Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-07-07

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Διαγράφονται χρέη 900 δις του ΟΑΣΑ

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Δοκιμάζει η Κύπρος τους S300
  • [02] Επίσκεψη Τσοχατζόπουλου στις ΗΠΑ
  • [03] Δήλωση Εβερτ για διαπλεκόμενα
  • [04] Ικανοποιημένη η Ν.Δ απο τις δημοσκοπήσεις
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Ακατάλληλα τρόφιμα
  • [06] Υπο έλεγχο οι φωτιές
  • [07] Απεργία στον ΟΣΕ
  • [08] Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου
  • [09] Το Α.Μπάρκουλη επισκέφθηκε ο Ε.Γιαννόπουλος
  • [10] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Τουρκία- Οδός Γιώργου Σεφέρη
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Κίνα-Επίσκεψη Κιριγένκο
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [13] Πυρίμαχο τζέλ
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Ιονική:Οριστικοποιήθηκε η διακήρυξη πώλησης
  • [15] Αντιδράσεις για τη ενοποίηση ταμείων
  • [16] Χρηματιστήριο
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [17] Εγκέφαλος-Καναβιδιόλη
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Διαγράφονται χρέη 900 δις του ΟΑΣΑ

    Last Updated: Tuesday, 07-Jul-98 19:29:47
    Διαγράφονται τα χρέη ύψους 900 δισεκατομμυρίων δραχμών του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό μεταφορών Τάσο Μαντέλη και τη Διοίκηση του Οργανισμού.

    Το υπουργείο Εθνικής Οικονμίας προσανατολίζεται στην έκδοση ομολόγων διάρκειας 7 έως 10 χρόνων με ελκυστικό επιτόκιο προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα του Οργανισμού.

    Οσον αφορά τις αλλαγές στο επιχειρησαικό και εργασιακό καθεστώς του οργανισμού ο κύριος Παπαντωνίου δήλωσε ότι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα, ενώ υπογράμμισε ότι η αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος στηρίζεται στο διάλογο με τους εργαζόμενους.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 07-Jul-98 19:33:25

    [01] Δοκιμάζει η Κύπρος τους S300

    Δοκιμαστική βολή των ρωσικών πυραύλων S-300 που θα αγοράσει η Κύπρος θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη και την Παρασκευή σε περιοχή 1.200 χλμ. νότια της Μόσχας.

    Στη δοκιμαστική βολή θα συμμετάσχουν οι Κύπριοι τρατιωτικοί που εκπαιδεύτηκαν στους πυραύλους, ενώ αναμένεται να την παρακολουθήσει η αντιπροσωπεία από την Κύπρο με επικεφαλής τον υπουργό Αμυνας, Γιαννάκη Ομήρου, και τον αρχηγό ΓΕΕΦ αντιστράτηγο Δήμου που επισκέπεται τη Μόσχα.

    Η δοκιμή επρόκειτο να γίνει πριν ένα μήνα, ωστόσο για τεχνικούς λόγους δόθηκε παράταση απότ ην κατασκευάστρια εταιρία.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ η δοκιμαστική βολή θεωρείται από τις ρωσικές στρατιωτικές αρχές πολύ σημαντική, γιατί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά πυραύλων S-300 άλλες τρεις ή τέσσερις τουλάχιστον χώρες.

    [02] Επίσκεψη Τσοχατζόπουλου στις ΗΠΑ

    Στο Αρχηγείο της CIA0 σήμερα ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Θα συναντηθεί με τον Ελληνοαμερικανό διευθυντή της Υπηρεσίας, Τζορτζ Τένετ. Το βράδυ, θα παρακαθήσει σε επίσημο γευμα, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο αμερικανός ομολογός του Γουϊλιαμ Κοέν.

    [03] Δήλωση Εβερτ για διαπλεκόμενα

    Δήλωση για τη διαπλοκή της κυβέρνησης με τα ΜΜΕ έκανε ο κ. Μιλτιάδης Εβερτ.

    Η διαπλοκή αυτή αποδεικνύεται περίτρανα υποστηρίζει ο κ. Εβερτ, με τη μή εφαρμογή απο το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο του νόμου για τον έλεγχο και τη διαφάνεια των Μέσων Ενημέρωσης.

    Η παράληψη αυτή προφανώς είναι ηθελημένη συνεχίζει, ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στη διοίκηση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου και προσωπικά στον προέδρο του καθηγητή κ. Κασσιμάτη, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κρύβεται με το δικαιολογητικό ότι δεν εξασφαλίζει το αναγκαίο προσωπικό.

    [04] Ικανοποιημένη η Ν.Δ απο τις δημοσκοπήσεις

    Ικανοποιημένος από την πορεία της ΝΔ , στην περιφέρεια εμφανίσθηκε ο Κώστας Καραμανλής κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με θέμα τις δημοσκοπήσεις και την τακτική του κόμματος.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ, τόνισε όμως, ότι χρειάζεται περισσσότερη δουλειά ιδιαιτέρως στο λεκανοπέδιο.

    Για κεντροαριστερή πλειοψηφία στην κοινωνία έκανε λόγο ο Μιχάλης Λιάπης επισημαίνοντας ότι η Ν.Δ πρέπει να προσεγγίσει τους αναποφάσιστους και τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 07-Jul-98 19:32:20

    [05] Ακατάλληλα τρόφιμα

    Ακατάλληλα τρόφιμα ήταν έτοιμοι να ρίξουν στην αγορά της Θεσσαλονίκης ασυνείδητοι έμποροι.

    Οι άνδρες της αγορανομίας ανακάλυψαν τον τελευταίο μήνα 37 τόνους με τρόφιμα ζωϊκης προέλευσης των οποίων η διάρκεια είχε λήξει πρίν από τέσσερα χρόνια. Οι 7 τόνοι ήταν ψάρια.

    Τα χαλασμένα τρόφιμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορα καταστήματα και αποθήκες στη Θεσσαλονίκης .

    Χθες κατασχέθηκαν στο Μεγάλο Πεύκο 9 τόννοι ακατάλληλα οστρακοειδή.

    [06] Υπο έλεγχο οι φωτιές

    Υπό έλεγχο οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.

    Ωστόσο η αντιπαράθεση δασικών-υπουργείου Γεωργίας συνεχίζεται, ενώ η Νέα Δημοκρατία ζητά την αποπομπή του κ. Τζουμάκα.

    Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης δασολόγων Κώστας Μπέσης χαρακτήρισε γελοίο τον ισχυρισμό του υπουργού ότι οι δασικοί αντιδρούν γιατί έχασαν υπερωρίες και υποστήριξε ότι ο κ. Τζουμάκας ήθελε ν'αποτινάξει από πάνω του τον τομέα των δασών λόγω πολιτικού κόστους.

    Σε μια ώρα θα επισκεφθεί τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στο Πέραμα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    [07] Απεργία στον ΟΣΕ

    24ωρη απεργία σήμερα των εργαζομένων στο Δίκτυο του ΟΣΕ Πελοποννήσου και μόνο οι αμαξοστοιχίες Κοινωνικών Αναγκών κινούνται σήμερα στην περιοχή. Στην υπόλοιπη Ελλάδα τα τρένα κινούνται κανονικά.

    [08] Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

    Με αντικείμενο το πόρισμα της πενταμελούς εξεταστικής επιτροπής για τα Οικονομικά της Εκκλησίας συνεδρίασε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

    Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο.

    Εξάλλου η διαρκής Ιερά Σύνοδος απέρριψε αίτημα του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυστόστομου να παραίσται δικηγόρος στη διαδικασία των ανακρίσεων για την υπόθεση της συνεντεύξεώς του στο περιοδικό Πεντχάουζ, δέχτηκε όμως να του δοθούν οι μαρτυρικές καταθέσεις καθώς και να μην συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο συνέντευξη παρόμοιου περιεχομένου που είχε παραχωρήσει το 93 ο Χρυσόστομος σε εφημερίδα.

    [09] Το Α.Μπάρκουλη επισκέφθηκε ο Ε.Γιαννόπουλος

    Για όγδοη ημέρα παραμένει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομειο ο Ανδρέας Μπάρκουλης.

    Το γνωστό ηθοποιό επισκέφθηκε σήμερα ύστερα από την έκκληση που είχε κάνει μέσα από τον Αntenna, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

    Ο καλλιτέχνης αντιμετώπισε με χιούμορ τις καμερες και δήλωσε ότι πρέπει να φυλάγεται κανείς από αδικο και απο κακιά γυναίκα.

    [10] Αστυνομικό δελτίο

    Στη Θεσσαλονίκη, αναζητούνται τρείς νεαροί οι οποίοι ζήτησαν 200 χιλιάδες δραχμές από τον Δημήτρη Βοζίκη ιδιοκτήτη καταστήματος ηλεκτρονικών παιχνιδιών ,για να του παράσχουν προστασία.

    Στην αντίδραση του καταστηματαρχη, οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή , αφού πρώτα όμως ο ένας χτύπησε τον Βοζίκη στο κεφάλι.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 07-Jul-98 19:33:13

    [11] Τουρκία- Οδός Γιώργου Σεφέρη

    Το όνομα του Γιώργου Σεφέρη δόθηκε σε δρόμο της Σκάλας των Βούρλων, του παραθαλάσσιου προαστίου της Σμύρνης, όπου ο ποιητής πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Ο δήμαρχος των Βούρλων, Μουσταφά Καπκήπ, που αποκάλυψε σε τελετή την ενδεικτική πινακίδα, σημείωσε ότι η συμβολική αυτή πράξη δεν τιμά απλώς τη μνήμη ενός μεγάλου ποιητή, αλλά γίνεται στο πνεύμα της συνεννόησης και του αλληλοσεβασμού των δύο γειτονικών λαών.

    "Η πινακίδα είναι μια δάδα μνήμης, η οποία θα φωτίζει την ιστορία για εκείνους που δεν ήταν παρόντες εδώ και δεν γνωρίζουν την ιστορία", λέει ο Ελληνας πρόξενος στη Σμύρνη, Ανδρέας Φρυγανάς, ενώ ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας "ΓΕΝΙ ΑΣΙΡ", Σουλεϊμάν Κεντσέλ, μας λέει ότι "Οι διανοούμενοι που ζουν εδω δεν γνωρίζουν την αληθινή ιστορία της Ελλάδας και της Τουρκίας. Μ'αυτή την τελετή, θα γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία των σχέσεων των δύο λαών".

    Ο Ελληνας πρόξενος, κ. Φρυγανάς, τόνισε, επίσης, ότι η εκδήλωση "δείχνει ότι οι πολιτιστικές αξίες μπορεί να είναι ψηλότερα απο τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, κυρίως αυτή την περίοδο της ιδιαίτερης έντασης".

    Την ιδιαίτερη σημασία της χειρονομίας υπογράμμισε και η παρουσία πλήθους κόσμου. Μέλη της σημερινής κοινωνίας της Σμύρνης και πολλοί διανοούμενοι δήλωσαν, με την παρουσία τους, ότι -σε πείσμα των καιρών- εκτιμούν και σέβονται τα ίχνη της ελληνικής παρουσίας στη μικρασιατική ακτή.

    Αλλά και η εντυπωσιακή ελληνική αντιπροσωπεία, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Τέχνης Νέας Σμύρνης, με τον πρόεδρό της, Νίκο Καρδάρα, υπογράμμισε την αμοιβαιότητα αυτής της προσέγγισης. Στην εκδήλωση παρέστη, επίσης, και η Δέσποινα Μυλωνα, ανηψιά του Σεφέρη.

    Η οικογένεια του Γιώργου Σεφέρη, που είχε τα καλοκαιρινά σπίτια της στην περιοχή αυτή, έφυγε απο την Σμύρνη το 1914, όταν ο ποιητής ήταν 14 ετών, όταν άρχισε ο παγκόσμιος πόλεμος, αλλά πριν την καταστροφή.

    Ο Γιώργος Σεφέρης ξαναβρέθηκε στο γενέθλιο τόπο του, πριν ακριβώς 48 χρόνια, τον Ιούλιο του 1950. Υπηρετούσε τότε στην πρεσβεία της Αγκυρας, όταν ταξίδευσε σ'αυτά τα μέρη, για να συναντηθεί με τις μνήμες των παιδικών του χρόνων.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 07-Jul-98 19:35:30

    [12] Κίνα-Επίσκεψη Κιριγένκο

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Σεργκέι Κιριγένκο θα πραγματοποιήσει στις 14 Ιουλίου επίσκεψη εργασίας στην Κίνα κατόπιν προσκλήσεως του κινέζου ομολόγου του Τζου Ρονγκτζί, ανακοινώθηκε σήμερα στο Πεκίνο από το υπουργείο Εξωτερικών.

    Η επίσκεψη, η οποία θα είναι μονοήμερη, θα είναι αφιερωμένη "στις διμερείς σχέσεις, σε οικονομικά και εμπορικά ζητήματα και σε άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τανγκ Γκουοκιάνγκ.

    Η επίσκεψη αυτή θα είναι μία από τις πρώτες που θα πραγματοποιήσει στο εξωτερικό ο Κιριγένγκο, μετά την επίσκεψή του στη Γαλλία στην αρχή του μήνα.

    Ο Πρόεδρος της Κίνας Ζιάνγκ Ζεμίν αναμένεται στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Μόσχα για μια διάσκεψη κορυφής με τον ομόλογό του Μπορίς Γέλτσιν, ο οποίος επισκεφθηκε το Πεκίνο τον περασμένο Νοέμβριο.

    Η ανακοίνωση της επίσκεψης του Κιριγένκο γίνεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το τέλος της κινεζικής περιοδείας του αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον, ο οποίος αναμένεται επίσης στη Μόσχα τον προσεχή Σεπτέμβριο.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 07-Jul-98 19:32:34

    [13] Πυρίμαχο τζέλ

    Κάποιοι ιδιοκτήτες σπιτιών στη Φλόριδα, θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς που κατα τη διάρκεια των τελευταίων πυρκαγιών οι περιουσίες τους σώθηκαν.

    Ομως είκοσι άλλοι στην κομητεία Φλαγκλερ απλά νιώθουν δικαιωμένοι αφού επέλεξαν να ψεκάσουν τους εξωτερικούς τοιχους των σπιτιών τους με προστατευτικό τζέλ με αποτέλεσμα να τα σώσουν απο την πυρινη λαίλαπα.

    Το πυρίμαχο υλικό που ονομάζεται Μπαρικαίηντ Τζέλ μπορεί ν'αφήνει κάποια μυρωδιά πίσω του, όμως αντιστέκεται αποτελεσματικά στις φλόγες κι αυτό είναι που μετράει.

    Το ανακάλυψε μάλιστα ένας πυροσβέστης, ο Τζόν Μπάρτλετ, κατα την διαρκεια της κατάσβεσης μιας φωτιάς σε σκουπιδότοπο.

    Ο μπάρτλετ πρόσεξε πως οι πάνες των μωρών περιέχουν ένα πολυμερές υλικό που συγκρατεί το νερό. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στην πρώτη του μεγάλη πυρκαγιά, σώνοντας τα είκοσι σπίτια στη Φλώριδα και τώρα έχει και την υποστήριξη των ομοσπονδιακών αρχών της Πολιτείας.

    Ας σημειωθεί πως εκατό χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά το ξέσπασμα των πυρκαγιών και μόλις σήμερα γύρισαν πίσω για να βρούν αποκαήδια.

    Δυο εκατομμυρια στρέμματα δασικής έκτασης παραδώθηκαν στις φλόγες και την Πέμπτη στην περιοχή αναμενεται ο Πρόεδρος Κλίντον για να εκτιμήσει απο κοντά την κατάσταση.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 07-Jul-98 19:37:42

    [14] Ιονική:Οριστικοποιήθηκε η διακήρυξη πώλησης

    Οριστικοποιήθηκε η διακήρυξη πώλησης της Ιονικής σε συνάντηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας με τον Διοικητή της Εμπορικής τράπεζας κ.Γεωργουτσάκο.

    Στη συνάντηση μετείχε και ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Σπύρος Κουνινάκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία πώλησης της Ιονικής αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Αυγούστου ενώ το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα θα δημοσιευτεί η προκήρυξη.

    [15] Αντιδράσεις για τη ενοποίηση ταμείων

    Αντιδράσεις κυρίως από τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ έχει προκαλέσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενοποίηση και μετατροπή των ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ σε οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

    Εντος 10 ημερών θα δώσουν στο υπουργείο Εργασίας τις θέσεις τους, αλλά όπως δήλωσαν μέσα στον Ιούλιο θα κατέβουν και πάλι στους δρόμους.

    "Δεν τίθεται μείωση των συντάξεων των εμπόρων μετά τη δημιουργία του ενιαίου φορέα ασφάλισης," δηλώνει ο υπουργός, τονίζοντας ότι οι συντάξεις του ΤΑΕ δεν θα θιγούν ενώ θα αυξηθούν οι συντάξεις του ΤΣΑ στα επίπεδα του ΤΕΒΕ.

    Επίσης ο κύριος Παπαιωάννου διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις των συντάξεων από τον ενιαίο φορέα δεν θα δεσμεύονται από την εισοδηματική πολιτική εφόσον η οικονομική ευρωστία του το επιτρέπει.

    [16] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 2,59%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.597,31 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 74 δισεκατομμύρια 846 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 07-Jul-98 19:32:49

    [17] Εγκέφαλος-Καναβιδιόλη

    Προστατευτική για τα κύτταρα του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι μία φυσική ουσία που εμπεριέχεται στη μαριχουάνα, όπως αναφέρεται σε μελέτη που δημοσιέυθηκε χθες στο περιοδικό 'Προσίντινγκς' της αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

    Σύμφωνα με το άρθρο, η ουσία καναβιδιόλη "έχει άριστες αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθά να αποφευχθούν ασθένειες όπως η εγκεφαλική συμφόρηση, η νόσος του Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον, ή ίσως ακόμη και τα καρδιακά επεισόδια".

    'Οπως υπογραμμίζει ο κύριος συντάκτης της μελέτης, Δρ Είνταν Χάμπσον, του Εθνικού Ινστιντούτου Διανοητικής Υγείας, δεν δραστηριοποιεί μέσα στον εγκέφαλο τα κέντρα πρόσληψης εκείνα που επιτρέπουν στη μαριχουάνα να δημιουργεί αίσθημα ευχαρίστησης. "Δεν προκαλεί ευφορία", διαβεβαιώνει ο Δρ Χάμπσον.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η καναβιδιόλη δοκιμάσθηκε ήδη σε ποντίκια για να προληφθούν τα εγκεφαλικά επεισόδια και ήδη τα αποτελέσματα της χρήσης της καταγράφονται ως καλλίτερα από τις αντίστοιχες αγωγές με βιταμίνες C και Ε, καθώς και με ισχυρά αντιοξειδωτικά τύπου ΒΗΤ.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 07-Jul-98 19:40:56
    Οι τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα σημειωθούν στη βόρεια Ελλάδα, καθως και οι ισχυροί νότιοι άνεμοι και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τη Τετάρτη.

    Στην Αττική ο σχεδόν αίθριος καιρός θα διατηρηθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές- νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4 με 5 μποφωρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 36 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει παροδική συννεφιά και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνεόυν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 07-Jul-98 19:34:11
    Οι τοπικές βροχές στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, οι ισχυροί νότιοι άνεμοι και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο διήμερο. Από την Πέμπτη το βράδυ όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί, οι βόρειοι άνεμοι και πάλι θα επικρατήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειωσει πτώση.

    Την Πέμπτη, στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλαδα θα υπάρχει και πάλι παροδική συννεφιά με σποραδικες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Σταδιακά όμως και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει λίγη συννεφιά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα, νότιοι με την ίδια ένταση. Σταδιακά όμως και εδών θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς και στα νησιά τους 31.

    Την Παρασκευή αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Το απόγευμα όμως, στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και είναι πιθανόν να σημειωθούν λίγες βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφώρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 7 July 1998 - 17:42:18 UTC