Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-07-22

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Πυροσβέστες θύματα του καθήκοντος

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] ΝΔ:Οριστική διαγραφή του Γιοβανούδα
  • [02] Εντείνονται οι πιέσεις για τους S300
  • [03] Στεφανόπουλος:Το '98 δεν είναι '74
  • [04] Στο Απολλώνειο εξακολουθεί να νοσηλέυεται η Φ.Πάλλη Πετραλιά
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Αγωνία για 76 χιλιάδες υποψήφιους
  • [06] Λεξικό Μπαμπινιώτη:Αναίρεση της απόφασης απ' την εισαγγελία
  • [07] Αστυνομικό Δελτίο
  • [08] Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο Χρυσόστομος
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [09] Κόσοβο:Φόβοι για εξάπλωση της σύρραξης
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [10] Λίβανος:Ισραηλινές επιδρομές
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [11] Ο Βασιλιάς των Τσιγγάνων
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Με αλλαγές θα κατατεθούν οι "εργασιακές σχέσεις"
  • [13] Παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό
  • [14] Με 8δις ενισχύεται η Παιδεία
  • [15] Χρηματιστήριο
  • [16] Τιμές των καυσίμων
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Πυροσβέστες θύματα του καθήκοντος

    Last Updated: Wednesday, 22-Jul-98 20:39:37
    Τρείς πυροσβέστες έπεσαν θύματα του καθήκοντος στην Ηλιούπολη, στη μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Καρέα.

    Βρέθηκαν απανθρακωμένοι, αγκαλιασμένοι, λίγα μετρα πιο πέρα από το καμένο όχημά τους, εγκλωβισμένοι από τις εγκληματικές φλόγες.

    Αλλος ένας άνθρωπος βρεθηκε νεκρός, ανώνυμος μέχρι στιγμής, που πιστεύεται ότι προσπάθησε να τους δείξει το δρόμο να διαφύγουν και έπεσε μαζί τους.

    Η φωτια ξεπήδησε ξαφνικά στον Καρέα και απλώθηκε γρήγορα στον Υμηττό, παραδίδοντας στη μανία της φλόγας πολύτιμους πνεύμονες, προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

    Αλλη μια πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας. Ενα τριώροφο σπίτι και τρία αυτοκίνητα έγιναν στάχτη, αποτεφρώθηκαν ζώα και αποθήκες, ενώ χάθηκε και ένα μεγαλο κομμάτι από το πράσινο που είχε απομείνει.

    Απειλήθηκαν και ζωές και οι κατοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην παραλία, όσοι δεν έμειναν πίσω να παλέψουν με ό,τι διέθεταν, κουβάδες, μάνικες, ακόμα και με τα ίδια τους τα χέρια, για τα σπίτια τους, για το σπίτι του γείτονα.

    Μιλώντας στον Αntenna, ο Μιλτιάδης Εβερτ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο της δασοπυρόσβεσης και έκανε λόγο για εμπρησμό. Επίσης τόνισε ότι με 1 &#189; ώρα καθυστέρηση έφθασαν τα πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή του Καρέα τονίζοντας ότι είναι ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν μεγάλες πυρκαγιές.

    Σε πλήρη εξέλιξη και η φωτιά στην κοινότητα Κοιλιωμένου στη Ζάκυνθο, χωρίς ν'απειλούνται σπίτια, ενώ υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι δύο άλλες πυρκαγιές στο νησί, στο Κερί και στ'Αγαλά.

    Σε πλήρη ύφεση οι φωτιές στο Αίγιο και τη Θάσο, όπου παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για το φόβο των αναζωπυρώσεων.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 22-Jul-98 20:48:02

    [01] ΝΔ: Οριστική διαγραφή του Γιοβανούδα

    Την οριστική διαγραφή του βουλευτή Βαρσάμη Γιοβανούδα από τη Νέα Δημοκρατία αποφάσισε στη σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση το Πειθαρχικό της Νέας Δημοκρατίας. Για τον κ. Γιακουμάτο η ποινή ήταν εννιάμηνη διαγραφή.

    Εντονη ήταν η αντίδραση του κ. Γιοβανούδα, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι θυμα σκοπιμοτήτων προηγούμενων συμπεριφορών. Υποστήριξε μάλιστα οτι ο κ. Καραμανλής προσπαθησε να επιδείξει πυγμή στην περίπτωσή του, κάτι που δεν είχε κάνει στην υπόθεση Καραμηνά.

    Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα δικαιωθεί δικαστικά και αναρωτήθηκε για το τί θα κάνει τότε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για την απονομή δικαιοσύνης.

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος σχολίασε ότι το μόνο θύμα των υποθεσεων αυτών είναι η Νέα Δημοκρατία και οι χιλιάδες αγωνιστές της, που πλήττονται από τέτοιες συμπεριφορές.

    Ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε ότι αποδέχεται και σέβεται τις αποφάσεις των Οργάνων.

    [02] Εντείνονται οι πιέσεις για τους S300

    Εντείνονται οι πιέσεις προς την Κύπρο για ακύρωση τής παραγγελίας των ΕΣ 300, οσο πλησιάζει η ημερομηνία παράδοσης των αντιαεροπορικών πυραύλων.

    Μετά τις ΗΠΑ και η Γερμανία η οποία εξέδοσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία καλεί τους γερμανούς που θα ταξιδεύσουν στο νησί ως το Φθινόπωρο, να παρακολουθούν την πολιτική κατάσταση.

    Αργά χθες βράδυ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παραδέχθηκε ότι υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας, παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ για την εισβολή στην Κύπρο, ισχυριζόμενος ότι δεν πήγαν ως αξιωματούχοι αλλά ως ιδιώτες.

    "Δεν είχα ψευδαισθήσεις," δήλωσε ο κ.Κασουλιδης , "αλλά να μην μας περνούν για βλάκες."

    Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται σύσκεψη για το Κυπριακό και τους Ες-300, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας.

    Εν τω μεταξύ, διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι ο αρχηγός της Κυπριακής Εθνοφρουράς θα πάρει μέρος στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους κύριους Τσοχατζόπουλο και Πάγκαλο για το Κυπριακό και με κύριο αντικείμενο τους S300.

    Ο κ.Ρέππας παρέπεμψε στην Κυπριακή κυβέρνηση για απάντηση στην ταξιδιωτική οδηγία της Βόννης.

    [03] Στεφανόπουλος:Το '98 δεν είναι '74

    Σκληρή απάντηση έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, σε δηλώσεις του προς ομογενείς βουλευτές που τον επισκέφθηκαν.

    "Αν η Τουρκία μας χτυπήσει θα αντιδράσουμε, γιατί το 1998 δεν είναι '74", είπε χαρακτηριστικά, την ώρα που εντείνονται οι πιέσεις προς την Κύπρο για ακύρωση τής παραγγελίας των ΕΣ 300.

    [04] Στο Απολλώνειο εξακολουθεί να νοσηλέυεται η Φ.Πάλλη Πετραλιά

    Στο Απολλώνειο θεραπευτήριο, νοσηλεύεται η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φάννη Πάλλη Πετραλιά η οποία υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο ματί μετά τον βαρύ τραυματισμό που υπέστη από ατύχημα στη Σκόπελο. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, πάντως η μετεγχειριτική πορεία της είναι ομαλή.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 22-Jul-98 20:47:23

    [05] Αγωνία για 76 χιλιάδες υποψήφιους

    Λίγες ώρες χωρίζουν 76 χιλιάδες υποψηφίους από τις πόρτες των ανωτάτων και τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

    Αύριο, μετά τη μία το μεσημέρι αναρτώνται στα σχολεία οι πίνακες με τους βαθμούς των υποψηφίων των Γενικών Εξετάσεων. Στις απομακρυσμένες περιοχές οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το αργοτερο την Παρασκευή. </u>

    [06] Λεξικό Μπαμπινιώτη: Αναίρεση της απόφασης απ' την εισαγγελία

    Αντίθετη με τα άρθρα του Συντάγματος για την ελευθεροτυπία και την έκφραση της ελεύθερης επιστημονικής έρευνας έκρινε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Δημόπουλος, την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για το λεξικό του κ. Μπαμπινιώτη.

    Η απόφαση τον υποχρέωνε να αφαιρέσει από το λεξικό του την ερμηνεία της λέξης "Βούλγαρος".

    Ο κ. Δημοπουλος άσκησε αναίρεση και η απόφαση θα βγεί από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    [07] Αστυνομικό Δελτίο

    Μώλωπες και εκχυμώσεις φέρουν σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή οι δυο νεαροί Αλβανοί, που σύμφωνα με καταγγελίες κακοποιήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας.

    Ο ένας από τους δυο, ο 17χρονος, έχει και εγκαύματα στην κοιλιακή χώρα.

    Αλλα τρία άτομα συνελήφθησαν να ξεπουλούν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

    Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε τρεις αρχαιοκαπήλους, με πήλινα δοχεία της Μυκηναϊκής περιόδου. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι βρίσκονται στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος.

    Και τυπικά καταζητούμενος πλέον ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή, μαζί με άλλα δέκα μέλη της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή".

    Ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ανδρουτσόπουλου, καθώς τον χαρακτηρίζει επικίνδυνο για τη διάπραξη και νέων αδικημάτων.

    Προφυλακίστηκε ο δάσκαλος του καράτε Βασίλης Ζαχόπουλος, που κατηγορείται ότι επετέθη με χειροβομβίδες και πυροβολισμούς εναντίον των συγγενών της πρώην φίλης του, στο Μπραχάμι.

    Ο Ζαχόπουλος επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι πρόκειται για σκευωρία και δήλωσε αθεράπευτα ερωτευμένος με την Θεοδώρα Λύτρα.

    [08] Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο Χρυσόστομος

    Προθεσμία έως τις 28 Αυγούστου για να απολογηθεί έλαβε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, από τον ανακριτή Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος τον κάλεσε σήμερα στη Μονή Πετράκη, με σκοπό να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την επίμαχη συνέντευξή του στο περιοδικό Πέντχαουζ.

    Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου που είχε ταχθεί υπέρ του προγαμιαίου σεξ και τής επιβολής της θανατικής ποινής στους εμπόρους ναρκωτικών, υπερασπίστηκε στην πρώτη απολογία του τις θέσεις του και ζήτησε οι ανακρίσεις να συνεχιστούν με την παρουσία δικηγόρου.

    Η πρόταση αυτή ομως απερρίφθη απο τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 22-Jul-98 20:47:51

    [09] Κόσοβο:Φόβοι για εξάπλωση της σύρραξης

    Φόβους για εξάπλωση της σύρραξης στα Σκόπια γεννούν οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών ανταρτών και Σέρβων στο Κοσυφοπέδιο.

    Για δεύτερη φορά από το Σάββατο έπεσαν σερβικές οβίδες του πυροβολικού και στην Αλβανία. Η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που η σύρραξη δεν μπορεί να περιχαρακωθεί σε μία πλευρά των συνόρων. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν στα Σκοπια ένα τρίτο του πληθυσμού είναι Αλβανικής καταγωγής.

    Το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προληπτικά αποφάσισε την ενίσχυση της παρουσίας των κυανόκρανων στα Σκόπια, ενώ ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Κλάους Κίνκελ μιλάει πλεον ξεκάθαρα για επεμβαση του ΝΑΤΟ.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 22-Jul-98 20:48:16

    [10] Λίβανος:Ισραηλινές επιδρομές

    Ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα επέδραμαν σήμερα εναντίον θέσεων ανταρτών της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, ανακοινώθηκε απο πηγή της ασφάλειας.

    Δύο αεροπλάνα εκτόξευσαν έξι ρουκέτες εναντίον των θέσεων των ανταρτών στα νότια της ανατολικής κοιλάδας Μπεκάα, ανέφερε ή ίδια πηγή.

    Δέν υπάρχουν πρός το παρόν πληροφορίες για θύματα απο την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, την 62-η απο τις αρχές του χρόνου.

    Εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ στην Βηρυτό αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

    Χθές, ενας φιλοϊσραηλινός πολιτοφύλακας σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν όταν αντάρτες της Χεζμπολάχ πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό, σε δρόμο, στον νότιο Λίβανο.

    Οι αντάρτες της Χεζμπολάχ (Κόμμα του Θεού) διεξάγουν πόλεμο για την απομάκρυνση των ισραηλινών δυνάμεων και του φιλοϊσραηλινού Νοτιολιβανικού Στρατού απο την μήκους 15 χιλιομέτρων ζώνη κατοχής στον νότιο Λίβανο.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 22-Jul-98 20:47:33

    [11] Ο Βασιλιάς των Τσιγγάνων

    Πέθανε πριν από δύο εβδομάδες, αλλά πριν εγκαταλείψει τα εγκόσμια, ο βασιλιάς των τσιγγάνων της Μολδαβίας είχε προετοιμασθεί για την από τώρα και στο εξής επικοινωνία του με τους ανθρώπους,που θα άφηνε πίσω του...

    Τελευταία του επιθυμία ήταν στον τάφο του να τοποθετηθούν και τα προσωπικά του αντικείμενα: o προσωπικός του ηλεκτρονικός υπολογιστής,η μηχανή του φαξ, που χρησιμοποιούσε,και το κινητό του τηλέφωνο!

    Ενας πελώριος τάφος,από λευκό μάρμαρο φιλοξενεί τον 59χρονο Μίρσα Κεράρι και τα "κτερίσματα",που τον συνοδεύουν,τα οποία αναλύονται στον προσωπικό εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών του βασιλιά! Στον υπερσύγχρονο αυτό τάφο συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό μπαρ του τσιγγάνου βασιλιά,με το αγαπημένο του ποτό,τη βότκα.

    Οι αξιωματούχοι του βασιλιά,εξάλλου,προέβλεψαν και για το ενδεχόμενο σύλλησης του τάφου..., εμποδίζοντας με τσιμέντο την πρόσβαση σε αυτόν.

    Και εύκολα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς: Αραγε ο τάφος του να έχει πρίζα ??...

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 22-Jul-98 20:47:03

    [12] Με αλλαγές θα κατατεθούν οι "εργασιακές σχέσεις"

    Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής, όπως αποκάλυψε ο Αntenna, θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχεσεις. Η ΓΣΕΕ αντιδρά με 24ωρη απεργία, στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις έγιναν την τελευταία στιγμή αλλαγές. Και σύμφωνα με αυτές, το δικαίωμα για συλλογικές συμβάσεις 9ωρης και 10ωρης απασχόλησης δίνεται σε επιχειρήσεις άνω των 20 και όχι άνω των 50 ατόμων όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

    Ακόμη αυξάνεται σε 15 ημέρες το χρονικό περιθώριο για να γνωστοποιήσει ο εργοδότης στην επιθεώρηση εργασίας συμφωνία με εργαζόμενο για άτυπη μορφή απασχόλησης.

    [13] Παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό

    Εξι παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό προετοιμάζει η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η δημιουργία Ενιαίου Φορέα Περίθαλψης όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων, περικοπές στις παροχές με κριτήριο τις αντοχές των ταμείων και αξιοποιήση της περιουσίας τους. Τα θέματα αυτά συζήτησαν σήμερα ο Γιαννος Παπαντωνίου με τον Μιλτιάδη Παπαιωάννου.

    [14] Με 8δις ενισχύεται η Παιδεία

    Με 8 δισεκατομμύρια ενισχύεται την επόμενη χρονιά το Υπουργείο Παιδείας. Τα χρήματα θα προέλθουν και απο το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Οι κύριοι Σημίτης και Αρσένης συζήτησαν για τη νεα σχολική χρονιά, ενώ μέχρι αύριο κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Τεχνολογικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια.

    Αύριο το μεσημέρι αναρτώνται στα Λύκεια οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Εξετάσεων.

    [15] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 0,77%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.803,85 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 62 δισεκατομμύρια 107 εκατομμύρια δραχμές.

    [16] Τιμές των καυσίμων

    Μειώνεται από τα μεσάνυχτα κατά μία δραχμή και δέκα λεπτά η τιμή της σούπερ και αμόλυβδης βενζίνης, ενώ το πετρέλαιο κίνησης αυξάνεται κατά τριάντα λεπτά και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά είκοσι λεπτά.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 22-Jul-98 20:48:58
    Τη Πέμπτη ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αίθριος σε ολοκληρη τη χώρα, με βόρειους ανέμους 4 με 5 μποφώρ στα Δυτικά, 6 με 7 στα Ανατολικά και κατά τόπους την ημέρα, ιδιαίτερα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαιο και 8 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία χωρίς αλλαγή θα κυμαίνεται στα Δυτικά απο 19 μέχρι 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 18 έως 34 και στα νησιά του Αιγαίου απο 22 μέχρι 30 βαθμούς Κελσιου.

    Καμμιά αλλαγή στην Αττική. Ο καιρός παραμένει αίθριος με βορειοανατολικούς ανέμους, που κατά τόπους την ημέρα στο Νοτιο Ευβοϊκό θα φθάνουν και τα 8 μποφώρ και μέγιστη θερμοκρασία να πλησιάσει στους 34 βαθμούς.

    Καλός ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι βόρειοι άνεμοι όμως δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφώρ και η θερμοκρασία γύρω στους 32 βαθμούς.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Wednesday, 22-Jul-98 20:48:48
    Με την ίδια ένταση συνεχίζεται το μελτέμι μέχρι και την Κυριακή, με μια μικρή εξασθένηση απο την Παρασκευή, που ωστόσο θα είναι πιο ουσιαστική απο τις αρχές της άλλης εβδομάδας.

    Ιδιες καιρικές συνθήκες θα έχουμε την Παρασκευή και το Σάββατο, με διαφορά τη μικρή εξασθένηση των βορείων ανέμων. Αίθριος λοιπόν ο καιρός, οι άνεμοι απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μεχρι μέτριοι στα Δυτικά, πιο ενισχυμένοι στα Ανατολικά, θα φθάνουν τα 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 35 με 36 βαθμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα και το Ιονιο και στα νησιά του Αιγαίου στους 32 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 22 July 1998 - 18:22:22 UTC