Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-05-25

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Πόλεμος κυβέρνησης - συνδικάτων

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Στην Αθήνα το Ισπανικό βασιλικό ζεύγος
  • [02] Μαξίμου:Σύσκεψη για Αιγαίο-Κυπριακό
  • [03] Συνάντηση Αρσένη-Χριστόδουλου
  • [04] Και ο Κωνσταντινίδης υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Περιοδεία Καραμανλή στη Μακεδονία
  • [06] Συνέντευξη Αρσένη
  • [07] Εκλογές Πολιτικών Μηχανικών
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [08] Λεξικό Μπαμπινιώτη
  • [09] Χρυσός Φοινικας στον Θόδωρο Αγγελόπουλο
  • [10] Δίκη Βαγιωνή
  • [11] Στον εισαγγελέα οι χούλιγκανς
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [12] Κοσσυφοπέδιο-Συγκρούσεις
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [13] Ινδονησία-Αμνηστία σε πολιτικούς κρατούμενους
  • [14] Ιρλανδία-Δημοψήφισμα
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [15] Θρήνος στο Ορεγκον
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [16] Οικογενειακό επίδομα
  • [17] Χρηματιστήριο
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Πόλεμος κυβέρνησης - συνδικάτων

    Last Updated: Monday, 25-May-98 19:43:51
    Σε μετωπική σύγκρουση οδηγεί την κυβέρνηση και τα συνδικάτα η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και κυρίως το θέμα της Ιονικής τράπεζας.

    Η ΟΤΟΕ πραγματοποίησε σήμερα 24ωρη απεργία σε όλες τις τράπεζες ενώ από την απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθηνών δεν κυκλοφόρησαν για τρεις ώρες το μεσημέρι τα αστικά, τα πράσινα λεωφορεία, τα τρόλλεϋ και ο ηλεκτρικός.

    Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων εκδικάζεται η αίτηση της διοίκησης της τράπεζας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική ενώ έξω από τα δικαστήρια οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    Συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της Ιονικής έξω και από το μηχανογραφικό κέντρο στο Πειραιά.

    Ο Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξη του κατηγορεί μερίδα συνδικαλιστών ότι ανθίστανται στις αλλαγές γιατί θέλουν να προστατεύσουν τα προνομιά τους να ασκούν συνδιοίκηση.

    Ο κ.Παπαντωνίου χαρακτηρίζει, παράλληλα, ως ατελή τη συνεργασία κυβέρνησης- κόμματος.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 25-May-98 19:45:20

    [01] Στην Αθήνα το Ισπανικό βασιλικό ζεύγος

    Στην Ελλάδα για πενθήμερη επίσημη επίσκεψη βρίσκεται από σήμερα το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας.

    Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία αφήχθησαν γύρω στις τρεις το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και στη συνέχεια παρακάθησαν σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν τους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

    Το πρόγραμμα τής επίσκεψης περιλαμβάνει συναντήσεις με την πολιτική και την πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

    Τρισάγιο στους τάφους των γονέων της στο Τατόι, τέλεσε η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία,

    Στο τρισάγιο που τελέστηκε στους βασιλικούς τάφους του Τατοϊου, παρουσία της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας και λίγων στενών φίλων τους, χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Πατρίκιος.

    [02] Μαξίμου:Σύσκεψη για Αιγαίο-Κυπριακό

    Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο και το Κυπριακό συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργου και με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας, κυρίων Πάγκαλου και Τσοχατζόπουλου.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα δημοσιεύματα που έφεραν την Ελλάδα διατεθειμένη ν'ανταλλάξει το βέτο της στην κοινοτική χρηματοδότηση με κάποια εγγύηση για τα σύνορά της εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Με τη ναζιστική Γερμανία παρομοίασε την Τουρκία ο Ακης Τζοχατζόπουλος.

    Ο υπουργός Αμυνας, μιλώντας στη Θεσσαλονικη σε εκδήλωση για την επέτειο της μάχης της Κρήτης , τόνισε ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν ζωτικοί χώροι, όπως ισχυρίζεται η Τουρκία. Ταυτοχρόνως κατέστησε για άλλη μια φορά σαφές ότι η χώρα μας δεν διαπραγματεύεται τα κυριαρχικά της δικαιωματα.

    [03] Συνάντηση Αρσένη-Χριστόδουλου

    Αρχή ουσιαστικού διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης τη συνάντηση που είχε το πρωϊ με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

    Κύριο αντικείμενο των συζητήσεων ήταν το θέμα της εκκλησιαστικής εκπαιδευσης.

    Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος του εξέφρασε τις ευχαριστιές του για τη συμπαράστασή του στον αγώνα ανασυγκρότησης της Εκκλησίας της Αλβανίας.

    [04] Και ο Κωνσταντινίδης υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη

    Και δεύτερη υποψηφιότητα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

    Την απόφασή του να διεκδικήσει τη δημαρχία ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λευτέρης Κωνσταντινίδης παρά την πρόθεση του Κυβερνωντος κομματος να δώσει επισήμως το χρίσμα στον πρώην δήμαρχο Καλαμαριάς Θρασυβουλο Λαζαριδη.

    Ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε τελείως αδιάφορος στο ενδεχόμενο να διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ζήτησε να εφαρμοστεί το καταστατικό του κόμματος και να γίνουν εσωκομματικές εκλογές για ν'αποφασίσουν τα στελέχη του κόμματος ποιός θα είναι ο επίσημος υποψήφιος.

    [05] Περιοδεία Καραμανλή στη Μακεδονία

    Με νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης ολοκλήρωσε ο Κώστας Καραμανλής την περιοδεία του στην Κεντρική Μακεδονία.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι κρύβονται πίσω απο τις γραμμές των ΜΑΤ και δεν έχουν επαφή με το λαό. Ταυτοχρονως χαρακτήρισε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δέσμια και αναγκασμένη να κάνει πίσω σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

    Ο κ. Καραμανλής την ερχόμενη εβδομάδα θα περιοδεύσει στη Θεσσαλια.

    [06] Συνέντευξη Αρσένη

    Τελευταία ευκαρία για τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, χαρακτηριζει την εκπαιδευτική μεταρύθμιση ο Γεράσιμος Αρσένης, με συνεντευξή του στην "Ελευθεροτυπία".

    Δεν διαφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις των τραπεζών αλλά ασκεί κριτική στο οικονομικό επιτελείο για ανεπαρκή προβολή του προγράμματος εξυγίανσης.

    Ζητεί, παράλληλα, να προχωρήσουν οι αλλαγές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό αλλά τονίζει οτι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της προστασίας των εργαζομένων.

    [07] Εκλογές Πολιτικών Μηχανικών

    Θρίαμβος Ιωαννίδη ,πρώην διεθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, για δεύτερη φορά στις εκλογές των πολιτικών μηχανικών που διεξήχθησαν σήμερα. Συνολικά από τους 14.000 μηχανικούς ψήφισαν 1.400.

    Η Δημοκρατική κίνηση Μηχανικών που πρόσκειται στη Ν.Δ κέρδισε 1.216 ψήφους, ποσοστό 40,21% και 6 έδρες. Το 1996, η ΔΚΜ είχε λάβει 41,26% , ποσοστό μείωσης εδρών, 1%. Η ΠΑΣΚ που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ έλαβε 1.148 ψήφους , ποσοστό 37,09% και 6 έδρες έναντι 33,59% και 4 εδρών που έλαβε πέρυσι σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 4,4%.

    Η Συνεργασία Πολιτικών Μηχανικών που πρόσκειται στο Συνασπισμό πήρε 339 ψήφους, ποσοστό 11,21% και δύο έδρες έναντι 15,42% που κέρδισε πέρυσι. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση που πρόσκειται στο ΚΚΕ, κέρδισε 250 ψήφους , ποσοστό 8,27% και 1 έδρα ενώ η Αναγέννηση 2,35% χωρίς καμμία έδρα

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 25-May-98 19:44:37

    [08] Λεξικό Μπαμπινιώτη

    Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με το λεξικό του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη και την αναφορά του στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

    Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, με προσωρινή απόφαση του απαγόρευσε την κυκλοφορία του λεξικού στην συμπρωτεύουσα. Οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 28 Μαϊου.

    "Το όλο θέμα μετατράπηκε σε μία πρωτοφανή καταδίωξη επιστημονικών απόψεων και θα γίνουμε καταγέλαστοι διεθνώς," δήλωσε στον Αntenna, ο καθηγητής Μπαμπινιώτης.

    Η επιστημονική έρευνα είναι ελεύθερη σύμφωνα με το Σύνταγμα και η αλήθεια δεν μπορεί να λογοκρίνεται δήλωσε επίσης στον Antenna, ο καθηγητής Δημήτρης Μπέης.

    [09] Χρυσός Φοινικας στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

    Μετά από χρόνια, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος δικαιώθηκε από το Φεστιβάλ των Καννών αποσπώντας τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία του "Η αιωνιότητα και μια μέρα".

    Ο Θ.Αγγελόπουλος, δήλωσε συγκινημένος , και μάλιστα περισσότερο από το παρατεταμένο χειροκρότημα που ακολούθησε την προβολή της ταινίας του προχθές βράδυ στο διαγωνιστικό τμήμα.

    [10] Δίκη Βαγιωνή

    Λιποθύμησε μέσα στο δικαστήριο ο Ιωσήφ Βαγιωνής, όταν άρχισαν να διαβάζονται οι επιστολές που του έστελνε η Ελενη Πίσχου.

    Η δίκη διεκόπη για αύριο και ο Βαγιωνής μεταφέρθηκε σε νοσοκομειο.

    Η γυναίκα του Βαγιωνή Λελα κατέθεσε κλαίγοντας ότι γνώριζε για τη σχέση του με την Ελένη Πίσχου ενω ο 17 χρονος γιος της Πίσχου απο τον πρώτο της γαμο κατέθεσε ότι συχνά έβλεπε την μητέρα του κακοποιημένη απο τον Βαγιωνή.

    [11] Στον εισαγγελέα οι χούλιγκανς

    Ποινική δίωξη για κατοχή βεγγαλικών, φθορές και διάταραξη ειρήνης άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον των 21 νεαρών που συνελλήφθησαν για τα χθεσινά επεισόδια μετά τον αγώνα Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 25-May-98 19:45:07

    [12] Κοσσυφοπέδιο-Συγκρούσεις

    Ανεβαίνει και πάλι η ένταση στο Κοσσυφοπέδιο, ύστερα από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον Σέρβων από Αλβανούς αυτονομιστές.

    Δύο άτομα τραυματίστηκαν σήμερα απο Αλβανούς αυτονομιστές οι οποίοι άνοιξαν πύρ εναντίον του αυτοκινήτου τους, σε περιοχή του Δυτικού Κοσσυφοπεδίου.

    Απο χθές, δύο αστυνομικοί και το αυτοκίνητό τους αγνοούνται στην περιοχή Ντετσάνι, στα δυτικά, ενώ το Σαββατοκύριακο, οχήματα του γιουγκοσλαβικού στρατού δέχθηκαν τρείς επιθέσεις με πυρά αυτομάτων και όλμων.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 25-May-98 19:45:32

    [13] Ινδονησία-Αμνηστία σε πολιτικούς κρατούμενους

    Τουλάχιστον 14 Ινδονήσιοι στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων και έξι αξιωματικοί, θεωρούνται ύποπτοι για τον φόνο τεσσάρων φοιτητών στη διάρκεια των μαχητικών διαδηλώσεων της 12ης Μαϊου στην Τζακάρτα, σύμφωνα με το πόρισμα των ανακρίσεων που διέταξε η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

    Η δολοφονία των 4 φοιτητών στις 12ης Μαίου πυροδότησε μια πρωτοφανή έκρηξη βίας στην Τζακάρτα που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 500 ατόμων και στην απομάκρυνση του Σουχάρτο από την προεδρία της χώρας.

    Η νέα κυβέρνηση της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθεί αμνηστία σε δύο από τους πλέον επιφανείς πολιτικούς κρατούμενους που είχαν οδηγηθεί στη φυλακή στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Σουχάρτο

    Το συντομότερο δυνατό ίσως και τον επόμενο χρόνο θα διεξαχθούν γενικές εγκλογές στην Ινδονησία, αφού όμως προηγουμένως θα έχει γίνει η αναθεώρηση της εκλογικής νομοθεσίας.

    Δημοσιευματα αναφερουν πως η Ινδονησία ακύρωσε τις συμφωνίες που είχαν υπογραφεί για την ύδρευση της Τζακάρτα από δύο κοινοπραξίες, οι οποίες ελέγχονται αντίστοιχα από τον γιό του πρώην Προέδρου Σουχάρτο και τον επιχειρηματικό συνεταίρο του Λιέμ Σιόε Λιόνγκ, διότι η ανάθεση του έργου στις δύο συγκεκριμένες εταιρίες εγείρει βάσιμες υποψίες για διαφθορά και νεποτισμό.

    [14] Ιρλανδία-Δημοψήφισμα

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζάκ Σαντέρ "χαιρέτισε θερμά" σήμερα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σχετικά με την ειρηνευτική συμφωνία στη Βόρεια Ιρλανδία.

    Σε ανακοίνωση, η οποία συνυπογράφεται απο την Μόνικα Βούλφ-Ματίες, Επίτροπο για την περιφερειακή πολιτική, ο Σαντέρ τονίζει ότι η ΕΕ "υποστηρίζει πάντοτε τις προσπάθειες των κυβερνήσεων Βρετανίας και Ιρλανδίας, των ηγετών και των κατοίκων του Ολστερ και της Ιρλανδίας στην αναζήτηση μια σταθερής ειρήνης και μιας δημοκρατικής συμφωνίας". "Η συμφωνία αυτή, πιστεύουμε, προσφέρει

    την καλύτερη βάση για μια καλύτερη ζωή των μελλοντικών γενεών", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εξέφρασε εξάλλου σήμερα η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. "Η συμμετοχή ρεκόρ στο δημοψήφισμα και το 71% που εξασφάλισε το 'ναί' αποτελούν χωρίς αμφιβολία μια απόρριψη της βίας απο τη συντριπτική πλειοψηφία των καθολικών και των προτεσταντών", υπογράμμισε ο Λένι Φίσερ, πρόεδρος της Συνέλευσης των "Σαράντα", μετά απο σύνοδο στη Λισαβόνα.

    Συζήτηση για τη συμφωνία σχετικά με την Βόρεια Ιρλανδία θα γίνει στην προσεχή σύνοδο, σε ολομέλεια, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, απο τις 22 μέχρι τις 26 Ιουνίου, στο Στρασβούργο.

    Στη σύνοδο που πραγματοποιείται στην πορτογαλική πρωτεύουσα και θα ολοκληρωθεί αύριο μετέχουν περίπου 150 κοινοβουλευτικοί του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 25-May-98 19:44:48

    [15] Θρήνος στο Ορεγκον

    Μια ολόκληρη πόλη θρηνεί και προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της μετά το μακαλειό στο γυμνάσιο Θέρστον.

    Το σχολείο ξανάνιξε για πρώτη φορά σήμερα. Εκατοντάδες κάτοικοι και όλοι σχεδόν οι μαθητές του Σπρίγκφιλντ πέρασαν για πρώτη φορά από τον τόπο της τραγωδίας για να αφήσουν λίγα λουλούδια ή ένα μικρό σημείωμα αποχαιρετισμού για τα τέσσερα θυματα του 15χρονου Κιπ Κίνκελ.

    Του νεαρού που του άρεσε να παίζει με τα όπλα και δολοφόνησε δύο συμμαθητές του και ταρυματισε άλλους 22.

    Του νεαρού που δολοφονησε τους ίδιους τους γονείς του,οι οποίοι του είχαν εμφυσήσει την αγάπη για τα όπλα.

    H 16χρονη Σάρα Μπράνομ,που τραυματίστηκε από τα πυρά του νεαρού δολοφόνου λέει πως δεν πρόκειται να ξαναμπεί ποτέ στην καφετέρια του σχολείου όπου έγινε το μακελειό.

    Σήμερα πρόκειται να γίνουν οι νεκρώσιμες ακολουθείες για τα θύματα του Κίνκελ. Ο ίδιος ο νεαρός δολοφόνος κρατείται στο κέντρο κράτησης ανηλίκων του Σπρίνγκφιλντ κατηγορούμενος για τον φόνο τεσάρων ατόμων.

    Λογω της στυγερής του πράξης ο Κινκελ αναμένεται να δικαστεί ως ενήλικας.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 25-May-98 19:44:17

    [16] Οικογενειακό επίδομα

    Οικογενειακό επίδομα δικαιουνται και οι δύο σύζυγοι που εργάζονται στο δημόσιο, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, που έκρινε ότι το οικογενειακό επίδομα πρέπει να καταβάλλεται και στους δυο συζύγους ανεξάρτητα αν ο νόμος 1505 του '84 προβλέπει οτι το επίδομα δικαιούται ο ένας.

    Ο Αρειος Παγος, προσφατως, είχε κρινει οτι το οικογενειακό επιδομα δικαιουνται και οι εργαζομενοι στον ιδιωτικό τομέα.

    Την οριστική απόφαση, παντως θα λάβει το έκτο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα συνεδριάσει με ενισχυμένη σύνθεση.

    [17] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 2,43 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.669,76 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 184 δισεκατομμύρια 795 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 25-May-98 19:46:29
    Αστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες αλλά και ήλιο αναμένεται τη Τρίτη σε όλη τη χώρα.

    Στην Αττική, ο άστατος καιρός με ανέμους που από νότιοι ισχυροί θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν . Η θερμοκρασία στην πόλη, θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη, βροχή καταιγίδα αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 25-May-98 19:46:18

    Πρόσκαιρη η σημερινή επιδείνωση του καιρού, αφού απο αύριο σταδιακά απο τα δυτικά θα αρχίσει να βελτιώνεται και μέχρι την Παρασκευή θα είναι αρχικά καλός σε όλη τη χώρα. Νέα αλλαγή περιμένουμε από το Σάββατο με βροχές και νοτιάδες στα πελάγη.

    Την Τετάρτη στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αρχικά θα βρέχει κατά τόπους αλλα αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χωρα ο καιρός θα είναι πιο καλός με προσκαιρη συννεφιά το απόγευμα και ίσως λίγες βροχές κυρίως στα ορεινά.

    Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις μέχρι 4 μποφωρ και η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο και θα φθάσει στους 23 βαθμούς στα βόρεια και στους 26 με 27 στην υπόλοιπη χωρα.

    Πιο καλός θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, με τοπική συννεφιά στη διάρκεια του απόγευματος στα ηπειρωτικά και πιθανόν λίγες βροχές στα βόρεια.

    Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς σε όλα τα πελάγη και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο θα πλησιάσει στους 24 με 25 βαθμούς στα βόρεια και στους 26 με 27 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 25 May 1998 - 18:50:54 UTC