Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-05-29

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Χωρίς τέλος η διαμάχη της Ιονικής

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Αποφυλακίστηκε ο Λογοθέτης
  • [02] ΝΑΤΟ-Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών
  • [03] Λάρισα-Καραμανλής
  • [04] Αρχαιολογικός νόμος
  • [05] "Αντιος" απο Χουάν Κάρλος-Σοφία
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Τέλος στα Τεχνικά-Επαγελματικά Λύκεια
  • [07] Θερινό κλιμακωτό ωράριο
  • [08] Δίκη Βαγιωνή
  • [09] Λεξικό Μπαμπινιώτη
  • [10] Μικρό το Τροκαντερό για το Γκράντ Πρινσέσα
  • [11] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [12] Τουρκία-Αρμενικη γενοκτονία
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [13] Πακιστάν-Πυρηνικές δοκιμές
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [14] Γαλλία-Οικογένεια Λεφράνκ
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [15] Χρηματιστήριο 29/05
  • [16] Εξαπλώνεται η Κοσμοτέ
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Χωρίς τέλος η διαμάχη της Ιονικής

    Last Updated: Friday, 29-May-98 18:53:04
    Αποφασισμένη παρουσιάζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει αταλάντευτα στην εφαρμογή της πολιτικής ενώ η ΟΤΟΕ αποφάσισε να καλύψει τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της Ιονικής έως και τις 6 Ιουνίου.

    Παράλληλα εκδηλώνεται έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον διοικητή της τράπεζας και τον πρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων.Ο κύριος Σταματόπουλος στέλνει εξώδικες προσκλήσεις για εργασία στους απεργούς ενώ ο κύριος Μαρκάκη απειλεί με μήνυση για παράνομες πράξεις τον διοικητή της Ιονικής.

    Τα ξημερώματα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ απεργών και ΜΑΤ έξω από το μηχανογραφικό στον Πειραιά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας συνδικαλιστής που νοσηλεύεται στο Τζάνειο.

    Ο νόμος, όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους ο νομικός τους σύμβουλος, δεν προβλέπει απολύσεις διότι ούτως ή άλλως τους καλύπτει η ΟΤΟΕ.

    Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα ο κύριος Σημίτης τόνισε ότι η πολιτική ένταση των τελευταίων ημερών δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία της κυβέρνησης ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να παγιδευτεί στη λογική του πολιτικού κόστους.

    Επισήμανε δε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να γίνει αρεστότερη και συμπαθέστερη με τίμημα την υποθήκευση του αύριο.

    Εν' τω μεταξύ ένταση δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΟΤΟΕ, όταν οι εργαζόμενοι της ΙΟΝΙΚΗΣ θέλησαν να διαβάσουν ψήφισμα τους με το οποίο ζητούσαν περισσότερη στήριξη από την ΟΤΟΕ και δεν τους δόθηκε ο λόγος.

    Σήμερα απήργησαν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες Μακεδονίας Θράκης και Πειραιώς.

    Στη Βουλή, ο Γιώργος Ρωμαίος ανέφερε ότι οι αστυνομικοί και όχι οι εργαζόμενοι ήταν τα θύματα των πρόσφατων επεισοδίων στο μηχανογραφικό κέντρο της Ιονικής.

    "Δεν υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας," σημείωσε ο κ.Ρωμαίος και τόνισε ότι μολονότι οι αστυνομικοί αντέδρασαν με υπομονή, προπυλακίσθηκαν και ξυλοφορτώθηκαν απο μη εργαζομένους της τράπεζας .

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 29-May-98 18:58:47

    [01] Αποφυλακίστηκε ο Λογοθέτης

    Αποφυλακίστηκε μετά από 23 μέρες κράτησης, ο δήμαρχος Πειραιά, Στέλιος Λογοθέτης.

    Το Συμβούλιο Πλημελειοδικών αποφάσισε την αποφυλάκιση του, με εγγύηση 20 εκατομμύρια δραχμές, απαγόρευση της εξόδου του από τη χώρα, ενώ κάθε 15 μέρες θα παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα.

    Ο κ.Λογοθέτης ζήτησε να ολοκληρωθεί σύντομα ο έλεγχος από το υπουργείο Οικονομικών.

    [02] ΝΑΤΟ-Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών

    Τέτ α τέτ με την Μαντλίν Ολμπράϊτ σήμερα για το Θεόδωρο Πάγκαλο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λουξεμβουργο. Θα προηγηθεί συνάντηση της Αμερικανιδας ΥΠΕΞ με τον Τούρκο ομολογό της.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ αποφάσισαν, εν' τω μεταξύ, να αναπτυχθούν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στις χώρες που είναι γύρω απο το Κοσσυφοπέδιο.

    Ο ηγέτης των Αλβανοφόνων του Κοσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα θα συναντήθεί σήμερα στο Λευκό Οίκο με τον αμερικανό πρόεδρο Μπίλ Κλίντον.

    [03] Λάρισα-Καραμανλής

    Τις περιοχές που επλήγησαν απο το χαλάζι στη Λάρισα επισκέφθηκε ο Κώστας Καραμανλής.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε την άμεση εκτίμηση των ζημιών και άμεση αναστολή των εισπράξεων των χρεών των αγροτών.

    [04] Αρχαιολογικός νόμος

    Το νέο αρχαιολογικό νόμο ο οποίος θα αντικαταστήσει το νομικό πλαίσιο του 1932 που ισχυει σήμερα, συζητά σήμερα το Υπουργικο Συμβουλιο.

    Ο νόμος αφορά την προστασία των αρχαιολογικών θησαυρών, τη διαχείρηση ολων των πολιτιστικών αγαθών, ενώ θα τακτοποιήσει και εκκρεμότητες που εχουν σχέση με τη χρήση της γής που εχει δεσμευτεί απο την αρχαιολογική υπηρεσία.

    Στο Υπουργικο Συμβούλιο αναμένεται ότι ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στην επικαιρότητα και θα τονίσει οτι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

    [05] "Αντιος" απο Χουάν Κάρλος-Σοφία

    Με τις καλύτερες των εντυπώσεων έφυγαν από την Ελλάδα οι βασιλείς της Ισπανίας. Ο Χουάν Κάρλος και η Σοφία δήλωσαν απολύτως ευχαριστημένοι από την φιλοξενία που τους επιφυλάχθηκε, αλλά και από τους χώρους που επισκέφθηκαν.

    Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για τη Μαδρίτη από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 29-May-98 18:55:17

    [06] Τέλος στα Τεχνικά-Επαγελματικά Λύκεια

    Καταργούνται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα τεχνικά επαγγελματικά Λύκεια τα οποία απορροφούνται από το ενιαίο Λύκειο καθώς και οι τεχνικές επαγγελματικές σχολές που αντικαθίστανται από το νέο θεσμό,τα τεχνικά επαγγελματικά εκπαιδευτήρια.

    Οι σπουδές θα έχουν διάρκεια έως και τριών ετών και χωρίζονται σε δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος έχει διάρκεια δύο έτη. Με την ολοκληρωσή του ο μαθητη αποκτά το δικαίωμα να προχωρήσει στο δεύτερο κύκλο διάρκειας ενός έτους, όπου δίνεται περαιτέρω επαγγελματική εξειδίκευση.

    Οι απόφοιτοι του πρώτου κύκλου έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν στο πρώτο εξάμηνο των ΙΕΚ ενώ οι απόφοιτοι του δεύτερου κύκλου εγγράφονται στο τρίτο εξάμηνο των ΙΕΚ και επιπλέον θα έχουν και το δικαίωμα να δώσουν εξετάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ.

    [07] Θερινό κλιμακωτό ωράριο

    Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το θερινό κλιμακωτό ωράριο λειτουργίας δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

    Οι δημόσιοι οργανισμοί θ'ανοίγουν στις 07.00πμ.

    Την ίδια ώρα θ'ανεβάζουν τα ρολλά και οι φούρνοι, τα κρεωπολεία, τα είδη οικοδομών οι βιοτεχνίες και τα εργαστήρια.

    Οι τράπεζες στις 07.45μμ, τα εμπορικά καταστήματα στις 09.00πμ και τα supermarket στις 07.00 για ανεφοδιασμό και στις 09.00πμ για το κοινό.

    [08] Δίκη Βαγιωνή

    Την εκδοχή ατυχήματος, υποστήριξε κατά την πολύωρη καταθεσή του στο μικτό ορκωτό εφετείο ο ψυχίατρος Μανώλης Μυλωνάκης, σχετικά με την υπόθεση Βαγιωνή.

    Την δικαιολόγησε, λέγοντας ότι ένας εκ' προθέσεως δολοφόνος δεν θα έκανε το έγκλημα στο γραφείο του, θα χτυπούσε το θύμα του κατ' επανάληψη προκειμένου να είναι σίγουρος ότι πέτυχε το στόχο του και δεν θα το μετέφερε στο νοσοκομείο.

    [09] Λεξικό Μπαμπινιώτη

    Υπερβολικό χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Αγαπητός Τσοπανάκης, το θόρυβο που δημιουργήθηκε εναντίον του Λεξικού του καθηγητή Μπαμπινιώτη και επισημαίνει ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας του στη Θεσσαλονίκη είναι πράξη επικίνδυνη για την επιστημονική και πνευματική ζωή της χώρας.

    [10] Μικρό το Τροκαντερό για το Γκράντ Πρινσέσα

    Μικρό απεδείχθη το Τροκαντερό για το μεγαλύτερο κρουαζερόπλοιο του κόσμου το "Γκράντ Πρινσέσα" που μεταφέρει 2. 600 επιβάτες και πλήρωμα 1.150 ναυτικών.

    Το υπό Λιβεριανή σημαία κρουαζερόπλοιο δεν χωράει στο λιμάνι στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να μεταφερθούν με βάρκες στην στεριά οι επιβατες.

    [11] Αστυνομικό Δελτίο

    Απάτη δεκάδων δισεκατομυρίων δραχμών αποκάλυψε το Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος.

    Ο καταζητούμενος, Θεόδωρος Καλαμάρας είχε δημιουργήσει εργαστήριο κατασκευής πλαστών τιμολογίων με αποτέλεσμα να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση 200 επιχειρήσεις ενώ οι φορολογικές απώλειες ξεπερνούν τα δέκα δίς.

    Ο Καλαμάρας για κάθε πλαστό τιμολόγιο εισέπρατε 3% της αξίας του τιμολογίου και για κάθε λευκή σελίδα πέντε χιλιάδες.

    Ο γιός και ένας Αλβανός, ήταν τελικά δράστες της αποτρόπαιης διπλής δολοφονίας ηλικιωμένου ζευγαριού προχθες στη Θεσπρωτία. Ο 38χρονος γιός του ζευγαριού, Σπύρος Αθανασίου που ομολόγησε το έγκλημα του και το απέδωσε στο ότι οι γονείς του τον καταπίεζαν.

    Τρεις ληστείες σήμερα σε τράπεζες στον Αγιο Δημήτριο το Παλαιό Φάληρο και στην Αθήνα. Δύο άτομα εισέβαλαν στην Αγροτική Τράπεζα στο Μπραχάμι, ενώ λίγο νωρίτερα άλλοι δύο είχαν ληστέψει στην City Bank στο Παλαιό Φάληρο.

    Δύο ένοπλοι εισέβαλαν το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Καλλιρόης 21 στην Αθήνα και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσόν.

    Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και οπλοχρησία απήγγειλε ο εισαγγελέας Ρόδου στον 20 χρονο δόκιμο αστυνομικό, Γιώργο Κωστίδη που σκότωσε το φίλο και συναδελφό του Ιωάννη Βλάχο. Αυριο οδηγείται στον ανακριτή.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 29-May-98 18:55:51

    [12] Τουρκία-Αρμενικη γενοκτονία

    Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα την επίσημη αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, αναφέροντας ότι θα έχει "οπωσδήποτε αρνητικές συνέπειες" στις διμερείς σχέσεις.

    "Καταδικάζω την υιοθέτηση αυτής της πρότασης νόμου που θα έχει οπωσδήποτε αρνητικές συνέπειες στις τουρκο-γαλλικές σχέσεις", δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ προς τούρκους δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    Ο Τζεμ βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 29-May-98 18:56:10

    [13] Πακιστάν-Πυρηνικές δοκιμές

    Η Ιαπωνία θα ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισλαμαμπάντ για διαβουλεύσεις μετά τις πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Τόκιο.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο πρεσβευτής Μινόρου Κουμπότα θα ανακληθεί σε προσεχή ημερομηνία την οποία δεν προσδιόρισε. Τον πρεσβευτή της στο Ισλαμαμπάντ ανακάλεσε και η Βρετανία.

    Στη Βιένη, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (AIEA) Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέϊ εξέφρασε τη "μεγάλη του λύπη" για τις πυρηνικές δοκιμές τις οποίες πραγματοποίησε το Πακιστάν και οι οποίες, όπως υποστήριξε, "θα οδηγήσουν σε μια επικίνδυνη κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών".

    Το Ευρω-ατλαντικό Συμβούλιο Συνεργασίας, στο οποίο μετέχουν οι 16 χώρες του ΝΑΤΟ και οι 28 εταίροι τους -ουδέτερες και χώρες της ανατολικής Ευρώπης- καταδίκασε επίσης σήμερα τις πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποίησαν η Ινδία και το Πακιστάν.

    Στη σύνοδό τους που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Εξωτερικών των 44 χωρών "κάλεσαν την Ινδία και το Πακιστάν να απόσχουν απο νέες πυρηνικές δοκιμές και απο την παραγωγή πυρηνικών όπλων", τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση των διήμερων εργασιών τους.

    Τις πυρηνικές δοκιμές του Πακιστάν "καταδίκασαν με έντονο τρόπο", όπως είχε συμβεί και με τις πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποίσε η Ινδία, το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέρ Σολάνα.

    Σε κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα απο το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία γίνεται αναφορά στην "ιστορική απόφαση" του Κιέβου να παραιτηθεί απ'όλα τα πυρηνικά όπλα τα οποία κληρονόμησε μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης.

    Το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία συγκρότησαν τον περασμένο Ιούλιο μια κοινή "επιτροπή" η οποία θα συνέρχεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, σε επίπεδο πρεσβευτών, υπουργών και στρατιωτικών.

    Στην Βόνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οτο Χάσερ δήλωσε ότι η Γερμανία δέν προτίθεται να επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Πακιστάν μετά τις πρώτες πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποίησε χθές η ασιατική χώρα.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Χάσερ είπε ότι η Γερμανία θα εξετάσει άλλα μέτρα, εκτός απο τις κυρώσεις. Κυρώσεις σε βάρος του Πακιστάν αποφάσισαν ήδη ΗΠΑ και Ιαπωνία.

    Παράλληλα η Γερμανία κάλεσε την Ινδία και το Πακιστάν να αποφύγουν οποιαδήποτε κλιμάκωση της έντασης. Στο υπουργείο Εξωτερικών στην Βόνη κλήθηκε ο πρεσβευτής του Πακιστάν. Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αγκυρα εκφράζεται η ανησυχία της Τουρκίας για τις πέντε πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποίησε χθές το Πακιστάν και εκφράζεται η ελπίδα ότι οι δοκιμές δέν θα οδηγήσουν σ'έναν ανταγωνισμό των πυρηνικών εξοπλισμών.

    Παράλληλα απευθύνεται έκκληση στις κυβερνήσεις του Νέου Δελχί και του Ισλαμαμπάντ να αποφύγουν την επίδειξη ισχύος και να επιλύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους.

    Στο Ισλαμαμπάντ άρχισε σήμερα σύνοδος του υπουργικού συμβουλίου υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ ενώ εντείνονται οι φήμες ότι ο νέος πύραυλος που δοκίμασε το Πακιστάν μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι διέψευσαν τις φήμες.

    Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να κάνει επισκόπηση της κατάστασης ύστερα απο τη διεθνή κατακραυγή για τις πυρηνικές δοκιμές στις οποίες προχώρησε και τις οικονομικές κυρώσεις που ήδη ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία.

    Τον περασμένο μήνα δοκιμάστηκε ο μεγάλου βεληνεκούς (1500 χιλιόμετρα) πύραυλος Ghauri, για τον οποίο αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές και ότι το βεληνεκές του μπορεί να αυξηθεί.

    Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι οικονομικές κυρώσεις που αποφασίστηκαν σε βάρος του Πακιστάν για τις πυρηνικές δοκιμές στις οποίες προχώρησε χθές θα προκαλέσουν στην ήδη δοκιμαζόμενη οικονομία της ασιατικής χώρας μεγαλύτερες πιέσεις.

    "Οι επιπτώσεις απο τις κυρώσεις θα είναι καταλυτικές για την οικονομία. Το Πακιστάν θα αντιμετωπίσει δυσκολότερες καταστάσεις απο την Ινδία επειδή η εξάρτησή του απο την εξωτερική βοήθεια και τους δανεισμούς είναι μεγαλύτερη απ'ό,τι της γειτονικής του χώρας", επισημαίνει σε δηλώσεις της η Αγιέσα Γκούς επικεφαλής του χρηματοδοτούμενου απο τον Καναδά Κέντρου Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 29-May-98 18:55:30

    [14] Γαλλία-Οικογένεια Λεφράνκ

    Ο κήπος της οικογένειας Λεφράνκ, σ'ένα χωριο κοντά στη Λιλ της Β.Γαλλίας είναι γεμάτος αστυνομικούς και συνεργεία με μηχανήματα εκσκαφής.

    Την τελευταία εβδομάδα γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να βρεθούν τα πτώματα τεσσάρων, ίσως και έξι βρεφών, τα οποία εξαφάνισαν τα τελευταία χρόνια τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια της οικογένειας.

    Τα βρέφη ήταν προιόν βιασμού της 25χρονης αδελφής απο τα μεγάλα της αδέλφια και καθώς φαίνεται η μητέρα τους γνώριζε και έκρυβε τα εγκλήματά τους.

    Τα δύο αδέλφια και η αδελφή τους βρίσκονται απο τον Μάρτιο υπο κράτηση και ανακρίνονταν εως την περασμένη Δευτέρα απο την αστυνομία για τον ξυλοδαρμό τους γέρου πατέρα τους.

    Ομως, κατα τη διάρκεια της ανάκρισης η Πατρισια κατηγόρησε τους δυο αδελφούς της ότι την βίασαν, ότι την κατέστησαν έγκυο και ότι σκότωσαν και έθαψαν τα νεογέννητα.

    Οι γείτονες επιβεβαίωσαν την ιστορία της και ανέφεραν ότι είδαν την Πατρισιά Λεφράν αρκετές φορές έγκυο τα τελευταία χρόνια, αλλά ποτέ κάποιο από τα παιδιά που έπρεπε να είχε γεννήσει.

    Τώρα περίπου 60 αστυνομικοί και εμπειρογνώμονες της εγκληματολογικής υπηρεσίας ερευνούν την αυλή των Λεφράνκ, όμως σύμφωνα με τους γείτονες, τα ενοχοποιητικά στοιχεία δεν θα βρεθούν ποτέ.

    Μερικοί λένε πως τα δύο αδέλφια έριξαν τα μωρά στο πηγάδι των Λεφράνκ, άλλοι ισχυρίζονται πως τα ταίσαν στο σκύλο της οικογένειας.

    Η αθλιότητα των δυο αδελφών δεν σταματούσε πουθενά. Κακοποιούσαν συστηματικά τον γέρο πατέρα τους και τον αναγκαζαν να τρώει απο το πιάτο του σκύλου, εωσότου ο γιατρος του γηραιού άνδρα τους κατήγγειλε.

    Η μητέρα τους Λουσι και ο μικρότερος αδελφός ανακρίνονται κι αυτοί από την αστυνομία γιά την υπόθεση του βιασμού της Πατρισιά και του φόνου των νεογέννητων. Και οι δύο επιβεβαιώνουν σύμφωνα με την αστυνομία τις καταγγελίες της Πατρισιά.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 29-May-98 18:55:00

    [15] Χρηματιστήριο 29/05

    Με άνοδο 1,61 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.591,03 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 53 δισεκατομμύρια 879 εκατομμύρια δραχμές.

    [16] Εξαπλώνεται η Κοσμοτέ

    Με εντατικούς ρυθμούς αναπτύσσεται και επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας τής Κοσμοτέ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία που τόνισε ότι από 1ης Ιουλίου θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το ευρύτερο κοινό πέραν των 70 000 συνδρομητών μέσω προεγγραφών που αναμένεται να χρημιμοποιούν το δίκτυο έως και τις 30 Ιουνίου.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 29-May-98 18:56:53
    Αστατος ο καιρός το Σαββάτο σε ολόκληρη την χώρα, ενώ στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες.

    Στην Αττική θα έχουμε παροδικές νεφώσεις και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 16 εώς 28 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη, άστατος ο καιρός με πιθανότητα βροχών ή και καταιγίδων μικρής διάρκειας, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εώς 26 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 29-May-98 18:56:44

    Μην απογοητεύεστε απο την πρόσκαιρη συννεφιά και τις λίγες βροχές που θα πέσουν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, μιά και ο καιρός θα είναι γενικά καλός, ιδιαίτερα μάλιστα την Κυριακή, αφού οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφωρ, ενώ και η θερμοκρασία παραμένει σε κανονικά για την εποχή επιπεδα.

    Πιο καλός θα είναι ο καιρός την Κυριακή, με πρόσκαιρη συννεφιά μόνο τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανόν λίγες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

    Οι άνεμοι παραμένουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μετριοι και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα πλησιάσει το μεσημέρι στα βόρεια και στις νησιωτικές περιοχές στους 27 βαθμούς και στους 29 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 29 May 1998 - 18:49:26 UTC