Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-09-01

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Πολιτική - Διεθνή

  • [01] Επίσκεψη Κλίντον στη Ρωσία
  • [Β] Γεγονότα - Διεθνή

  • [02] Οριεντ Εξπρές
  • [Γ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 01-Sep-98 19:18:35

    [01] Επίσκεψη Κλίντον στη Ρωσία

    Χωρίς άσσους στο μανίκι, εκτός απροόπτου, και παρέα με το πληγωμένο ετερό του ήμισυ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έφτασε σήμερα στη βροχερή Μόσχα γνωρίζοντας πως στη Νέα Υόρκη λίγες ώρες νωρίτερα η αβεβαιότητα για τη Ρωσική οικονομία και τους Ασιατικούς τίγρεις είχε οδηγήσει τη Γουώλ Στρήτ σε ένα μίνι κράχ.

    Το προηγούμενο απόγευμα είχε απευθυνθεί στον Αμερικανικό λαό για την αναγκαιότητα της επίσκεψής του στη Ρωσία, τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις διάσωσης της Ρωσικής οικονομίας, όπως και την ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών σε ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας.

    Ομως χθες βράδυ δεν ήταν ο ίδιος Κλίντον που γύρισε πρίν απο ενάμησι μήνα νικητής απο την επίσκεψη στην Κίνα. Ηταν χαμηλόφωνος και συγκρατημένος, φανερά επηρεασμένος απο τα σκάνδαλα που τον εξέθεσαν δημόσια.

    Σήμερα στη Μόσχα τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος όσο και ο εντολοδόχος Ρωσος πρωθυπουργός, Βίκτορ Τσερνομίρντιν που τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ήταν σκυθρωποί.

    Μολονότι ο Τσερνομίρντιν είναι ο άνθρωπος της Δύσης, ο Κλίντον γνωρίζει πως οι ταχείες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν προϋπόθεση για την χρηματοδότηση της Ρωσίας θα βρούν αντίθετους και τον εντολοδόχο πρωθυπουργό και την αριστερή Δούμα.

    Πολύ περισσότερο οι βουλευτές της Δούμας, αν και ισχυρίζονται το αντίθετο, παίζουν το δικό τους πολιτικό παιγνίδι με τον Γέλτσιν και τον Τσερνομίρντιν. Χθές καταψήφισαν τον υποψήφιο του Ρωσου προέδρου ενώ και σήμερα ο κομμουνιστής ηγέτης, Γκενάντι Ζιουγκάνωφ επανέλαβε την πρόθεσή του να καταψηφίσει τον πρώην πρωθυπουργό στην ψηφοφορία της Παρασκευής.

    Γέλτσιν και Κλίντον αντάλλαξαν πάντως δώρα και κλείστηκαν στο Κρεμλίνο για συνομιλίες ενώ το βράδυ θα δωθεί γεύμα προς τιμήν του αμερικανού προέδρου.

    Ομως, το γεύμα που θα παρατεθει το βράδυ στο Κρεμλίνο αποτελεί μόνο προϊόν της φαντασίας για ένα μέσο Ρώσο πολίτη.

    Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες κι αν το ρούβλι δεν αναστηθεί απο τον τάφο τον περιμένουν σοβαρές ελλείψεις στην αγορά τροφίμων, φαρμάκων και ειδών κατανάλωσης.

    Οι εισαγωγείς επιβεβαιώνουν τη δραματική πτώση των εισαγωγών στη Ρωσία, που έχει φτάσει το 55-60% στα τρόφιμα. Την περασμένη εβδομάδα, οι εισαγωγές μέσω της Ρωσο-Φινλανδικής μεθορίου έπεσαν κατά 50%. Αν η κατάσταση αυτή συνεχισθεί, αναμένεται να παρουσιασθούν μεγάλες ελλείψεις στη ρωσική αγορά.

    [Β] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 01-Sep-98 19:17:54

    [02] Οριεντ Εξπρές

    Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, όταν είχε κάνει το τελευταίο ταξίδι του, το Οριεντ Εξπρές, το πολυτελέστερο τρένο στον κόσμο, έφτασε σήμερα στην Τουρκία.

    Προερχόμενο από το Παρίσι με 126 επιβάτες, το Οριεντ Εξπρές πέρασε από τη Βουδαπέστη και το Βουκουρέστι και έφτασε σήμερα στον σταθμό της Σμύρνης, δήλωσε υπεύθυνος του τρένου.

    Μετά τις τυπικές τελωνειακές διαδικασίες στη Σμύρνη, το Οριεντ Εξπρές αναχώρησε από το σταθμό και αναμένεται να φτάσει αργά το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη, απ'όπου θα αναχωρήσει για Παρίσι αργά αύριο το απόγευμα.

    Για τους ενδιαφερόμενους, το ταξίδι Παρίσι-Κωνσταντινούπολη με το Οριεντ Εξπρές --με το οποίο είχε ταξιδέψει και η μεγάλη κυρία του αστυνομικού μυθιστορήματος Αγκάθα Κρίστι, συγγραφέας και του ομώνυμου βιβλίου "Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρες"-- κοστίζει 4.500 δολάρια (περίπου 1,4 εκατομμύριο δραχμές) και διαρκεί τέσσερις ημέρες.

    [Γ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 01-Sep-98 19:19:17
    Η τοπική συννεφιά δεν θα λείψει τις επόμενες ημέρες, ούτε οι σποραδικές βροχές την Παρασκευή.

    Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης οι βοριάδες διατηρούνται στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.

    Την Παρασκευή το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και θα βρέξει σποραδικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και μόνο στο νότιο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα ανέβει στα ηπειρωτικά 2 βαθμούς και θα φθάσει το μεσημέρι τους 34 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 4 September 1998 - 21:16:09 UTC