Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-05-27

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Επεισόδια μεταξύ απεργών και ΜΑΤ

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Την Ολυμπία επισκέπτηκαν Κάρλος-Σοφία
  • [02] Ελληνοτουρκικά
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή-Μπέρνς
  • [04] Ρέππας-Ψηφιακή τηλεόραση
  • [05] Ανοιγμα Σημίτη προς εσωκομματική αντιπολίτευση
  • [06] Πατρίαρχης-Θεολογική Σχολή Χάλκης
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [07] Πτώση αεροσκάφους
  • [08] Δίκη Βαγιωνή
  • [09] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Χόλμπρουκ-Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [11] Αλγερία-Σφαγές
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [12] Ν.Κορέα-Απεργία
  • [13] Μεξικό-Πυρκαγιές
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Εκτιμήσεις Moody's για Ιονική-Εμπορική
  • [15] Χρηματιστήριο 27/02
  • [16] ΟΣΕ-Νέο επιχειρησιακό σχέδιο
  • [17] Wall Street Journal-Ιδιωτικοποιήσεις
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [18] Ταχύτητα σκέψης
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Επεισόδια μεταξύ απεργών και ΜΑΤ

    Last Updated: Wednesday, 27-May-98 18:57:29
    Επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ απεργών και ΜΑΤ σημάδεψαν σε Αθήνα και Πειραιά τις πορείες που έγιναν στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Τα επεισόδια στον Πειραιά έγιναν έξω από τα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης όπου είχαν προσαχθεί τρεις διαδηλωτές και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι 25χρονος αστυνομικός.

    Οι συμπλοκές σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή όταν οι απεργοί επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας.

    Η κυβέρνηση έκανε λόγο για ασχήμιες από μικρή μερίδα συνδικαλιστών, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέρριψαν στην κυβέρνηση ευθύνες για τα επεισόδια.

    Συγκεντρώσεις εργαζομένων έγιναν και στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε άλλες πόλεις.

    Ακινητοποιημένα παραμένουν από το πρωϊ, πράσινα λεωφορεία, ηλεκτρικός και τρολλεϋ. Μόνο τα μπλέ λεωφορεία κυκλοφορούν εώς τις 20.00 απόψε.

    Λιγοστά είναι τα δρομολόγια στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ενώ παραμένουν κλειστά για 48 ωρες τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, ενώ τη Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί θα κάνουν στάση εργασίας από τις οκτώ το πρωί ως τις δύο μετά το μεσημέρι,στην Αθηνα καί τον Πειραια.

    Εν αναμονή της απόφασης για την απεργία της Ιονικής η ΟΤΟΕ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία, στην Ιονική, τη Πέμπτη και την Παρασκευή και δύο 24ωρες παν- τραπεζικές απεργίες στις 12 και 19 Ιουνίου.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 27-May-98 18:59:33

    [01] Την Ολυμπία επισκέπτηκαν Κάρλος-Σοφία

    Την ιδέα καθιέρωσης Ολυμπιακής εκεχειρίας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής Ολυμπιακών Αγώνων παρουσίασε στο βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου.

    Σήμερα ο Χουάν Κάρλος και η Σοφία, επισκέπτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Μετέβησαν εκεί στις 14.00μμ με ελικόπτερο.

    [02] Ελληνοτουρκικά

    Ρίχνει τους τόνους η Αθήνα για την απόφαση της Αγκυρας να δεσμεύσει 19 περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις τον Ιούνιο.

    Τόσο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας που συνταντήθηκε το πρωί με τον πρωθυπουργό, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, είπαν ότι δεν υπάρχει θέμα, αφού η διεξαγωγή ασκήσεων είναι νόμιμη σε διεθνή ύδατα, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε κάποια στοιχεία πρόκλησης εκ' μέρους της Τουρκίας.

    "Η ενέργεια αυτή της Αγκυρας, δεν είναι άσκηση, αλλά επίδειξη δύναμης που ισοδυναμεί με απειλή χρήσης βίας," τονίζεται σε δήλωση του Εκπρόσωπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ.Σπηλιωτόπουλος υπογραμμίζει πως είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να μην έχει αντιδράσει έντονα και δημόσια, καταγγέλλοντας, όπου πρέπει, την προκλητικότητα της Αγκυρας που φθάνει στο σημείο να θεωρεί δικαίωμα της να περικυκλώνει την Κρήτη με δύο ασκήσεις.

    Ξεχωριστές συναντήσεις με τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Ισμαήλ Τζεμ θα έχει η Μαντλήν Ολμπράϊτ στο Λουξέμβουργο και στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που αρχίζει αύριο.

    Στο Λονδίνο στις 12 Ιουνίου ο πρωθυπουργός τρεις μέρες πριν από τη σύνοδο Κορυφής του Κάρντιφ μετά από επίσημη πρόσκληση του Βρεττανού ομολογου του.

    Κοινωνικού χαρακτήρα η συνάντηση Σημίτη-Μπλέρ λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συζητηθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις.

    [03] Συνάντηση Καραμανλή-Μπέρνς

    Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε το πρωί στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής με τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Νίκολας Μπέρνς, και τον Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή, Πώλ Σαρμπάνη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται απαισιόδοξες για το Κυπριακό, επιρρίπτουν ευθυνες στην τουρκική πλευρά και εμμένουν στη θέση τους για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

    [04] Ρέππας-Ψηφιακή τηλεόραση

    Ταυτοχρόνως θα δοθούν οι άδειες λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών και οι άδειες για την ψηφιακή τηλεόραση δήλωσε σήμερα ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τον Ιούνιο και οι προϋποθέσεις που θα τεθούν θα είναι, έλεγχος για την προέλευση των χρημάτων,εγγυήσεις για την βιωσιμότητα της επιχείρησης και αποκλεισμός από την αγορά όσων εμπλέκονται σε δημόσια έργα και προμήθειες.

    [05] Ανοιγμα Σημίτη προς εσωκομματική αντιπολίτευση

    Ανοιγμα Σημίτη στην εσωκομματική αντιπολίτευση στη σκιά των κοινωνικών αντιδράσεων. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη με το Γιάννη Χαραλαμπόπουλο ο οποίος διατύπωσε ενστάσεις σε ζητήματα οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής και ζήτησε από τον κ. Σημίτη ν'αναλάβει πρωτοβουλία για την επανασυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ. Στις οκτώ απόψε ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Κάρολο Παπούλια.

    [06] Πατρίαρχης-Θεολογική Σχολή Χάλκης

    Την αισιοδοξία του για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη εξέφρασε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον Καναδά, οπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε σειρά επαφών με προσωπικότητες της χώρας, ενώ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών και τον πρωθυπουργό του Καναδά, Ζαν Κρετιέν.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 27-May-98 18:58:24

    [07] Πτώση αεροσκάφους

    Παρολίγον τραγωδία με αεροσκάφος F-4 της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Κατέπεσε και συνετρίβη το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρα του Πεδίου Βολής Χαλκιδικής.

    Διασώθηκαν οι δύο επιβαίνοντες αξιωματικοί, ο σμηναγός Ευάγγελος Οικονόμου και ο υποσμηναγός Χαράλαμπος Γιαννίκος, που χρησιμοποίησαν εγκαίρως τα εκτινασσόμενα καθίσματα.

    [08] Δίκη Βαγιωνή

    Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους στη δίκη Βαγιωνη , ανάμεσα στους κυρίους Κατσαντώνη καί Λυκουρέζο για τις ερωτικές επιστολές της Νέλης Πίσχου που διαβάστηκαν στο δικαστήριο.

    Ο καθηγητης Κατσαντώνης κατηγόρησε τον Βαγιωνή για έλλειψη σεβασμού στη νεκρή, ενώ ο κ. Λυκουρέζος δήλωσε ότι οι επιστολές αποτελούν στοιχεία τα οποία το δικαστήριο μπορεί να αξιολογήσει.

    [09] Αστυνομικό δελτίο

    Εγινε κι αυτό! Ελληνες, αποπειράθηκαν να ληστέψουν Αλβανούς στα Γιανιτσά.

    Δράστες είναι μιά 17χρονη, ένας στρατιώτης και άλλοι τέσσερις νεαροί, που απείλησαν τους Αλβανούς με στιλέτο και σουγιά . Ακολουθησε μικροσυμπλοκη, οι Αλβανοι τραπηκαν σε φυγη καί οι ψευτο-αστυνομικοι συνελληφθησαν καί οδηγηθηκαν στον Εισαγγελεα.

    Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ληστείας καί την Παρασκευή απολογούνται στον ανακριτή.

    Κύκλωμα που οργάνωνε το γνωστό παράνομο παιχνίδι αεροπλανάκι ή πυραμίδα εξάρθρωσε η Αστυνομία.

    Συνελλήφθησαν τρία άτομα και αναζητούνται άλλα δύο μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως εγκέφαλος Ηλίας Λαμπρούσης 23 χρόνων.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία τα μέλη του κυκλώματος που είχαν ως έδρα τη Γλυφάδα κατάφεραν να εγγράψουν σε έξι μήνες 500 μέλη και να εισπράξουν περισσότερα από 100 εκατομύρια δραχμές.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 27-May-98 18:59:14

    [10] Χόλμπρουκ-Κοσσυφοπέδιο

    Για κίνδυνους έκρηξης πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία προειδοποίησε ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, αλλά τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν την μετεξέλιξη της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο σε πολεμική, γεγονός που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και την Ελλάδα.

    Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuter, ο κ.Χολμπρουκ αποκάλεσε Μακεδόνες τους κατοίκους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

    Ο δεύτερος γύρος παντως των συνομιλιών που είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή μεταξύ εκπροσώπων της σερβικής κυβέρνησης καιτων Αλβανοφωνων του Κοσσυφοπεδίου,αναβληθηκε, καθώς ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα αναχωρει αύριο για τις ΗΠΑ, για συνομιλίες με αμερικανούς αξιωματούχους.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 27-May-98 18:59:56

    [11] Αλγερία-Σφαγές

    Αλγερινοί ισλαμιστές αντάρτες σφαγίασαν 11 ανθρώπους και τραυμάτισαν 50 σε επίθεση που πραγματοποίησαν τη νύκτα στην επαρχία Μπλίντα, νοτίως του Αλγερίου, ανακοινώθηκε σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων APS, έξι "τρομοκράτες" "εξοντώθηκαν" από τις δυνάμεις ασφαλείας.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο Χαμάμ Μεουάν της επαρχίας Μπλίντα, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως του Αλγερίου.

    "Οι υπηρεσίες ασφαλείας τέθηκαν αμέσως σε συναγερμό και ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των αυτουργών αυτής της δειλής και άτιμης πράξης, στη διάρκεια του οποίου έξι τρομοκράτες εξοντώθηκαν", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 27-May-98 18:58:38

    [12] Ν.Κορέα-Απεργία

    Περισσοτεροι από 32,000 εργάτες των εργοστασίων της Hundaiι, που είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί 24-ωρη απεργία, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μαζικές απολύσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας.

    Η απεργία των εργατών της Χιουντάι ενδέχεται να εξαπλωθεί και σε άλλες επιχειρήσεις της χώρας, καθώς περίπου 120,000 εξετάζουν το ενδεχόμενο να απόσχουν από την εργασία τους έως αύριο το πρωί για να συμπαρασταθούν στο κίνημα διαμαρτυρίας των συναδέλφων τους, όπως τονίζουν οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

    Η κορεατική κυβερνηση εχει ανακοινώσει οτι 8,000 εργαζόμενοι της Χιουντάι, το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της εταιρείας θα απολυθεί.

    [13] Μεξικό-Πυρκαγιές

    Οι περιβαντολογοι μιλούν πλέον για μία τεράστια οικολογική καταστροφή, βλέποντας τα παρθένα δαση του Μεξικού να αποτεφρώνονται συνεχώς τις τλευτείαες εβδομάδες και τεραστιες εκτασεις να μετατρεπονται σε κρανίου τόπο.

    Οι θυελλωδεις άνεμοι αλλα και οι υψηλες θερμοκρασίες λειτουργούν ανασταλτικά σε οποιαδήποτέ προσπάθεια που καταβάλλεται για να μην επεκταθούν οι πυρκαγιές, που σύμφωνα με τις μεχρι τωρα εκτιμησεις εχουν καταστρέψει τέσσερα εκατομμύρια δασικών εκτάσεων.

    Πυρκαγιές όμως μαίνονται και στις δασώδεις περιοχές της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτέιες.

    Τέσσερεις χιλιάδες στρέμματα παρθένων δασών έχουν γίνει παρανάλωμα της φωτιάς, καθώς τα πύρινα μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα. Οι πυροσβέστες παρακολουθούν την καταστροφή των δασών, σχεδόν ανύμποροι να αντιδράσουν. Οι θυελλώδεις άνεμοι, η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι οι σύμμαχοι της φωτιάς που κατακαίει περιοχές με ανεκτίμητη περιβαλλοντική αξία.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 27-May-98 19:03:00

    [14] Εκτιμήσεις Moody's για Ιονική-Εμπορική

    Οι μετοχές της Εμπορικής και της Ιονικής , έφθασαν χθες στο κατώτατο οριο του 8% μετά την πληροφορία ότι ο διεθνής Οργανισμός Αξιολόγησης Μoody's, θα μειώσει το βαθμό αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των δύο τραπεζών.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις εκτιμήσεις του οργανισμού Moody's είπε: "Ειναι δικαίωμα του οποιουδήποτε οργανισμού ή φορέα να κάνει εκτιμήσεις στη συγκεκριμένη περίτπωση δεν τις συμμεριζόμαστε, είμαστε βέβαιοι ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης της Ιονική οπότε θα ενισχυθεί η θέση της Εμπορικής."

    Επίσης ο κ.Ρέππας κάλεσε τους εργαζόμενους Ιονικής να συμβάλουν στην πώληση και τους επενδυτές να μην παρασύρονται.

    [15] Χρηματιστήριο 27/02

    Με πτώση 3,75%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2523,03 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 67 δισεκατομμύρια 026 εκατομμύρια δραχμές.

    [16] ΟΣΕ-Νέο επιχειρησιακό σχέδιο

    Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΣΕ αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης ύπο το Γιάννο Παπαντωνίου με τη συμμετοχη του υφυπουργού Μεταφορών, Μανώλη Λουκάκη και της Διοίκησης του Οργανισμού.

    Η πορεία του σχεδίου θα επανεξετασθεί σε ένα μήνα και σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΟΣΕ ο διάλογος με τους εργαζόμενους για θέματα που αφορούν το εργασιακό καθεστώς έχει ξεκινήσει σε θετικό κλίμα.

    [17] Wall Street Journal-Ιδιωτικοποιήσεις

    Η εφημερίδα Wall Street Journal στην καθημερινή στήλη τη εκίνησης των διεθνών χρηματαγορών, αναφέρει ότι οι θετικές προοπτικές των ιδιωτικοποιήσεων, οδήγησαν τον γενικό δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε ύψη ρεκόρ.

    Επισημαίνεται ότι χρηματιστηριακοί κύκλοι πιστεύουν πως η εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων προχωρεί στον σωστό δρόμο μετά μάλιστα από την καταστολή της απεργίας της υπό ιδιωτικοποίηση Ιονικής Τράπεζας.

    Φιλοξενούνται δηλώσεις του αναλυτή της ``Εγνατίας`` Κωνστ.Σινανίδη ότι η κυβέρνηση δείχνει πως δεν σκοπεύει να υποχωρήσει και υπογραμμίζεται ότι η Ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να πωλήσει δύο ακόμη τράπεζες και να ιδιωτικοποιήσει εν μέρει δώδεκα ακόμη κρατικές επιχειρήσεις, την επόμενη διετία, σε μια προσπάθεια σύγκλισης της οικονομίας της με τις χώρες της ζώνης του Ευρώ.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 27-May-98 18:58:56

    [18] Ταχύτητα σκέψης

    Η ταχύτητα της σκέψης είναι υπόθεση χιλιοστών του δευτερολέπτου, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες.

    Πεντακόσια με 750 χιλιοστά του δευτερολέπτου χρειάζονται για ν'αντιληφθούμε τί αντιπροσωπεύει ένα αντικείμενο που βλέπουμε, γράφουν ερευνητές του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης, στο Μέριλαντ, στην επιθεώρηση "Proceedings" της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών.

    Τοποθετώντας ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο του ασθενούς, οι νευρολόγοι με επικεφαλής τον καθηγητή Τζον Χαρτ διαπίστωσαν ότι απαιτούνται 250 με 300 χιλιοστά του δευτερολέπτου για ν'αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε αυτό που αντιπροσωπεύει το αντικείμενο που κοιτάζουμε.

    Αλλα 250 με 450 χιλιοστά του δευτερολέπτου χρειάζονται για να αντιληφθούμε πλήρως και με ακρίβεια αυτό που αντιπροσωπεύει το αντικείμενο.

    "Τα αποτελέσματα του πειράματός μας συνιστούν μια επιπλέον απόδειξη ότι η πληροφορία συγκεντρώνεται σταδιακά μέσα στον εγκέφαλο και όχι διαμιάς ή καθόλου", επισημαίνει ο δρ. Χαρτ.

    Η κατανόηση των διαφόρων σταδίων αυτής της συγκέντρωσης της γνώσης και οι μεταξύ τους δεσμοί, μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες ν'αναλύουν καλύτερα τις απώλειες της αντίληψης και της ομιλίας στους ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλική συμφόρηση και σε όσους πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ, τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας.

    Το πείραμα έγινε σε 22χρονο με επιληψία, στον εγκέφαλο του οποίου είχαν εμφυτευτεί 174 ηλεκτρόδια, ώστε να διαπιστωθεί η αιτιολογία των κρίσεων που εκδήλωνε.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 27-May-98 19:01:07
    Σχεδόν αίθριος, προβέπεται για τη Πέμπτη ο καιρός σε όλη την χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός και μόνο προς το απόγευμα θα έχουμε λίγες τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα κυμανθεί αντίστοιχα από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου.

    Ιδιος καιρός και στην Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Wednesday, 27-May-98 19:00:51

    Καθαρά ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρος τις επόμενες 4-5 μέρες με αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά και κάποιες προσκαιρες βροχές κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βορειας Ελλάδας. Κατά τ' άλλα η θάλασσα θα είναι καλοτάξιδη και η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα.

    Την Παρασκευή στη δυτική Ελλάδα θα υπάρχει αραιή συννεφιά, που βαθμιαία θα πυκνώσει και προς το μεσημέρι θα σημειωθουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χωρα θα συννεφιάσει κατά τόπους το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια και δεν αποκλειεται να βρέξει το βράδυ.

    Οι άνεμοι παραμένουν ασθενείς και τοπικά στο Ιονιο νότιοι μέτριοι και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 26 με 27 βαθμούς στα βόρεια και στους 26 με 28 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    Το Σάββατο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, αλλα και διαστήματα με ήλιο. Στην υπόλοιπη χωρα παραμένει καλός με πρόσκαιρη συννεφιά το απόγευμα στην Πελοπόννησο.

    Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις γύρω στα 3 με 4 μποφωρ και η θερμοκρασία χωρίς αλλαγή θα φθάσει στα βόρεια στους 26 βαθμούς και στους 27 με 29 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 27 May 1998 - 16:28:10 UTC