχισε η διάθεση των προμέτοχων
  • [15] Ενιαία τιμή εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • [16] Νέες θέσεις εργασίας
  • [17] Ρύθμιση χρεών αγροτικών συνεταιρισμών
  • [18] Χρηματιστήριο 30/09
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Συνεχίζεται η κρίση στην υγεία

    Last Updated: Wednesday, 30-Sep-98 20:49:31
    Η αναταραχή στα Νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται, όμως ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε αδικαιολόγητες και αδιέξοδες τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

    Ο κ.Γείτονας, αμέσως μετά τη συναντησή του με τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι έχουν δοθεί λύσεις, τόσο στο ζήτημα των αυξήσεων, όσο και των εφημεριών.

    Στα Νοσοκομεία της Αττικής πάντως έως την Παρασκευή συνεχίζεται η αποχή από τα εξωτερικά Ιατρεία και αύριο θα γίνει εξάωρη στάση εργασίας.

    Επιπλέον, από σήμερα αναστέλλεται η λειτουργία του Αντικαρκινού Νοσοκομείου Αγιος Σάββας, που σημαίνει οτι δεν γίνονται νέες εισαγωγές, δεν εκδίδονται εξιτήρια, αναστέλλεται η λειτουργία εξωτερικών ιατρείων και εργαστηρίων, εκτός από τα επείγοντα περιστατικά.

    Ακομη, θα γίνονται καθημερινά στάσεις εργασίας από τις 09.00πμ έως τη 13.00μμ.

    Υπό κατάληψη παραμένει το Σισμανόγλειο, που λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Σε απεργία έχουν κατέβει οι γιατροί του ΕΛΠΙΣ. Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Αγία Ολγα.

    Στο ΜΕΤΑΞΑ η απεργία θα διαρκέσει έως την Παρασκευή και μέχρι τότε θα εξυπηρετούνται μόνον τα επείγοντα περιστατικά. Μέχρι τη Παρασκευή απεργούν οι γιατροί και στο Τζάννειο

    Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν οι γιατροί στην Πολυκλινική και απεργία στο Λαϊκό.

    Στη θεσσαλονίκη, οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποίησαν κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

    Αυριο οι γιατροί θα καταλάβουν το ΑΧΕΠΑ.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 30-Sep-98 20:54:00

    [01] Επιστολή Μπέη προς Σημίτη

    Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη απέστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Μπέης με την οποία ζητεί τη στήριξη της δικής του υποψηφιότητος σε περίπτωση που προκριθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο Δήμο Αθηναίων.

    [02] Βολές Εβερτ κατά κυβέρνησης

    Να φύγει η κυβέρνηση ζήτησε ο Μιλτιάδης Εβερτ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις Δημοτικές Εκλογές. Τη χαρακτήρισε επικίνδυνη για τον τόπο και μίλησε για διάλυση του κράτους, που μπορεί να έχει και επιπτώσεις στα Εθνικά θέματα.

    Εκτίμησε οτι το αποτέλεσμα στις εκλογές θα είναι θετικό για τη ΝΔ.

    [03] Παπανδρέου-Αλβανία

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου από την Πολωνία-όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη- χαιρέτισε την ανάδειξη της νέας πολιτικής ηγεσίας στην Αλβανία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή θα αποτελέσει καταλύτη για θετικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 30-Sep-98 20:53:04

    [04] Αιματηρή ληστεία στο Μοσχάτο

    Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 32χρονου Λάμπρου Τσακίρη, που μαζί με έναν άλλο πολίτη δέχθηκαν τα πυρά του ενόπλου που λήστεψε τη Τράπεζα Εργασίας, στο Μοσχάτο.

    Ο Λάμπρος Τσακίρης, υποβλήθηκε στο Τζάννειο Νοσοκομειο σε αφαίρεση σπλήνας και μέρους του ήπατος.

    Ο δεύτερος τραυματίας Παναγιώτης Ζάχαρης, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ιατρικό Κέντρο.

    Προτυπό του ο Σορίν Ματέϊ δήλωσε ο δράστης της ληστείας Τρύφωνας Παναγόπουλος, 23 ετών, που συνελήφθη, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν είχε συνεργό.

    Οπως ομολόγησε εισέβαλε στην τράπεζα κρύβωντας την καραμπίνα του σε χαρτοσακούλα, ενώ απείλησε πελάτες και προσωπικό με ρίψη χειροβομβίδας, που όμως δεν κατείχε.

    Ακόμη ομολόγησε πως επέλεξε να ληστέψει τη Τράπεζα Εργασίας στο Μοσχάτο, γιατί όπως είπε, οδήγησαν σε χρεωκοπία τον πατέρα του.

    [05] Ερευνα για κυκλώματα στις φυλακές Κορυδαλλού

    Ποινικές διώξεις εναντίον μεγαλο-δικηγόρων, σωφρονιστικών υπαλλήλων, κρατούμενων και ιατροδικαστή, άσκησε ο Εισαγγελέας Πειραιά Γιάννης Μωραϊτάκης στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για τα κυκλώματα στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Σύμφωνα με το πόρισμα του Αντεισαγγελέα Εφετών Αντώνη Μήτη, φέρονται να εχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, όπως παράνομες αποφυλακίσεις κρατουμένων, απάτες, εκβιασμούς και πλαστογραφίες.

    Η έρευνα έγινε με εντολή τού υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου και παραδόθηκε ήδη στον Αρειο Πάγο.

    [06] Ανθρωποκυνηγητό για τους συνεργούς του Ματέϊ

    Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των ανθρώπων που υπέθαλπαν τον Σορίν Ματέι τις 18 ημέρες που παρέμεινε ελεύθερος μετά το επεισόδιο με τον αστυφύλακα Κρυσταλόγιαννη.

    Τήν ίδια ώρα, δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, φέρει τον προιστάμενο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, αστυνομικό υποδιευθυντή Βασίλη Τσιατούρα να αποκαλύπτει ότι είδε τους σπινθήρες του μοχλού οπλίσεως της χειροβομβίδας λίγο πριν απο την έκρηξη.

    Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσιευμα, ο αξιωματικός φώναξε για να προειδοποιήσει τους συναδέλφους του, αλλα κανείς μεσα στην σύγχυση δεν τον άκουσε.

    Από το 1995 υπήρχε πρόταση για τη συγκρότηση ειδικής ομάδας διαπραγματευτών που θα αντιμετώπιζαν περιπτώσεις όπως αυτή του Ματεϊ Σορίν με ομήρους, αλλά όπως αποδεικνύεται αυτή η πρόταση χάθηκε στους λαβυρίνθους της γραφειοκρατίας ή της ατολμίας των αρμοδίων παραγόντων.

    Στον Ερυθρό Σταυρό, σκληρή μάχη εξακολουθεί να δίνει η 25χρονη, Αμαλία Γκινάκη.

    Σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό δελτίο, η κατάσταση της υγείας της 25χρονης εμφανίζει σταθερότητα με τάσεις για ελαφρά βελτίωση από χθες. Ομως η καταστασή της είναι κρίσιμη, βρίσκεται σε κατάσταση ελεγχόμενης σήψης με πολυοργανική ανεπάρκεια, χωρίς πάντως αιμοδυναμικά προβλήματα ή πυρετό.

    [07] Εναρξη του Χειμερινή ωραρίου

    Από αύριο αρχίζει το χειμερινό κλιμακωτό ωράριο.

    Δημόσιοι οργανισμοί και υπηρεσίες θα ανοίγουν στις 07.30πμ, καθώς και Είδη Τροφίμων, Βιοτεχνίες και Εργαστήρια ενώ Τράπεζες και Θυγατρικές στις 07.45πμ και τα Supermarket, Πολυκαταστήματα, Εμπορικά Καταστήματα στις 08.15πμ.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 30-Sep-98 20:53:49

    [08] Αλβανία:Νεός πρωθυπουργός

    Το δύσκολο έργο του σχηματισμού κυβέρνησης σε μια διχασμένη χώρα, έχει αναλάβει ο νέος εντολοδόχος πρωθυπουργός της Αλβανίας Παντελή Μάικο, μετα απο την παραίτηση του Φάτος Νάνο.

    Τώρα ο 30χρονος Μάικο χωρίς μεγάλη πολιτική εμπειρία θα πρέπει να αρχίσει συνομιλίες για να βρεί πολιτικούς συμμάχους ανάμεσα σε φατρίες που ο προκάτοχος του χαρακτήρισε σήμερα υπέυθυνες για την κρίση.

    Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί το ταχύτερο δυνατόν, σήμερα ή το αργότερο αύριο", δήλωσε σήμερα ο Μάικο στο Γαλλικό Πρακτορείο. και πρόσθεσε πως η χθεσινή ημέρα σηματοδοτεί "το τέλος της πολιτικής κρίσης" στην Αλβανία.

    Η νέα κυβέρνηση τόνισε ο τριαντάρης Μάικο θα αποτελείται κυρίως από μέλη του κυβερνώντος πεντακομματικού συνασπισμού, θα είναι όμως ανοικτή για τυχόν διεύρυνση "με ανεξάρτητους διανοούμενος ή εκπροσώπους άλλων κομμάτων". Αμεση προτεραιότητα της θα είναι η έγκριση του συντάγματος, "απαραίτητη προυπόθεση για να καταστεί η Αλβανία κράτος δημοκρατικού δικαίου", καθώς επίσης και η έξοδος της χώρας από την "κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται και η αποκατάσταση της δημόσιας τάξης".

    Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου έτοιμος να αρχίσει "εποικοδομητικό διάλογο με την αντιπολίτευση" και εξήγγειλε "σημαντικές αλλαγές" σε ορισμένα υπουργεία όπως Εσωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης.

    Με το φάσμα των πρόωρων εκλογών να πλανάται στον αέρα και τη Δύση να πιέζει για μεταρρυθμίσεις και καταπολέμηση της διαφθοράς, τόσο οι σοσιαλιστές όσο και ο Σαλί Μπερίσα κρατούν χαμηλούς τόνους και στρέφουν τα βλέμματα τους στο Κοσσυφοπέδιο όπου η αλβανική μειονότητα αρνείται τις σερβικές διαβεβαιώσεις πως τελείωσε ο πόλεμος.

    Οι βομβαρδισμοί σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Antenna στην Πρίστινα συνεχίζονταν χθες βράδυ, στην κωμόπολη Στίμλε, το χωριό Γεζέρτζ και την πολη Ουροσεβα.

    Ο νέος απολογισμός νεκρών απο την πολύμηνη κρίση στη σερβική επαρχία ανέβηκε στους 1472, ενώ ο εκπρόσωπος του Απελευθερωτικού Στρατού Αντον Ντεμάτσι κατηγόρησε το Βελιγράδι οτι ψεύδεται οαταν μιλά για τερματισμό των επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεών του.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 30-Sep-98 20:54:10

    [09] ΔΝΤ-Παγκόσμια Ανάπτυξη

    Η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί σημαντικά εξαιτίας της ασιατικής κρίσης και της ιαπωνικής ύφεσης και αναμένεται να περιοριστεί στο 2% το 1998 και στο 2,5% το 1999, έναντι του 4,1% το 1997, είναι οι προβλέψεις του ΔΝΤ.

    Οι εν λόγω προβλέψεις, που δημοσιεύονται σήμερα στην εξάμηνη έκθεση με τίτλο "Προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας", είναι κατώτερες πλέον της μιας εκατοστιαίας μονάδας, σε σύγκριση με τις προβλέψεις του ΔΝΤ πριν από τέσσερις μήνες.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 30-Sep-98 20:53:16

    [10] Κοιμόταν 8 ημέρες;

    Η έλλειψη ζεστασιάς και η μοναχικότητα μέσα στο πλαίσιο της συζυγικής στεγης,εδώ ξεπέρασαν τα όρια τους!

    Μόνο πρότυπο ζευγαριού δεν θα μπορουσε να ονομασθεί ο Καϊτάνο και η Μαργαρίτα Σαντζες από το Μεξικό.

    Μετά απο εναν έντονο διαξιφισμό μεταξύ τους,ο Καϊτάνο έπεσε για ύπνο...Πέρασαν οκτώ ημέρες,αλλά εκείνος ουτε φωνή ούτε ακρόαση!

    Μάταια η Μαργαρίτα προσπαθούσε να του κεντρίσει το ενδιαφέρον! Σκεπασμένος μέχρι τον λαιμό με την κουβέρτα του,δεν της έδινε καμμία σημασία και εκείνη σκέφθηκε ότι θα ήταν πολύ θυμωμένος.

    Ομως,πολύ απλα,ο 83χρονος Καϊτάνο ήταν νεκρός!!

    Για μία εβδομάδα ο σύζυγος της Μαργαρίτας ηταν νεκρός και εκείνη κοιμόταν δίπλα του,χωρίς να του μιλά καθόλου,κρατώντας το πεισμα της να μην του μιλήσει!

    Μόλις χθες συνηδειτοποίησε τί είχε συμβεί ακριβώς.

    Η ομοσπονδιακή αστυνομία της πόλης Χουατούσκο του Μεξικού,στο κόλπο της Βερακρούζ, ανακοίνωσε οτι ανακάλυψε τον Σάντζες σε κατάσταση αποσύνθεσης.

    Απο την προκαταρτική ανάκριση προέκυψε οτι ο Σάντζες πέθανε απο υπερβολική κατάχρηση οινοπνεύματος. Η Μαργαρίτα Σάντζες θα εξετασθεί τώρα απο ειδικούς ψυχιάτρους...

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 30-Sep-98 20:52:46

    [11] Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τα ΚΑΕ

    Στην Κοινοπραξία της Γαλλικής ΣΑΡΕΣΚΟ με τις Ελληνικές ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ καί ΣΑΡΑΝΤΗΣ κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την πώληση του 67% των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών.

    Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εξαγοράς τέθηκε από τη Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών η προσκόμιση του πρωτότυπου της εγγυητικής επιστολής ύψους 2δις από τη Δωρική Τράπεζα.

    [12] Δεύτερος κατάλογος φοροφυγάδων

    Ερχεται και δεύτερος κατάλογος πενήντα φοροφυγάδων.

    Το αποκαλύπτει στον Αntenna ο αρχηγός των ράμπο, ο οποίος προσθέτει ότι οι έλεγχοι ξεπερνούν τους χίλιους τριακόσιους και αφορούν 17 διαφορετικά επαγγέλματα.

    Στην πρώτη λίστα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας περιλαμβάνονται πασίγνωστα ή λιγοτερο γνωστά ονόματα. Αναμεσά τους η Αννα Βίσση, ο Νίκος Καρβέλας, ο Νότης Σφακιανάκης, ο πλαστικός χειρούργος Ανδρέας Φουστάνος, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.

    [13] Μείωση τιμών σε 250 είδη

    Μειώσεις τιμών σε 250 βασικά είδη διατροφής προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

    Οι μειώσεις από 2% έως 33%, ουσιαστικά, θα έχουν τη μορφή προσφορών με αυτοκόλλητα τοποθετημένα στις συσκευασίες των προϊόντων και διάρκεια εφαρμογής από αύριο έως και 6 μήνες.

    [14] Αρχισε η διάθεση των προμέτοχων

    Στη διάθεση του κοινού από σήμερα τα νέου τύπου ομόλογα, τα προμέτοχα.

    Το αφορολόγητο επιτόκιο θα είναι 9,4%. Η ζήτησή τους είναι μεγάλη και το υπουργείο Οικονομικών υπερκάλυψε τα 170 δισεκατομμύρια, που αναζητούσε.

    [15] Ενιαία τιμή εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς

    Εισιτήρια με ενιαία τιμή σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανόμενου και του Μετρό θα διατίθενται στους καταναλωτές.

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, κ.Μαντέλλης ο οποίος τόνισε ότι το εισιτήριο θα παραμείνει για το '99 στην ίδια τιμή.

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για της αστικές συγκοινωνίες που αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή, θεσμοθετήται ενιαίο πλαίσιο όπου ο ΟΑΣΑ θα είναι φορέας σχεδιασμού όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς ενώ προβλέπεται η δυνατότητα μεταβίβασης έως 40% των μετοχών του οργανισμού στη αυτοδιοίκηση, καθώς και η διαγραφή χρεών ύψους 950δις και προχωράει η προμήθεια για την αγορά 750 λεωφορείων, 192 τρόλεϋ και 120 βαγονιών.

    Με ειδικό άρθρο ο ΗΣΑΠ εκχωρείται στην ΑΤΤΙΚΟΝ ΜΕΤΡΟ ενώ σε διάστημα 6 μηνών από την ισχύ του νόμου η ΑΤΤΙΚΟΝ ΜΕΤΡΟ θα πρέπει να υποβάλει στον υπουργό σχέδιο λειτουργίας των γραμμών σε συνδιασμό με το συνολικό δίκτυο και την προοπτική ενιαίας λειτουργίας με τον ΗΣΑΠ.

    [16] Νέες θέσεις εργασίας

    Σε αγώνα δρόμου αποδύεται η κυβέρνηση για την υλοποίηση έως το τέλος του χρόνου του προγράμματος νέων θέσεων εργασίας.

    Οπως προκύπτει από σημερινή συνέντευξη του υπουργού Εργασίας από τις 50.000 θέσεις που προβλέπει το πρόγραμμα έως το τέλος του 1998 έως στιγμής έχουν δημιουργηθεί οι 17.000.

    [17] Ρύθμιση χρεών αγροτικών συνεταιρισμών

    Χωρίς τον ξενοδόχο φαίνεται ότι υπολόγισε το υπουργείο Γεωργίας, όταν περνούσε από τη Βουλή την νομοθετική ρύθμιση για τα χρέη ύψους 200 δισεκατομμυρίων δραχμών των γεωργικών συνεταιρισμών και επιχειρήσεων.

    Η Ευρωπαϊκή επιτροπή απέρριψε τη ρύθμιση και ζητεί αναστολή της εφαρμογής της, διαφορετικά απειλεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της χώρας μας.

    [18] Χρηματιστήριο 30/09

    Με πτώση 1,80%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.120,90 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 30 δισεκατομμύρια 640 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 30-Sep-98 20:55:13
    Καλοκαιρία θα έχουμε και την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα με ελαφρό βοριαδάκι και θερμοκρασία να πλησιάζει στους 29 βαθμους.

    Ηλιόλουστος και ευχάριστος ο καιρός στην Αττική, με βορειοδυτικούς ανέμους, γύρω στα 4 με 5 μποφωρ και θερμοκρασία αυτή την ώρα στους 27 βαθμούς Κελσίου.

    Αρκετά καλός καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η μέγιστη θερμοκρασία στους 24 βαθμούς.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Wednesday, 30-Sep-98 20:54:49
    Με ηλιόλουστο και ευχαριστο καιρό θα περάσει και το επόμενο 24ωρο. Από την Παρασκευή όμως το απόγευμα και κυρίως το Σαββατοκύριακο ο καιρός χαλάει και πάλι, με τοπικές βροχές και ενισχυμένους νοτιάδες στα πελάγη.

    Ζεστός και υγρός θα είναι ο καιρός την Παρασκευή με τοπική συννεφιά, μόνο όμως στη Δυτική Ελλάδα, όπου μετά το μεσημέρι θα βρέξει, κυρίως στα Βορειοδυτικά. Το πρωί εξάλλου στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθουν τοπικές ομίχλες.

    Οι άνεμοι γίνονται και πάλι νότιοι με ένταση 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία, χωρίς αξιολογη μεταβολή θα φθάσει στους 26 βαθμούς στα Βόρεια και στους 28 με 29 στην υπόλοιπη χώρα.

    Το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς επίσης στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θα υπάρχει κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά, με τοπικές βροχές, κυρίως στα Δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

    Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι ενισχύονται, φθάνοντας τα 5 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη και τα 7 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αλλάζει και θα πλησιάσει στους 24 με 25 βαθμούς στα Βόρεια και στους 27 με 28 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 30 September 1998 - 18:31:03 UTC