Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-05-08

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Τη συναίνεση εργαζομένων και κόμματος ζήτησε ο πρωθυπουργός

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Αίτηση για αποφυλάκιση του Λογοθέτη
  • [02] Νέες διαφωνίες στη Ν.Δημοκρατία
  • [03] Χρυστόδουλος-Ενθρόνιση
  • [04] N.Δ:Πρόταση νόμου για αποκρατικοποιήσεις
  • [05] Επίσκεψη Νάνο στη Θεσσαλονίκη
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Ξανά στους δρόμους δάσκαλοι, καθηγητές, αδιόριστοι
  • [07] Τραγωδία σε σιδηροδρομικές γραμμές
  • [08] Σεισμοί στη Κρήτη
  • [09] Η ντροπή του Μπάσκετ
  • [10] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Κοσσυφοπέδιο-Μεσολάβηση
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Υστατη προσπάθεια για το Μεσανατολικό
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [13] Τραγωδία στην Ιταλία
  • [14] Εγκλημα στο Βατικανό
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [15] Τέλος στα παρκόμετρα
  • [16] Χρηματιστήριο
  • [17] Αλλαγές στο Ασφαλιστικό
  • [18] Διευθυντικά στελέχη ψάχνει η Ολυμπιακή
  • [19] Αντιδράσεις στην πώληση της Ιονικής
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Τη συναίνεση εργαζομένων και κόμματος ζήτησε ο πρωθυπουργός

    Last Updated: Friday, 08-May-98 19:20:52
    Τη συναίνεση εργαζομένων και κόμματος ζητά ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για την επίτευξη του στόχου που είναι η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, αντιδρούν όμως οι εργαζόμενοι που θίγονται από μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

    Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν επίκειται θύελλα νέων μέτρων ενώ απεύθυνομενος στην εσωκομματική αντιπολίτευση είπε ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται την πολιτική της.

    Εγκώμια για τη δραχμή απήυθυνε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Ο Βιμ Ντουίζεμπεργκ, επεσήμανε την επιτυχή προσπάθεια της χώρας μας τα τελευταία τρία χρόνια, προκειμενου να επιτύχει την ένταξη στην ΟΝΕ.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 08-May-98 18:45:17

    [01] Αίτηση για αποφυλάκιση του Λογοθέτη

    Αίτηση για την αποφυλάκιση του Στέλιου Λογοθέτη κατέθεσαν οι συνήγοροί του, όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιώς αναμένεται να εκδόσει την απόφασή του σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Γιαννόπουλος, με δηλώσεις του, επιτέθηκε κατά του κ. Αβραμόπουλου που επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό τον κ.Λογοθέτη και ζήτησε την αποφυλάκισή του.

    [02] Νέες διαφωνίες στη Ν.Δημοκρατία

    Νέες διαφωνίες στη Νέα Δημοκρατία ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και την κυρία Μπακογιάννη για το εάν πρέπει το κόμμα τους να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

    Ο Κ.Καραμανλής εξέφρασε την αντίθεσή του με τις θέσεις της κυρίας Μπακογιάννη να ζητηθούν άμεσα εκλογές.

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος Αρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε πως οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρης διενέργειάς τους αλλά επανέλαβε ότι ο χρόνος διεξαγωγής τους δεν εξαρτάται από την αξιωματική αντιπολίτευση.

    [03] Χρυστόδουλος-Ενθρόνιση

    Πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο την ερχόμενη Τρίτη, μετέφερε στον κ.Χρυστόδουλο, ο υπουργός Παιδείας

    Το πρωϊ, μέσα σε εγκάρδιο κλίμα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε η τελετή της νενομισμένης διαβεβαίωσης του Αρχιεπισκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστοδουλου.

    Καλή συνεργασία για το καλό του τόπου ευχήθηκε ο κ.Στεφανόπουλος και να γίνουν πιο ισχυρές οι σχέσεις κράτουςκαι εκκλησίας.

    [04] N.Δ:Πρόταση νόμου για αποκρατικοποιήσεις

    Πρόταση νόμου 33 βουλέυτών της Ν.Δ, προεξάρχοντος του προέδρου του κόμματος Κ.Καραμανλή κατατέθηκε στη βουλή για το Νομικό καθεστώς αποκρατικοποιήσης και εξυγιάνσης δημόσιων νομικών προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Με την πρόταση νόμου σημειώνεται η ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης του δημόσιου τομέα.

    Στην πρόταση προβλέπεται η αποκρατικοποίηση όλων των επιχειρήσεων του Δημόσιου τομέα εξαιρουμένων εκείνων που αναφέρει το Σύνταγμα. Οι κερδοφόρες προτείνεται να αποκρατικοποιηθούν άμεσα είτε μεσω Χρηματιστηρίου είτε με πώλησή τους σε διεθνή διαγωνισμό . Οι ζημιογόνες θα εξυγιανθούν με την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή ή και θεσμικούς στρατηγικούς επενδυτές. Οπως είπε ο κ.Παυλόπουλος, υπάρχει και ειδική μέριμνα για την προστασία της απασχόλησης.

    [05] Επίσκεψη Νάνο στη Θεσσαλονίκη

    Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται ο Αλβανός πρωθυπουργός Φατός Νάνο, για να συμμετάσχει στην ετήσια Γενική Συνδιάσκεψη του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ελλάδος.

    Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου ο Αλβανός πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους υπουργούς Αμυνας και Μακεδονίας-Θράκης.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 08-May-98 19:09:27

    [06] Ξανά στους δρόμους δάσκαλοι, καθηγητές, αδιόριστοι

    Ξαναβγαίνουν στους δρόμους απόψε δάσκαλοι καθηγητές και αδιόριστοι.

    Το απόγευμα διοργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς τη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα χθεσινά βίαια επεισόδια με τα ΜΑΤ, στο κέντρο της Αθήνας.

    [07] Τραγωδία σε σιδηροδρομικές γραμμές

    Τραγωδία για μαθητή του Λυκείου στους Αγίους Αναργύρους.

    Μια απροσεξία και το παιχνίδι δίπλα στις γραμμές του τραίνου με συμμαθητές του, είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να διαμελιστεί από διερχόμενη επιβατική αμαξοστοιχία ο 17χρονος Παναγιώτης Χαραλαμπάκος, μαθητής της δεύτερης τάξης του Πειραματικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων.

    Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι οι γραμμές στην πυκνοκατοικημένη αυτή περιοχή είναι αφύλακτες.

    [08] Σεισμοί στη Κρήτη

    Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, το τέταρτο αυτή την εβδομάδα, στη Κρήτη.

    Η δόνηση είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται και πάλι στο θαλάσσιο χώρο του Αγίου Νικολάου. Ο καθηγητής Βασίλης Παπαζάχος δηλώνει πως ο κύριος σεισμός ήταν τα 5 ρίχτερ που ταρακούνησαν τον Αγιο Νικόλαο προχτές.

    [09] Η ντροπή του Μπάσκετ

    Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο, στον αγώνα μπασκετ Παναθηναικού-ΑΕΚ.

    Η δίωξη ασκήθηκε κατά παντός υπευθύνου, ενώ η εισαγγελία θα ζητήσει και το βίντεο του αγώνα για να διαπιστωθεί ποιοί ήταν οι πρωταγωνιστές των επεισόδιων.

    Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της βιαιοπραγίας, της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για την παρακώλυση του αγώνα και τη χρήση αντικειμένων με σκοπό τη σωματική βλάβη.

    [10] Αστυνομικό δελτίο

    Στα χέρια της αστυνομίας καθηγητής Αγγλικών που ασελγούσε σε δεκάχρονες μαθήτριες, στις αίθουσες διδασκαλίας του φροντιστηρίου του, στην Ανθουπολη.

    Συνεληφθη, την ώρα που παρενοχλούσε 10χρονο κοριτσάκι.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 08-May-98 18:45:05

    [11] Κοσσυφοπέδιο-Μεσολάβηση

    Η Γιουγκοσλαβία απέρριψε την ξένη μεσολάβηση για την κρίση στο Κοσσυφοπεδιο, μία ημερα πριν από την επιβολής νέων διεθνών κυρώσεων σε βάρος της λόγω της αποτυχίας της να αρχίσει συνομιλίες με τους αλβανούς αυτονομιστές.

    Την ίδια ώρα σύμφωνα με δημοσιεύματα του σερβικού τύπου,ο σερβος πρόεδρος Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς είναι έτοιμος να αποδεχθεί μεσολάβηση του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες για το Κοσσυφοπέδιο.

    Ο Γκονζάλες έχει οριστεί μεσολαβητής για το Κοσσυφοπέδιο από τον ΟΑΣΕ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη διεθνή Ομάδα Επαφής για τη Γιουγκοσλαβία, η οποία συντονίζει τις κυρώσεις.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 08-May-98 18:45:29

    [12] Υστατη προσπάθεια για το Μεσανατολικό

    Την ύστατη προσπάθεια διάσωσης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή καταβάλει σήμερα ο απεσταλμένος της Ουάσιγκτον, Ντένις Ρος, ο οποίος συναντάται με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, που αρνείται να δεχθεί την αμερικανική πρόταση για την περαιτέρω αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων από το 13% των εδαφών της Δυτικής Οχθης.

    Πάντως η Ουάσιγκτον σε μία προσπάθεια να σώσει τα προσχήματα δείχνει διατεθειμένη να αναβάλει τη συνάντηση Κλίντον-Νετανιάχου-Αραφάτ, που επρόκειτο να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 08-May-98 19:10:49

    [13] Τραγωδία στην Ιταλία

    Από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της νεότερης ιστορίας της,ζει η Ιταλία τις τελευταίες ημέρες.

    Η θεομηνία που σκέπασε τους δρόμους του Σάρνο και της Καμπανίας με λάσπη, κόστισε τη ζωή σε ογδόντα επτά ανθρώπους,όπως έγινε γνωστό, καθώς ο αριθμός των νεκρών, όσο περνάει η ωρα, όλο και αυξάνεται.

    Το ανησυχητικό είναι πως αγνοούνται ακόμη εκατόν επτά άτομα,ενώ περισσότεροι από χιλιοι πεντακόσιοι άνθρωποι παραμένουν άστεγοι,καθως οι γιγαντιαίες κατολισθήσεις έχουν καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια.

    Παράλληλα,το μεσημέρι η ιταλική κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις επαρχίες της νότιας Ιταλίας.Η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια έκτακτου υπουργικού συμβουλίου,στο οποίο αποφασίστηκε επίσης η διάθεση - σε πρώτη φάση- ποσού αντιστοίχου με 30 εκατομμύρια δολλάρια,το οποίο θα διατεθεί στο έργο αρωγής και ανοικοδόμησης.

    Στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων μετέχουν απο το πρωί και αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες έθεσαν στη διάθεση των συνεργείων, εκσκαφείς,ασθενοφόρα,αυτοκίνητα-ψυγεία και αντίσκηνα.

    Οι κατολισθήσεις στην περιοχή έίναι μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές των τελευταίων χρόνων στην Ιταλία και σημειώθηκαν λίγους μήνες μετά τους σεισμούς στην επαρχία Ούμπρια,όπου έχασαν τη ζωή τους έντεκα άνθρωποι και περισσότεροι από χιλιοι έμειναν άστεγοι.

    [14] Εγκλημα στο Βατικανό

    Η διαβόητη μυστική υπηρεσία Στάζι ζει ,βασιλεύει και σκοτώνει στο Βατικανό?

    Ναι, αφηνει να εννοηθεί η γερμανική εφημεριδα Μπερλίνερ Κούριερ, αποκαλύπτοντας σήμερα ότι ο διοικητής της Ελβετικης Φρουράς του Βατικανού, λοχαγός Αλόις Εστερμαν,που δολοφονηθηκε υπό μυστηριωδεις συνθηκες το βράδυ της οπερασμενης Δευτλερας ,ήταν πράκτορας της Σταζι.

    Σύμφωνα με την βερολινέζικη εφημερίδα ο λοχαγός Εστερμαν είχε στρατολογηθεί από την Στάζι το 1979. Οταν δηλαδη έγινε μελος της Ελβετικης Φρουράς του Βατικανού.

    Η εφημερίδα υποστηριζει ότι από το 1981 ως το 1984 ο Εστερμαν τροφοδοτούσε τις ανατολικογερμανικές μυστικές υπηρεσίες με πληροφορίες από το Βατικανό.

    Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές στο Βερολίνο η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Εστερμαν έστειλε τουλάχιστον επτά φορές απόρρητα έγγραφα του Βατικανού με νυχτερινά τραίνα από την Ρώμη στο Ινσμπρουκ, όπου τα παραλάμβαναν άνθρωποι της Στάζι.

    Η Μπερλίνερ Κούριερ γράφει ότι ο Εστερμαν είχε την κωδική ονομασία "Βέρντερ" και ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος για τις μυστικές υπηρεσίες του ανατολικογερμανικού κομμουνιστικού καθεστώτος επειδή ήταν πολύ κοντά στον Πάπα Ιωάννη Παύλο, αλλά και για το λόγο ότι με το διαβατήριο του Βατικανού μπορούσε να ταξιδεύει εύκολα σ` όλον τον κόσμο.

    Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα ο Εστερμαν μπήκε στην υπηρεσία της Στάζι για να συμπληρώσει τον μικρό μισθό που έπαιρνε ως μέλος της Ελβετικής Φρουράς του Βατικανού και που δεν ξεπερνουσε τα 700 δολάρια.

    Από την Στάζι συμφωνα με την Μπερλινερ Κούριερ ο Εστερμαν πληρωνονταν 250.000 δραχμες τον μηνα.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ειδικού γραφείου του Βερολίνου που διενεργεί έρευνες για τις δραστηριότητες της Stasi, Γιόχαν Λέγκνερ, επιβεβαίωσε ότι όντως υπήρχε ένας κατάσκοπος με το ψευδώνυμο "Werder" αλλά μέχρι τώρα στάθηκε αδύνατο να διευκρινιστεί εάν πρόκειται για τον Εστερμαν.

    Η γερμανική εφημερίδα παρέδωσε, ένα ανώνυμο έγγραφο στις ειδικές αρχές με αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εκδοχή περί κατασκοπικής δράσης του Εστερμαν στο Βατικανο.

    Παράλληλα νέα στοιχεία δίνουν όλο και περισσότερο φως στην υπόθεση της δολοφονίας του Εστερμαν και της συζυγου του Γκλάντις. Ο νεαρός δεκανέας Σενρίκ Τορνέ που φερεται να δολοφονησε το ζχευγος εστερμαν και στη συνεχεια αυτοκτονησε ,αφησε μια επιστολή στην οικογενειά του.

    "Το κάνω για το Σώμα", γράφει ο νεαρός δεκανέας- επειδη οπως λεει "Μετά απο τρία χρόνια, τρείς μήνες και τρείς μέρες στην Ελβετικη Φρουρα δεν του έδωσαν παράσημο.

    Το Βατικανό αρνήθηκε σήμερα κατηγορηματικά ότι ο δολοφονημένος διοικητής της παπικής φρουράς Αλόις Εστερμαν υπήρξε κατάσκοπος της Στάζι, της Ο εκπρόσωπος του Βατικανού Χοακίν Ναβάρο-Βαλς, δήλωσε πως "η υπόθεση αυτή ούτε καν εξετάζεται".

    Η οικογένεια του δεκανέα Τορνέ,ο οποίος κηδεύτηκε χθες, ανέφερε πάντως πως το Βατικανό δεν έχει πει όλη την αλήθεια για το τριπλό φονικό.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 08-May-98 18:02:40

    [15] Τέλος στα παρκόμετρα

    Παρκόμετρα τέλος. Η ελεγχόμενη στάθμευση από τις ιδιωτικές παρκοεταιρίες είναι πλέον παρελθόν.

    Δημοσιεύθηκε η περίφημη απόφαση του Συμβουλιου της Επικρατείας, που χαρακτήριζε αντισυνταγματικο το μετρο της αναθεσης αστυνομικων καθηκοντων σε υπαλληλους ιδιωτικων παρκοεταιριων.

    Σύμφωνα με την απόφαση, η βεβαιωση της παραβασης, η ακινητοποιηση των οχηματων και η επιβολη προστιμων ειναι δημοσια εξουσια και θα πρεπει να ασκειται μονο απο το κρατος και οχι απο ιδιωτες.

    [16] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 2,38%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.450,16 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 89 δισεκατομμύρια 55 εκατομμύρια δραχμές.

    [17] Αλλαγές στο Ασφαλιστικό

    Αλλάζει το ασφαλιστικό τοπίο σε όλα τα ταμεία.

    Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα κατατεθεί στην οριστική του μορφή και θα στηρίζεται στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων.

    [18] Διευθυντικά στελέχη ψάχνει η Ολυμπιακή

    Το διοικητικό συμβούλιο της Ολυμπιακής αποφάσισε να διαθέσει σε ιδιωτική εταιρεία 12 εκατομμύρια δραχμές προκειμένου να επιλεγούν επτά διευθυντικά στελέχη με μισθό 1.5 εώς 2 εκατομμύρια το μήνα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της εταιρείας Θεόδωρος Τσακιρίδης επανέφερε το θέμα των προσλήψεων αφήνοντας αιχμές κατά του ΑΣΕΠ για την καθυστέρηση.

    [19] Αντιδράσεις στην πώληση της Ιονικής

    Εικοσιετράωρη απεργία έκαναν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ιονική Τράπεζα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας.

    Για τον ίδιο λόγο η ΟΤΟΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα σε όλες τις Τράπεζες.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 08-May-98 18:01:15
    Τα μποφώρ είναι το πρόβλημα του καιρού αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς οι βορειάδες στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 με 8 μποφώρ.

    Στην Αττική αύριο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα κατά τόπους θα αυξηθούν καί δεν αποκλείεται να βρέξει.

    Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί από βόρειο-ανατολικές διευθύνσεις καί η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εώς 22 βαθμούς.

    Συννεφιά με βορειάδες θα έχει αύριο και η Θεσσαλονίκη.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι εώς ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 08-May-98 18:01:02

    Η ταραγμένη θάλασσα και οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι και τις επόμενες τρεις-τέσσερις ημέρες τα πιο σημαντικά στοιχεία του καιρού. Πάντως, δεν θα λείψουν και οι τοπικές βροχές, ιδιαίτερα στα Ανατολικά και Νοτια. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται απο την Τρίτη.

    Ιδιος περίπου θα είναι ο καιρός την Κυριακή και τη Δευτέρα. Λίγα συννεφα στα Βορειοδυτικά, κατά τόπους αυξημένη συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα, με τοπικες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα Ανατολικά και Νότια.

    Οι βοριάδες διατηρούνται 5 με 6 και κατά τόπους στο Κεντρικό και Βορειο Αιγαίο 7 με 8 μποφώρ, με σταδιακή όμως εξασθένηση απο τη Δευτέρα το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία πέφτει ακόμη λίγο και θα πλησιάσει τους 19 με 20 βαθμους στα Βορεια και στους 22 με 23 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 8 May 1998 - 18:32:05 UTC